Birileri yardım edebilir mi?

selam dudi
o bahsettiğin arkadaş benim
ancak yazdıklarım benim ifadem dedim Allahın kelamı öyle
Kuranda kimlerin mahrem kimlerin namahrem olduğu açıkça yazıyor
ablanın kocası ile evlenme işine gelince, hz. osman eşi öldükten sonra eşinin kız kardeşi ile evlenmiş
aynı anda iki kız kardeş ile nikah yapılamıyor.
tabii sizinle empati kuruyorum, insana bazen mantığına yatmayan şeyler garip gelebilir
ancak biz anlamıyoruz diye saçma, olmaz öyle şey diyemeyiz
şüphesiz bizi dünyaya gönderen Rabbimiz, her şeyin en doğrusunu bilir.
mesela yer çekimi kanunu mantığıma bir türlü yatmasa, bu çok saçma diyebilir miyim
bu devirde böyle şeylere inanmayın diyebilir miyim
o benim cahilliğim olur, yer çekimi kuvvetinin var olduğu gerçeğini değiştirmez.
bu arada araştırmalara göre hz. ayşe ile Hz Muhammed sav. efendimiz evlendiğinde 9 yaşında değilmiş
hz ebubekir ve hz ayşenin yaşına ve hicret tarihine bakılınca hz ayşenin genç bir bayan olduğu gerçeği ortaya çıkıyor
hatta makalelerde yaşı da yazıyordu ama ben hatırlayamadım
zaten 16 yaşında bile olsa o coğrafyaya göre evlenmek için ideal yaş
saygılar

Yani bu durum yercekimi yada suyun kaldirma kuvveti kadar karmasik mantik fizik kurallarini gerektiricek bi durum degildir sizin bahssettiginiz karisinin kardesi ile evlenme yada 15 -16 yasinda kizlarin evlenmesi yüzyillar oncesi evet belki normaldi ama yüzyillar oncesi 2012 deyiz ve ben isteyerek bile olsa 16 yasinda bi kizinda evlenmesini pek dogru bulmuyorum bazi seyler insanin edebi,ahlaki yetisme tarziyla alakalidir diye düsünüyorum eger cevrenizde bu tur seyler fazlaysa aile icinde normal karsilandi ve sizede boyle ögretildiyse dolayisiyla sizinde beyninizde normallesir ama ben böyle bi sey bu yasima kadar kendi cevremde görmedim evlendikten sonra bi kac arkadasim oldu mesele kuzenleriyle evli nasil elendigini sordugumda yok iste uzaktik kuzen diye tanimadik bilmedik o yuzden o gözle bakmiyorum diyebiliyolar peki onada okey ama nye eslerinin annelerini bana bile anlatirken k.validem degilde teyzem halam gibi sifatlarla taniyolar.Evet kuzen kardes olamaz ama kardes gibi olabilir sonucta ayni kani tasiyoruz dimi?Ablam ölürken vasiyet etmis dahi olsa ben enisteme koca gözüyle bakamamHer ne kadar kuran bunun caiz oldugunu söylesede bana göre günahtir, ayiptir ,ahlaksizliktir

ben de sizin gibi bir çevrede büyüdüm
bana da garip gelmişti ancak kötü bir şey olsaydı, her kötü şey gibi o da haram olurdu
üstelik şu detayı atlıyorsunuz
kimseye zorla kuzeninle evlen demiyor kimse
sadece evlenmek isteyen olursa yasak değil,
ya da kimseye git baldızınla evlen denmiyor
evet toplumumuzda ayıp bir şey
ama medeni kanunda da yasak değil

Ayrica konu sahibi arkadasim evliliginize karsi cikacak halani ikna edicek eforunu kizini vermemekte kararli olan eski kocan icin harcasan maddi durumunda iyi sayilirmis kizinla bi toparlansan sonra milyonlarca erkek icinden sana akraba olmayan yasi yasina ,durumu sana uygun hem kendinin hem ailesinin seni severek kabul edebilecegi birini bulsan senin icin daha iyi bi secim olur diye dusunuyorum.Kuzen olmanizi bir kenara birakiyorum 23 yasinda siz daha cok gencken 21 ysinda sizden dahada genc toy bi erkekle evlenmek inanki cok daha srumluluk ister ve emin olunki sizin askinizla yanip tutusan her seye razi olan o genc adam gun gelip annesinin suan kabul etmedigi bu durumu ileride size karsi bile kullanabilir.Esi ve ailesi bölümünde deli gibi severek evlenenlerin bi cok sorununu okuyabilirsiniz:18:

FORUMUN yarısından cogu bılıyordur benım bekar bı erkekle nısanlı oldugumu
dogumdan sonra ayrılmıstık bız bebeğim 2.5 yasında olacak tüp bebek yontemıyle oldu ..
ama bende sıze katılıyıorum yas farkı akrabalık cocugunun bayanın yanında olmaması ustelık kendı ısı emegı olmasına ragmen yanında olmaması bana acayip derecede ters yasayısıma aykırıda degıl daha buyuk soylemek ıstıyorum zamanında babası uvey annelık ıcın kızı 16 yasında evlendırmısse bu kızcagızda gerı gelırken yaptıgı cocugu kocasının evınde bırakarak çöpsüz üzüm konumuna gecmeyle gecmeme arasında kalmıs cunku aılesınden böyle gormus belkıde bılemıyorum
evet ınsan hayatını bırıyle bırlestırmek ısteyebılır baska bır konudada yazmıstım eger o cocugu bıraktıysa bana gore asla ASLA cocuk sahıbı olmamalı bır daha
Ben cocugumdan ayrı kalmayı hayal bıle edemezken o cocugunu dayakcı ellere bırakarak baska hayatlar pesınde nasıl kosabılıyor
evet bencede ben farklı degılım arkadas farklı
sınır oluyorum boyle insanlara ya normalde söyleyeceklerimin yüzde bilmem kacını eksik söylüyorum Allah vicdan sesini duyamayacak kadar sağır etmesin kimseleri

öncelıkle yasadılarına üzüldüm..... yanlıs yanlısı dogurur.... iyiy düşün dogru karar ver..... ve bı erkegede asla sonsuz guvenme.... tabıkı tekrar üzülmek istemıyosann

Kusura bakmayin yazimi alinti yaparak ne demek istediginizi anlamadim bekar bi erkekle nisanli olmaniz ,tüp bebek sahibi omaniz falan:44:ben sadece konu sahibi arkadasa nacizane kendi fikrimi yazdim acaba siz biseyi uzerinizemi alindiniz?16 yasinda zorla evlendirilmis olabilir kimse arkasinda durmadiysa mecbur kalmistir boynum kildan ince cocuk cunku sonucta ama suan yetiskin bir kadin ve 23 yasinda ,ben büyük konusuyorum evet allah korusun ama bosanmak zorunda kalir ve esim oglumu sart kosarsa gerekirse bosanmam cekerim alir kacarim bi sekilde bi yolunu bulurum ama ASLA oglumu birakmam haaaa olaki alindi mecbur kaldim olani biteni bi kenera itip hersey bu kadar taze ve evlat hasreti cekerken baska hasretlikler aklima gelmez boyle bi durumda koca heleki kuzenden bi koca asla istemem.Bu benim kendi sahsi fikrim,ben olsam böyle yaparim .Tabiki herkez istedigini yapmakta özgür.

21 yasindaki bir cocugun askindan ne bekliyorsunuz gercekten merak ediyorum.

Ustelik basinizdan bir evlilik gecti. Daha temkinli olmaniz, cocugu olan biri olarak herseyi 2 kere dusunmeniz gerekirken halanizi nasil ikna edebileceginizi dusunuyorsunuz.

Yasadiklarinizdan ders cikarsaydiniz keske.

Cekim 2, hata 2..

Ben hala oğlunuzla evliliğinizi doğru bulmuyorum, ensest diyemem belki ama hoş değil, ilerde inanın çok pişman olacaksınız, bile bile lades demeyin,
Çocuklarınız sakat doğabilir, Zaten şiddet görmüş ayrılmışsınız, bu yorgun halinizle, kendinizi kabul ettirmek adına böyle bir savaşa nasıl girebileceksiniz?
Ayrıca, hala oğlunuz dediğiniz gibi yaşından daha olgun değil bence,
Aileyi yok saymak, silmek öyle basit değil, Bunun vicdan muhasebesi var, Pişmanlığı var, Bir şeylerden vazgeçmenin bedeli size ödetilecek emin olun,,,
Evlenip cüzdanı önlerine koymak filan sanki çocukca gibi geldi bana,,,

Ben bu konuda en çok kızınıza üzüldüm,,, İçim cız etti bir anne olarak,,,
Gerçekten samimiyetle soruyorum, samimi cevap verirseniz de sevinirim,,,

Nasıl bırakabildiniz kızınızı? Yani elbette görüyormuşsunuz ama hani insan hep yanında olsun, nefesini hissedeyim ister,,,
Tabi annelik herkes için farklı duygular içerir, ama ben kendi özgürlüğüm için kızıma "terk ediliş, tercih edilmiş, vazgeçilmiş" hissi yaratamazdım, ona bu kötülüğü yapamazdım,,,
Nihayetinde boşanma karşılığında kızınızın babasında kalmasını tercih etmişsiniz,,,

Bence evlilik bir kenarda dursun, Zaten aileler tamamen duyulunce hala oğlunuzdaki değişikliği az buçuk fark edersiniz, belki o zaman erkeklerin nasıl da değişebildiğine birebir şahit olursunuz,

Ama önce, kızınızı tamamen kaybetmeden, lütfen onun ellerinden tutun,,, Onun size ihtiyacı hep olacak,,,

ben kuzenimle evli degilim esim koylum ama akrabam sayilmaz bile,
ama bende kuzenlerin evliliginin yanlis oldugunu dusunmuyorum,
hele ensest demek ayri sacmalik ne alaka

Katılıyorum, kuzenlerde ensest ilişki ne alaka.
Tamam akraba olmayan biriyle aşk daha makbuldür ama gönlünü kaptırmış insana da ensest ilişki mağduru denilmez yani.

Kuzenle evlilikte bir sakınca yok. Aklıma geldiğinde midem bulanmıyor benim.
Ama riske girip çekinik genleri ortaya çıkarmak gereksiz.
Ayrıca akraba evliliğinde karı koca arasındaki sorun koca bir sülaleyi etkiliyor, çok daha fazla yıpranıyor insan.
Benim takıldığım nokta henüz bu kadar gençken, bir durulup kendime geleyim, çocuğumu yanıma alayım demek varken, 21 yaşında aklı havada bir yeniyetmenin sözüyle hemen evliliğe kalkışmak.
21 yaşındaki erkek daha çocuk olur. Aşk bitince seni de kabullenmez, geçmişini de. Ailelerin de çok sıcak bakmadığı belli.
İlla ki evleneceğim diye düşünüyorsan , önce ailelere duyurun sonra gidin evlenin.
Ama unutma, kendi düşen ağlamaz

duygularima tercuman olmussunuz

kusura bakma ama nasıl dayandın? nasıl tahammül ettin? gerçi yaşın çok küçükmüş.

diyebileceğim tek şey: hayat sana ikinci bir şansa vermiş , bunu kullan.

Acaba konu sahibi arkadaşın kızıda ileride böyle bir karar alırsa yani kuzeniyle evlenmek isterse ,tepkisi ne olurd acaba
merak ettim
bir anne olarak asla kabul etmezdim bu benim fikrim.

bence birbirinizi tanımak için kendinize biraz daha zaman verin
çok acele ediyormuşsunuz gibi geldi bana..

ASLINDA bıraz tesaduf eserı olmus yaptıgım alıntı bı kac yorum vardı arka sayfalarda yanı ıllada dengını arayacaksa kosullarını normallestırdıgı zaman aramalı yazınızın tamamına katılıyorum cunku bende boyle dusunuyorum

akraba evliliğinin sakıncalarından bahsedilmiş zaten ama bunu da bir kenara bırakalım bence 21 yaş bir erkek için çok çocukça bir yaş erkekler geç olgunlaşır kuzenin belki kendi duygularından bile emin değildir yada ilerde düşüncesi çok değişebilir ailesi onu etkileyebilir ailesi istemediği için eğer evlenirseniz akraba içinde çok büyük sorunlar çıkacağı kesin:26: bence bu ilişkiyi bitir canım ve tekrar evlilik için acele etme işe gir çalış kendini geliştirmeye bak

Siz evlendiğinizde çocuk yaşta olan bekar Kuzeninizden bahsediyorsunuz.1.Yaş farkı 2.Sizin eşinizden ayrılmanız 3.AKRABA olmanız(ki bence en büyük problem) 4.Çocuk sahibi olmanız.
Bu 4 problemden herhangi birini dahi ilişkisinde yaşayan insan durup bi düşünür.Sizinki deli cesareti pardon da

bence de evlenme. daha ikiniz de karakteriniz yerleşmemiş yaşlardasınız. üstelik çocuğun var. bakalım o çocuğun sorumluluuğunu gerçekten kaldırabilecek mi yarın bir gün. Tekrar bir hüsranla sonuçlanacak bir evlilik yaşamazsın inşallah

benim anladığım kadarıyla hayatınız boyunca hep yanlız kalmışsınız.daha önce evlilik yaptığınız için evliliklerde çevre faktörünün bilincinde olmanız gerek .bu konuyu açma sebebiniz bile aileden ziyade bence çevre baskısı.haklısınız çekintilerinizde.şunu unutmayınki her nereye giderseniz gidin nerde evlenirseniz evlenin akrabalarınızı asla atamazsınız onlarda sizi atamaz bir gün mutlaka bir araya yine geleceksiniz.şimdi yapmanız gereken pişman olurmuyum deil kendi duygularınızdan eminsiniz.ya kuzeniniz onun duygularındanda emin misiniz evlilik yapan biri erkeklerin nekadar değişken olduğunu çok iyi bilir öncelikle bunu düşünün sevgiye tamam kabul sevmişsin ya sonrası onunki sadece bi hevesse kaybedecekleriniz çok daha fazla.şuan size manevi desteği olanlar bu evlilik yürümezse sizin yanınızda olmazlar hayatla tek başına mücadele eyme zorunda kalırsınız.ama kuzeninizdende eminseniz başkalarının ne dediğinin umrunuzda olmaması gerek unutmayınki bu toplumun parçasıyız ve aklımıza her eseni yapamayız kendinize zarar vermeyin çok emin olmadan bu evliliği yapmayın derim ben ...........................................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…