• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birisini sadece telefondan ve internetten konuşarak tanıyabilir misiniz?

internette veya telefonda tanıdığını sandığın insanı aslında sadece o kendini nasıl anlatıyorsa öyle tanırsın. istersen 10 yıl telefnda görüş her zaman kocaman eksiklikler kalır bence.. ki yüzyüze olduğn insanlarn bile yıllr sonra farklı tepkilerini keşfedebiliyorsun.

bende erkek arkadaşımla bu şekilde tanıştım...mesleki bi sitede ben bi konu açmıştım,o da yorum yapmıştı...
nedense onca insan yorum yapmasına rağmen onunki ilgimi çekmişti...
sonra yazıştığı açtığı tüm konuları gizliden gizliye takip etmeye başladım...
yazdıklarıyla,yorumlarıyla onun duuygularını,fikirlerini tasfir etmeye çalışıyordum kendimce...bu yakşalış 3 ay kadar sürdü ve bu sürede rastlaştığımız konularda muhabbet ediyorduk..derken nasıl olduysa,yakınen tanıdıklarıma dahi msn adresimi vermeye çekinen ben,ona msn adresimi verdim...
inanırmısınız...sabaha kadar konuşuyorduk...din,siyaset,ahlak,eğitim,aile...herşeyi ama herşeyi konuşuyorduk...
sonra bi baktıkki düşüncelerimiz hemen hemen uyuşuyor...kendisi öğretmendi.
sonra bi gün msn de konuşurken konu İLK DEFA evliliğe,sevgiye geldi...
üniversitede sevdiği kızı anlattı...
bende o sıralar bitmiş ilişkimi anlattım...
derken...
dediki...
'civcivvvv...farkındamısın gönül yaralarımız birbirnkine çok benziyor...biz birbirimizi anlayabiliriz...günlerdir düşünüyorum,sürekli aklımdasın...eğer sende aynı şeyleri düşünüyorsan,bize bi şans verelim mi?' diye sordu...
bende bi kaç gün düşünme süresinin(aslında tamamen nazdı :9: ) kabul ettim...
ve 9 saatlik yolu teperek bulunduğum şehre geldi...
hala gözümün önünden gimiyor o sahne...
o beni bekliyordu...kalbim sanki fırlayacaktı...kalabalıktı bayağı etraf...
beni sadece resimlerden gördüğü için(bende öyle) hemen tanıyamazdı...
o esnada hem heyecanımın yatışması hemde onu biraz seyretmek için 2 3 dk izledim uzaktan...merakla gözü etrafı tarıyordu...
yanına doğru yürümeye başladım...derken gördü beni..göz göze geldik!
o anı anlatmaya türkçemizin kelime haznesi bile yetmez :69:
öyle masum,öyle temiz,öyle utangaç bi bakışma yaşadıkki...
konuşurken ikimizde heyecandan kekeliyorduk :1:
dikkatimi çekti...yanında beline kadar uzanan kocaman bi tablo vardı,pakete sarılmış...ama heyecandan soramadım bile...bi yere oturduk..ikimizinde eli ayağı titriyor...yeni ergenlik dönemi çocukları gbiydik aynı :9:
biraz muhabbet ettikten sonra tabloyu bana uzattı..bu senin dedi...şaşırdım...
bayağı büyük bi tabloydu...açtım ne göreyim..!
benim resmim...
kendisi resim öğretmeni...koca tabloya benim karakalemimi çizmiş :69:
altında da bir gül yapıştırılmış...
o gün birbirimize yeniden aşık olduk...
yeniden diyorum çünkü...bizim ilk yüreklerimiz,fikirlerimiz sevdalandı..sonra bedenler...
bunu hep söyleriz...
bazen ben ailelere nasıl anlatacağız bu durumu diye iç yanarken hep avutur beni:'bizim önce yüreklerimiz aşık oldu...çok masum ve temiz...bundan daha güzel ne olabilirki' der hep...
gerçektende öyle...
sonra ne mi oldu?
8 ay boyunca her ay 9 saatlik yolu teperek geldi yanıma...
her gelişi ayrı bi portre ve gülle :69:
bi kaç ay evvelde evlenme teklifimi aldım...
öbür aya ailesiyle beni görmeye,ailemle tanışmaya gelecekler...
inanın ben gerçekte ömür boyu arasam bitanem gibi geniş yürekli,sevgi dolu,merhametli,iyi yürekli,şevkatli ve enönemlisi beni bu kadar çok sevip değer verecek birini bulamazdım...
o Rabbimin bana bir lutfu...
hergün hamd ediyorum Allaha onu bana verdiği için...
ve her gün dua ediyoruz birlikte...bir an önce evlenip,huzurlu yuvamızı kurmak için :127:
bunu anlattım çünkü ben sevdiğimi tanımadan önce çok hayırsız biri vardı hayatımda...onu gerçek hayatta tanıdım...çok büyük üzüntüler yaşattı bana...
ve ben hep sanalda başlayan aşkları sağlıksız görürdüm,çok ön yargılydım ve başına bu durum gelen arkadaşlarıma hayret ederdim...
dilden olmasa bile yürekten mi kınadım bilmiyorum ama :59: Rabbim banada yaşattı...
iyikide yaşamışım...
yoksa tanıyamazdım bu güzel insanı...
fakat genede çok ama çok temkinli olunmalı...dünyada en az iyi insan adar kötü insanda var...ve bu aynı evliliktede olduğu gibi şans işi...
çok ama çok iyi tanımak lazım...
bu şekilde yeni tanışanlara veya buna ılımlı bakanlara tavsiyem,körü körüne bağlanmamaları,karşıdaki insanı denemeli test etmeli...
verdiği cevaplardaki samimiyete,sizin beklediğiniz cevap o olduğu için mi yoksa gerçekten öyle düşündüğü için mi konuşuyor,fikirlerini paylaşıyor bunu sürekli kelimelerini,konuşmalarnı inceleyerek az da olsa anlayabilirsiniz..
ve son olarak mutlaka ama mutlaka reelde görülmeli...
ne kadar görüşleriniz uyarsa uysun,ileriye dönük şeyler düşünülüyorsa yüzyüze görüşme olanağı ertelenmemeli...

bu yazdıklarını okurken bir cok duyguyu aynı anda yaşadım ben yaa.biz de çok yakında buluşucaz dediğin gibi sadece resmde kamerada gördüm onu.gözlerinin içine baktığım anı çok merak ediyorum.öyle anlatmışsın ki kalp atışlarım hızlandı ateş bastı burda beni.daha o gün gelmeden yaşadım sanki.bu hikayenin sonunu çok merak ediyorum.çok korkuyorum.vazgeçiyorum sonra paylaşılan onca şeye haksızlık edemem diyorum.bi tarafım artık nolucaksa olsun diyo bi tarafım eğer bu bi rüyaysa uyanmak istemiyorum diyo...

Çok yakın bir arkadaşımın internetten bikaç ay önce tanıştığı birisi var. konuştuğu insan uzak bir şehirde görev yapıyor. daha hiç yüzyüze görmediği halde sadece telefonda ve internette görüştüğü halde onun izne geldiği zaman nişanlanmayı düşünüyorlar. konustugu çocuk seneye buraya tayin olacakmış o zaman evleneceklermiş. sizce böyle birşey doğrumu? insanlar birbirlerini telefondan ve internetten konuşarak tanıyabilirler mi? tanıyabilirlerse ne kadar zamanda yapabilirler? ve ne kadar zamanda arkadaşım gibi ciddi şekilde evlenmeyi planlayabilirler?

yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim herkese :)

çok yanlış bence bir insan sanal ortamdaki birini ne kadar tanıyabilir ki, huyunu suyunu nasıl bilebilir, hayır bilemez iyi bir insan görünebilir ama zamanla olaylar çok farklı boyutlara gelebilir sonuçları üzücü olabilir ben bunu bilir bunu söylerim istisnalar olabilir tamam ona bişey diyemem ama %90'ı yalan söylüyo, senle konuşurken başkasıyla konuşuyo yada farklı şeyler yapıyo böyle bişey daha önce başıma gelmedi ama az çok biliyor ve tahmin edebiliyorum.

Eğer güvenilir ilişkisine sahip biriyse neden olmasın ki..Yeter ki sevgisine sahip çıksın...

Benim uzaktan akrabam fakat hiç görmediğim konuşmadığım birinin evine dedemle kalmaya gitmiştik,evlerinde kaldığım sürece pek konuşmadık yan yana gelmedik ben kendi şehrime dönünce işler değişti msjlaşmalar,msnde sabahlara kadar konuşmalar başladı bir de bakmışız ki aşık olmuşuz(yani ben olmuşum)bir kaç ay öyle konuştuktan sonra ben bir gün uçak bileti aldım yanına geliyorum dedim,istemedi birşey olur bi kaza gelir başına olmaz dedi ben yinede günü birlik uçak bileti aldım.Sabah yanındaydım akşama kadar beraberdik gezdik eğlendik ben akşam uçağıyla döndüm..Bir kaç ay sonra o geldi bulunduğum şehre çok güzel günlerdi...Bir müddet sonra ablama ilişkimizi söyleyeyim bakalım ne diycekler dedi..Sormaz olaydı keşke, istemediler beni buna bin bahane sundular yok akrabasınız çocuğunuz sakat olur yok tek oğlansın öyle olur böyle olur bunu benden soğuttular ve askere gidincede BİTTİ..

çok yanlış bence bir insan sanal ortamdaki birini ne kadar tanıyabilir ki, huyunu suyunu nasıl bilebilir, hayır bilemez iyi bir insan görünebilir ama zamanla olaylar çok farklı boyutlara gelebilir sonuçları üzücü olabilir ben bunu bilir bunu söylerim istisnalar olabilir tamam ona bişey diyemem ama %90'ı yalan söylüyo, senle konuşurken başkasıyla konuşuyo yada farklı şeyler yapıyo böyle bişey daha önce başıma gelmedi ama az çok biliyor ve tahmin edebiliyorum.

reel hayatta tanıştığınız erkek arkadaşınızın başkalarıyla konuşmadığını nerden biliyorsunuz :) aynı evde olmadıktan sonra hiçbişey kesin olarak bilinemez bence.

Eğer güvenilir ilişkisine sahip biriyse neden olmasın ki..Yeter ki sevgisine sahip çıksın...

Benim uzaktan akrabam fakat hiç görmediğim konuşmadığım birinin evine dedemle kalmaya gitmiştik,evlerinde kaldığım sürece pek konuşmadık yan yana gelmedik ben kendi şehrime dönünce işler değişti msjlaşmalar,msnde sabahlara kadar konuşmalar başladı bir de bakmışız ki aşık olmuşuz(yani ben olmuşum)bir kaç ay öyle konuştuktan sonra ben bir gün uçak bileti aldım yanına geliyorum dedim,istemedi birşey olur bi kaza gelir başına olmaz dedi ben yinede günü birlik uçak bileti aldım.Sabah yanındaydım akşama kadar beraberdik gezdik eğlendik ben akşam uçağıyla döndüm..Bir kaç ay sonra o geldi bulunduğum şehre çok güzel günlerdi...Bir müddet sonra ablama ilişkimizi söyleyeyim bakalım ne diycekler dedi..Sormaz olaydı keşke, istemediler beni buna bin bahane sundular yok akrabasınız çocuğunuz sakat olur yok tek oğlansın öyle olur böyle olur bunu benden soğuttular ve askere gidincede BİTTİ..

hayırlısı olsun :( sıkma canını.... ama insan uzaktan da tanıyabiliyormuş sanırım birbiriniz. sadece önemli olan güvenmek işte......

reel hayatta tanıştığınız erkek arkadaşınızın başkalarıyla konuşmadığını nerden biliyorsunuz :) aynı evde olmadıktan sonra hiçbişey kesin olarak bilinemez bence.

kesinlikle bilinemez zaten isteyen her şekilde ortam yaratıp yada herhangi bir şekilde konuşur başkalarıyla ama sanal daha farklı bana göre.

Şans kısmet meselesi bu... Dipdipe tanıdığın insan bile evlenince sana mutsuzluk verebiliyor. Hiç belli olmuyor.Burdada var birisinde öyle bir durum. ortak arkadaşlardan face.den tanışıyorlar. msn kamera tel derken. 1 yıl hiç görmüyorlar birbirlerini. ama çok seviyor ikisinde.ve sonuda güzel oldu :) ilginç geliyor çok.benim mantığıma yatmıyor aslında..Ama işte kısmet.Allah nerden olursa olsun herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.

bazı şeyleri ne kadar da kolay basit sanıyoruz bazen ya şaşıyorum doğrusu...:27: bazen düşünüyorum her geçen gün yeni nesil daha olgun daha bilinçli daha eğitime bilime bilgiye kültüre daha yatkın daha ilgili bazen de ciddi anlamda üzülüyorum ne kadar yalnış düşünüyorum diye.. hey Allahım güleriz ağlanacak halimize ..insan oğlu okadar garip ki lale ablanın yormu çok hoşuma gitti insan anne babasını evladını eşini her geçen gün yeni tanıyormuş gibi hissediyor demiş bende aynı görüşteyim kaldı ki netten telden pek sağlıklı gelmiyor bana..gerçi senelerce yan yana olupda hergünü birlikte geçip evlenenlerin de evliliklerinin sonlandırıldığına çok şahit oldum ama bilemiyorum dikkat etmek gerek her şeyden önce aşk meşk netten telden çok uzak bana yaaa:19: haaa aklıma geldi yazmazsam çatlarım :52: levent kırcanın olacak okadar da bir skeci vardı gelin başka bir yerde damat başka bir yerde telden 3G li olarak bağlanarak evleniyorlardı her iki tarafta da ayrı ayrı düğün vardı hey Allahım nerden ne aklıma geldi gece gece:60::60: neyse hayırlısı olsun ne diyelim koca koca insanlar ne yaptıklarını biliyorlardır...umarım ...:51:

Benımde başımda böyle bi olay varr :17: ama kıımseyle paylasmadım hiç. Bana bıgun msj atmış tanımadgm bırısın bu cocuk ndn msj atar falan dersın ama konusmaya dertlesmeye ıhtıyacım var demıs bende cvp yazdım samımı buldum :26: hayırdır gönül muhabbetı mı die... Direk bunu dedım çunku bnmde kalbım kırılmıstı 2 ay evvel bırınden ayrılmıstım ve bu ayrılık coook koymustu bana baya agır bı surec gecırıyordum... Sonra bununla hemen hergun konusmaya basladık herr konud konusuyorduk sevmedıgı bı kızla cıktıgı ıcın vıcdan azabı cekıyodu kızda bundan ayrılmak ıstemıodu bana sormaya basladı ben nasıl ayrılıcam yardım et kırmakta ıstemıorum dedı sevmeye calıs ayrılma dedım :s ama o mutlu olursa ben mutsuz olucam ayrılmalıyım dedı benden sureklı ne yapması gerektıgı konusunda fıkırler alıyordu bende ona o bırı benı ıstemıorsa gıderdım hemen dedım tek taraflı olmaz bu ısler fln dedım öyle sunu yap o zaman kesın ayrılırsınız falan demedım asla sadece kendımden yola cıktım.. hergun konusuyoruz ama aılesınden okul hayatından zevklerımızden.. ben bazen bu kadar benzerlık olamaz ya bı deneyeyım sunu dıyordum ben bunu sevıyorum dıye mı oda bunu sevıo acaba fln die..hla da yapıorum aynıyız valla her konuda :44: sonra ben asık olmak ıstıyorum bırını sevmek deger vermek ıstıyorum demeye basladı sureklı bende onu sadece arkadas olarak gormek ıstedıgımden hıc uzerıme alınmıyordum bu bıgun ne kadar cok benzıyoruz bırbırımıze dedı bu benm farkettıgım bırseydı ama paylasmamıstım hıc. Kızdan ayrıldıgını nasıl bır sevncle anlattı anlatamam :44: bana bayaa garıp gelıyordu bu konuda ona tek dedıgım sey o kız uzulmeyecek mı sımdı vs vs vs sureklı buna arkadasım dostum die hıtap edıordum hergun gorusuyorduk bı sure sonra dostum demeye basladım :1: bırgun farkettım kı tel elımden dusmuyor netten hıc cıkamıyorum.. vakıt ayırmamaya karar verdım yanı bu bana cok garıp geldı karsımdakı nasıl bırı kı gercekte bu kadar vakıt ayırmaya deger mı dedım :44: ve o gun ne tele baktım ne de nete butun gun dısardaydım ulan baktım kı cocuk aklımda :26: Allaım dıyorumm ımkansııız ben ne zaman ılgı duymaya başlamısım ne ara bu kadar alışmısım dusunmemelıyım aa yeter artık derken bi taraftanda öluyorum meraktan acaba bişi yazmıs mıdır die.. akşama kadar gıtmedım eve bu alıskanlıgı nasıl yok edebılırım netten asssla bırıne guvenılmez olmaz asla olmaz dıordum sureklıı.. neyse eve geldım 21 msj 13 çağrı neler neler yazmışşşş :17: o kadar merakın ustune bu kadar msj ve cagrıyı gorunce bayaa sasırdım ve çokta hosuma gıttı :17: hıcbişi olmamıs gıbı aa nbr fln dedım o kdr msjınada sasrmamıs gıbı yaptm hemen aradı nerelerdesın çok merak ettım öldum meraktan hıc mı dusunurum dıe merak etmedın ıyı mısın falan fılan zaten cumlesını bır turlu bıtıremedı sırf o gun ıletısmedık die bısuru sıkayet ama hosuma da gıttı :30: elımde olmadan samımı davranmaya basladım ama sık gorusmemem gerektıgınıde bılıordum butun gun hep etelde mı olur bı ınsan yaa dksı dksına msj çağrı hergun konusma msn cam vs o gun bılerek telı yanıma almadıgımda baya eksıklık hıssettım ama buna sölemedım oofff coook uzattımm degıl mı :27: o gunden sonra tamam samımıyet arttı ama yınede temkınlı davranıyorum kurdugum her cumleye onun kurdugu her cumleye dıkkat edıorum bırebır mı dıe hep denıyorum bu zamana kadar bişi de gormedım bana sureklı bırıyle bu kadar yakkın sevıyelı ve herseyını konusabıldıgı ıcın coook mutlu ve huzurlu oldugunu söluyor.Yazın buluşucaz onemlı sınavlarım var ıstesek sımdı bulusuruz ama ben zaman ıstedım oda anlayısla karsıladı.Sımdlk cam tel o sekılde yanı.. Daha bulusmadan bırbırımız hakkında hemen hemen herseyı bılıoruz :1: ve benden oncekıler konusunda da durust davrandıgına da emınım nasıl dersenız ablasıylada camda gorustuk :1: oda aynı seylerı anlattı ablası benı eklemıs benı gormek ıstedıgını sölemış camda gorustuk çok ıyı anlastık 2 saat konustuk yanı onun butun ılıskı gecmısını kı zaten oda anlatmıstıda ablasındanda duydum herseyı :61: gerıye reelde gorusmek kalıo ve coook onemlı bı adım tamam uzaktan gorusuyoruz bana hergun ılgısının daha cok arttıgını söluyo ve bende bunu hıssedıorum ona uzak oldugu ve sanaldan tanıstıgımız ıcın pekte oyle samımı davranamıorum bızden konu acıldıgında dırek uzaklıgı ve sanal ortamı masaya koyuyorum amaa bulusunca o gozler bıaraya gelınce o anı cook merak edıyorum bana bulusunca kafamdakı soru ısaretlerının gıdecegıni söluyor sana hıc olmadıgım kadar samımı ıcten davranıyorum cunku dıyor :17: ve o anı sabırsızlıkla beklıyoruz :69: ınsallah hersey ıyı olur guzel olur.. Bıtmesını ıstemıyorum su anda ama herseyın hayırlısı.... :61: aaayy ne kadarda uzun yazdımm :36:

birbirini tanımak demek sadece öncesini bilmek, ailesi hakkında fikir sahibi olmak demek değil. hiç yüzyüze gelmediğin bir insanın nerde nasıl davrandığını bilemezsin. risktir yani. mesela, belki ufak şeyler aa bence önemli, bir yere yemek yemeğe gittiniz, nasıl yiyor, garsonlara nasıl davranıyor, hesap konusunda ne yapıyor, ya da yürürken atıyorum sana yol veriyor mu önden geç diye. bunlar ufak şeyler. diğeri ise sinirlendiğinde neler yapabileceği, sabrı. telefonda en fazla ne yapabilir ki. ama yanında olsa yüz ifadesinden birçok şeyi anlayabilirsin.

internette tanışıp telefonda görüşüp insanlar birbirinden hoşlanabilir. bu çok doğal. ama tanımak deyince öyle olmuyor maalesef. gün geliyor kaç yıldır yüzyüze olduğun insanı tanıyamıyorsun.

bu yazdıklarını okurken bir cok duyguyu aynı anda yaşadım ben yaa.biz de çok yakında buluşucaz dediğin gibi sadece resmde kamerada gördüm onu.gözlerinin içine baktığım anı çok merak ediyorum.öyle anlatmışsın ki kalp atışlarım hızlandı ateş bastı burda beni.daha o gün gelmeden yaşadım sanki.bu hikayenin sonunu çok merak ediyorum.çok korkuyorum.vazgeçiyorum sonra paylaşılan onca şeye haksızlık edemem diyorum.bi tarafım artık nolucaksa olsun diyo bi tarafım eğer bu bi rüyaysa uyanmak istemiyorum diyo...

Keklıkk ordan yazamadım amaa burdan yazıyoruuummm herseyın hayırlısı bebegıııımmmm ıyı sonuclara ınsallahhh en kısa zamanda 100e ulasacagımmm :6: aaahhh ahhhhhhh :69:

Millet Koynundaki 40 Yıllık Kocasını Tanımıyor..
Bir Arkadaşınla Telefonla Konuşurken Bile Yaptığın Espiriyi Karşındaki Anlamazken..

Arkadaşın Nasıl Tanıyacak, Hiç Görmediği Bir İnsanı..

bu ısler oyle mantıga bakmıyor malesef mantıkk ılıskıye İŞ cıddıyete bındıgı andan ıtıbaren gırıyor.İlk anlarda mantıkla his bırarada yurumez anlasmalı bı ılıskı gıbı :S Ben nasıl karsımdakı ınsana karsı acıksam onunda bana acık olabılecegı ıhtımalını verdıgım ıcın bırcok ozellgını tanıdım yoksa her denen lafa kanacak bırı degılım.Duygusal olarak karsımdakıyle samımıyet krdum dıye bu hemeen evlenecegım anlamınada gelmez Reelde coook vakıt gecırdıkten sonra sevgılım olan ınsanlarda oldu.Sonuc ne?? Tanıdımda ne oldu? ben onu halen tanıma asamasındayım ve bırını tamamen tanımak zaten mumkun degıl ben sadece gecmısı konusunda,ilıskılerı konusunda onu tanıyorum bırcok ozellıgınıde bılıyorum ama dedıgım gıbı ınsanlar degısken.Bu gunluk hayatta bıle karsımıza cıkan ınsanlarda da rahatlıkla gorulebılıyor.Bu zamana kadar kendısını anlattıgı kadarıyla ozellıklerını çelişkılendıren bır durumunu yasamadım hic.İstesek bugun yuz yuze gelırız hıc usenmeden gelır yanıma ama benım mucbır sebeplerım var ve ılerı bır tarıhte bulusucaz.. Yıne de herkesın kısısel gorusu saygılar...

Bu konuya durup durup yorum yapmak gerekiyor sanki... Öyle ilginç bir çekiciliği var...Uzun yazacağım zira ortada kısırdöngü var, döndürüp döndürüp anlatmak lazım... Gözlerinize vereceğimiz geçici rahatsızlık için özür dileriz... :42:

Sanaldan tanışıp daha sonra görüşerek ilişkiye adım atıyor insanlar...

Sanalda tanışıp da klavyeye, fareye, monitöre aşık olmuyorlar... (Öylesi psikolojik rahatsızlık; reeldeki paranoya, şizofreni gibi, onlara acil şifa dileriz; konu sahibinin bahsettiği de böyle bir hal değil zaten...)

Bir nevi görücü usülü gibi, birbirini tanımayan insanlar bu vesileyle bir araya geliyorlar... Hatta görücü usulünden daha masum; evlenme maksadıyla sohbet etmiyor bu insanlar... İç dünyalarını açıyorlar, dertlerini, sevinçlerini, en saçma hallerini paylaşıyorlar... Görücü usulünde olduğu gibi "Ben bu insanla evleneceğim, 3 numaralı bakışımı atayım, bayılsın" demiyorlar... İleride bir kez bile sandalyesini tutmayacağı hanımı mest etmek için arabanın kapısını açmıyorlar... Erkek erkeğe, kız kıza konuşuyor gibi laflıyorlar önceleri... Sonradan gönül ilişkisi olacaksa da görüşülüyor bir zahmet... Görücü usulünde olduğu gibi karşılaşıyorlar sonra... Görücü usulüne ek olarak karşılaşmadan evvel haleti ruhiyelerini tanıdıkları için anlaşıp anlaşamayacakları hususunda fikir sahibi oluyorlar... :68:

İyi ki anne babalarımız - hani şu görücü usulüyle tanımadan evlenip kırk yılı bir yastıkta mutlu mesut geçiren, şimdiki "sözde delice aşık olup" flört ederek aşk evliliği yapan ama en ufak kavgada "Bitti tamam mııaağ" demeyen ebeveynlerimiz- "Ben yüz yüze tanımadan evlenmem" dememişler de dünyaya gelmişiz biz... Onlar da zaman geçirmeden tanıyamayacaklarını düşünselermiş neslimiz kururmuş mazallah... :1:

Diyorsanız ki "Görücü usulünde de tanıma evresi" olur, burada bahsi geçenlerde sanalda tanıştıkları adamların "hop" diye kucaklarına atlamıyorlar, görüşüyorlar evvela.. "Atlayanlar var" diyorsanız da o kızlardan reelde de var... :41:

Bir laf var; "Hayvanın alacası dışında, insanın alacası içinde"... Her yerde her karakterde insan var... Fakat sanala karşı çıkmak için en son gerekçe "Yüz yüze görüşmeden tanıyamazsınız" olmalı... Kırk yıllık kocasının gay olduğunu ikinci çocuktan sonra öğrenen kadınların aşk evliliği yaptığı bir ülkede yaşıyoruz... Adamla yıllarca sevgili olmuş, "yüzünü gözünü" görmüş, flört etmiş, çocuk bile yapmış tanısaymış o halde? "O kadın tanıyamadıysa sanaldaki nasıl tanısın?" deniliyorsa da pes... Demek her yer tehlikeli... Sanaldaki adam da numaracı, reeldeki de... Ne yani, kimseyle ilişki yaşamayalım, güvenip evlenmeyelim de bölünerek mi çoğalalım, ilahi... :90:

Tüm gariplikleri sanala bağlayıp reeldeki erkekleri aklamak için (reelde gözlerine baktığımız adamın akşamları hangi sitelere takıldığını, elimizi tutarken lisedeki aşkını hayal edip etmediğini hangimiz bilebiliriz ki) daha güçlü verilere ihtiyacımız var hanımlar... Reeldeki adam dekoltenizi beğenip kapınıza çiçeklerle gelebilir; sanaldaki adam sizinle saatlerce -müstehcen içeriksiz- konuşuyorsa kafa yapınıza aşık olur... (Ne zoru var da dinlesin sizin saçma sapan anılarınızı, dün neler yaptığınızı, vs?) Reeldeki adam sizinle buluştuktan sonra akşam eve dönünce müstehcen içerikli yayınları takip edebilir bilgisayarında, sanaldaki adam o yayınlara ayıracağı vakti sizinle konuşarak geçirir... "Sanaldaki de izler" mi diyorsunuz? Önceki paragrafa döndük o halde, erkek her yerde erkek, hepsi tehlikeli bunların... :74:

Bu forumda öyle şeyler okuduk, ağzımız açık kaldı ki... Bunları yüzdeye vursak sanal aşkların zararı onda biri etmez... "Demirden korkan trene binmeyecek" kandırılmaktan endişe duyan erkeklerden uzak duracak... Sahtekar her yerde yolunu bulur kandırmanın, aldatmanın... :24:

Bu uzun yazının, fikrimin özetidir; bir adamın saatlerce, günlerce sizinle konuşmak için bilgisayara, telefona "yapışması" sizi etkilemek için reelde yapılan tüm jestlerden daha anlamlıdır, masumdur... Onca edep, haya yoksunu kadın, site varken -mesafeler, haklı gerekçeler yüzünden- size kendini ifade etmek için "radyasyona boğulması" ilk artı puanıdır adamın... Sorarım size; hangi sapık cinsel muhabbetler dönmeksizin saatlerce dinler sizi, kendini anlatmaya uğraşır? Konu sahibinin bahsettiği durumdaki adam da "niyeti bozuk" olsa "bu iş" için siteler var, tek kelimeyle icraate geçer, vakit kaybetmez... Reelde tanıdığınızı iddia ettiğiniz adamların zaman zaman yaptıkları gibi... :51:

Şans kısmet meselesi bu... Dipdipe tanıdığın insan bile evlenince sana mutsuzluk verebiliyor. Hiç belli olmuyor.Burdada var birisinde öyle bir durum. ortak arkadaşlardan face.den tanışıyorlar. msn kamera tel derken. 1 yıl hiç görmüyorlar birbirlerini. ama çok seviyor ikisinde.ve sonuda güzel oldu :) ilginç geliyor çok.benim mantığıma yatmıyor aslında..Ama işte kısmet.Allah nerden olursa olsun herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.

Amin :))))))

Back
X