- 8 Mart 2011
- 25.897
- 28.125
- 798
teşekkür ederim. bunu da yazdım.. tek tek incelerim artık watsonsa gidinceflormarın kirpik eklemeli bir rimeli vardı çok güzel yapıyor benim kirpiklerim çok uzun kullanınca kaşlarıma değimişti bir dene bence
Ben İzmirde ikamet ediyorum..O hesabı bende yaptım sık sık. Bunun yanında öğretmene hediye vs gibi masrafları da oluyor. Bu parayı harcıyorsun ama üniversite sınavında ne yapacak bilmiyorsun. Hani istanbul Ankara gibi büyük bir şehirde olurum. Kendini ispat etmiştir okul. Belki ama brada iş gösterişe girmiş artık. Bu sene buraya yeni bir özel okul açıldı. Insanlar kapsında sıraya girdi. Nerden biliyorsunuz başarılı mı değil mi? Geçmişi var mı? Olsun havası yeter....
Fakat dediğim gibi kendimi kötü ilgisiz anneymişim gibi hissediyorum.
Henüz çocugum yok ama büyük konuşmayayım koleje göndermek saçma geliyor bana.
Ki isim yapmış kolejlerin dışında bir sürü kolej açıldı.
adım atsan kolej gibi birşey..
devlet okulu ne oluyor? Ordaki eğitimciler de eğitimci değil mi?
Bir öğretmen kolejde belki bir tık daha fazla çaba sarf eder o da özel okul ve işten çıkarılma endişesine o da belki.
yine alacak olan çocuk..
ister takla atılsın ister okunsun çocuğun istemesi kriter yine.
Ve dediğin gibi bende şuana dek hiç eğitimi süper dediklerini duymadım gönderenlerin..
Geçen mesela kuaföre gittim. Kızı lisede koleje verdim 18 bin .. çok memnunuz. sınıf 16 kişi özel okul gibi. almanca görüyor. hatta ingilizce dersinde bile almanca çeviri istiyormuş öğretmen Türkçe yasakmış..
Şu faliyeti var bu faliyeti var.. yemekler okuldan 5 çeşitmiş.
Bende dedim ki : o kadar ücrete bir zahmet 5 çeşit olsun..!!! ayrıca dil öğrenmeleri geliştirmeleri güzel birşey ama Çoğu öğrenci sınavlarda okuduğu cümleyi anlayamıyor! ne kadar acı değil mi??
Kendi öz dilinde anlam ve ifade becerisi yok.
Her anlamda eğitim sistemi de batmış durumda.