BİRİKİMCİ HATUNLAR

Bizimle iyi olmasının sebebi de anlaşıldı
Bizden habersiz yıllarca eşim kazancının yaklaşık 200000 tl sini ailesine bir şekilde harcamış
Kısacası kv nin bize yaptığı yıllarca deveyi
kendi yağı ile yağlamak olmuş
Bize maddi manevi kazık girmiş haberim olmamış daha doğrusu eşim buna müsade etmiş .

tamam, ihtiyaç olur, verir ailesine... buna bir şey demem... evlattır, anne babanın ihtiyacını karşılamak zorunda...
ama iyi niyetin kullanılması, kaba tabirle, kopardığını kar bilmek, eşin haberi olmaması vs. bunlar kabul edilir şeyler değil tabi ki...

Eşim iki kardeş diğer oğlan 36 yaşında evlendi ve o güne kadar kazandığı kendine ait oldu.
Eşim kendi veriyor babasına ait binanın asansörü kalorifer kazanı sıva işleri vs vs bir sürü şey
Benim akılsız eşim de kabahatin büyüğü bu tek çocuğu ben miyim dememesi

Bizimle iyi olmasının sebebi de anlaşıldı
Bizden habersiz yıllarca eşim kazancının yaklaşık 200000 tl sini ailesine bir şekilde harcamış
Kısacası kv nin bize yaptığı yıllarca deveyi
kendi yağı ile yağlamak olmuş
Bize maddi manevi kazık girmiş haberim olmamış daha doğrusu eşim buna müsade etmiş .

Farkına geç de olsa varmış olmanız güzel bir şey en azından
Yoksa belki hala maaşın bir kısmı gidiyor olacaktı
Bu arada nasıl öğrendiniz eşiniz mi söyledi

ayyyyyy aynı ben....
ben de telefon numarası bile yok. asla aramam.
bayramlar dışında gitmem. evime gelmek isterse gelir. ikramını yaparım gider,
sokakta pek karşılaşmıyoruz. aynı şehirde oturuyoruz hatta.
ne diyeyim size bundan 1 sene önce araba aldık. henüz haberleri yok. o derece uzağız birbirimizden...
oğluma oyuncak kıyafet filan almaz. ancak bayramlarda harçlık verirler. ben de onu kumbarasına atıyorum oğlumun.

Benim kv kp hatta kaynım attığımız her adımı bilir
Eşim her gün annesi babası ve kardeşiyle uzun uzun telefonda konuşur , kardeşiyle ayrıca mesajlaşır
Eskiden haftanın bir kaç günü oraya giderdi , şimdi bazı hafta 2 , bazı hafta 1 gün orada , bu azalmış hali , umarım ayda 1 e düşer .. Bu imkansız gibi ama umut dünyası işte ..

Farkına geç de olsa varmış olmanız güzel bir şey en azından
Yoksa belki hala maaşın bir kısmı gidiyor olacaktı
Bu arada nasıl öğrendiniz eşiniz mi söyledi
Ben şahsen bunların evlendiğim ilk aylarda bu aile ile karakter ve olaylara bakış açısından ters düştüğümü hissettim o zamandan beri maaşıma sahip çıktım
Parasını çarçur etttiren eşim yansın kendi derdine

ne tuhaf yaaa, ben anlayamıyorum öyle insanları.... hadi gelini sevmeyebilirsin, o yabancı tamam da, bir insan torununu, oğlunu nasıl görmeden durabilir.... aynı şehirde evladın ve onun evladı var, insan hiç özlemez mi, kendi canın yaaaa...
Onu ben de çözemedim işte. Oğluma karşı hiç sevgi yok. Oğlum ne babaanne ne de dede demiyor. Yani aramızda hiç öyle bir yakınlık olmadı. Aynı şehirdeyiz ama bu çocuk nasıl bu yaşa geldi haberleri bile Yok. Bayramlarda denk gelirsek Bi kaşık yemek yeriz. Onun dışında hiç yemek vs muhabbeti de olmadı. Oğlumun Doğum gününü bile bilmezler. Benimkiler pek değişik. Türlerinin son örneği resmen

Benim kv kp hatta kaynım attığımız her adımı bilir
Eşim her gün annesi babası ve kardeşiyle uzun uzun telefonda konuşur , kardeşiyle ayrıca mesajlaşır
Eskiden haftanın bir kaç günü oraya giderdi , şimdi bazı hafta 2 , bazı hafta 1 gün orada , bu azalmış hali , umarım ayda 1 e düşer .. Bu imkansız gibi ama umut dünyası işte ..
Benim eşimi öyle soğuttular ki eşim sırf görevini yapmak için ayda yada 2 ayda bir gidiyor. O da ailesine bizimle ilgili bilgi vermiyor. Arabayı bile söylemiyor. Aman boşver nazar olur diyor. Ama eskiden daha çok giderdi herşeyi anlatırdı. Babası herşeye kızdığı için zamanla bıraktı anlatmayı da gitmeyi de

Onu ben de çözemedim işte. Oğluma karşı hiç sevgi yok. Oğlum ne babaanne ne de dede demiyor. Yani aramızda hiç öyle bir yakınlık olmadı. Aynı şehirdeyiz ama bu çocuk nasıl bu yaşa geldi haberleri bile Yok. Bayramlarda denk gelirsek Bi kaşık yemek yeriz. Onun dışında hiç yemek vs muhabbeti de olmadı. Oğlumun Doğum gününü bile bilmezler. Benimkiler pek değişik. Türlerinin son örneği resmen

Benim eşimi öyle soğuttular ki eşim sırf görevini yapmak için ayda yada 2 ayda bir gidiyor. O da ailesine bizimle ilgili bilgi vermiyor. Arabayı bile söylemiyor. Aman boşver nazar olur diyor. Ama eskiden daha çok giderdi herşeyi anlatırdı. Babası herşeye kızdığı için zamanla bıraktı anlatmayı da gitmeyi de

Ay ne güzel , Benimki de anlatmayı bırakıp gitmeyi en kısa zamanda azaltır inşaAllah

Ben şahsen bunların evlendiğim ilk aylarda bu aile ile karakter ve olaylara bakış açısından ters düştüğümü hissettim o zamandan beri maaşıma sahip çıktım
Parasını çarçur etttiren eşim yansın kendi derdine

Benim maaşım ve düğün parası da çar çur oldu son bir yıla kadar , giden paralarıma yazık , zararın neresinden dönülse kardır diyip kendimi motive ediyorum ..
Bir yıldır gene pek birikmese de en azından
Birikmiş zekatımı verdim , telimi aldım , 4 kez tatile gittik , bir kaç kez kurban kestirdim ..
Para birikmese de Bunları yapmış olmak bile rahatlatıyor
Yazlığımı da bekarken biriktirdiğim altınlarla , biraz annemin hibe etmesi , birazını da annemden borç alarak almış olsam da en azından bir karşılığı oldu diye düşünüp rahatlıyorum

Şimdi ilk hedefim ; eşyalarımı borçsuz taksitsiz almak ve anneme borcumu ödemek

Bunları yaptıktan sonra bir tane 100gr.lık bilezik almak
Daha sonra da bundan yaptırmak

image.webp

2018 ' in sonuna kadar ulaşabilir miyim ki acep :KK73:

GünaydIn hanımlar
Tv yi açınca şu anda bir programa denk geldim. Gelin evi diye birşey. Allahım biz nasıl bu hale geldik. Masayı eleştiriyorlar. Yok bardak masaya uygun değil, yok masa örtüsü çok şade, yok peçetelik az taşlı, yok kaşık çatalın modeli güzel değil..
Tövbe tövbe...

Back
X