• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİRİKİMCİ HATUNLAR

benimde 412 lira geldi kk 150 markete gitti eşimden geri aldım onu :) 100 benzin 30 telefon faturası 30 çocuklara balıkyağı 100de taksit

farmasi benim eşim esnaf bi zaman parası oluyo bi zaman olmuyo. güvenemiyorum. ben arabamın kredisini birde oğlumun bakıcısını ödüyorum. kılık kıyafet masraflarıda bana ait haliyle bana hiçbişey kalmıyo. araba için 140grda altın bozdum. baya güzel biriktirmiştim. market pazar fatura ve aidatlarıda ona bıraktım. aylık300 kadar sigara parası var. marketi falan kartla hallederim o bana ay sonu ödeme yapar. ay ortasında param bitti diye tırtıklarım biraz yoksa yetiştiremiyorum.

canım benim kredi kartımda market alış verişi de var onu ben de eşimden alıyorum
bana ait olan 388 tl nin için cep tel faturası kıyafet taksiti benzin filan var ben topluca yazdım geçtim ;)

benim eşim de esnaf ve daha önceden paylaşmış olduğum bazı durumlar nedeniyle birikimi yapmak ayrı daha güzel
ve bize öylesi gerekli ;)

30 mu :KK57:
bana 5-6 lira bişey zaten diyerek bu ay benim üstüme yapmışlardı:63:
bende vergi diliminden bu kadar az maaş aldım sanıyorum :KK1:

30 değil canım aylık 7 lira kesiliyor ama giriş ücreti var sanırım 80-100 lira mi neydi onu da taksitle kesiyorlar maaştan o bitince 7 lira kesilecek bende taşınırcıyım keşke olmasaydın cok sıkıntılı iş :( gazan mübarek olsun... ;)

memurmusun canım bende iki aydır takılıyorum birde taşınır kayıt yetkilisi yaptılar ayda 30da ordan kesiliyor
evet 60 küsür zam geliyor birde 50 kadar fark yatar ocakta birde sendika aidatı. bereketli ocak :)

evet canım bende memurum..benim maaşım biraz daha yüksek sanırım 100 eyakın zam gelecek..ben sendikadan geçen sefer eflasyon farkı almadılar diye ayrıldım..bir işe yaramıyorlar boştan yere onlara para kazandıramıycam diye çıktım..

30 değil canım aylık 7 lira kesiliyor ama giriş ücreti var sanırım 80-100 lira mi neydi onu da taksitle kesiyorlar maaştan o bitince 7 lira kesilecek bende taşınırcıyım keşke olmasaydın cok sıkıntılı iş :KK43: gazan mübarek olsun... :KK66:
çıkarken geri alacağız dimi :mad:

anladım şimdi canım iyi olmuş hem eşim için hem senin için :) seni takipteyim farması yatırım konusunda bizden tecrübelisin bu tevrübelerinden faydalanmam lazım :D bol kazanclar canım

inşallah ya büyük bir hevesle bekliyorum :D

ben hiç kredi kartı borcumu söylemeyim korkarsınız :) neyse ki eşim hepsini sıfırlıcak bugün. Balık yağı ben de almayı düşünüyorum canım ya hangi marka kullanıyorsun ? tadı nasıl içiyorlar mı
octamar alıyorum ikiside içiyor gün aşırı veriyorum bi şişe bitirdik bile.

canım benim kredi kartımda market alış verişi de var onu ben de eşimden alıyorum
bana ait olan 388 tl nin için cep tel faturası kıyafet taksiti benzin filan var ben topluca yazdım geçtim :KK66:

benim eşim de esnaf ve daha önceden paylaşmış olduğum bazı durumlar nedeniyle birikimi yapmak ayrı daha güzel
ve bize öylesi gerekli :KK66:

bencede öyle

30 mu :KK57:
bana 5-6 lira bişey zaten diyerek bu ay benim üstüme yapmışlardı:63:
bende vergi diliminden bu kadar az maaş aldım sanıyorum :KK1:

banada öyle dendi ama 115 kadarını taksit taksit alıcaklrmış sonra 7 -8 lira kesceklermiş. sinir oldum bu işe ya

evet canım bende memurum..benim maaşım biraz daha yüksek sanırım 100 eyakın zam gelecek..ben sendikadan geçen sefer eflasyon farkı almadılar diye ayrıldım..bir işe yaramıyorlar boştan yere onlara para kazandıramıycam diye çıktım..
bende çıkıcam bakalım bu aralar

çıkarken geri alacağız dimi :mad:
alıcaz canımda mayıstan mayısa 30-40 taksitle falan
ölme eşşegim ölme hesabı

30 değil canım aylık 7 lira kesiliyor ama giriş ücreti var sanırım 80-100 lira mi neydi onu da taksitle kesiyorlar maaştan o bitince 7 lira kesilecek bende taşınırcıyım keşke olmasaydın cok sıkıntılı iş :KK43: gazan mübarek olsun... :KK66:
istemiyorum ki arkadarş eşkiya gibi zorla para kesiyolar ya:KK51::KK51::KK51:

banada öyle dendi ama 115 kadarını taksit taksit alıcaklrmış sonra 7 -8 lira kesceklermiş. sinir oldum bu işe ya

bende çıkıcam bakalım bu aralar

alıcaz canımda mayıstan mayısa 30-40 taksitle falan
ölme eşşegim ölme hesabı
tayın fln çekersek toplu ödemiyorlar mı? çok soru sordum kusura bakma o_O

dışarıda yeme - içme ve bunu abartma konusunda eşimi frenleyebildiğim kadar frenliyorum
eşim bu konuda saçmalar resmen
ben onun dışarda yemeye verdiği para ile eve ne kadarlık malzeme alacağımı hesaplarım
ama erkek milletinin 2 bardağı varsa arada 1 tanesini de kırmak lazım
çünkü eşim cebinde para gördü mü ya eşine dostuna ısmarlar ya da gider çaputçuluk yapar yani kendine giysiler alır
o nedenle ben de olayı şöyle çözmeye çalışıyorum bana verdiği mutfak parasının dışında gelirken bir şey lazım mı diye sorduğunda en azından 5 kerenin 3 keresinde birkaç parça birşeyler sipariş ediyorum :KK66:
arada da çoluk çocuk dışarıya çıkıyoruz her ne kadar içim acısa da ama başkalarına çarçur edeceğine hiç olmazsa bize harcasın ahahahahahaah
ya bizimki bizsiz bir çay bile içmez ki. kıyafetlerini bile ben zorla aldırırım ona kalsa bir sweat bir kot yeter. üniforma gibi giyer. ya benim koca pırlantaymış meğer :))

herkes yazmış geliri gideri bu ay bende yazayım hem hesap yapmış olurum :KK66:
gelirler giderler
5.700 maaş 900 tl araba kredisi
750 ev kirası 642 tl ev kredisi
1.000 ihtiyaç kreşi (2 kredinin toplamı)
900 tl kredi kartı
300 tl terziye
250 tl gün
500 tl kuyumcu
6450-4492 = 1.958 kalan
bununda bir kısmını altın hesabımda kullnmak üzere hesapta tutarım.....
bu ay borcum fazla kredi kartını bu ay ortadan kaldırabilirim
kumbaram doldu onu da henüz açtırmadım bakalım ordan ne çıkacak

bu arada dün altının yukselmesiyle elimdeki altınların bir kısmını sattım. bu hafta da çıkarsa satışa devam, duserse de alışa başlarım artık:)
bu arada kismetse eşim ocak ayından itibaren istanbulda çalışacak.benim durumum henüz belli değil.ama bir iki ay eşimle ayrı şehirlerde olacagiz:KK43:
bakalım inşallah hakkımızda hayırlısı olur..

Hakkınızda hayırlısı olsun canım

canım benimle eşimin hesapları ayrı
eşim işletmelerine mal alırken benim de onlarla birlik olup istersem biraz para kazanabileceğimi söyledi

ve mal aldık bana ödeyecekleri paranın bir kısmını ödedi inşallah bundan sonra da ödemeleri devam eder :KK66:
ben altın döviz al-sat yapmaya kaldığım yerden devam ederim :)

bereket versin canım

ayyyy evet yaa bende vergi dilimine 2 aydır takılanlardanım.. inş ocakta çıkacağız tekrardan.. bide azcıkta zam olacak biraz daha iyi olur bizim için:-)

o vergi dilimi beni yedi bitirdi ya, kuş kadar bişey alıyoruz zaten:KK11:

kızlar biz ne zaman ki dışarıda yemeyi bıraktık işte o zaman birikim yapmaya başladık.
öyle ki kahvaltı yapmaya üşendiğimizden hafta sonları sürekli kahvaltıya giderdik.
hafta içi haftada bir en lüks mekanlarda yemek yerdik.
ama şimdi geçti o tembelliğimiz. evimizde pişirip evimizde yiyoruz. hem de çeşit çeşit ve bol bol. ama yine de bereketli.
ha tabi yine gidiyoruz dışarıda ama arada sırada...

aynen sonuna kadar katılıyorum dışarıda yeme olayına.. biz de çok çıkıyorduk, buna bir dur dememizle birlikte hesap kitap çok farketti.. yine 10-15 günde bir çıkıyoruz ama gerçekten çıktığımıza değecek ve cidden keyif aldığımız mekanlara gidiyoruz. onun dışında evde hep pişmiş yemek bulundurmaya çalışıyorum. başka türlü olmuyor bu işler maalesef..:KK14:

Back
X