• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birini gerçekten çok sevmek ne demek?

Teşekkür ederim 🙏

Aşkı, sevgiyi, duygularınızı sorguluyor oluşunuz büyük bir adım bence, bir yerlerde bir terslik olduğunu biliyorsunuz ama bunun sebebinin ne olduğu henüz kafanızda net oturmuş değil, hata yapmaktan korktuğunuzu söylediğiniz için özellikle bu korkunuzun temeline inmenizi öneririm, elbette kimse hayatını alt üst edecek bir hataya düşmek istemez hele karşı cinsle olan beraberliklerde, kadın olarak günümüz psikopatlıklarını da düşününce korkmak da gayet doğal bir duygu lakin siz sanki çocukluktan beri kontrollü biriymişsiniz gibi, belki mükemmeliyetçisiniz, belki ailenizi hayal kırıklığına uğratma endişesi veya belki de direkt kendinizi hayal kırıklığına uğratmaktan korkmak🤷‍♀️ ama hayat yaptığımız doğrularla yanlışların bir bütünü değil mi zaten?
Allah göstermeye yaşamınızı mahvedecek bir hata olmadıkça yanılmaktan korkmayın, deneye yanıla gerçeğe ulaşmaz mı insan?
Hata yaparsam korkusunu sıcak tutarsanız aşık olabilme sevme sevilme ihtimalini baştan yok edersiniz.

Aşktan bahsediyorsak eğer, aşağıdaki mesajınız aşkı pek tanımlamıyor bana göre, mesela aşktan tek beklentiniz sakin ve güvenli bir rutin mi? Öyle olsaydı yaşadığınız bu his kafi gelirdi.

Aşkın içinde çatışmada var oysa, 2 farklı cins 2 farklı karakterin yürüttüğü bir beraberliktir aşk, yeri gelir o sakinlik de yaşanır yeri gelir çatışmalar da olur, an gelir çok özlersin an nefret edersin.
O mesajımda üyenin yorumundan hissettiğim şeyleri yazmıştım aslında. Birebir kendi hissin değil. Evet doludizgin bir şeyler yaşamak istiyorum. Bir yandan güven versin de istiyorum. Bu sorguya 30 yaşında başladım ama olsun. ☺️

O mesajımda üyenin yorumundan hissettiğim şeyleri yazmıştım aslında. Birebir kendi hissin değil. Evet doludizgin bir şeyler yaşamak istiyorum. Bir yandan güven versin de istiyorum. Bu sorguya 30 yaşında başladım ama olsun. ☺️
İnsanlar kendilerini bu yaşlarda daha iyi tanıyor, hayatlarını veya hayata dair şeyleri asıl bu yaşlarda irdeliyorlar, yaş mı oturuyor yoksa öncesinde ergenlikti büyüme sancılarıydı, eğitim hayatıydı üniversite sonrası iş kaygısıydı derken sorgulamaya fırsat mı bulamıyoruz bilmiyorum :)) fakat ben dahil çevremde ne kadar kadın varsa 30’unda kendini yeniden keşfetme yeniden tanıma dönemi yaşadık.

Evliyken ben de daha çok sevenin karşı taraf olduğunu düşünüyordum. Ama aldatılmışım. Allah başkasına yaşatmasın bu hissi. Ailenizin mutluluğu artsın hep.♥️🪻
Senin ilişkinde ihanet yoktu diye hatırlıyordum ben😔aldatılmış misin. Farklı insanlarsınız dıye ayrıldınız sanıyordum 😔çok uzuldum

çok severek çocuklar getirdim ondan nedir yahu.
dinlediğin videodaki kadın pek normal gelmedi bana🤦‍♀️
soruna gelecek olursak Khomyuk Khomyuk gibi düşünüyorum bende. zaten aşktan gözü kör olma eylemi ömür boyu sürdürülebilir bir şey değil bence. geriye birlikte yürümeyi becerip beceremediğin kalıyor.

Senin ilişkinde ihanet yoktu diye hatırlıyordum ben😔aldatılmış misin. Farklı insanlarsınız dıye ayrıldınız sanıyordum 😔çok uzuldum
Boşandıktan kısa bir süre sonra evlendi. Sonra bazı parçaları birleştirdim. Bir de Allah bazı tarihleri önüme çıkardı. Kesinleşti.

Aynen sorun bende :KK70:

ne anlamsız ne saçma bir yorum!

Bana katkısı ne, hangi sorunuma çözüm sunuyor, kimsenin fark etmediği neyi fark ettiniz?

Sorun bendeymiş hmm tamam tüm sihri bozdun ben de oturayım yerime.
Bence zaten hatanızı kabul ettiniz ilişkide mantıkla yola çıkmanız yani evliliğiniz bir nevi bir deneme gibi olmuş.Çok iyi düşünüp yola çıkmalısınız zaten ilişkide ne ne gerekli hepsini biliyorsunuz bunu sorgulaman yanlış benim düşüncem.Herkesin bu konuda fikrini almak başka.

Herkese merhaba, biraz önce bir videoda duyduğum bir cümle uzun uzun düşünmeme sebep oldu.

Videodaki kadın: "Ben kocamı çok sevdim. Çok severek çocuklar dünyaya getirdim ondan." diye bir cümle kurdu. Bu nasıl bir his? Onu baba yapacak, hayat boyu bir bağ kurmanı sağlayacak çocuğu doğurmak nasıl bir cesaret?

Birini çok sevmek, doludizgin bir aşk yaşamak her zaman çok da sağlıklı bir şey olmadı benim için. Mesela çok sevdiğim biri oldu ama onunla asla ciddi bir yola girip çocuk doğuramazdım. Sağlıklı bir ilişki değildi. Yani bende işler hep mantık ağır basarak ilerliyor. Bu durumda da birini çok severek bir şey yaşayamıyorum. Mantığıma uymayan bir şeyi sürdüremiyorum.

Evliydim zaten bilenler bilir. Onu da çok sevmemişim. Bana iyi davranıyor, iyi bir insan, çalışkan, meslek sahibi gibi gibi özellikleriyle evlenmişim. Ama doğru bir karar değilmiş ki boşandım.

Gelecek için yanlış bir karar vermekten korkuyorum. Yeniden yanılmaktan korkuyorum. Ama birini çok sevmek istiyorum. Hayatımın bir döneminde onunla evlenmek istiyorum. Çocuk yapamam belki ama bir sevgiyle kuşanmak birini de öyle bir sevgiyle kuşatmak istiyorum.

Bu ne kadar mümkün? Her zaman yapbozun son parçasını bulmuş olmak gibi bir tamamlanma beklemek film senaryolarına has bir şey mi?

Pozitif hikayeleriniz varsa dinlemek isterim. Sizden, çevrenizden, ailenizden...
Herkes deneyimlemediğini yaşamak istiyor.
Ben boşanma sürecindeyim. Eski eşimi çok ama çok sevdim hatta kendimden bile çok sevdim ki bu yaptığım en büyük hataydı. Evliliğim yürüsün diye yapmadığım kalmadı.. kendimden verdim, kişiliğimden verdim, gururumdan verdim ve sonunda çuvalladım.

İlişkide gördüm ki; bir ilişkiyi az seven yönetir. O yüzden bundan sonra bir daha evlenmeyi seçersem aşık olmadığım, aşık olmayacağım deli gibi sevmeyeceğim biriyle evlenirim. Mantık evliliği yapacağım gözüm açık olacak. Kriterlerime uyarsa benden de çocuk isterse evlenirim. Biraz da çekici bulsam yeter. Yok onsuz olamam yok onun için deliririm bitti.

Aşık olmak insanın gözünü kör ediyor. Eski eşime çok aşıkken evliliğimde neleri sineye çektiğimi hatırladığımda kendime çok kızıyorum. Nasıl bu kadar kendimi ezdirmişim diyorum. Adamın beni hiç sevmediği çok barizmiş nasıl görmemişim diyorum. İnsan aşık olunca gözüne perde iniyor. Olmayan şeyleri bile olmuş gibi düşünüyorsun.

Size naçizane tavsiyem birini sevin ama yana yakıla aşık olmayın. Her zaman mantık tarafı ağır bassın. İlişkide az seven ilişkiyi yönetir. En çok erkek sevmeli. Mutlaka erkekten az sevin. Şimdiki kafam olsa aşık olduğum ile değil bana deli gibi aşık olan bir erkekle evlenirdim.

Bence zaten hatanızı kabul ettiniz ilişkide mantıkla yola çıkmanız yani evliliğiniz bir nevi bir deneme gibi olmuş.Çok iyi düşünüp yola çıkmalısınız zaten ilişkide ne ne gerekli hepsini biliyorsunuz bunu sorgulaman yanlış benim düşüncem.Herkesin bu konuda fikrini almak başka.
Neden hata olsun? Tercihti ve mutsuz etti. Sonucunda da deneyim oldu.

Ben boşanma sürecindeyim. Eski eşimi çok ama çok sevdim hatta kendimden bile çok sevdim ki bu yaptığım en büyük hataydı. Evliliğim yürüsün diye yapmadığım kalmadı.. kendimden verdim, kişiliğimden verdim, gururumdan verdim ve sonunda çuvalladım.

İlişkide gördüm ki; bir ilişkiyi az seven yönetir. O yüzden bundan sonra bir daha evlenmeyi seçersem aşık olmadığım, aşık olmayacağım deli gibi sevmeyeceğim biriyle evlenirim. Mantık evliliği yapacağım gözüm açık olacak. Kriterlerime uyarsa benden de çocuk isterse evlenirim. Biraz da çekici bulsam yeter. Yok onsuz olamam yok onun için deliririm bitti.

Aşık olmak insanın gözünü kör ediyor. Eski eşime çok aşıkken evliliğimde neleri sineye çektiğimi hatırladığımda kendime çok kızıyorum. Nasıl bu kadar kendimi ezdirmişim diyorum. Adamın beni hiç sevmediği çok barizmiş nasıl görmemişim diyorum. İnsan aşık olunca gözüne perde iniyor. Olmayan şeyleri bile olmuş gibi düşünüyorsun.

Size naçizane tavsiyem birini sevin ama yana yakıla aşık olmayın. Her zaman mantık tarafı ağır bassın. İlişkide az seven ilişkiyi yönetir. En çok erkek sevmeli. Mutlaka erkekten az sevin. Şimdiki kafam olsa aşık olduğum ile değil bana deli gibi aşık olan bir erkekle evlenirdim.
Zaman, yaralarınıza üflesin inşallah. İçinize çok sinen biriyle yeniden birlikte olmanızı dilerim.

çok severek çocuklar getirdim ondan nedir yahu.
dinlediğin videodaki kadın pek normal gelmedi bana🤦‍♀️
soruna gelecek olursak Khomyuk Khomyuk gibi düşünüyorum bende. zaten aşktan gözü kör olma eylemi ömür boyu sürdürülebilir bir şey değil bence. geriye birlikte yürümeyi becerip beceremediğin kalıyor.
Evet tuhaf bir kadındı zaten. Konudaki sevilen adam, kriterlerimin neredeyse tamamına uyduğu için bu kadar içselleştirmiş olabilirim.

Bence böyle kapatmayın kendinizi aşka. Sizin olayınızı hatırlıyorum. Daha çok seven olduğunuz için bunları yaşamadınız. Sizi sevmeyen bir adamın bunu saklaması yüzünden yaşadınız. Karşınızdakinin kötü kalpliliğini buna mal etmeyin bence. Aynı anda sevdiğiniz sevildiğiniz ilişkilerde böyle sorunlar olmaz. Umarım sevdiğiniz biri sizi çok güzel sever geçmişi hatırlamazsınız bile

Geçen kızımı aşı için doktoruna götürdüm. Eşime hep şey der “26 yıllık evliyim ne kadar paramız var bilmem tüm maaşımı eşim takip eder, yatırımları yapar, ben 1 gün karımın haksız çıktığını görmedim o yüzden bu hayatta mutlu olmak istiyorsan karını dinleyeceksin” zaten hep söylerdi.
Karısı da doktor bu arada ikisi de prof. Çok müthiş insanlar. Yani birbirini karşılıklı mutlu etmek ve güvenmek gerçekten sevmektir. Gerçekten güvendiğin, bütün olduğun birine çocuk da verirsin her şeyini de verirsin.

Evliyken ben de daha çok sevenin karşı taraf olduğunu düşünüyordum. Ama aldatılmışım. Allah başkasına yaşatmasın bu hissi. Ailenizin mutluluğu artsın hep.♥️🪻
Annesi ve babası pandemi dönemi tuvaletten çıktığında ellerini yıkamadığı için çok yıprandığınız, eşiniz üzülmesin ailesi kırılmasın diye bir şey demediğiniz o adam cidden aldattı mı sizi? O konuyu okuduğumda size o kadar hayran olmuştum, eşinize olan sevginize o kadar gıpta etmiştim ki. Umarım artık hep çok mutlu olursunuz. Gerçekten çok üzüldüm adınıza😞🥲🌹

Bence böyle kapatmayın kendinizi aşka. Sizin olayınızı hatırlıyorum. Daha çok seven olduğunuz için bunları yaşamadınız. Sizi sevmeyen bir adamın bunu saklaması yüzünden yaşadınız. Karşınızdakinin kötü kalpliliğini buna mal etmeyin bence. Aynı anda sevdiğiniz sevildiğiniz ilişkilerde böyle sorunlar olmaz. Umarım sevdiğiniz biri sizi çok güzel sever geçmişi hatırlamazsınız bile
Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Evet eski eşim beni sevmemiş üstüne bir de seviyorum diye diye kandırıldım,aldatıldım. Ama burada kendi payıma sorumluluğu da alıyorum. Bir insan seni sevmiyor ise bunu hissedersin bir şeyler eksik olur bunu anlamalıydım, anlamadım maalesef. Boşandıktan sonra karşı tarafın beni gerçekten sevdiği bir ilişki istiyorum. Umarım bu dileğim gerçek olur.

Zaman, yaralarınıza üflesin inşallah. İçinize çok sinen biriyle yeniden birlikte olmanızı dilerim.
Amin inşallah.. sizin de benim de bizi hak ettiğimiz gibi sevecek, bize gerçekten değer verecek, bize ömür boyu yoldaş olacak, bizi el üstünde tutacak, ömür boyu el ele göz göze olacağımız evliliklerimiz olsun..

Annesi ve babası pandemi dönemi tuvaletten çıktığında ellerini yıkamadığı için çok yıprandığınız, eşiniz üzülmesin ailesi kırılmasın diye bir şey demediğiniz o adam cidden aldattı mı sizi? O konuyu okuduğumda size o kadar hayran olmuştum, eşinize olan sevginize o kadar gıpta etmiştim ki. Umarım artık hep çok mutlu olursunuz. Gerçekten çok üzüldüm adınıza😞🥲🌹
Evet aldatmış. Bu pislikleri cahilliklerni çektim de incinir diye hiçbir şey demedim. Yeni eşi tam ailesinin kalitesine uygun. Allah ahımı bırakmayacak.

Bu pislik konuyu hatırlıyor olmanız beni bir miktar üzdü. 🥲 Bir gün doludizgin aşkımı anlattığım konumda da denk gelelim inşallah.🤍🥰🫂

Evet aldatmış. Bu pislikleri cahilliklerni çektim de incinir diye hiçbir şey demedim. Yeni eşi tam ailesinin kalitesine uygun. Allah ahımı bırakmayacak.

Bu pislik konuyu hatırlıyor olmanız beni bir miktar üzdü. 🥲 Bir gün doludizgin aşkımı anlattığım konumda da denk gelelim inşallah.🤍🥰🫂
Çok özür dilerim sizi üzmek istememiştim asla. Aksine ne kadar naif olduğunuzu, hak etmediğiniz şeyler yaşadığınızı düşündüm. Ve tekrar erkeklerin hiçbir olumlu davranışı hak etmediğine karar verdim. Umarım ahınız gözlerinizin önünde çıkar hepsinden. Tüm kalbimle çok mutlu olmanızı diliyorum💖 Tekrar çok özür dilerim 😞

Bana onun için ölürüm falan diyen kadınlar boş geliyor. Şunu düşünüyorum ister istemez, senin var olma anlayışın bir insan üstünden mi sadece? Evet, anlaşabileceğin birini bulup çocuk yapmak istemek normal ama kendini bir insan üstünden tanımlamak; o olmazsa ben var olmam demek doğru değil. Ve bunu genelde kadınlar yapıyor, evleniyor, arkadaşını unutuyor, ailesini yok sayıyor; sonra da mantıksızca taptığı o erkek ona köpek çekiyor. O da senin benim gibi insan, etten kemikten. Sana değer veren insanları, kendini bir erkek için geri plana atmamak gerek.

Çok özür dilerim sizi üzmek istememiştim asla. Aksine ne kadar naif olduğunuzu, hak etmediğiniz şeyler yaşadığınızı düşündüm. Ve tekrar erkeklerin hiçbir olumlu davranışı hak etmediğine karar verdim. Umarım ahınız gözlerinizin önünde çıkar hepsinden. Tüm kalbimle çok mutlu olmanızı diliyorum💖 Tekrar çok özür dilerim 😞
Kötü bir konuyu zihninde tutmana sebep olduğum için üzüldüm aslında.☺️ Ne kadar zarif bir kadınsın. Yoluna senin gibiler çıksın hep.🤍

Evet erkekler kesinlikle hiçbir fedakarlığı hak etmiyorlar. Bu da kişisel tecrübemdir. Güzel adamlara denk gelelim, amin.🐣

Bana onun için ölürüm falan diyen kadınlar boş geliyor. Şunu düşünüyorum ister istemez, senin var olma anlayışın bir insan üstünden mi sadece? Evet, anlaşabileceğin birini bulup çocuk yapmak istemek normal ama kendini bir insan üstünden tanımlamak; o olmazsa ben var olmam demek doğru değil. Ve bunu genelde kadınlar yapıyor, evleniyor, arkadaşını unutuyor, ailesini yok sayıyor; sonra da mantıksızca taptığı o erkek ona köpek çekiyor. O da senin benim gibi insan, etten kemikten. Sana değer veren insanları, kendini bir erkek için geri plana atmamak gerek.
Bağlanma biçimleriyle ilgili o biraz. Erkeklerin böyle sevilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Azıtmaya çok elverişli bir yapıları var insanlığın alt sürümleri.

Back
X