BİRİKİMCİ HATUNLAR

Hayırlı akşamlar kızlar
İki gündür gelemiyorum ama aklım sizde
doubleanne 'den haber var mı? Sizlerne yapıyorsunuz.
Varyemez oğluşunu tebrik ediyorum, 1. olmuş diye okudum. Maşallah.

Ben de bugün eşimle alışverişe çıktım. Uzun çizme aldım deri, 240 tlcik gitti.
İçim de sızladı ama çok beğendim, eşim de beğendin al diye ısrar etti.
Kazak aldım 15 tl, eşime kazak 30 tl, bere aldım 10 tl, bir de dışarda yemek yedik 27 tl.
Yine zarardayız yani. Ama benim hiçbir ihtiyacım kalmadı. Daha da çıkmaz alınacak bir şey.

P PembePaltolu güle güle kullan canım.

Biz de bu ay eşimle her gün harcadıklarımızı yazıyoruz. El harçlığını çok gidiyor bizde. Bi Görelim dedik. Nereye harcıyoruz o kadar.

becerikli hanımlar canım acaip ayva reçeli istiyorr.. acaba denenmiş yapılmış bir tarif önerisi olanınız var mı?
geçen yıl kışın 3 kez yapmıştım ama bilemedim şimdi tarifini

günaydın kızlar,
kızıma kazak almam lazım hiç kalın bişeyi yok çocuğun resmen lcw dışında uygun fiyatlı neresi vardır? lcwya baktım çünkü bi alternatif olsun istiyorum

Joker&ebebek te uygun canım.

geçen hafta oldukları deneme sınavı sonucu açıklanmış 1. olmuş sevine sevine geldi kuzum :)

Masallah

Hayırlı olsun güle güle kullanın canım.
Biz de hafta sonları yapıyoruz. Fuzuli olmadıktan sonra zarar olarak görmemek lazım

canım şöyle bişey var. psikiyatrların kullandığı DSM diye kitap var en son hatta DSMV çıktı bundaki kriterlre uygunluğuna ailenin yorumuna göre tanı konuluyor. ben saldırganlık ve çok fazla dikkat dağınıklığı yoksa doktoru mutlaka demiyorsa. tarzı davranış yoksa açıkcas ilaç kullanmalarını istemiyorum. ama bazı çocuklarda fazlasıyla gerekiyor. DEHB konusunda ülkemiz baya geride. o psikologun çok hakimd eğilse başka pskikolog araştır. dikkat terapisi uygulayan da olur. nası bi şehirdesin bimiorum ama büyük şehiirdele iyi psikolog veya psikaytr bulabilirsin. normalde ilaç tedavisine ek terapi şart ya da sadece terapi de olabilir bizde maalesef ilacı verip geçiyolar ya da işin ehli olmayan insanlar kullanıyor. araştır derim canım. her DEHB li çocuk aynı değil mesela. bi örnek vereyim bi öğrencim vardı 3 farklı doktora gitti üçü de farklı teşhis koymuştu :)

Canım orta yollu bir şehirde yaşıyorum. Aslında ben oğlumun hiperaktif olduğunu düşünmüyorum çünkü oturup yemek yiyor tv izliyor. Oyuncak oynuyor. Psikoloğuma bunları sordu zaten.
Oğlum ödev yaparken sıkılıyor. Tuvalete gitmek, su içmek , başka şeylerle oyalanmak istiyor. Kiminle konuşsam herkesin çocuğu öyle ama oğluma koyulmuş nir Teşhis var. Yani kafam katışık ama asla ilaç kullanmasını istemiyorum. O Mongol haline dayanamıyorum.
Yani açıkcası artık doktora da psikoloğa da psikiyatrlara gğvenmiyorum.
Bir gün ilaç yazdırmak içşn okulun doktoruna gittim. Masasında bir kağıdın üzerinde ritalin yazıyordu. Sordum. Sakın kullanma dedi. Avrupa'da bazı ülkelerde bu ilaçla yakalananlar göz altına alınıyormuş. Bizim ilaç mümessillerimiz ve doktorlarımız para Karşılığında Avrupa'daki stoğu bitirmek için yazıyıtlar dedi. Bak çevrene be kadar çok çocuk kullanıyor dedi. Gerçekten de öyle. O kadar çok çocuk var ki çevremde bu Teşhis konulmuş.
Yani benim kazan gibi olan Kafamı daha çok karıştırdı bu doktor.

canım belki hiperaktivite yoktur sadece dikkat eksikliği vardır. ritalin ülkemizde de aslında herkes kulannması gerekir ama. bu sadece bu ilaç için değil tüm hastalıklarda öyle doktora gitsek her türlü ilacı yazdırır alırız. yurt dışında kolay kolay ilaç verilmiyor kimseye. canım psikolojik durumların kesin bişeyi yok. belirtilere göre teşhis koyuyolar. psikiyatr yerine bu konuda çalışan psikolog bul şehrinde veya yakın şehirlere dikkat terapisi vs etkinlikler çok daha iyi gelecektir. ülkemizin genel sorunu seni rahatsız eden maalesef bi sürü hasta az doktor. vs sıkıntılar mevcut. ama araştırma yap derim. aslında merkezi sınavlar vs olmasa çocuklar klasik yöntemlerle değerlendiirlmese dikkatinin dağılması belki çok sorun olamayacak. imkansızlıklar işte. ama peşini bırakma ilaçsız yöntemleri araştır. çocuğun belki çok çok başarlı olacakken niye engellesin ki bu durum

Yok canım peşini bırakmak. Ankara ve İstanbul'a çok uzağım.
Biz aslında normal bir çocuk nasıl olur bilmiyoruz. Hareketleri ne kadar normal ne kadar anormal bilemiyoruz. Ama öğretmenimiz de daha iui olduğunusöyledi. Ilaca kesinlikle karşıyım. Ben terapi ya da psikolojik destekle çözmekten yanayım. Ilacın Çözümü geçici sonuçta.
Çevremde o kadar çok ki bu teşhisi almış çocuk. Bu durum beni kuşkulandırıyor. Yani herkes mi hiperaktif. Bu kadar kolay mı bir çocuğa bu teşhisi koymak.
Ben bu konuda okumadık makale bırakmadım. Ve teşhisimiz konusunda ciddi şüphelerim var.

papatyacım
benim kardeşim hiperaktif,22 yaşında hala aynı,ama bizimki bayağı bayağı hiperaktif,senin kuzucuk bizimkine göre normal,sen asla ilaç falan kullanma cnm
delimeli geçmiş olsun
farmasicim kuzucuğuna maşallah ve kocaman alkış
yeni ciciler alanlar güle güle kullansın
kitaplara bayıldımmmmmmmmmm,güle güle okuyun

bizim de hasta olan anju olan,kolestrolü,şekeri,kalbi vs vs vs,parasızlıktan kurban bile kesemeyen sevgili kayınvalidecim ve kayınbabacım kaplıca sefasından sonra,kıbrıs a tatile gitmişler
ne kadar fakir insanlar dimi
ALLAH akıl,fikir,vicdan versin,başka bir şey demiyorum

bana da çok inandırıcı gelmeyen teşhisler var.bilim dalı yeni yeni gelişiyor ve gelecek. hatta yapılan bi araştırmaya göre psikyatrik ilaçların çoğu sadece placebo etkisi yaptığına dair bulgular vardı

Günaydın hanımlar
Daha ancak gözüm açıldı. Hemen mutfağa geçip kahvaltıya girişeyim. Bugün krep yapacağım. Eşim de yardım eder bana.
Evden çıkmayı planlamıyorum.

Dün bi komşum uğradı. Insanın nasıl yüZsüz olabileceğinin, iki yüzlü olabileceğinin son Örneği. Allah hepimizi böyle insanlardan korusun inşallah.

Belki de annelik iç güdüsü. Ama o kadar çok şey okuyorum ki benim oğlum öyle değil. Tamam hareketli ama hiperaktif çocuklarda Görülen pek çok özellik yok onda.
Dediğim gibi belki de kabul etmek istemiyorum.

gunaydin bayanlar.dun ogleden sonra kotu bir haber aldik.esimin is yerinden bir arkadasinin torunu olmustu,6 aylikti daha;( bir haftadir atesini dusurememisler.melek oldu cennete gitti icim nasil yandi anlatamam.anasi babasi ne haldedor kimbilir esim babasini gormus cenazede,adam kimsryle konusmamis;( cok kotuyum cok uzgunum;( bu dunya ne kadar bos,hersey yalan bugun var yarin yokuz.Allah im sabirlar versin anne babasina

@mutlu988 çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. Allah sabur versin o anaya babaya.
Hayat ne kadar basit aslında. Onu Karmaşık yapan biZiz. Şaka gibi bugün varsın yarın yok.

Günaydın arkadaşlar

Melek olmuş gitmiş ana babasını beklermiş yavru
onları almadan cennete girmem dermiş

Ama dünyada ki en büyük acı.....

Yok daha ötesi Allah sabır versin

topiginizi okuyorum arada ama sanirim basliktan kopulmus.hepinize mutlu pazarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…