- 8 Aralık 2014
- 562
- 980
- 108
merhabalarr
@DonukPudra cım makineni güle güle kullan canım bugün alıcaksın sanırım
@_Lavin_ cim dayıya geçmişler olsun
TOPUK TIKIRTISI kredi işini ayarlıcakmış eşin hayırlısı olsun canım
ben bugün her zamanki gibi evdeyim ve para harcamıcam benim birikimimde harcamamak oluyor sanırım
kızlar annemle temizlikçi için kumbara yaptık bundan sonra hafta da 1 gelecek annem çok yoruyor kendini
Ben Sütaş tava yoğurdu alıyorum. Denediklerimin içinde en iyisi. En kötüsü de Pınar.ben de özellikle yiyeceğe cok dikkat ederim et tavuk sucuk peynir falan en iyisini alırım eşim de öyledir mesela şahin sucuktan baskasını yemez 2 alacagıma 1 alırım saglıklı olsun der. yemekte ucuza kaçmam ama yogurt konusunda bi düzen tutturamadım marka yogurtlarda güzel değil ki eskiden kendim yapıyordum aslında keşke yine yapsam.. yapsam mı acaba yetişemiyorum ki kırk parçaya bölünüyorum bakayım ev yogurdu mayası bulursam bi yerden kendim yapayım
benm annemde zaten kadın gelmeden önce evi temizler onlada birlikte yapariyi etmşsinz canım inşallah iyi biridir cünkü ben 3 farklı kişi denedim hepsi de ilk zaman iyi yapıyor sonra salıyor bastav savma yapıp gidiyor bi de ben orayı burayı yap diyemiyorum yumusak yüzlüyüm son bir yıldr çağırmıyorum kendim yapıyorum. düzgün birini bulursan büyük rahatlık benden tavsiye cok yüz göz olmayın mesafeli durun şimarıyorlar cok
kaç yaşında kızın ?
sen çalışıyor musun ?
biraz sanırım özgüven ile alakalı yapabileceğini gördüğü an bırakırlar genelde annelerini çocuklar
canm evde neden yapmıyorsun çok kolay yapımı ve çok sağlıklıBen Sütaş tava yoğurdu alıyorum. Denediklerimin içinde en iyisi. En kötüsü de Pınar.
Yoğurt konusunda resmen 0 verdim ona.
Ben de kendim yapıyordum da süt konusunda baya kafam karıştı bıraktım yapmayı.
hımm işte aynı yerde olduğunuzdan dolayı bırakır bence yavaş yavaş ama anlat bence ona ben burdan değilmişim gibi olmalı anlayacak yaşta bak herkes burda herkesin anne babası burda değil sen büyüdün artık falan diye7 yaşında kızım
evet çalışıyorum kızımın okulunda memurum
inşallah bir an önce biter çünkü çok bunaltıyor bazen
tatlım bimin ve a101in internet sitesinden takip ediyorum bendeya kızlar bir de birbirimizi bilindik yerlerin kampanyalarından haberdar edelim. A101 ben gitmezsem görmüyorum mesela...
çok konuştuk canım pek fayda etmedi. kendi kafasında halletmeli yoksa olmuycak böylehımm işte aynı yerde olduğunuzdan dolayı bırakır bence yavaş yavaş ama anlat bence ona ben burdan değilmişim gibi olmalı anlayacak yaşta bak herkes burda herkesin anne babası burda değil sen büyüdün artık falan diye
Ben Sütaş tava yoğurdu alıyorum. Denediklerimin içinde en iyisi. En kötüsü de Pınar.
Yoğurt konusunda resmen 0 verdim ona.
pınar gercekten cok kötü hepsini denedim sakıpaga balkan falan sütaşı da begenmedim ben kastatı ama bi yogurt tadı yok fazla yapay en iyisi süzme yogurt onda da işte gercek süzme bulmak sorun en iyisi kendi yaptıgın da işte tembellik ediyoruz
Ben de kendim yapıyordum da süt konusunda baya kafam karıştı bıraktım yapmayı.
benm annemde zaten kadın gelmeden önce evi temizler onlada birlikte yaparama yapmayacak söz verdi geçen her yeri silmiş süpürmüş idrar yollarını üşütmüş 2 gün yerinden kalkamadı....yok bize gelen çok iyi yerleri döve döve temizliyor ben çok beğeniyorum ütüsü falanda harika....
hep iki su yapar önce birinde yıkar sonra diğerinde 2-3 yıldır gelir 15 günde ayda 1 falan ama şimdi haftada 1 gelecek inşalah
öylesini bulsam kesinlikle düzenli alırım ama bana gelen öyle değildi ben yardım ederdim bi de nasıl iyi davranırdım baktım kadın bana iş buyuruyor süpürgeyi viladayı getir onu yap bana bi kahve yap vs hep kaytarıyordu koltukları bile cekmediği oluyordu görünen yerleri siliyordu göstermelik yapıyordu en son kızdım yüz vermek iyi olmuyo ki ben cok iyi davrandım daha gelmeden önceki haftaların parasını verirdim isterdi hiç geri cevirmezdm ama mesafeli olmayınca rahatlaşıyor yayıyor totosunu afedersin
Canım ben geçen yıl falan civar köylere gidip süt alıyordum. Ama adam gelmeden arayın diyordu, belli vakitlerde süt çıkıyormuş daha doğrusu sağıyormuş. Neyse biz her zaman aradık gittik. Adam her gittiğimizde 5lt pet şişede hazırlamış oluyordu.canm evde neden yapmıyorsun çok kolay yapımı ve çok sağlıklı
bende çocuklardan önce hep hazır alırdım yoğurdu. hazır yoğurttan maya yaptım bi kere yıllardır hala aynı mayayla yoğurt yaparım en azından sağlıklı içinde ne olduğu belli. haftalık sütüm gelir köyden hallederim şipşak
Canım ben geçen yıl falan civar köylere gidip süt alıyordum. Ama adam gelmeden arayın diyordu, belli vakitlerde süt çıkıyormuş daha doğrusu sağıyormuş. Neyse biz her zaman aradık gittik. Adam her gittiğimizde 5lt pet şişede hazırlamış oluyordu.
Sonra ben bu işi bir araştırdım. Uzmanlar diyor ki “insanın kanser olanı, verem olanı olduğu gibi hayvanın da olabilir. Bu durumda inek ilaç kullanıyorsa onun sütünün imha edilmesi lazım. Kendi yetiştirdiğini inek dışında ineklere güvenmeyin”. Bir de sağılan kaplar falan hijyenik değil gerçekten. Hani ben uzun süre kaynatıyordum ama yine de acaba dedim.
Diyor ki”uht süt üreticileri anlaştıkları çiftlere 40 tane analiz yaptırırlar, düzenli denetlerler vs vs”
Mantıklı bir yazı gibi geldi. En azından hayvan ilaç kullanıyorsa sütünü imha ettiğinden emin olduğum bir köylü bulursam alabilirim yine.
bende şehir merkezindeyim ama yakın köyden tanıdıklar bulduk getiriyorlarne güzel en iyisini yapıyorsunsüt bulmak da sorun canım merkezde o da ayrı bi dert yani
kızlar altın 90 ı geçmiş wuuuu altını olanlara duyrulur satış yapabilirsiniz :)
evet bunda çok haklısın bir çok insanda bundan dolayı hazır alıyor zaten ama bende onda şunu düşünüyorum içine ne koyuyorsunuzda o bozulmadan aylarca rafta günlerce dolapta kalabiliyor onda da kimyasal madde var ben yiyemiyorum mesela hazır yoğurt vs...tadı plastik gibi geliyor annemin yaptığı ev yapımı olacak illa.....Canım ben geçen yıl falan civar köylere gidip süt alıyordum. Ama adam gelmeden arayın diyordu, belli vakitlerde süt çıkıyormuş daha doğrusu sağıyormuş. Neyse biz her zaman aradık gittik. Adam her gittiğimizde 5lt pet şişede hazırlamış oluyordu.
Sonra ben bu işi bir araştırdım. Uzmanlar diyor ki “insanın kanser olanı, verem olanı olduğu gibi hayvanın da olabilir. Bu durumda inek ilaç kullanıyorsa onun sütünün imha edilmesi lazım. Kendi yetiştirdiğini inek dışında ineklere güvenmeyin”. Bir de sağılan kaplar falan hijyenik değil gerçekten. Hani ben uzun süre kaynatıyordum ama yine de acaba dedim.
Diyor ki”uht süt üreticileri anlaştıkları çiftlere 40 tane analiz yaptırırlar, düzenli denetlerler vs vs”
Mantıklı bir yazı gibi geldi. En azından hayvan ilaç kullanıyorsa sütünü imha ettiğinden emin olduğum bir köylü bulursam alabilirim yine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?