- Konu Sahibi banabenigeriver
-
hayat senin ben sadece kendi fikrimi söylüyorum. Mesela bende biraz savurganim.ama kızma bence seninkide cimrilige giriyor.ben hayatta dayanamam bunlara da kafayı yapamam.ha bu arada çalışan bir insanim yani uzaktan sallamiyorum.aile konusuna gelince ailen karışıyor demedimki ama evlenince kızım tatlı gel diye bir hikaye vardır şahsi fikrim ben hergün gitsem ailem kabul etmez kızım evlendin evini bil derler.kültür meselesi.asgari ücretle 500 lira koyarsan nasıl yaptiginida anlat.ama bence esine baski yapma yers teper adam eve gelince yemek yapmiyorsanda güzel evinde otur pastalar yap ikramlar yap adam mutlu olur ama güzel bir ikram en az 30 liralık malzeme götürür ☺kızma bana ama çok değişik geldi.oldu ben kaçtım sana kolay gelsinbenim ailem akıl vermez karışmaz evime bu sebepten bir sıkıntımız yok
Bir evi ev yapan yemek konusudur bence.eve girdiğinde sıcak vurmalı yüzüne.mutfaktan tıkırtılar kokular
hayat senin ben sadece kendi fikrimi söylüyorum. Mesela bende biraz savurganim.ama kızma bence seninkide cimrilige giriyor.ben hayatta dayanamam bunlara da kafayı yapamam.ha bu arada çalışan bir insanim yani uzaktan sallamiyorum.aile konusuna gelince ailen karışıyor demedimki ama evlenince kızım tatlı gel diye bir hikaye vardır şahsi fikrim ben hergün gitsem ailem kabul etmez kızım evlendin evini bil derler.kültür meselesi.asgari ücretle 500 lira koyarsan nasıl yaptiginida anlat.ama bence esine baski yapma yers teper adam eve gelince yemek yapmiyorsanda güzel evinde otur pastalar yap ikramlar yap adam mutlu olur ama güzel bir ikram en az 30 liralık malzeme götürür ☺kızma bana ama çok değişik geldi.oldu ben kaçtım sana kolay gelsin
Neden bu kadar şaşırıldı anlamadım 1000 lira iki insan yetmez mi yani fatura 200 çıksa 800 yani tabi önümüz kış hiç olmazsa sıcaklar başlayana kadar çeyrek yaparız.
eşim işe servisle gidiyor motorumuz var motor az yakar yani araba gibi değil sigarayıçok çok azalttı o masraf sayılmıyor kuaföre gitmiyorum evet kendi bakınlarımı kendim yapıyorum zaten kapalıyım dışarıda yediğimiz balık ekmek ayda bir değil yada sinemaya gidiyoruz kıyafete doydum artık yeni evli olduğumdan gardrop dolu dışarrı keyif yapmak için ideal yer değil benceElektrik+su+internet= 500
Aylik mutfak masrafi= 400
Esiniz ise neyle gidiyor? Yada hic toplu tasima kullanmiyo musunuz? Kullaniyosaniz bi miktar da yol parasi
Sigara varsa birikim yapilmaz zaten.
Onun disinda insanin temel ihtitaclari disinda yapmasi gereken seylerde var. En basitinden kuafore gitmiyo musunuz? Disardan yemek yemiyo musunuz yada herhangi bir sosyal aktivite? Kiyafet?
Cok istiyorsaniz tabi ki deneyin ama sirf para birikrircem diye evden hic çıkmadan, bi keyif yapmadan durmayin bence.
yapacağıma inanıyorum gerekli masrafı yapıp artıracağım inşallahbence bu paraya asla birikim yapılamaz, yemeden keserseniz olur, o da hastalıkları ve haliyle mutsuzlukları getireceği için hiç bir anlamı yok
aileme zorla gelmiyorum onlarda tek kalmamı istemiyor eşime baskı yapmıyorum oda deneyelim dedi
yapacağıma inanıyorum gerekli masrafı yapıp artıracağım inşallah
eşim işe servisle gidiyor motorumuz var motor az yakar yani araba gibi değil sigarayıçok çok azalttı o masraf sayılmıyor kuaföre gitmiyorum evet kendi bakınlarımı kendim yapıyorum zaten kapalıyım dışarıda yediğimiz balık ekmek ayda bir değil yada sinemaya gidiyoruz kıyafete doydum artık yeni evli olduğumdan gardrop dolu dışarrı keyif yapmak için ideal yer değil bence
Amacım ilerideki çocuk ve çocukların rahatlığı maaşın durduk yere iki üçe katlanacağı yok bizim imkanımız bu buna kanaat ediyoruz...Çok yakınım olan biri eşiyle beraber çalışıyordu gelirleri aylık 15 bin falandı bir olayla herşeylerini kaybettiler malesef hiçbirşeyin garantisi yok...çocukları çok rahat bir yaşamdan çok dara düştü ev eşya denen birşey bile kalmadı yani bu dünyanın sonu var bunu bilerek yaşamak lazım çocuğu mutlu eden ona verilen sevgidir imkanlar değil.Bizim eve giren para sana gelse bir yat bir villa bir yazlık olurdu elinde herhalde☺ama ben gezince güzel giyinince eşimle biseyler yapınca çocuğumu iyi bir hayatta yasatinca mutluyum.bunun için çalışıyorum allah sağlık versin cokta mutluyum bu durumdan.mesela yarın haftasonu iple çekiyorum çünkü gezecegim
eşim akşam üstü gidip gece yarasında geliyor o saatlerde evdeyim hafta sonumuz var tabiBakın aileler kızlarına gelme demez ama işte kendi evim hissiniz yeterince oluşmaz
Bir de ne bileyim ben her gün ailenizdesiniz anladım yani bir hafta falan değil her gün eee o zaman neden ev kurdunuz
Gece yalnız kalıp eşinizi özlemek sabah onu karşılamak kahvaltı yapıp girip uyumak da güzel olsa gerek
bu kadar dikkat etmemize gerek yok zaten hesabı ben yaptım ona göre yazdım burayaO zaman bi gider listesi cikartin mesela aylik sigaraya, motor yakitina, faturalara, dolap masrafina ne kadar gidiyo(suan) ve azaltin mesela esiniz sarma sigara kullansin, motora cok acil durumlar disinda binmeyin, mutfak alisverisini en ucuz yerden yapin ve biraz azaltin, elektrik su cok kullanmayin. Ayda bir ciktiginiz yere cikmayin. Tum bunlari yaptiktan sonra bi sonraki ay masraflarinizin biraz daha azaldigini gorceksiniz ve net giderinizi bilmis olcaksiniz ona gorede kenara para atabilirsiniz.
eşim çalışmamı istemiyorPeki hepsi iyi hoş da sıkmak yerine geliri artırsak
O da bir yöntem
sevgi vermedigimi nereden çıkardın ki ben çok başka şeylerden bahsediyorum ama senin anlayacagini sanmıyorum.ha bu arada çocuğumun geleceği için gerekeni zaten yapıyorum.Ama senin olayın çok başka ister kabul et ister etme.ayda.100 lira desen burdaki herkes.sana hak verir ama seninki bir nevi bu hayatta birikim için yaşamak uzgunumAmacım ilerideki çocuk ve çocukların rahatlığı maaşın durduk yere iki üçe katlanacağı yok bizim imkanımız bu buna kanaat ediyoruz...Çok yakınım olan biri eşiyle beraber çalışıyordu gelirleri aylık 15 bin falandı bir olayla herşeylerini kaybettiler malesef hiçbirşeyin garantisi yok...çocukları çok rahat bir yaşamdan çok dara düştü ev eşya denen birşey bile kalmadı yani bu dünyanın sonu var bunu bilerek yaşamak lazım çocuğu mutlu eden ona verilen sevgidir imkanlar değil.
bu kadar dikkat etmemize gerek yok zaten hesabı ben yaptım ona göre yazdım buraya
Yani saat 4 ila 12 arasında mı ailene gidiyorsun valla ben üşenirimeşim akşam üstü gidip gece yarasında geliyor o saatlerde evdeyim hafta sonumuz var tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?