Birkaç günde diyetimi bozmam diyenlerin diyet günlügü

şimdi lapamı yedim bu günlük bu kadar, alışık olduğum için bu saatten sonra yememeye sanırım acıkmam ama saat 4 gibi baya midem kazınmıştı açlıktan umarım kabızlık gibi bir sorun olmaz koca bir tabak salatayla yedim bu arada mehaycım nane baya bi tadını değiştirdi

canım sadece meraktan yazdım google zayıflama kelimesini görünce hiç okumadım ben de arkadaşlarla aynı fikirdeyim ,en sağlıklı olanı yiyerek zayıflama ,boşver inanma böyle şeylere onca dil döktüğüyle kalsın

İyi hadi bakalim :) ama keske bu sabah tartilsaydin iki gunde kac kilo gittigini bilemezsin cunku tartilmadiysan...

ben de diyorum bu kızlar niye yazmışlar kilolarını acaba bildirim günü mü değişti diye bikaç sayfa bakındım bi de hay Allah ım ya :) neyse canım benim ya zaten bugün başlayamadım eşim çok seviyorum diye çilek almış eeee çilek 2 gün yemezsen bozuluyo senin dediğin gibi haftaya yapıcam artık ama bu tarifi verdiğin çok iyi oldu duymamıştım daha önce bi de her hafta yapabiliyo muyuz ki ?

ama çilek yasak değilki meyve yiyebiliyosun bu diyeti yaparken

Canim lapa gunu sadece lapa yiyebiliyoruz tavuk et ve balik tarzi seyler yemek elbetteki yasak:)) umarim yememissindir...

Katiliyorum sana canim sacmaliktan baska bisey degil...

ablacım sadece 2-3 lokma onuda annem verdi yemeyince kendi yedirdi
ama dondurma yekmedim annemle gelirken annem alıcaktı aldırmadım o kadar ısrarlarına ragmen

Evet hanımlar hepimiz zayıflamak istiyoruz dimi o halde bu yazdıklarımı okuyun belki biraz faydam yararım olur ve lütfen okuyun bunu yazıncaya kadar canım çıktı bi yandan şirketten ararlar bi yandan telefonuma not ederim. bugün dersten sonra 2 diyetisyenin semineri varmış dün gece davet etmişlerdi kırmadım gittim. Ve şu notları aldım seminerde.
Ülkemizde yaşlılara hürmet ederiz saygı duyarız aman baş köşede oturun kahvenizi, çayınızı, yemeğinizi ben getirim diyip servis ediyoruz onlara bir iş düşürmüyoruz bu yanlış evet yanlış.
Neden ? çünkü hareketsiz kalıyorlar sonra gelsin hastalıklar ağrılar falan fistan..
Amerikanın bir eyaletinde belli yaştan sonra mecburi köpek besleme zorunluluğu var çünkü evde oturmasınlar o köpeği gezdirsinler çünkü biliyorsunuz köpeği günde 2 kez dışarı tuvaletini yaptırmaya çıkarmalısınız. Adamlar öyle bir sistem kurmuş ki herkesin bir aktivitesi var.
Gel gelelim şekeri olanlara diabetlilere mutlaka haftanın 3 günü 45 dakika yürüyüş yapsınlar yapamıyorsanız mutlaka evde yattıgınız yerde hareket yapın. Yanınızda meyve suyu veya 1-2 küp şeker bulundurun ki düştüğünde için veya yiyin şekeri.bakteriler şekerli olan yerleri sever ve ürerler o yüzdendir ki şeker hastalarının yarası geç iyileşir.ve yürüyş tavsiye ediliyor kiraçlenmeyi önler.
Fazla yapılan egzersizler dengesiz yapılan egzersizlerde şekerin düşmesine sebep olur buda diyeti bozmanıza sebeptir hanımlar.kadınların bel çevresi 88’ i geçmemelidir eğer geçiyorsa yağ oranınız normalin üstündedir ki yani obeziteye meyillisiniz dikkat edin.sütlü tatlıları nasıl yapıyorsunuz ? şekeri ne zaman katıyorsunuz bir düşünün ? şekeri en son tatlı olduktan sonra katın veya 1-2 taşımlık kaynatıp hemen alın ateşten neden çünkü şekeri kaynadığı zaman kanserojen ve daha sayamadığımız zararlı hastalılara yol açar.yoğurtun biriken yeşil suyunu kim sever bir çoğumuz sevmeyiz oysaki b2 açısından çok zengindir koyun 1 çay bardağına ve için.
Sütü 5 dakikadan fzla kaynatmayın. Kırmızı et değil de omega yağları bakımından zengin olan balık, tavuk ve beyaz etleri tercih edin hem kendiniz hem de çocugunuzun beslenme gelişimi hafızası açısından daha yararlıdır. Mevsimine göre meyve sebze yiyin yani piyasada hem bol hemde ucuz olanlar mevsiminin meyve ve sebzesidir.kurutma işlemini bir çok kişi yapıyor mesela kayısıyı güzelce yararız ve güneşin alnına sereriz hayır bu çok yanlış bütün vitanminleri güneş hooop kendi aldı! Kuru ve serin yerde kurutun. Yemeklere soda dökmeyin vitaminini öldürürsünüz. Makarnanızı haşladıktan sonra suyunu dökmeyin birçok mineral ve vitamin açısından zengin. Meyve yerken sadece meyve yemeyin yanında yağlı bişeyler yiyin ki yağ yakımınızı hızlandırsın ve kana karışsın şekerinizi dengelesin. Örneğin 1 avuş karışık çerezle yiyebilirsiniz. Meyveyi toplum olarak genelde akşam hep beraber toplanır yeriz değil mi işte uda yanlış meyveyi gün içinde bölerek yiyin asla toplu halde yemeyin.1 kilogram sebze yemeğine en fazla 2 kaşık yağ ekleyin. Kolayı hepimiz çok severiz değil mi ? 1 bardağa 12 küp şeker atıp için içebilecek misiniz hayır değil mi işte 1 bardak kolanın içerisinde 12 küp şekere eş değer şeker oranı vardır hanımlar. İlerleyen yailarda neden eklemlerimiz kaslarımız ağrır ve neden kireçlenme gibi önemli rahatsızlıklarımız ortaya çıkıp baş gösterir ? zamanında yetersiz su içmiyoruz bu yüzden vucüdumuzda su miktarı azalıyor ve eklemlerdeki suyu kullanıyor kaslarımız eriyor.günlük ideal olan 2-2.5 litre su tüketimi fazlası iyi olmaz. Çay, kahve, alkol tüketimini olabildiğince azaltın bazılarımız çay tiryakileri özellikle ben çay kahve içiyorum suya gerek yok diyorlar ve kesinlikle yanlış çünkü çay kahve ve alkol tüketimini idrar yoluyla atıyoruz ve atarken vucüdumuzdan 2 litreden falza daha suyu atıyor bakın öyle küçük bir rakam değil 2 litreden fazla vucudumuzdaki suyu atıyoruz!! Ve çayımızı yemekten önce 40-50 dakika veya 40-50 dakika sonra için kahvaltıda içmeyin. Bunun içinde tanen diye adlandırılan taneler yediklerimizin vitaminlerine yapışarak yok eder. 4 temel besinin yağlar-meyve-sebze-protein-et ve et ürünleri-süt ve süt ürünleri gibi. 4 temel besinin her öğünde her şeyden almaya özen gösterin örnek olarak ara öğünler verelim 1 kibrit kutusu peynir ve 1 kepekli ekmek veya 1 kibrit kutusu peynir 2 tane yağsız gevrek gibi. Günlük 1 silme tatlı kaşığı tuzdan fazlası zarar yani 5-6 gram fakat türkiyenin tüketim ortalaması 18 gram!! Ve iyotlu tuz tüketin
6 kaşık makarna 1 ekmeğe eş değer makarna yediğinzde ekmek yemeyin. Bulgur pilavı mı pirinç pilavımı ? bulgur tahıl açısından zengin olugu için tokluk hissi verir pirinci kilo aldırıcı olarak görmeyin sadece insanın yedikçe yiyesi gelir.pirinç şekeri yükseltir. Şekeri olanlar gece neler tüketmelidir ? yoğurt süt şeyler tüketmelidir ve sebze.
Beyaz şeker yerine esmer şeker tercih edin. Tatlandırıcıyı çok fazla tercih etmeyin. Günlük 1 çay bardağı kefir tüketin dedi ama kefir içkiymiş yani içinde alkol var.

haklisin bende olsam sasirirdim canim...
ablacım sadece 2-3 lokma onuda annem verdi yemeyince kendi yedirdi
ama dondurma yekmedim annemle gelirken annem alıcaktı aldırmadım o kadar ısrarlarına ragmen
İyi etmissin dondurma yememekle canim...bugun bitti zaten yarinda lapq yeriz sonra istersen dpndurma yersin odul olarak )
akşam yemeğimide yedim kızlarr.. buna 2-3 lokma yagsız tuzsuz tavuk eti ekleyin

Eki Görüntüle 684941

Yagsiz tuzsuzsa iyi canim...ama yinede en dogru sonucu almak icin yarin daha dikkatli olmalisin...

Kızlar sizden ricam uzun yazdıgım yazıyı olur musunuz gerçekten bildiklerimi bugün ögrendiklerimi sizede aktarmak istiyorum

Kizlar bugun sabah ve aksam lapa, oglen 1 elma, 1 portakal yedim...ara olarakta bir elma yedim...acikmaya basliyorum sanirim buna ragmen karnimin hala siskin olmasi sinirlerimi bozdu...
Yarinda aynen bozmadan yapicam lapa diyetimi insallah pazartesi 63 u gorurum.yada daha altini....

Son düzenleme:
ya bılmıyorum cnm ya bı sorun da yok aslında ama kendımı hıc ıyı hıssetmıyorum bu aralar bıde regl donemıya ondanmıdır ne ya anlamadım gıttı olmuyo olmuyor olmuyor ((((

evet mehaycım bende baya bi acıktım normalde hiç adetim değildir bu saatlerde bir şey yemek diyet yapmazken bile, ama şimdi gözüm mutfakta ne yesem diye . ama tabiiki yemiycem bende bugün öğlen 12 ve akşama doğru 5:30 gibi lapamı yedim ,saat 4 gibi de bir yeşil elma yedim ama farzettimki mutfakta bir şey yok sabır dedim bakalım bende pazartesiyi merakla bekliyorum yarın lapayı 3 kere yemeyi düşünüyorum belki bu kadar acıkmam

kızlar masallah cekıyorum sıze ıradenızın bu sekılde devam etmesı dıleklerımle pazartesı hepınız benum dısında cok guzel sonuclar goreceksınız ınsallah

ya bılmıyorum cnm ya bı sorun da yok aslında ama kendımı hıc ıyı hıssetmıyorum bu aralar bıde regl donemıya ondanmıdır ne ya anlamadım gıttı olmuyo olmuyor olmuyor ((((
Oysaki ne iyi gidiyordun cok iradeliydin ve cok iyi kilo veriyordun...bir motivasyon eksikligidir gidiyor bu ara sende...insallah regl sonrasi normale donersin canimm (

Hehehehe sorma benimde gozumde aklimda mutfakta hep.ama yemiycem kahve yaptim iciyorum su an...pazartesi senin sonuc mukemmel olacak bence bu haftada birincilik hayal oldu bana yani :))
Bu arada evet lapayi 3 ogun yapsak iyi olur yarin bugun bende gec yedigim icin 3 ogun lapaya uymadi vaktim ama yatin bende 3 ogun yapicam..ve pazartesiyi dusunerek hicbisey yemiycem bakalim ne kadar odem kaybedicem... :))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…