• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birkaç saat önce mutluluktan havalara uçarken..

Kayınvalideye ne oluyor ne demek ya , ilk çocuğu o büyütmüş , endişeleri gayet normal.
Anne teşekkür ederim ilk çocuğuma sen baktın, büyüttün sayende çalışabildim,ama buna kendim bakıp büyüteceğim endişe etme diyeceğinize ağlamak nedir ki?
Aynen. Bazı gelinlere de yaranılmıyor.

Dayatmanın ne olduğunu bilemeyeceğim kısım :)
:KK31:öncelikle ben dostum:KK31: yani bilirsiniz, başörtülü kadınlarımızın, kızlarımızın yıllarca mücadelelerini, eğitim ve kamusal alanda okuma ve çalışma haklarının nasıl ellerinden alındığını
bunu kastetmiştim...
umarım anlaşılabilmişimdir :KK39:

Kek çdçukmu. O bakmak istemyor bakıcı tutarsnz.

:KK31:öncelikle ben dostum:KK31: yani bilirsiniz, başörtülü kadınlarımızın, kızlarımızın yıllarca mücadelelerini, eğitim ve kamusal alanda okuma ve çalışma haklarının nasıl ellerinden alındığını
bunu kastetmiştim...
umarım anlaşılabilmişimdir
Onun sonu var ama, dini baskıların sonu yok maalesef. Ki bu daha da düşündürücü :KK66:
Sizin de düşüncenize saygı duyarım ama, bundan başka da olumsuz yaşadığınız bir şey yoktu :KK31: Bir yanda Müslümanlar ülkeye alınmasın diyecek kadar uç noktada bir D. Trump, diğer yanda kadının namusuyla araba kullanmasını bağdaştıran radikal islamcı bir arap zihniyeti, bence biraz da ülkemize şükretmek lazım, ikisini de istemeyiz :KK39:

Onun sonu var ama, dini baskıların sonu yok maalesef. Ki bu daha da düşündürücü :KK66:
Sizin de düşüncenize saygı duyarım ama, bundan başka da olumsuz yaşadığınız bir şey yoktu :KK31: Bir yanda Müslümanlar ülkeye alınmasın diyecek kadar uç noktada bir D. Trump, diğer yanda kadının namusuyla araba kullanmasını bağdaştıran radikal islamcı bir arap zihniyeti, bence biraz da ülkemize şükretmek lazım, ikisini de istemeyiz :KK39:
sonu var demişsiniz, inşaAllah devletimiz başımızda oduğu sürece bende öyle düşünüyorum.
'' dini baskılar'' derken ... anlayamadım, haa şu korku var ama ''bizde mi iran gibi olucaz zorunku hale gelicez'' malesef insanların korkusu o,
kendim için yapılmasını istemediğim birşeyi, karşımdaki insan içinde asla isteyemem, bu benim görüşüm,
aslında olay şu; iki taraf içinde fitnelik kol geziyor, her dönemde fikir ayrılıkları vardı, ama insanlar birlikte gezip eğlenip,sohbet edip, birlikte yaşayabiliyorlrdı...
kusura bakma cevabım gecikti, kızımla uğraşıyordum ...
:KK200::KK200::KK200:

sonu var demişsiniz, inşaAllah devletimiz başımızda oduğu sürece bende öyle düşünüyorum.
'' dini baskılar'' derken ... anlayamadım, haa şu korku var ama ''bizde mi iran gibi olucaz zorunku hale gelicez'' malesef insanların korkusu o,
kendim için yapılmasını istemediğim birşeyi, karşımdaki insan içinde asla isteyemem, bu benim görüşüm,
aslında olay şu; iki taraf içinde fitnelik kol geziyor, her dönemde fikir ayrılıkları vardı, ama insanlar birlikte gezip eğlenip,sohbet edip, birlikte yaşayabiliyorlrdı...
kusura bakma cevabım gecikti, kızımla uğraşıyordum ...
:KK200::KK200::KK200:
Allah kızınızı bağışlasın :nazar:
Ebedi olan Türk devletidir, başındaki herkes gelip geçicidir, hepimiz insanız :)
Herkes için yaşanılabilir, yaşam tarzlarına saygılı ve özgür bir ülke hepimizin olsun, iyi geceler :KK200:

Hiçbir rahatsızlığım yok

Benim annem 36 yasinda dogurdu benimle kardesim arasinda 15 ablam var onunla kardesim arasinda 19 yas var ne varmiski yani simdi bizim eglencemiz bizim cocuklarimizla oynuyor kücük dayi :))
Dayim dayim gelin diye oynuyorlar hep beraber kimseye kalmaz bunun hesabi en iyi karar siizin istemeniz ama ben kesinlikle bi cana kiyilmasi taraftari degilimmm .
Ben dogumdan 2 ay sonra hamile kaldim aldrmayi bile.dsndum kafayi yedim ama yapmadim yapamadim o bana anlattiklari igne yapip once bebegi öldürüp sonra parcalayarak cikardiklarni duyunca maf oldm.
Smdi cocuguma baktgm zaman bile vicdan azabi cekiyorum ben nasil kiyardim buna diye.
Allahm hakkinizda hayirlisini eylesin
Kimseye kulak asmayin iside birakacakmissiniz zaten

Hayirliysa olsun hayirsizsa hayirli olsun inşallah

Allah kızınızı bağışlasın :nazar:
Ebedi olan Türk devletidir, başındaki herkes gelip geçicidir, hepimiz insanız :)
Herkes için yaşanılabilir, yaşam tarzlarına saygılı ve özgür bir ülke hepimizin olsun, iyi geceler :KK200:
aynen öyle, milletce hakkımızda hayırlısı olsun En Büyük TÜRKİYE
teşekkür ederim iyi dileklerin için... iyi geceler :KK9:

43 yasında allahım size anne olmayı nasip etmiş o kim ki bunu istemiyor.

Ya kaynananiz sizin cocugunuza karisamaz karistirmayinda lütfen. İstiyosan o yavruyu kimsenin laf söylemeye hakki yok. Bu arada benim cok sevdiğim bi abla 45 yasinda yeni doğum yapti bi kizi oldu. Oğlu var 20 yaşında ?? Sevgilimle kardeşi arasında 16 yaş var. Hic sorunda olmuyo emin ol.

Bir kere kocaman insansiniz, ne var ki neye agliyor, cocuk gibi niye kvnize küsuyorsunuz?
Bir kere kvniz (sadece) endise etmekte kendince hakli. Siz calismissiniz, kizinizi o buyutmus. Siz 43 yasinda oldugunuza gore o da 60 yasindan az degildir sanirim. Kadinin gozu almiyordur, siz isten cikacaginizi soyleseniz bile cocugun bakiminin bir sekilde ustune kalacagindan korkuyor olabilir. Onu da mazur gorun, duymayin sozlerini. Sakince planinizi anlatin, ikna olacaktir. Kaldi ki siz karar verdikten sonra olmak da zorunda ;) Hem hele bir dogsun bakin gorun yanindan ayrilacak mi:KK45:
Cocuk olayina gelince Allah nasip etmis, eger fizyolojik ya da psikolojik bir probleminiz yoksa ne mutlu size, gozleriniz aydin olsun. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin :KK51:

Öncelikle hayırlı olsun. Ancak 43 yaşına gelmişsiniz ama bir başkası bebeğinizi doğurmamanızı söylediğinde bunun kararının ona kalmadığın söylemeyi öğrenememişsiniz. Bu terbiyesizlik değil hak edilen bir cevap. Bu yaşınızda sizin adınıza karar veren insanlara karşı bu kadar kırılgan olmak yerine cevap verme, kendi kararınızı savunma konusunda daha cesur olun. Sanki 18 yaşında kv evine gelin gitmiş bir gelin ürkekliğinde depresyona girmişsiniz. Kimse kimseye doğurma diyemez. Zorlanabileceğini söylersin, yorucu günlere hazır ol dersin en fazla, karşılaşabileceği şeyleri belli sınırlar içinde söylersin. Ama aldır diyemezsin.
Ayrıca sizin de kesinlikle kayınvalidenize emrivaki yapmamanız gerekir bebek bakma konusunda. Belli ki ilk çocuğunuza da gönüllü bakmamış.
Siz ikinci çocuğa hevesliyseniz, yaşınızda abartılı bir durum yok. Artık emeklilik yaşı bile 60'a çıktı. Kadınların o yaşa kadar çalışması bekleniyorsa çocuk da bakabilirler herhalde. Belki eşik bir zaman ama abartılacak, doğurulmayacak yaş değil.

Eğer şartlar uygunsa ben de aldırmanın yanlış olduğunu düşünüyorum ama insanlar ''İstesen de istemesen de doğurmak zorundasın'' gibi yorumlar atınca hösttt kimsin sen sana mı kaldı bunun kararı şeklinde şalterlerim atıyor. Sinir olduğum için yazdım onu, yani doğuracaksın diye kimse kimseyi zorlayamaz ki. Kafasına silah da dayasın bari.
Konu sahibi de doğuracakmış zaten.
Ben de senin gibi düşünürdüm eskiden. Bebeğim yokken... şimdi bir kızım var. Kürtaj deyince böyle bir canlıya nasıl kıyılur diye bakıyor anne olanlar. Annelik normal bir ruh hali değil emin ol. Bak saat 4.44 canı uyumak istemedi diye oturuyoruz. Anne olunca anlarsın cümlesi gerçek yani :)

Kürtaja dini gerekçelerle karşı çıkılması ise farklı. Kadın tecavüze uğradıysa da mı doğuracak? Ya da zaten çocuğu var ve durumu yoksa da mı? Aman büyür nasıl olsa mantığına sonuna kadar karşıyım. Ya hamile kalma Korun ya da doğur benim mantığım.

Konu sahibine gelirsek eğer mađdi durumu elveriyorsa doğursun evde yeni bir heyecan. :KK200:

Zaten çalışıyormuşsun yerinde olsam o evden çıkıp çocuğun yüzüne hasret bırakırım. doğurup 2 yıl izin alırsın, sonra da kreşe verirsin. Ona neymiş bee çocuk yaparken de ona mı sorcan. Hem senin kocaman kızın var elin ayağın olur

kendinizi uzmeyin bence.
ilk 3 ay zaten riskli,yiyecegi ekmegi varsa kuzu saglikla gelir dunyaya..
aldirmayi filan dusunmeyin,Allahin verdigi cani Allah alir.
akisina birakin.

Bu ne sacma dusuncedir Allahim dogurucaksin tabikide Rabbim sana onu verdiyse elbet kaderinide cizmistir bereketinide verir ne demek nasil buyuteceksin. Takma kafana hic kardes Rabbim saglicakla kucaginiza almayi nasip etsin

Ona neymiş. Sizde ağlayacağınıza güçlü durun biraz. Çocuğa sen bakmayacaksın merak etme deyin. Eğer niyetiniz baktırmaksada size kızmakta haklı. Kimseye güvenerek çocuk yapılmaz.

Back
X