Birileri yardım edebilir mi?

okudum ablacım.
ama biz saçmalıyoruz ya.
mesleğini sordum doktorsa fen bilgisi öğretmeniyse biyoloji öğretmeniyse hemşireyse genbilimciyle bana bilimsel bir veri sunsun saygı göstercem. sonuçta bilim dünyasında tartışılan çok şey var
ama bu ispatlanalı çok oldu. ya artık ders kitaplarında bile tek bir cümleyle geçiştiriyorlar bunu. bilmeyen yoktur sanıyordum

bu kadar kişinin bunu mu dediğini düşünüyorsunuz gerçekten. valla siz anlamak istediğinizi anlamışsınız. kendinize muhalefet arıyorsunuz
biz her sakat çocuğun sakat olma nedeni akraba evliliğidir demiyoruz. akraba evliliklerinde normal evliliklere nazaran engelli çocuk doğma ihtimali daha yüksektir diyoruz.
da kime diyoruz

Son düzenleme:

kardeş ve kuzen aynı derecede olamaz arkadaşlar
siz çok yakın olsanız da sonuçta insanın mahrem olduğu kişiler zaten Kuranda açıkça yazılmış: anne baba, kardeş, eşlerinizin anne babası, teyze, dayı, hala, amca, ve kendi kardeşlerinizin çocukları. sadece bunlarla evlenmek yasaktır.
kuzen=kardeş olsaydı bunu Allah bildirirdi
ama yukarıdaki sınıflamada kuzen yok

Böyle konular yazılar yüzünden , insanlar akrabasından kuzeninden
eniştesinden ,komşusundan huylanır oldu...

"Ama her sakat çocuğu da akraba evliliğine bağlayan zihniyetlere de Allah akıl versin ne diyim.."

Ben böyle bir şeyi kastetmedim, burada kişisellikle suçladığın hiçkimse de böyle bir şeyi kastetmedi.
Kendi kendime damgayı yapıştırıp onun üzerinden giderek bir örnek verdim, ama sen tek bir pencereden bakıyorsun hala.
NEYSE , daha fazla bir şey söylemeyeceğim, nasıl olsa anlamıyorsun , bence komik hatta çok komik

konuyu bıraz okudum

allh yardımcın olsun

sen yenı ayrılmıısn yeni bir ilişki ve evlılık için çokk erken bıraz kendını dınle topla

karsındakı kuzenın askerden yenı gelmıs ve yası kucuk ne yasamıskı daha bellıkı eskı hıslerıyle hareket edıyor yanı cocuk dedıgın dönemde san ılgısını söylemısya.

aile evliliklerde cok önemlidir bır evlılık gecırmıısın bılmırsın. bekarken aman aileısylemı evlenıcem derdım evlendıkten sonra bır telefon bıle moral bozup gunlerımızı zehır etmeye yetıyor.

calıısyormuusn dah karsına neler ne sevgıler cıkacaktır merak etme acele etme ok

bence su sıralar ilgiye ve sevgiye ihtiyacın var ve sana karsı dolu oldugunu söyleyen bi genc var bence olmaz arkadasım.Şimdi sorun olmasa bile aranızda ilerde evlenip ayrılmıs olmak sorun olacak.Bence biraz zamana bırak duygularından emin ol bi önce acele etme.

Yil 2012 ya kuzenle kari koca olmqyi istemek ne alaka ya
kimse asktan olmuyor kusura bakmayin onca tecrubeye ragmen su iki soruyu sormaniz muhtis bilincsizlik
diger yandan
yok ilk torun ninenin yok gogusume alamadim yok saramadim cocugumu vermezler hukuk sisteminde iki yasindaki paca kadar cocuklarin eger dogru ise dayakci babalara birakmanin bahanesi ne ya
bu sizin yetistirilis tarzinizmi anlamiyorum ben arkadas
kucuk yasta evlendirildim cocum oldu simdi bekarsin istediginde oynatabiliyosun parka goturuyosun bumu yani
once evlatlaroniza sahip cikin sonra es olun kari olun aile kurun
cok acayipsiniz yani
ben olsam vay arkadas ocuguna bile sahop cikmayan baglilik gostermeyen birinden bana es cocuklarimada ana olacak
ayretten hala oglu birinci derece kuzen
sacmalamayin

Bak demedi deme !

İlerde çocuğun kuzenine aşık olurda evlenmeye kalkarsa korkma caiz bu mümkün yani nikah düşüyor onlara ensest de olmuyorlar : )

He bi de çocukları da olursa korkma sakatmı olurlar diye bu da binde bir ihtimal ..

cogunun ahlaki egitimi iyiyse öyle ihtimallerde olmaz , kacinci yuzyilda yasiyoruz bir bilginiz varmi acaba??? bence pc basindandan kalkinda kendini gelistiriniz, turm yorumlariniz bastan assaga sacma saban bunlara dini alet etmeyin

cogunun ahlaki egitimi iyiyse öyle ihtimallerde olmaz , kacinci yuzyilda yasiyoruz bir bilginiz varmi acaba??? bence pc basindandan kalkinda kendini gelistiriniz, turm yorumlariniz bastan assaga sacma saban bunlara dini alet etmeyin

Ewt şöyle bi yüzyılda yaşıyoruz Öz amcayla yiğenin gizlice kaçıp evlendiği,babanın öz kızına tecavüz ettiği ,dayının yiğenine tecavüz ettiği vs..

Bunlar ahlak dışı tabiki..Ama ne yazıkki eğitimLi ( !) dediğiniz kişilerde bunun içinde ..Öyle eğitimle olsaydı bu işler gravatlı teröristler içimizde dolaşıyor olmazdı..

Sizler saçmaladınız bence .. Kuzenleri kardeş yaptınız ensest yaptınız ya hu !!

Kuzenler en fazla kardeş GiBi olur..Ama bunlara nikah düşer ..Bukadar..

He tabiki yabancı kişilerle evlenmek daha güzel..Sıla-i rahim ilişkilerini bozmaya gerek yok..

Tercihler insanların kendilerini ilgilendirir...Kuzenler evlenince ki günümüzde çoğu insanlarda vardır bu haram ya da yasak olmuyor bilginize

benim dayımda kendi dayı kızıyla evli hemde kaçarak evlendiler anneannemle beraber yaşıyolar gayet mutlular ilk başlarda problem olmuştur ama 12 senedir evliler belki daha fazladır tam hatırlamıyorum allah hayırlı etsin inşallah mutlu olursunuz

bak dogru diyorsunuz kravatli ....................... daaaa basima geldiler aynen dini kullanarak

geçin geçin, ben hiçbir yorumumda kuzenlerin evliliğini ensest bulduğumu söylemedim
akraba evliliklerinden doğacak çocuğun sağlıklı olduğunu söylediniz ve ben sizden bilimsel bir veri istedim
hala o veriyi öğrenemedik. kuran-ı kerimin akraba evliliklerinden doğan çocukların son derece sağlıklı olacağına dair bilgi verdiğini duymadık
sağa sola saçmalamayın diyeceğinize boş yüzeysel laflar etmeyin bir üye burda dna analizleriyle açıkladı bunu. siz de açıklayın

saçmalamayın diyip de durmayın.

ben kuzenimle evli degilim esim koylum ama akrabam sayilmaz bile,
ama bende kuzenlerin evliliginin yanlis oldugunu dusunmuyorum,
hele ensest demek ayri sacmalik ne alaka

Dini tartismak yasak ama akraba evliligi bu gerekceyle normallestirildigi icin yaziyorum Hz,muhammedde AIse anamizla evlendiginde 9 yasindaydi yani buna bakarsak 9 yasinda bi cocugada nikah caizdir?Daha bugun burda bi konu vardi 11-12 yasinda tecavuze ugramis bi cocugun tecavuzcusuyl evlendirilmesi o zaman oda normal!Onceki sayfalarda arkadasin biri liste yapmis dinen nikah kime düsmez diye orda kardes esi göremedim yani ben ablamin kocasiyla evlenebilirim?Dini bu konuyla pek bagdastirmayin arkadaslar nikah düsse bile bu durum ilk duyunca aaa ne guzel sevmisler evlensinler ne kadar ahlaki ve beseri dedigimiz bir durummu?Benim icin degil.2012 de yasiyoruz cocuklariniz sakat dogmasa bile belli bi yasa gelince anne babasinin akraba oldugunu bilmekten soylemekten utaniyolar,akraba evliliginde cocuk kesin sakat olur diye bi kistas yok ama olma olasiligi akraba olmayanlara göre daha yüksek.Her seyi gectim biz ayri buyuduk kuzenimi kuzen olrak görmedik bilmedik diyen insanlar kayinvalide veya kayinpederlerini hala hala ,amca ,dayi olarak taniyolar.Bu ne yaman celiski biri terfi edip yatagina girip kocan olurken hala hala hala kaliyo anne diyemiyosunuz

ben kuzenimle evli degilim esim koylum ama akrabam sayilmaz bile,
ama bende kuzenlerin evliliginin yanlis oldugunu dusunmuyorum,
hele ensest demek ayri sacmalik ne alaka

Bosandiktan sonra kisa bir süre icinde yeniden biriyle evlenmek hic mantikli degil. Birde Halanin ogluysa, alirsin basina belayi derim. Zaten 21 yasindaymis, daha onun fikri cok degisir, erkek milleti degilmi, hic güvenme derim. Tamam sende gencsin, ama tecrübelisin ve kadinlar genelde erkeklerden daha cabuk olgunlasir. Bence sen kizinin yaninda olman gerekiyor. Bir kac sene evlenme madem durumun iyi. Para biriktir, kendini gelistir. Daha iyi insanlarda cikar karsina mutlaka, eger sen izin verirsen, ceker bambaska biriyle mantikli bir sekilde evlenirsin. Okadar toy degilsinki, ask mask deyip kendini bukadar atese atacaksin. Hem kendin diyorsun Halan gecimsiz biri diye, hatta babanda diyormus. Hala ogluyla hadi evliligin iyi gitmedi, hadi ondanda bosandin, sonra ne olacak? Tüm aileyi kendine karsi kiskirtmis durumdada olacaksin. Sen genc yasta evlenmisin, 16 yasinda, hata yapman cok normal, olmamis iste bitmis gitmis. Ama artik önüne bakmalisin, bukadar erkeklere bagimli olmamalisin. Ilk önce bir halanin oglu kendini ispatlasin ozaman, calissin cabalasin, bir kac sene daha zaman ver hem kendine hemde ona.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…