Birisini sadece telefondan ve internetten konuşarak tanıyabilir misiniz?

tanıyamazsın valla ayakta kırk yalan söylüyolar ben babamın kahvedeki okey arkadaşlarından biliyorum 2 tane gençten arkadaşı vardı msn de facebookda boyuna karılarla chatleşiyolarmış babm da bunları eve gelip anlatıyor Avrupa'da yaşayan türk kadınlarla bi sürü yalan söylüyolarmış sen sen ol hiç öyle bi işe bulaşma kandırıverirler valla.

karılarla ??? üsluba bak...:50:

pinokyo yalan soyledıgınde burnu uzuyormus sımdı yalan soylerken yuzlerı bıle kızarmıyor ınsanların yanyanayken uzakta dusunemıyorum.zor :53:

çocuk hafta sonları da mı çalışıyor ?? benim eşim de hiç izin almadı ki olduğum şehre gelirken..cuma akşamları işten çıkar çıkmaz otobüse atlıyordu,cumartesi sabahı geliyordu..artık otobüste ne kadar uyursa...gelir gelmez buluşuyorduk,kahvaltıya gidiyorduk..bazı akşamlar bize geliyordu akşam yemeği için..ailemle sohbet falan ediyordu..sonra kalacağı otele gidip dinleniyordu..ertesi sabah tekrar buluşuyorduk..akşam üzeri otobüse binip ertesi gün direk işe gidiyordu :)

çocuk polis olduğu için hafta sonu da çalışıyor. gelemiyor o yüzden.

bende sevgilimle internette tanıştım, vede gayet güzel tanıdım onu sonra buluşma kararı aldık
hiçbir fark yokki ha bi ortamda tanışmışsın ha internette
kimse kimsenin niyetini bilemez sen internette tanıştığın kişiyede temkinli yaklaşırsın herhangi bi yerde yüzyüze tanıştığın nirinede
önemli olan iyi tanıyabilmek ve karşı tarafın dürüst olması

bu birazda şans galiba benim arkadaşım internette arkadaş buldu 4 sene konuştular sonra tanıştılar şimdi evliler çokda mutlular

aslında bence yüzyüze görüşme süresi de önemli ama arkadaşımın yüzyüze görüşmek için uzun bi zaman gibi bi şansı yok. ama internetten de tanışmanın gerçek hayatta tanışmaktan çok da farklı olmadığını düşünüyorum. yalnızca çok temkinli olmak lazım

aslında bence yüzyüze görüşme süresi de önemli ama arkadaşımın yüzyüze görüşmek için uzun bi zaman gibi bi şansı yok. ama internetten de tanışmanın gerçek hayatta tanışmaktan çok da farklı olmadığını düşünüyorum. yalnızca çok temkinli olmak lazım

Evlilik kararı için yüzyüzeyken o kadar da uzun görüşülmesi şart değil diye düşünüyorum..10 yıl çıkıpta evlenmeye 1 ay kala ayrılan çok insan var....önemli olan gözü açık tutmak,her buluşmadada laylom amaçlı değil,karşısındaki insanı gerçekten tanımaya,ölçüp biçmeye çalışmak gerek...

telefon ve internet mi ???

haha ben buna sadece gülerim valla bir insanı aynı evde aynı hayatı paylaşmadan asla tanıyamazsınız....kaç yıl birlikte olursanız olun

Çok yakın bir arkadaşımın internetten bikaç ay önce tanıştığı birisi var. konuştuğu insan uzak bir şehirde görev yapıyor. daha hiç yüzyüze görmediği halde sadece telefonda ve internette görüştüğü halde onun izne geldiği zaman nişanlanmayı düşünüyorlar. konustugu çocuk seneye buraya tayin olacakmış o zaman evleneceklermiş. sizce böyle birşey doğrumu? insanlar birbirlerini telefondan ve internetten konuşarak tanıyabilirler mi? tanıyabilirlerse ne kadar zamanda yapabilirler? ve ne kadar zamanda arkadaşım gibi ciddi şekilde evlenmeyi planlayabilirler?

yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim herkese :)

Valla ben daha nikahlı kocamı bile dogru tanıdıgımdan şüpheliyim ki 13 yıllık evliyim yanii... millet internet ortamından hiç görmedigi tanımadıgı birine nasıl güveniyor anlamıyorum:50::50::50:

Valla ben daha nikahlı kocamı bile dogru tanıdıgımdan şüpheliyim ki 13 yıllık evliyim yanii... millet internet ortamından hiç görmedigi tanımadıgı birine nasıl güveniyor anlamıyorum:50::50::50:

Bunu söylerken sanalı "tekinsiz" buluyorsunuz ama bir çelişki oluşuyor sanki: 13 yıllık evlilikte bile hala eşinizi tam olarak tanıyamamışsınız... Demek reel olması, aynı yastığa baş koymak bile tanımaya yetmiyor çünkü herkes ayrı bir dünya... Eşinizle netten tanışmadığınız halde "onu doğru tanıdığınızdan şüpheli" olduğunuzu söylemişsiniz..."Gizem, bilinmezlik" sadece nette değil her yerde var demek ki... :51:

Önceki sayfalarda okumuşsunuzdur, başka bir hanımefendi de nette tanışmış, ailelerin onayıyla görüşmüş ve şimdi ikiz bebekleriyle gayet mutlu olduğunu paylaşmış... Bu durumda sanalla reelin farkı farkı var mı? Adamcağız işinden gücünden zaman ayırıp otellerde konaklayarak evlenmek için çaba harcamış... Metroda tanıştığınız, okulda görüşmeye başladığınız insandan farkı ne nettekinin? Bizim farkımız ne onlardan, biz de netteyiz şu an? Sapıklar her yerde kol geziyor; sokağınızda, bindiğiniz toplu taşıma araçlarında, iş ortamınızda ne "cin fikirliler" vardır, değil mi?... :55:

telefon ve internet mi ???

haha ben buna sadece gülerim valla bir insanı aynı evde aynı hayatı paylaşmadan asla tanıyamazsınız.... kaç yıl birlikte olursanız olun

Yukarıdaki hanım 13 yıl geçmesine rağmen hala eşini tanıdığından şüpheli... Demek ki birini tanımanın yolu aynı evde yaşamak değil... Karşınızdaki insan size niyetini, iç dünyasını açmıyorsa ister burnunuzun dibinde ister yüzlerce km uzakta olsun... Onun izin verdiği kadar tanırsınız onu ancak ve bazı insanlar, yeterince temizlerse, niyetlerini, beklentilerini "çok uzaklardan" da aktarabilirler size... Tabii siz de oturduğunuz yerden inanıp hayallere dalmaz, gerekli adımları atar - attırırsınız ve neticede siz de artık "reel"sinizdir...

Not: Netten birileriyle tanışıp buluşmadım yahu :9: sadece bu durumun bu kadar garip karşılanmasını, yüzlerce sorunsuz örneği varken herkesin sapkın, karakterini gizleyen sahtekar kimseler gibi algılanmasını doğru bulmuyorum... (Sonuçta hepimiz türlü forumlarda bulunuyoruz ve çoğu sanal ilişki bu forumlarda, sohbetlerle başlıyor... Biz nasıl "kirli emellerle" yazışmıyorsak orada, karşımızdaki insan da bizim kadar "akça pakça" olabilir...) Öte yandan -burada da okuduğumuz- sanalda başlamamış, yüzlerce sorunlu ilişki var... Eğer bir ilişki kadının gözyaşlarıyla bitiyorsa o kadın ilişki boyunca -kasıtlı veya kasıtsız- "görmezden gelmiştir bir şeyleri"... Bu "aymazlık" da sırf sanalda tanışanlarda değil, sevgilisinden hakaret, dayak yediği, aldatıldığı halde onu hala seven "reel aşıklarda" da mevcuttur... Adam gerçek yüzünü gizlemese de ne fark ediyor, kendini üzdürecek kadın her yerde acı çekmeye mahkum değil mi? :34:

Evet aynen katılıyorum dedigine aynı mahallede geçti eşimle gençligimiz ve çok samimi arkadaştım önce sonra aşka dönüştü ama ben onu neşeli, eğlenceli,açık görüşlü,sevgi dolu biri olarak tanımıştım ve şuan anladımki bunları içinden gelirse kendisi isterse yapıyor aslında başka biri yani 13 yıldır evliyiz sallana sürüne gidiyor böyle öncesinede bi 3 yıl kadar tanışmışlıgımız var 16 yıl .....ama tanıdıgım aşık oldugum adam yok şuan ve çevremdende görüyorumki sadece ve sadece kısmet işi ama artık kimseye kolay kolay güvenmem:50: kavun degilki koklayalım ne çıkarsa bahtınıza.....

Son düzenleme:
""işte aynı şehirde olmadıkları için görüşemiyorlar.onlar için tek sorun çocuğun uzak bir şehir çalışıyor olması ve izni de yokmus. polismiş. sadece 20 gün varmış izni yıllık. ""

hımm bu kötüymüş..sürede az..ama dedim ya insan bazen tanıyorum dediğini tanıyamıyabiliyor ondan hiç sıkılmasın bence mutlu olunabilir..telde nette görüşmelerini sıklaştırsın bana göre..

Bunu söylerken sanalı "tekinsiz" buluyorsunuz ama bir çelişki oluşuyor sanki: 13 yıllık evlilikte bile hala eşinizi tam olarak tanıyamamışsınız... Demek reel olması, aynı yastığa baş koymak bile tanımaya yetmiyor çünkü herkes ayrı bir dünya... Eşinizle netten tanışmadığınız halde "onu doğru tanıdığınızdan şüpheli" olduğunuzu söylemişsiniz..."Gizem, bilinmezlik" sadece nette değil her yerde var demek ki... :51:

Önceki sayfalarda okumuşsunuzdur, başka bir hanımefendi de nette tanışmış, ailelerin onayıyla görüşmüş ve şimdi ikiz bebekleriyle gayet mutlu olduğunu paylaşmış... Bu durumda sanalla reelin farkı farkı var mı? Adamcağız işinden gücünden zaman ayırıp otellerde konaklayarak evlenmek için çaba harcamış... Metroda tanıştığınız, okulda görüşmeye başladığınız insandan farkı ne nettekinin? Bizim farkımız ne onlardan, biz de netteyiz şu an? Sapıklar her yerde kol geziyor; sokağınızda, bindiğiniz toplu taşıma araçlarında, iş ortamınızda ne "cin fikirliler" vardır, değil mi?... :55:

Yukarıdaki hanım 13 yıl geçmesine rağmen hala eşini tanıdığından şüpheli... Demek ki birini tanımanın yolu aynı evde yaşamak değil... Karşınızdaki insan size niyetini, iç dünyasını açmıyorsa ister burnunuzun dibinde ister yüzlerce km uzakta olsun... Onun izin verdiği kadar tanırsınız onu ancak ve bazı insanlar, yeterince temizlerse, niyetlerini, beklentilerini "çok uzaklardan" da aktarabilirler size... Tabii siz de oturduğunuz yerden inanıp hayallere dalmaz, gerekli adımları atar - attırırsınız ve neticede siz de artık "reel"sinizdir...

Not: Netten birileriyle tanışıp buluşmadım yahu :9: sadece bu durumun bu kadar garip karşılanmasını, yüzlerce sorunsuz örneği varken herkesin sapkın, karakterini gizleyen sahtekar kimseler gibi algılanmasını doğru bulmuyorum... (Sonuçta hepimiz türlü forumlarda bulunuyoruz ve çoğu sanal ilişki bu forumlarda, sohbetlerle başlıyor... Biz nasıl "kirli emellerle" yazışmıyorsak orada, karşımızdaki insan da bizim kadar "akça pakça" olabilir...) Öte yandan -burada da okuduğumuz- sanalda başlamamış, yüzlerce sorunlu ilişki var... Eğer bir ilişki kadının gözyaşlarıyla bitiyorsa o kadın ilişki boyunca -kasıtlı veya kasıtsız- "görmezden gelmiştir bir şeyleri"... Bu "aymazlık" da sırf sanalda tanışanlarda değil, sevgilisinden hakaret, dayak yediği, aldatıldığı halde onu hala seven "reel aşıklarda" da mevcuttur... Adam gerçek yüzünü gizlemese de ne fark ediyor, kendini üzdürecek kadın her yerde acı çekmeye mahkum değil mi? :34:

vay bee :D:D:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

Evet aynen katılıyorum dedigine aynı mahallede geçti eşimle gençligimiz ve çok samimi arkadaştım önce sonra aşka dönüştü ama ben onu neşeli, eğlenceli,açık görüşlü,sevgi dolu biri olarak tanımıştım ve şuan anladımki bunları içinden gelirse kendisi isterse yapıyor aslında başka biri yani 13 yıldır evliyiz sallana sürüne gidiyor böyle öncesinede bi 3 yıl kadar tanışmışlıgımız var 16 yıl .....ama tanıdıgım aşık oldugum adam yok şuan ve çevremdende görüyorumki sadece ve sadece kısmet işi ama artık kimseye kolay kolay güvenmem:50: kavun degilki koklayalım ne çıkarsa bahtınıza.....

Allah hepimizi iyi ve hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah..... Amin.....

Telefonda ya da nette tanıştığında,konuştuğunda ve dolayısıyla yüzyüze görüşmeye karar verdiğinde kişi hakkında az çok fikir sahibi oluyorsun,daha mantıksal bir şekilde yaklaşıyorsun olaya...Etkilenmeyi,aşık olmayı yüzyüze gelinceki zamana bırakıyorsun...Ancak kafa olarak sana uyuyorsa fiziksel olarak aşırı beklentin de olmuyor..2.planda kalıyor bu...Tabi karşındaki insan kendini farklı da tanıtmış olabilir..Eğer gözün açıksa bir yerden yalanını yakalarsın zaten...
Yüzyüze gerçek hayatta tanıştığın insanla genellikle önceliğin aşk,elektriklenme oluyor..Mantığı falan pek düşünmüyorsun..Aşk ,sevgi,börtü böcek ,vs oluyor gözünde...Zaman geçipte evlenmeye karar verdiğinde ve evlendiğinde mantık da devreye girdiği için aşk maşktı derken karşındaki insanı aslında hiç de tanımadığını görüp hayal kırıklığına uğruyorsun.....

Velhasıl nicelik değil ,nitelik önemli.......

Son düzenleme:
bende erkek arkadaşımla bu şekilde tanıştım...mesleki bi sitede ben bi konu açmıştım,o da yorum yapmıştı...
nedense onca insan yorum yapmasına rağmen onunki ilgimi çekmişti...
sonra yazıştığı açtığı tüm konuları gizliden gizliye takip etmeye başladım...
yazdıklarıyla,yorumlarıyla onun duuygularını,fikirlerini tasfir etmeye çalışıyordum kendimce...bu yakşalış 3 ay kadar sürdü ve bu sürede rastlaştığımız konularda muhabbet ediyorduk..derken nasıl olduysa,yakınen tanıdıklarıma dahi msn adresimi vermeye çekinen ben,ona msn adresimi verdim...
inanırmısınız...sabaha kadar konuşuyorduk...din,siyaset,ahlak,eğitim,aile...herşeyi ama herşeyi konuşuyorduk...
sonra bi baktıkki düşüncelerimiz hemen hemen uyuşuyor...kendisi öğretmendi.
sonra bi gün msn de konuşurken konu İLK DEFA evliliğe,sevgiye geldi...
üniversitede sevdiği kızı anlattı...
bende o sıralar bitmiş ilişkimi anlattım...
derken...
dediki...
'civcivvvv...farkındamısın gönül yaralarımız birbirnkine çok benziyor...biz birbirimizi anlayabiliriz...günlerdir düşünüyorum,sürekli aklımdasın...eğer sende aynı şeyleri düşünüyorsan,bize bi şans verelim mi?' diye sordu...
bende bi kaç gün düşünme süresinin(aslında tamamen nazdı :9: ) kabul ettim...
ve 9 saatlik yolu teperek bulunduğum şehre geldi...
hala gözümün önünden gimiyor o sahne...
o beni bekliyordu...kalbim sanki fırlayacaktı...kalabalıktı bayağı etraf...
beni sadece resimlerden gördüğü için(bende öyle) hemen tanıyamazdı...
o esnada hem heyecanımın yatışması hemde onu biraz seyretmek için 2 3 dk izledim uzaktan...merakla gözü etrafı tarıyordu...
yanına doğru yürümeye başladım...derken gördü beni..göz göze geldik!
o anı anlatmaya türkçemizin kelime haznesi bile yetmez :69:
öyle masum,öyle temiz,öyle utangaç bi bakışma yaşadıkki...
konuşurken ikimizde heyecandan kekeliyorduk :1:
dikkatimi çekti...yanında beline kadar uzanan kocaman bi tablo vardı,pakete sarılmış...ama heyecandan soramadım bile...bi yere oturduk..ikimizinde eli ayağı titriyor...yeni ergenlik dönemi çocukları gbiydik aynı :9:
biraz muhabbet ettikten sonra tabloyu bana uzattı..bu senin dedi...şaşırdım...
bayağı büyük bi tabloydu...açtım ne göreyim..!
benim resmim...
kendisi resim öğretmeni...koca tabloya benim karakalemimi çizmiş :69:
altında da bir gül yapıştırılmış...
o gün birbirimize yeniden aşık olduk...
yeniden diyorum çünkü...bizim ilk yüreklerimiz,fikirlerimiz sevdalandı..sonra bedenler...
bunu hep söyleriz...
bazen ben ailelere nasıl anlatacağız bu durumu diye iç yanarken hep avutur beni:'bizim önce yüreklerimiz aşık oldu...çok masum ve temiz...bundan daha güzel ne olabilirki' der hep...
gerçektende öyle...
sonra ne mi oldu?
8 ay boyunca her ay 9 saatlik yolu teperek geldi yanıma...
her gelişi ayrı bi portre ve gülle :69:
bi kaç ay evvelde evlenme teklifimi aldım...
öbür aya ailesiyle beni görmeye,ailemle tanışmaya gelecekler...
inanın ben gerçekte ömür boyu arasam bitanem gibi geniş yürekli,sevgi dolu,merhametli,iyi yürekli,şevkatli ve enönemlisi beni bu kadar çok sevip değer verecek birini bulamazdım...
o Rabbimin bana bir lutfu...
hergün hamd ediyorum Allaha onu bana verdiği için...
ve her gün dua ediyoruz birlikte...bir an önce evlenip,huzurlu yuvamızı kurmak için :127:
bunu anlattım çünkü ben sevdiğimi tanımadan önce çok hayırsız biri vardı hayatımda...onu gerçek hayatta tanıdım...çok büyük üzüntüler yaşattı bana...
ve ben hep sanalda başlayan aşkları sağlıksız görürdüm,çok ön yargılydım ve başına bu durum gelen arkadaşlarıma hayret ederdim...
dilden olmasa bile yürekten mi kınadım bilmiyorum ama :59: Rabbim banada yaşattı...
iyikide yaşamışım...
yoksa tanıyamazdım bu güzel insanı...
fakat genede çok ama çok temkinli olunmalı...dünyada en az iyi insan adar kötü insanda var...ve bu aynı evliliktede olduğu gibi şans işi...
çok ama çok iyi tanımak lazım...
bu şekilde yeni tanışanlara veya buna ılımlı bakanlara tavsiyem,körü körüne bağlanmamaları,karşıdaki insanı denemeli test etmeli...
verdiği cevaplardaki samimiyete,sizin beklediğiniz cevap o olduğu için mi yoksa gerçekten öyle düşündüğü için mi konuşuyor,fikirlerini paylaşıyor bunu sürekli kelimelerini,konuşmalarnı inceleyerek az da olsa anlayabilirsiniz..
ve son olarak mutlaka ama mutlaka reelde görülmeli...
ne kadar görüşleriniz uyarsa uysun,ileriye dönük şeyler düşünülüyorsa yüzyüze görüşme olanağı ertelenmemeli...

Bende nişanlımla 2 sene önce internetteki bir oyunda tanıştım:9:O İstanbul'da yaşıyor ben Alanya'da yaşıyorum.Tanıştıktan 4 ay sonra babamı kaybettim ve cenaze sabahı bir telefon geldi ondan''ben Antalya'dayım hangi mezarlıktasın söyle geliyorum''dedi.Ve ben o gün acı ve sevinci aynı anda yaşadım.Sürekli geldi Alanya'ya ve en sonunda bu böyle olmayacak evlenelim dedi.Ocak 2010 da nişanlandık ve inşallah temmuzda düğünümüz var.Başıma gelene kadar asla internetten olmaz,nerden bileceğim doğru söylediğini,nasıl güveneceğim derdim ama demekki oluyormuş:69:Bence internet ve telefonda tanışılarak evlenmeler,görücü usulü ile evlenmenin teknolojik versiyonudur:9:Bu arada karşıdakini araştırmak gerekiyor,körü körüne beni seviyor deyipte mantıksız kararlar alamamak gerekiyor.Ben nişanlımı çok araştırdım,iş yerini söyledi öyle bir yer var mı die araştırdım,adresini söyledi uydudan bile baktım ve tabiiki gidip gördüm:9:Alnımıza yazılmışsa eğer,bir şekilde tanışılıyor:34:

karşındaki kendisini tanıtmak isterse evet tanıyabilirsin, huyu suyu herseyini belirtebilir ortam sanal da olsa, ama o istemedikten sonra kandırması çook kolay

Back
X