Birikim yaparak mi yoksa krediyle veya projeden ev almak mı mantıklı

Bence şu sıra projeden ev almak pek mantıklı değil. İlla proje düşünüyorsanız bitmiş projelerden almanızı tavsiye ederim, tamamlanamamış ve insanları mağdur eden çok proje var.

Bence şu sıra projeden ev almak pek mantıklı değil. İlla proje düşünüyorsanız bitmiş projelerden almanızı tavsiye ederim, tamamlanamamış ve insanları mağdur eden çok proje var.
Şuan için almamak daha mantıklı sanırım dediğiniz çok dogru

Şuan için almamak daha mantıklı sanırım dediğiniz çok dogru

Yeni evli bir arkadaşım var, yüksek peşinat ve kredi taksitleri ödeyerek baya lüks bir projeden ev sahibi olmak istediler. Yani bunu şey için söylüyorum, proje bilindik insanların bilindik isimli bir projesi. Ona rağmen 2018 başında oturmaları gerektiği halde hala oturamadılar, evin yapımı durdu. Ve hala taksitleri ödemeye devam ediyorlar.

Aylık 6000 kenara atsak 3 senede birikir ama o zamana kadar ev fiyatları çok artar
Peşinatınız çıkıyorsa ve geliriniz iyiyse alın derim 3 senede 6 bin atsan kenara gene birikmez ki şimdi 300 bin olan ev 3 sene sonra 600 bin de olabilir.Ama alacaksanız bitmiş ev alın derim.

En düşük faiz 1.87 ya çok fazla
Bizim şuan oturduğumuz evde üst komşu 240 bin liraya almış kadın 1 kilo altın bozdurmus 10 euro borç almış şimdi borç olmuş 77 bin altın olmuş 250000 evi satışa taş catlasa 300000 eder böyle durumlarda oluyor

En düşük faiz 1.87 ya çok fazla
7 yıl önce ev alırken o zamamın faize göre 0.88 di sanırım yada o civarları faizler o faize ev mi alınıyor diyorlardı bize o zamanın şartlarına göre yüksek şimdiye göre çok düşük bir faiz,arada ki faiz ile bir ev daha alirsiniz 40-50 bin gibiydi buralarda evlerin fiyatı İstanbula göre daha uygun,şimdi 40 bine ev nerde,bize o zamanlar bu faize ev alınmaz diyenler şimdi iyiki almışsınız alacak gücü olupta almayanlar pişman ellerinde ki peşinat hatta peşinattan fazla paraları çarcur oldu gitti.

Biriktirerek alınacağını zannetmiyorum ben biriktirdiniz diyelim ertesi sene yine artacak ev fiyatları hele semti iyiyse 300 binlik ev 400 bin olur,para biriktirirken kira ödeyeceksiniz aynı zamanda ve kiranıza zam gelecek,peşinatınız çıkıyorsa alın bence geliriniz iyi ayrıca bitmiş projeden alın hem kira hem kredi ödememiş olursunuz.

Su anda kriz var. Bu ay 6000 ile ev döner 3 ay sonra 8000 bile yetmeyebilir. 0.98 ilk faizler nakit parası olup onu TL ye cevirecekler için sanırım. Bir garip reklam dönüyor hiç bir şey anlaşılmıyor.

Ben olsam şu anda asla ev almazdım. Zaten alamıyorum :( param yok. Düzenli maaşım yok. Tek pişmanlığım 2010 yılında ev almadığım için. Güzel ev almak istedim. Ama onlara param yetmiyordu. Kötü yerden kötü eve de para bağlamak istemedim. Şimdi orada evim olsa iyi olurdu. Tabi 8 yılda maddi açıdan çok çok zorlandığımiz zamanlar oldu. Altından kalkmayı satmak zorunda kalmıştık belki de daha da kötüsü belki haciz gelmişti bilemiyorum.

Evi almadiginiz her gun zarardasiniz. Altin biriktirmekle ev alinmaz,evlerin fiyatlari ucup gidiyor asla yetisilmiyor tecrubeyle sabit. Faizler de dusmez ayrica,bosa bekleyip bosa kira odemeye devam edersiniz. Turkiye sartlarinda her zaman gayrimenkul alan karli cikar.

4 yil once 0,86 faizle 110 bin kredi cektim,ayda 1488lira oduyoruz. Ekonomi bozuk oldugu icin cok defa sorun yasadim, ancak su anda karsi dairem 425bine satildi. Ayda ne kadar altin biriktirsem alabilirdim sizce o evi? Mumkun degil. Ancak cok yuksek gelirlerle mumkun o dediginiz sey

Back
X