• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİRİKİMCİ HATUNLAR

evet canım ama hepsini unutmuşım ales çok değişmiş ya acayip zorlandım:KK43:
sen çay meyva derken zaten vakit akıp gider
Neyse gittiler. Kp bize yapılan zamı sordu. Söyledim miktarını. Kv nin beti benzi Attı. Çok ilginç bi insan. Eşim de kabul ediyor annesinin saçmalıklarını.
ALES nasıl hiç bilmiyorum. Neyse bir dahakine girersin hazırlanısrın biraz da. Uzun zamandır da görev almıyorum Sınavlarda.
Ay alsam mı acaba. Bizim arkadaşlar hep görev alıyorlar Sınavlarda. Ciddi paralar kazanıyorlar.

papatya 2 gündür geçen eltinle biraraya gelmiştin nasıl geçmişti diye soracak oluyorum unutuyorum
demekki bugün kayınvalinenin geleceğini duymak daha doğrusu okumak varmış

Neyse gittiler. Kp bize yapılan zamı sordu. Söyledim miktarını. Kv nin beti benzi Attı. Çok ilginç bi insan. Eşim de kabul ediyor annesinin saçmalıklarını.
ALES nasıl hiç bilmiyorum. Neyse bir dahakine girersin hazırlanısrın biraz da. Uzun zamandır da görev almıyorum Sınavlarda.
Ay alsam mı acaba. Bizim arkadaşlar hep görev alıyorlar Sınavlarda. Ciddi paralar kazanıyorlar.
evet iyi para var. :) ben görev alamıyorum büyük şehir malum yol iz bilmiyorum diye. canım gittikçe saçmaladılar aleste buna inanıyorum. normalde kötü değilimdir ama çok zorlandım.

kvnin cebinden mi çıkıyo size yapılan zam. insan övünür gelinim akademisyen diye

evet iyi para var. :) ben görev alamıyorum büyük şehir malum yol iz bilmiyorum diye. canım gittikçe saçmaladılar aleste buna inanıyorum. normalde kötü değilimdir ama çok zorlandım.

kvnin cebinden mi çıkıyo size yapılan zam. insan övünür gelinim akademisyen diye
Hiç övünmez. Hatta ben yeni asistan olduğumda bir kaç akrabaya şikayet etmiş. Onu üniversiteye biz soktuk para vermiyor diye. Yüzüne söyledim sen kimsin de beni üniversiteye sokacaksın. Alnımınteiye girdim ben oraya.
Hiç bir akademik terfimde hayırlı olsun demedi Söyledim ona bşr tek profesörlüğüm kaldı. Onda da arama dedim. Ama eltim ehliyet aldığında kp eşimi aradı. Arayıp hayırlı olsun denecekmiş.
Varyemez Varyemez aslında eltim iyi bit kız. 7.5 yıllık evliler henüz hiç yalnız kalmadık. Bayramlarda bile bize gelseler kv ve kp de gelir onlarla. Bir tek bu bebek görmede yalnız kaldık eltimin kv ve kp hakkında ne düşündüğünü bilmiyorum.
Gittiğimiz Zaamn kaynım şunu dedi ( biz gitmeden önce kv ve kp oradaydı 2 hafta kaldılar)
Biliyorsun papatya abla benim annem çocuklarına ve torunlarına kendini adayan bir kadındır :mad::KK70:
O geldiği zaman eşim çok rahat ediyor annem mutfaktan çıkmıyor. Çocuğa da bakıyor dedi.
Ben onu bilmem de bizde Benim annem geldiğinde çok rahat ediyoruz dedim.
Ipte orada geline çok hizmet ettiğinden burada hemen bana geliyor ki gelin ona hizmet etsin. Egosu tatmin olsun.
Bu arada ben de sana soracağım ne zamNdır senin nasıl kv ile durumlar.
Hıııı bir de @poeticcry ın kv ye de pessssss demek istiyorum buradan. El kadar çocuğu ve anne babasını ortada bırakıp orada burada geziyor.

Hiç övünmez. Hatta ben yeni asistan olduğumda bir kaç akrabaya şikayet etmiş. Onu üniversiteye biz soktuk para vermiyor diye. Yüzüne söyledim sen kimsin de beni üniversiteye sokacaksın. Alnımınteiye girdim ben oraya.
Hiç bir akademik terfimde hayırlı olsun demedi Söyledim ona bşr tek profesörlüğüm kaldı. Onda da arama dedim. Ama eltim ehliyet aldığında kp eşimi aradı. Arayıp hayırlı olsun denecekmiş.
Varyemez Varyemez aslında eltim iyi bit kız. 7.5 yıllık evliler henüz hiç yalnız kalmadık. Bayramlarda bile bize gelseler kv ve kp de gelir onlarla. Bir tek bu bebek görmede yalnız kaldık eltimin kv ve kp hakkında ne düşündüğünü bilmiyorum.
Gittiğimiz Zaamn kaynım şunu dedi ( biz gitmeden önce kv ve kp oradaydı 2 hafta kaldılar)
Biliyorsun papatya abla benim annem çocuklarına ve torunlarına kendini adayan bir kadındır :mad::KK70:
O geldiği zaman eşim çok rahat ediyor annem mutfaktan çıkmıyor. Çocuğa da bakıyor dedi.
Ipte orada geline çok hizmet ettiğinden burada hemen bana geliyor ki gelin ona hizmet etsin. Egosu tatmin olsun.
Hıııı bir de @poeticcry ın kv ye de pessssss demek istiyorum buradan. El kadar çocuğu ve anne babasını ortada bırakıp orada burada geziyor.

üniye girmişsin demek onun sayesinde. rica etsek beni de sokar mı çok güldüm canım ya. akademik kariyeri kolay bişey sanıyor galiba. inşallah profluğunda gelir yakın zamanda . isteyen kısaknsın isteyen tebrik bile etmesin kimse gerçekleri değişitremez. ben en çok eşin için üüzlüyorum. babası zaten yokmuş anne desen evlat ayıran bi kadın empati kurmaya bile yüreğim el vermiyor .

canım ilahi adalet var sen annesin evladın için canını verirsin kv eşini resmen yok saymış . günah ya.

üniye girmişsin demek onun sayesinde. rica etsek beni de sokar mı çok güldüm canım ya. akademik kariyeri kolay bişey sanıyor galiba. inşallah profluğunda gelir yakın zamanda . isteyen kısaknsın isteyen tebrik bile etmesin kimse gerçekleri değişitremez. ben en çok eşin için üüzlüyorum. babası zaten yokmuş anne desen evlat ayıran bi kadın empati kurmaya bile yüreğim el vermiyor .

canım ilahi adalet var sen annesin evladın için canını verirsin kv eşini resmen yok saymış . günah ya.
Ay canım ben bi rica edeyim benim eli kolu uzun kv ye Seni de soksun. Tövbe tövbe. Sonuçta ev Hanımı. Ne alakaı Varsa Konu komşuya öyle anlatmış. Bizim sayemizde girdi bize yardım etmiyor demiş. Tabi eşim evlenince öz dededen gelen musluğun suyu kesildi
Prof luğa 6 ay kaldı Allah izin verirse.
Ben de eşime üzülüyorum zaten onun için katlanıyorum. Oda alıştı bu duruma. Zaten bekarken de bu ayırımı hissedermiş evde

Ay canım ben bi rica edeyim benim eli kolu uzun kv ye Seni de soksun. Tövbe tövbe. Sonuçta ev Hanımı. Ne alakaı Varsa Konu komşuya öyle anlatmış. Bizim sayemizde girdi bize yardım etmiyor demiş. Tabi eşim evlenince öz dededen gelen musluğun suyu kesildi
Prof luğa 6 ay kaldı Allah izin verirse.
Ben de eşime üzülüyorum zaten onun için katlanıyorum. Oda alıştı bu duruma. Zaten bekarken de bu ayırımı hissedermiş evde
ay hayal dünyası ne geniş ne güzelmiş sorsan kendi de inanıyordur bu duruma :) çok az kalmış canım hadi hayırlısı çok sevindim. eş,nde sizinle mutlu en azından canım

canım benim kayınvalide ayağına taşı kendi kendine düşürdü süper oldu neredeyse 2 aydır konuşmuyorum görüşmüyorum ve de benim için bu kadının muhabbeti bitmiştir
iyi de oldu
ben mutlu ben huzurlu :)
aynı binada yabancı biri gibi davranıyorum '' sen yoksun mesajı veriyorum '' insanın çocukları ve de hayatta amaçları ve boyutları değişince, çoğalınca hiç umruna bile takmıyor....

çok tın çok fifi durumu yani ............. :KK70::KK70::KK70:

Kızlar bu hafta sonum bayağı yoğun geçti uğrayamadım bile buraya..
Cuma akşamı eşimin arkadaşı yemeğe geldi , cumartesi eşimin iş yerinde motivasyon için ailelerin de katıldığı bir organizasyona gittik.. Ordan da Kvalideme eltimler gelmiş , oraya gittik.. Kayınvalidem 50 şer tl harçlık verdi eltimle bana.. Giyecek birşeyler alalım diye :)
Eltimle alışveriş merkezine gittik.. LCW dan kazak aldım 2 tane , bir de eltimin kızına hediye aldım 77 lira tuttu..
Cumartesi gününü eşimin teyzesine yemeğe giderek bitirdik...
Bu sabahta eltimler bende kahvaltıdaydı.. Bu akşam da yemekte kayınvalidemdeydik hepbirlikte...

Çok yoğun bir hafta sonu oldu yani kızlar :KK45:

Lcw alışverişi dahil 200 lira gitti bu hafta sonu... :KK64:

Kayınvalideden ne kadar dertli bir toplumuz..kime sorsak dertli...ben soyle duusnuyorum bu benim fikrim...insanın onuruna serefine namusuna iftira atmıyorsa her insan affedilebilir...bunu ben degil Allah soyluyor..iyi anne kotu anne tarifi yoktur Kuranda anne vardır ne olursa olsun hatalarıyla anne..hatta musrik anneniz bile olsa bakcaksınız der efendimiz sas ..Nitekim Hz peygamberimiz amcasını canı gibi sevdigi amcasını sehit eden vahsiyi bile affetmiştir musluman olunca..cunku Allah emretmişti...bence Allah için sevin Allah için nefret edin..bende oyle kızardımki hep haksızlıga ugradıgımı dusunur dusunurde dusunurdum..ama artık bıraktım..hatasız insan yok..ne kadarda nefsanı kızmısım..yok para yardımı yapmadı yok dugunde birşey takmadı...aman ogluna ne kadar duskun..kızlarını cok seviyor..neler neler..halada nefsimle mucadele içindeyim ama Allah için artık herkesi sevmeye calışıyorum...dedigim gibi iftira atmadıktan sonra...bizde evlat yetiştiriyoruz...zannediyoruzki biz cok duskunuz evladımıza soyle yapcaz boyle yapcaz kayınvalidemiz gibi olmuyacaz...hepsi boş...biz neleri gorduk...ne ekersek bizde onu biçecegiz...benim kayınvalidem kadar ogluna duskun bir anne gormedim...eşime ben demesem haftada bir zor ugrar...hala canı ne istese anında yapar kayınvalidem ama karsılıgını eşim gostermiyor...evlada hizmetle olsaydı hersey iş kolaydı..

Hayirli aksamlar kizlar..
Su pazarlar nasil geciyor anamiyorum bir turlu..
Kv kp konulari olmus en uzak olmak isredigim konular.. mesafe her zaman candir..
Bu konuda tek diyecegim bu.
Bugun evdeydik hep yat kalk evi toparla filn izle derken bu hafta da bitti...
Kesinlikle çok çabuk geliyor hafta sonları. Dört gözle bekliyorum ama geçiveriyor hemencecik.
ay hayal dünyası ne geniş ne güzelmiş sorsan kendi de inanıyordur bu duruma :) çok az kalmış canım hadi hayırlısı çok sevindim. eş,nde sizinle mutlu en azından canım
Ayyyy sen ondaki hayal dünyasını bir duysan ağzın aşık kalır. Mesela akrabalarına Sak'ın papatyanın evine gitmeyin demiş. Ben kapıyı açmazmışım. Sonra kv yi arayıp akrabaların neden geldi dermişim. Sonra ben düşük yapmışım oğlumdan önce ama kimsenin duymasını istememişim. Ondan kimse arayamamış beni. ( oğlum 5 yıl sonra olunca kendince bunu uydurmuş). Sonra gün arkadaşları ve Komşuları bana bebek görmeye gelmek istemiş( hiç haberim yok) ben kabul etmemişim. Bunları bana eşimin teyZesi ve Komşusu Anlattı. Ben bunları kv me söyledim. Çantasını alıp arkasına bakmadan gitti. Ondan sonra a bugün geldi işte. Bir yılı geçti yani.
Iyi senarist olur yani ondan.
Inşallah xanım. Hayırlısı ile olsun diye çok dua ediyorum.
Eşime kıyamıyorum. Uykusu dışında bir eksisi yok adamın. Onu da çözdsük sayılır. Eşim üzülmesin diye çayını çorbasını veriyorum gidiyor
canım benim kayınvalide ayağına taşı kendi kendine düşürdü süper oldu neredeyse 2 aydır konuşmuyorum görüşmüyorum ve de benim için bu kadının muhabbeti bitmiştir
iyi de oldu
ben mutlu ben huzurlu :)
aynı binada yabancı biri gibi davranıyorum '' sen yoksun mesajı veriyorum '' insanın çocukları ve de hayatta amaçları ve boyutları değişince, çoğalınca hiç umruna bile takmıyor....

çok tın çok fifi durumu yani ............. :KK70::KK70::KK70:
Eeeeee senin kv Çoktan haketmişti bunu. Rahat etmişsindir artık. Keyfine bak. Oğluşlarla konuşuyor mu peki.

Kayınvalideden ne kadar dertli bir toplumuz..kime sorsak dertli...ben soyle duusnuyorum bu benim fikrim...insanın onuruna serefine namusuna iftira atmıyorsa her insan affedilebilir...bunu ben degil Allah soyluyor..iyi anne kotu anne tarifi yoktur Kuranda anne vardır ne olursa olsun hatalarıyla anne..hatta musrik anneniz bile olsa bakcaksınız der efendimiz sas ..Nitekim Hz peygamberimiz amcasını canı gibi sevdigi amcasını sehit eden vahsiyi bile affetmiştir musluman olunca..cunku Allah emretmişti...bence Allah için sevin Allah için nefret edin..bende oyle kızardımki hep haksızlıga ugradıgımı dusunur dusunurde dusunurdum..ama artık bıraktım..hatasız insan yok..ne kadarda nefsanı kızmısım..yok para yardımı yapmadı yok dugunde birşey takmadı...aman ogluna ne kadar duskun..kızlarını cok seviyor..neler neler..halada nefsimle mucadele içindeyim ama Allah için artık herkesi sevmeye calışıyorum...dedigim gibi iftira atmadıktan sonra...bizde evlat yetiştiriyoruz...zannediyoruzki biz cok duskunuz evladımıza soyle yapcaz boyle yapcaz kayınvalidemiz gibi olmuyacaz...hepsi boş...biz neleri gorduk...ne ekersek bizde onu biçecegiz...benim kayınvalidem kadar ogluna duskun bir anne gormedim...eşime ben demesem haftada bir zor ugrar...hala canı ne istese anında yapar kayınvalidem ama karsılıgını eşim gostermiyor...evlada hizmetle olsaydı hersey iş kolaydı..
Yerden göğe kadar haklısın. Ama benim kv dem iftira Attı bana. Esimin öz halalarının amcalarının ayağını keşfi evimden. Ne bebeğime ne evime gelmediler. Ben kapı açma mışım kameradan bakafmışım. Daha neler neler. Bunları sorduğum zaman da itiraz etmedi sadece kimden duydun dedi o kadar.

suefsancım ne güzel yazmışsın
bir insanın onuru namusu şerefi ayaklar altına alınıyorsa , alınmaya çalışılıyorsa ben işte o zaman değil kayınvalide öz ana babam olsa durum değişir
kendi adıma yazıyorum burada küçücük mıçı .......oklu çocuklar değiliz herkes belli yaşı başı almış belli görgüye sahip ,ufak şeyleri büyütecek kişiler değiliz....burada kimsenin öyle olduğunu da düşünmüyorum...
her zaman şunu derim Allah bize yaşlanacağımızı yaşlılarımıza da gençliklerini unutturmasın
işte o zaman zannımca sıkıntı olmaz ... ;)
ben kayınvalideme ne kadar münafık bir insansın seninle daha işim olmaz iki elim öteki tarafta yakanda diyerek o defteri kapattım... ( kadın 13 sene önce neyse ve ben ona bir şans verdim geçen onca yıla rağmen kadının dünya görüşünde fitne fesatlığında zerre gram değişme olmamış aynı yerinde durmuş kalmış yazıklar olsun ) :)

Kesinlikle çok çabuk geliyor hafta sonları. Dört gözle bekliyorum ama geçiveriyor hemencecik.

Ayyyy sen ondaki hayal dünyasını bir duysan ağzın aşık kalır. Mesela akrabalarına Sak'ın papatyanın evine gitmeyin demiş. Ben kapıyı açmazmışım. Sonra kv yi arayıp akrabaların neden geldi dermişim. Sonra ben düşük yapmışım oğlumdan önce ama kimsenin duymasını istememişim. Ondan kimse arayamamış beni. ( oğlum 5 yıl sonra olunca kendince bunu uydurmuş). Sonra gün arkadaşları ve Komşuları bana bebek görmeye gelmek istemiş( hiç haberim yok) ben kabul etmemişim. Bunları bana eşimin teyZesi ve Komşusu Anlattı. Ben bunları kv me söyledim. Çantasını alıp arkasına bakmadan gitti. Ondan sonra a bugün geldi işte. Bir yılı geçti yani.
Iyi senarist olur yani ondan.
Inşallah xanım. Hayırlısı ile olsun diye çok dua ediyorum.
Eşime kıyamıyorum. Uykusu dışında bir eksisi yok adamın. Onu da çözdsük sayılır. Eşim üzülmesin diye çayını çorbasını veriyorum gidiyor

Eeeeee senin kv Çoktan haketmişti bunu. Rahat etmişsindir artık. Keyfine bak. Oğluşlarla konuşuyor mu peki.

canım kv eksiğini böyle kapatıyor her nekadar ayrımcılık vs yapsa da anne suçu kendinde arasa bunla yaşayamaz ama paptya kötü gelin demek hem kendini rahatlattırıyor hem de çevreye karşı itibar sağlıyor. Allah akıl fikir versin

Onları da silmiş güya
ben çocuğa anahtarı veriyordum okuldan gelince eve girsin diye çünkü çocuk babaannenin yanına gitmiyor beni silmiş diye .... o günlerde de evin anahtarını kaybetmiş
ben de kendimi kaybettim anahtarı aradık bulamadık geldik eve ...... aşağıda kaynana oturuyordu büroda girdik yanına
ben çocuğun takım formasını çıkarmasını istedim makasla güzelce gözünün önünde parçaladım
bundan sonra maç yapıyorum diye anahtara sahip çıkmamak var mı diye
döndüm kaynanaya bu çocuk anahtarı niye kaybetti biliyor musun ( normalde anahtar taşımıyor babaannesinin yanında duruyordu ben gelene kadar ) senin lüzumsuz lafın yüzünden çocuk yanına gelmek istemiyor soğukta merdiven boşluğunda dakikalarca beni bekliyor diye anahtarı verdim onu da kaybetti ...
ben ona diyorum yavrum seni ne kadar kabul etse de etmese de bu senin babannen olduğu gerçeğini değiştirmez
daha neler neler
seni içeri almasa bile çıkacaksın caddeye bütün ilçeyi başına toplayacaksın beni eve almıyor diye dedim
bunları kaynanın yanında diyorum
kayınpeder de vardı

ne diyeceksem çat çat bağıra bağıra dedim çıktım

çocuklarla eşşşekkkkkkkkk gibi de konuşuyor konuşmak zorunda kalıyor arada dengesiz hallerini gösterse de oğlanlar da onun dengesizliklerini iplemiyorlar
işlerini gördürüp kenara geliyorlar muhatap olmuyorlar

inşallah görüp göreceği torunlar bunlar olur

çok güvendiği dağlara karlar yağar dallar elinde kurur
iyice saçmaladı
görgüsüzlüğün dibine vurdu
galiba başına gelecek var ( kuduran köpeğin zavalı yakındır derler )
Allah'a havale ediyorum bildiği gibi yapsın AMİN

Son düzenleme:
canım kv eksiğini böyle kapatıyor her nekadar ayrımcılık vs yapsa da anne suçu kendinde arasa bunla yaşayamaz ama paptya kötü gelin demek hem kendini rahatlattırıyor hem de çevreye karşı itibar sağlıyor. Allah akıl fikir versin
Eşim bekarken hep ezilmiş. Eşimin dedesi çok para gönderirmiş. Hatta bizim düşünde de çok para vermiş kp e ama malesef biz hiç görmedik onları. Üstüne yattılar. Borç harç içinde evlendik.
Biz evlendiğimizde kv bana aynen şunu dedi. Biliyorsun kp eşini büyüttü baktı. Ona minnet borçlusun. Hııııı dedim geçtim. Hayır değilim. Herkesin babası BAKIYOR çocuğuna ki zaten eşimin atlasında Amca'sı dedesi babaannesi varmış. Beni de aynı çemberin içine almaya çalıştı. O minnet nedeniyle hizmet eden parasını veren her dediğini yapan gelin istedi. Ben yapmayınca kafalarına göre biZe küstüler tekrar barıştılar. Sonra da iftiralar başladı. Papatya kötü dedi. Ben hiç kafama takmıyorum. Böyle çok rahatım. Benim zor günü de yanımda olmayan insanı hiç istemem

Abovvvvvv Varyemez Varyemez tam çirkefmiş senin kv. Ama sen de haddini bildirmişsin. Ağzına Sağlık.

Ben genel olarak basit şeylerden sorun cıkaranlar için yazdım...Amentu billah diyip bu esaslara inan bizler bilirizki hayırda Allahtan şer de Allahtan..sizin imtihanınızın ete kemige burunmus hali kayınvalideniz olmuş..az hasarla imtihanınızı atlatırsınız inş...ama oyle agır imtihanlar varkı Rabbim ayeti kerimede diyorki mumın kullarımı canlarıyla bazılarını evlatlarıyla bazılarını malıyla imtihan ederim..ne zordur evlatla imtihan olmak..kayınvalideye resti cekersin olur biter ya evlat...Rabbim agır imtihanlardan esirgesin..herkes birşekilde imtihanda..hersey tam olsa bu dunya olmaz zaten..ama şimdi bakıyorum herkes biriyle bir akrabasıyla kus..onceden bu varmıymış...bu da yanlıs..efendimiz sas bir sahabe geliyor ya Rasullullah akrabam var evine giderim yuzume bakmaz...o bana gelmez...ben iyilik yapıyorum o anlamıyor ne yapayım..sen iyi muameleye devam et Allahın senin için cennette kosk yapmasını istemezmisin buyuruyyorlar...tabikki onurunuza namusunuza iftira dısında...cunlu dinimizde ne zulm etmek var nede zulma ugramak..Rabbim herkesin imtihanında kazananlardan eylesin

Back
X