- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.484
- 448
selam dudi
o bahsettiğin arkadaş benim
ancak yazdıklarım benim ifadem dedim Allahın kelamı öyle
Kuranda kimlerin mahrem kimlerin namahrem olduğu açıkça yazıyor
ablanın kocası ile evlenme işine gelince, hz. osman eşi öldükten sonra eşinin kız kardeşi ile evlenmiş
aynı anda iki kız kardeş ile nikah yapılamıyor.
tabii sizinle empati kuruyorum, insana bazen mantığına yatmayan şeyler garip gelebilir
ancak biz anlamıyoruz diye saçma, olmaz öyle şey diyemeyiz
şüphesiz bizi dünyaya gönderen Rabbimiz, her şeyin en doğrusunu bilir.
mesela yer çekimi kanunu mantığıma bir türlü yatmasa, bu çok saçma diyebilir miyim
bu devirde böyle şeylere inanmayın diyebilir miyim
o benim cahilliğim olur, yer çekimi kuvvetinin var olduğu gerçeğini değiştirmez.
bu arada araştırmalara göre hz. ayşe ile Hz Muhammed sav. efendimiz evlendiğinde 9 yaşında değilmiş
hz ebubekir ve hz ayşenin yaşına ve hicret tarihine bakılınca hz ayşenin genç bir bayan olduğu gerçeği ortaya çıkıyor
hatta makalelerde yaşı da yazıyordu ama ben hatırlayamadım
zaten 16 yaşında bile olsa o coğrafyaya göre evlenmek için ideal yaş
saygılar
Ayrica konu sahibi arkadasim evliliginize karsi cikacak halani ikna edicek eforunu kizini vermemekte kararli olan eski kocan icin harcasan maddi durumunda iyi sayilirmis kizinla bi toparlansan sonra milyonlarca erkek icinden sana akraba olmayan yasi yasina ,durumu sana uygun hem kendinin hem ailesinin seni severek kabul edebilecegi birini bulsan senin icin daha iyi bi secim olur diye dusunuyorum.Kuzen olmanizi bir kenara birakiyorum 23 yasinda siz daha cok gencken 21 ysinda sizden dahada genc toy bi erkekle evlenmek inanki cok daha srumluluk ister ve emin olunki sizin askinizla yanip tutusan her seye razi olan o genc adam gun gelip annesinin suan kabul etmedigi bu durumu ileride size karsi bile kullanabilir.Esi ve ailesi bölümünde deli gibi severek evlenenlerin bi cok sorununu okuyabilirsiniz:18:
FORUMUN yarısından cogu bılıyordur benım bekar bı erkekle nısanlı oldugumu
dogumdan sonra ayrılmıstık bız bebeğim 2.5 yasında olacak tüp bebek yontemıyle oldu ..
ama bende sıze katılıyıorum yas farkı akrabalık cocugunun bayanın yanında olmaması ustelık kendı ısı emegı olmasına ragmen yanında olmaması bana acayip derecede ters yasayısıma aykırıda degıl daha buyuk soylemek ıstıyorum zamanında babası uvey annelık ıcın kızı 16 yasında evlendırmısse bu kızcagızda gerı gelırken yaptıgı cocugu kocasının evınde bırakarak çöpsüz üzüm konumuna gecmeyle gecmeme arasında kalmıs cunku aılesınden böyle gormus belkıde bılemıyorum
evet ınsan hayatını bırıyle bırlestırmek ısteyebılır baska bır konudada yazmıstım eger o cocugu bıraktıysa bana gore asla ASLA cocuk sahıbı olmamalı bır daha
Ben cocugumdan ayrı kalmayı hayal bıle edemezken o cocugunu dayakcı ellere bırakarak baska hayatlar pesınde nasıl kosabılıyor
evet bencede ben farklı degılım arkadas farklı
sınır oluyorum boyle insanlara ya normalde söyleyeceklerimin yüzde bilmem kacını eksik söylüyorum Allah vicdan sesini duyamayacak kadar sağır etmesin kimseleri
ben kuzenimle evli degilim esim koylum ama akrabam sayilmaz bile,
ama bende kuzenlerin evliliginin yanlis oldugunu dusunmuyorum,
hele ensest demek ayri sacmalik ne alaka
Ben hala oğlunuzla evliliğinizi doğru bulmuyorum, ensest diyemem belki ama hoş değil, ilerde inanın çok pişman olacaksınız, bile bile lades demeyin,
Çocuklarınız sakat doğabilir, Zaten şiddet görmüş ayrılmışsınız, bu yorgun halinizle, kendinizi kabul ettirmek adına böyle bir savaşa nasıl girebileceksiniz?
Ayrıca, hala oğlunuz dediğiniz gibi yaşından daha olgun değil bence,
Aileyi yok saymak, silmek öyle basit değil, Bunun vicdan muhasebesi var, Pişmanlığı var, Bir şeylerden vazgeçmenin bedeli size ödetilecek emin olun,,,
Evlenip cüzdanı önlerine koymak filan sanki çocukca gibi geldi bana,,,
Ben bu konuda en çok kızınıza üzüldüm,,, İçim cız etti bir anne olarak,,,
Gerçekten samimiyetle soruyorum, samimi cevap verirseniz de sevinirim,,,
Nasıl bırakabildiniz kızınızı? Yani elbette görüyormuşsunuz ama hani insan hep yanında olsun, nefesini hissedeyim ister,,,
Tabi annelik herkes için farklı duygular içerir, ama ben kendi özgürlüğüm için kızıma "terk ediliş, tercih edilmiş, vazgeçilmiş" hissi yaratamazdım, ona bu kötülüğü yapamazdım,,,
Nihayetinde boşanma karşılığında kızınızın babasında kalmasını tercih etmişsiniz,,,
Bence evlilik bir kenarda dursun, Zaten aileler tamamen duyulunce hala oğlunuzdaki değişikliği az buçuk fark edersiniz, belki o zaman erkeklerin nasıl da değişebildiğine birebir şahit olursunuz,
Ama önce, kızınızı tamamen kaybetmeden, lütfen onun ellerinden tutun,,, Onun size ihtiyacı hep olacak,,,
2 yaş var aramızda ben kendisinden büyüğüm.Kızım babasıyla kalıyor çünkü bu şartla boşanmayı kabul etti mecbur kaldım zaten doğduğu gün elimden aldılar adetlerine göre ilk doğan cocuk babaannenin oluyormuş emziremedim bile kızımı.. Allah'tan boşandım da rahat rahat görüyorum bu konuda sorun çıkartmıyor istediğimde alabiliyorum ama asla bana vermeyeceğini söyledi..
Yaşının çok üstünde biri bana hitap edebiliyor..İleride kızıma bakış açısı değişmez sanmıyorum çünkü onun benim kızım olmasından ziyade akraba olmamız sebebiyle zaten bir bağ olduğunu söyledi.Bunlara takılmıyorum o güveni bana eriyor esas konu halamı nasıl ikna edebileceğimiz..
ASLINDA bıraz tesaduf eserı olmus yaptıgım alıntı bı kac yorum vardı arka sayfalarda yanı ıllada dengını arayacaksa kosullarını normallestırdıgı zaman aramalı yazınızın tamamına katılıyorum cunku bende boyle dusunuyorumKusura bakmayin yazimi alinti yaparak ne demek istediginizi anlamadim bekar bi erkekle nisanli olmaniz ,tüp bebek sahibi omaniz falan:44:ben sadece konu sahibi arkadasa nacizane kendi fikrimi yazdim acaba siz biseyi uzerinizemi alindiniz?16 yasinda zorla evlendirilmis olabilir kimse arkasinda durmadiysa mecbur kalmistir boynum kildan ince cocuk cunku sonucta ama suan yetiskin bir kadin ve 23 yasinda ,ben büyük konusuyorum evet allah korusun ama bosanmak zorunda kalir ve esim oglumu sart kosarsa gerekirse bosanmam cekerim alir kacarim bi sekilde bi yolunu bulurum ama ASLA oglumu birakmam haaaa olaki alindi mecbur kaldim olani biteni bi kenera itip hersey bu kadar taze ve evlat hasreti cekerken baska hasretlikler aklima gelmez boyle bi durumda koca heleki kuzenden bi koca asla istemem.Bu benim kendi sahsi fikrim,ben olsam böyle yaparim .Tabiki herkez istedigini yapmakta özgür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?