- 27 Nisan 2019
- 5.130
- 13.300
- 198
- Konu Sahibi derdimvarrr
-
Haklısın. O kocan olacak armut ana kuzusuymus. Sana çok kötü şeyler yaşamışlardır. Ailenle konuş psikolojik destek al. Allah in adaletine güven. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Mutlu olacaklar diyorsun kime göre neye göre mutlu. Onları düşünme. Sadece kendi hayatına odaklan. Elinden geleni yap.is bul, kurslara git, mutlaka birsey yap. Evlenmeyi düşünürsen de yaşlı göbekli torun torba sahibi birini layık görürlerse aman aman. Sakın evden gitmek için evlenme. Önce ekonomik bağımsızlığını al eline. İnşallah güzel hayırlı birini seversin evlenirsinÖyle annesine beraber kızları gelince elimden telefonumu aldılar beni 5 gün bi odaya kapattılar ne iyimizin diyen var ne de gel aşağa bizle otur senin ne suçun var diyen. Ama çok sevdim.. canım pahasına yani suçum neydi bunu düşündükçe bunu yapan insanların arkamdan mutlu olduklarını düşünmek öldürüyor
İyi anlasıyormus ama sevmiyormuş.mesela olaya cok ıyı anlasıyorduk nasıl kıydı bana diye bakmak yerine, sevmiyormuş benı diye bakmalısın.Doğru ama insanoğlu şimdi taze yani 5 ay falan oldu hala her zaman aklıma geliyor içim yanıyor sanki bir alev var nasıl böyle bir inanı sevdim. O kadar iyi anlaştığı birisiyle birini annesinin lafını dinleyip kovar mı onuda gördüm artık
O kadar doğrusun ki keşke senin bu konuya nasıl mantık la baktığın halde onlar da biraz kafalarını kullansalardı bu duruma gelmez di birşey ama allah kurtarmış diyebiliyorum tek. Aynen taksiyle gönderdiler beni. Evde 4 kişi birden bana kalk git, biri kızım geldi sen de git, biri kandırmaya çalışıyor ev tutacak sonra gel, neler nelernapıcan geri dönup napıcan,yaşın başın ne genceciksin.
hayatını bu batak aileye mi teslim edeceksin bir daha guvenip?
ne anlatırlarsa anlatsınlar,ilerle ardından bakakalsınlar,
merve doktor olmuş, merve muhendis olmuş, merve akademisyen olmuş desinler.
en buyuk intikamın bu olur.
kendi hayatına bak, 5 gun elinden telefonunu alıp seni taksiyle babaevine gönderen insanları sil.
Şu kafama çok takılıyor. Türk usulümüzü hepimiz biliyoruz. İstemiyorum kimse aaa bu kız boşanmış deyip de beni kötü zannetsinler çünkü hiç öyle değil keşke bi suçum olsaydı da bende şunu yaptım desemHaklısın. O kocan olacak armut ana kuzusuymus. Sana çok kötü şeyler yaşamışlardır. Ailenle konuş psikolojik destek al. Allah in adaletine güven. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Mutlu olacaklar diyorsun kime göre neye göre mutlu. Onları düşünme. Sadece kendi hayatına odaklan. Elinden geleni yap.is bul, kurslara git, mutlaka birsey yap. Evlenmeyi düşünürsen de yaşlı göbekli torun torba sahibi birini layık görürlerse aman aman. Sakın evden gitmek için evlenme. Önce ekonomik bağımsızlığını al eline. İnşallah güzel hayırlı birini seversin evlenirsin
Artık normal eskiden kaldı bu boşanmış diye düşünenler. Hala var bazı kesimlerde azinlikta. Tanıdığım bir erkek ilk evliliği, daha önce evlenip ayrılan bi kızla evlendi.Şu kafama çok takılıyor. Türk usulümüzü hepimiz biliyoruz. İstemiyorum kimse aaa bu kız boşanmış deyip de beni kötü zannetsinler çünkü hiç öyle değil keşke bi suçum olsaydı da bende şunu yaptım desem
Allah razı olsun söylediğin doğru yani küçücük birley bile onu aklıma getirebiliyor. Bazı ları seni sevmemiş diyor ama bana her baktığında gözleri doluyordu bana çok değer verirdi benim adımı bile söylemeye kıyamazdı ama bunu anlatamıyorum. Ben herşeye evet diyen bir insanım biliyorum ki onun bi kez tersine gitseydim çok kötü olur su ama hiç olmadı. Annesi onu bırak dese hemen yapıyor işteBoşanmadan önce zaman ve bosanmak travmatik bir şekilde geçiyorsa o zaman "evet unutursun" demek cok hafif kalır çünkü gerçekçi değil. Zamanla yaşadıklarınla daha iyi yaşamayı öğreniyorsun. Öfkeni, acılarını daha iyi yönetmeyi öğreniyorsun, ama ara sıra yine aklın oraya gider, küçük şeyler sana o insanları hatırlatır. Ben onun icin zor zamanlardan geçen herkese profesyonel destel almayı öneririm. Cünkü bu süreci daha iyi bir şekilde atlatmak için yardım almak daha faydali. Ben mesela babamı kaybettiğimde destek almadim. Faturası sonra daha ağır geldi. Onun icin imkanınız varsa destek alin. Sizi seven insanlarla daha çok görüşün ve diger tarafı stalklamayin internetten. Siz daha henüz olmayan şeyler için kendinizi üzüyorsunuz. Gerçi şunu eklemeden gecemem: kötü insanların mutlu olması kaç yazar? B* kadifeye sarsan hala b* sonuçta. Siz kendi hayatınızı yeniden kurmaya odaklanın.
Allah razı olsun güzel yazdığın için. Bilmiyorum buraya bazen yazınca sizlerin yazdıkları içimi çok rahatlatıyorBugünü bir not edin önce :)
Çünkü seneye bu gün, içinizde sevgi, kızgınlık, kırgınlık, üzüntü zerresi bile kalmayacak.
Sanki hiç o günleri yaşamamış gibi hissedecek, sizi üzenlere karşı nötr duygular besleyeceksiniz. Hatta size gelseler 'hakkını helal et' diye, 'amaaan ediyim ederim ne varki' diye o kadar içten sallamayacaksınız ki, siz bile inanamayacaksınız.
Ama yapmanız gereken, üzüntünüzü, tutkunuzu saplantıya çevirmeyin. 7/24 düşünme süresi max. 3 ay. Tamam düşünün düşünün, kendi kendinize konuşun, aynaya bakın ağlayın kızın.. Amaaa 3 ay sonrası olaylara yada kişiye karşı saplantılaşıyorsun demek bence. Sonra aktivite bulun kendinize. Gerekirse minik flörtler edin. İmkanınız varsa küçük tatillere çıkın. Bol bol kitap okuyun. Özellikle, kur-an, incil, tevrat ve bilimum pozitif bilim konulu kitapları.
Evrenin, yaşamın, insanın nasıl birşey olduğuna, bu işlerin nasıl işlediğine dair bilgi seviyeniz arttığında, bilinciniz açılacak acınız azalacak, sonra yok olacak, çok daha olgunlaşacaksınız.
Benim fikrim:)
Denendi onaylandı
Allah razı olsun söylediğin doğru yani küçücük birley bile onu aklıma getirebiliyor. Bazı ları seni sevmemiş diyor ama bana her baktığında gözleri doluyordu bana çok değer verirdi benim adımı bile söylemeye kıyamazdı ama bunu anlatamıyorum. Ben herşeye evet diyen bir insanım biliyorum ki onun bi kez tersine gitseydim çok kötü olur su ama hiç olmadı. Annesi onu bırak dese hemen yapıyor işte
Aynen öyle tam söylediğin gibi o yani aynen öyle büyütmüşler onlar da kendileri söylüyor şar çok rahat büyüdüklerini. Benim imtihanım buymuş demem kiHer insan yetiştiği ortamın ve ailesinin sonucu. Esiniz küçüklüğünden büyük ihtimalle annesi tarafından manipule edilmiş, küçük tutulmuş ve özgür bırakılmamis birisi. Böyle ebeveynleri cok görüyoruz etrafimizda. Çocuklarıni özgür yetişkinler olarak değilde, kendi uzantıları olarak yetiştiriyorlar. Esinizde belli ki öyle. Esiniz sizi sevmiştir zamanında ama bu sevgide özgür değildi. Size olan sevgisi, sadece annesinin/ailesi onayı ile devam edebilirdi. Aile içinde neler oldu bilmiyorum tabi, siz yaşadıklarınızı biliyorsunuz. Annesinin bir lafı ile eşini bırakan adam aslında bana göre yetişkin ve duygusal gelişen bir adam değildir. Bu büyük payla ailenin suçu,ama esinizin de suçu çünkü yeri geldiğinde hepimiz ailemize sınırlarımızi çizmişizdir, çünkü buda büyümenin bir parçası. Esiniz bunu hiç yapamamış. Sağlıksız bir aileye gelin gitmişsiniz maalesef.
Aynen öyle tam söylediğin gibi o yani aynen öyle büyütmüşler onlar da kendileri söylüyor şar çok rahat büyüdüklerini. Benim imtihanım buymuş demem ki
Ancak karşına seni seven senin sevdiğin biri çıkarsa unutursun.. umarım kalbine göre birini bulursun cnm...Slm arkadaşlar, merak ettiğim veya böyle bişey yaşayan biri varsa bi fikir almak istedim. Kısacası mecburen anlaştığım halde boşanıyorum, tabi en sonda anlaşamamazlık oldu ama orası uzun. Neyse birisini gerçekten unutabiliyor mu insan. Yani gün gelicek aklıma bile gelmicek mi? Onlar bana o kadar eziyet ettiler ki mutlu olabilecek lerini düşündükce kafayı yiyiyorum. Ne yapmalıyım unutmak için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?