BİRİKİMCİ HATUNLAR

Günaydın kızlar hayırlı haftalar.

Pek tadım yok, 2 gündür eşimle küsüm konuşmuyorum. Bugün de doğum günü üstelik. Gerçi öncesinde kutlamıştım biliyorsunuz.

hayırdır lavincim ya inşaallah hemen biter bu küslük

al benden de o kadar. biz de neredeyse4-5 gündür küsüz. çok konuşmamız gerekirse oğlumuzu kullanıyoruz.

gerçekten papatyacım ya ne oluyor yuvalarımıza ben de anlamış değilim

gerçi daha önceden de yazmıştım , çevremizdekiler zaten yetip de artıyor

bende anlamadım canım. şimdilik idare ediyoruz böle....

Biz de o da yok. Doğumgünü olmasa hiç taviz vermem de doğum günü diye kafam karışık.
bizim oğlumuz bu aralar işe yarıyor. tabi onun psikolojisi için iyi değil ama küste olsak konuşmamız gereken konular oluyor
kızlar cuma günü bir rapor yazmaya başlamıştım. onun bazı önemli noktalarını not aldığım bir kağısım vardı. masamı öyle bırakıp çıkmıştım. allahım kağıt yok delireceğim ya...odamı da ben tek kullanıyorum. çıldırcam. heryeri aradım taradım yok.

Pazar günü eşimin halasının oğlunun nişanıydı. Demiştim, biz sağdıçız diye. Çocuk da bizim sağdıçımızdı ama bekardı o zamanlar. Buraya kadar sorun yok.

Cumartesi eşim aradı, kızla birlikte kuaföre sen de git, yalnız bırakma bilmem ne. Ben kızı bir kere gördüm. Daha önce de eşimin yine bir arkadaşının sağdıçı olduk, ben yine tanımadığım geline eşlik ettim. Yabancılık çektiğimi bildiğimden gitmek istemedim. Hatta nişan bu, düğüne kınaya mutlaka giderim, bizim kimse olmadı yanımızda niye ayıp olsun dedim.

Mecbur muşum, zaten bu konu açıldıkça karın ağrısı çıkarıyormuşum hep. Ben de sen istemezsen resti çekersin neden beni mecbur bırakıyorsun dedim. Bildiğin bağıra bağıra yıktı ortalığı. Vurdu laptopunu kırdı. Ben hayatım boyunca onu öyle görmedim. Hiç böyle bilmezdim huyunu. Çok kırıldım, zaten 2 gündür başka odadayım, çıkmıyorum da dışarı.

Zaten cumartesi akşam haber geldi, kayınpederimin amcasının oğlu vefat etti. Nişan da olmadı anlayacağınız. Huzurumuzun kaçtığıyla kaldık.

hayırlı birikimler arkadaslar ve selamlar

DARKSEA'YA
darksea mrb, ben seni kirlilerden tanıyorum, nickim farklıydı (neyse)
durumumuz aynı olduğu için sana yazmak istedim.
benim oğlan 33 aylık ve konuşmuyor, benim için açıkçası sorun değil, önemli olan sağlıklı olması diye düşünüyorum. Rabbim bizi hastanelere düşüren dermansız dert vermesin çocuklar için, illaki konusacak. çevremdekiler benden daha çok dert ediyor, neden konusmuyor car curt soruyorlar, neyse sorun bu değil (ortak noktayı açmak için buradan giriş yaptım)
yemek seçiyor yemiyor (makarna, patates kızartması dışında yemez, çorba en son 12 aylıkken içiyordu öyle diyim)
tek çocuk, tüm ilgi üzerinde, babaya aşık
ben tüm bu durumlara kreşin iyi geleceğini düşünerek kreşe götürdüm bugun
ağlayacagını biliyordum, hazırlıklıydım bu duruma yani
mesleğim icabı bana soran oldugunda 2 gün ağlar, 3. gün alışır diyordum.
sabah bıraktıktan sonra minibüse bindim işe geldim, yolda bende agladım
hep onu devlet kreşine vermek istiyordum, ancak devlet kreşi 3 yaşı yarım gün alıyormuş artık
kreşi denetleyen de bizim kurum aslına (bir meb e bağlı olanlar var, bir de bize)
burası da iyi diye verdim
sabah tam kreşten kaçacakken oğlanın ağlama sesi nedeniyle yemek salonlarına girdim,
2 zeytin, 20 cc meyve suyu, 1/4 dilim tost ekmeğine sürülmüş tahin
bunları zaten benim oğlan yemez ( o da mühim değilde)
yiyeceği birşey olsa 2 zeytin ve küçücük bir ekmekle asla doymaz, her gün aç kalkar
yiyen çocuk da aç kalır
yemek listelerini bana gösterdiler ama miktarlar 6 aylık bebek için
ve içerisi çok soguktu
tüm çocukların burnu akıyordu
hastalanmaması için yetişkin direnci olması lazım
havasız odada 8-10 çocuk uyuyor
benden sonra ağlamaktan kusmuş, ikinci arayışımda gruba girdi kaynaştı dediler
bu cevabı vereceklerini biliyordum, sonuçta ticarethane
çocuk alıştı diyecekler
babası gece işte oldugu ve sabah da eve gelmediği için bven bıraktım, ancak babası götürse o kapıdan asla girmez
ben şu an kendimi çok suçlu hissediyorum
bugun iş yerimden izin alıp, öğlen alacagım
sonra bir daha götürmek istemiyorum
kendimi suçlu hissediyorum
öğlen bir güzel yemek yedireyim
ama sonrası için bir çözüm bulamıyorum
fikrini ve desteğini almak istedim, yavrum hem aç kalacak, hem donacak, yatakta terliyor, atleti bile değişmeyecek

Her özel kurum böyle olmaz aslında. Bence alternatif bir yer arayın. Alışma problemi her çocukta olur da beslenme çeşitleri ve mekanın ısısı uygun değil anladığım kadarıyla.

darksea akşama yorumunu okurum, seni bir burda, bir de bdv de gördüm, peşine takılayım dedim
eski arkadaslara selamlar
yeni arkadaslar da birikim mantıgını hayat şekli haline getirmeyi başarınca sorun olmaz.
para bu hayatta çok önemli ama huzur ve sağlık herşeyden önemli, şu an gözüm hiçbir parayı görmüyor öyle diyeyim :)
kendinize iyi bakın, sevgiyle kalın

Pek tadım yok, 2 gündür eşimle küsüm konuşmuyorum. Bugün de doğum günü üstelik. Gerçi öncesinde kutlamıştım biliyorsunuz.

küçük sebepsiz bişeyse bence adım atıp güzel bir doğum günü geçirebilirsiniz

Günaydınlar.. Hayırlı ve bereketli haftalarımız olsun inşallah..
gerçekten öyle..
dün bizde de patlak verdi.. ben yok yere sorun çıkardım ,krize girdim ağladım.. eşime sardım.. birbirimizi yok yere kırdık. sonra eşim bayagı dil döktü üzerimizde birşey var gel dışarı çıkalım .. küs ol künuşma ama dşarı çıkalım hava alalım lütfen dedi..
bol bol dua okudu sende çok nazar var dedi.. dışarıya çıktık ama pek tadım tuzum yoktu.. bilmiyorum herşey çok iyi giderken bir anda nasıl bu raddeye geliyoruz ne oluyor anlayamıyorum..
sinirlenince ikimizin de gözü birşey görmüyor. bende evdeki bibloyu kırdım..
bol bol dua edeceğim aslında ediyorum daha farklı ne yapabilirim..
eşim namaz arada kılıyordu dünkü olaydan sonra sürekli kılacagım artık dedi.
Allah hanelerimizi kem gözlerden korusun..
cidden duanın dışında neler yapılmalı bilgisi olan var mı.. çalıştıgımız için evimize pek gelen olmuyor hani Allah korusun bişi yapsalar diyeceğim..
evden çıkarken ya da eve girerken ayetel kürsi okurum hep.

Ya HAKK diyerek arasana istediğin kadar çek bu esmayı kayıplarımda kurtarıcım olmuştur hep hamd olsun

işte bu tip kavga sebeplerine çok üzülüyorum
başkaları için kendi mutluluğumuzu yıpratıyoruz
daha fazla yazmak istemiyorum
çok doluyum

Lavin başınız sağolsun...
Doğum günü bence bir adım at.Kırgınlıklarını yine dile getirirsin..

Bazen böyle kavga yada kırgınlık ,küslükten sonra benim aklıma hep şu geliyor : ya yarına onu göremezsem...ya şu dakikalar son dakikalarımızda..
nefes alışını hissedemezsem... daha da pişman olmaz mıyım diyorum..
Cidden hayat çok kısa.

Haklısın farmasicim, hiç kendi anlaşmazlıklarımız aramızda bu kadar büyümez. Ama söz konusu başka şeyler olunca işin rengi değişiyor, çok kırıcı oluyoruz nedense.

ahh bu erkeklerr birde küsüyorlar değil mii komik oluyorlar ama yaaa küslük olmasın barışın :)

al benden de o kadar. biz de neredeyse4-5 gündür küsüz. çok konuşmamız gerekirse oğlumuzu kullanıyoruz.
yapmayın ya çocuk da etkilenir tabi sizler daha iyi bilirsiniz ebeveynleri olarak ama bitsin bu küslük

canm sakin ol bi allahın isimlerini oku ve ayetel kursi oku bulunrsun inşallah :) bende hep öyle olur çıkar bi dolaşır gelirim geldiğimdede ayetel kursi okurum bulurum hemen

Günaydın kızlar :) bugün bal aldım hem babama hem kayınbabama. 170 lira tuttu. 15kasımda verecem ama:)
niye 15 kasımm :) anlamadım hayırlı olsun sağlıkla yiyin şifa olsun ne balı aldın bnde güvenilir bir bal arıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…