Birkucukbebekmeselesi

yanlış düşünüyorsunuz. Bazı erkekler belli bir yaşa geldiğinde çocuk sahibi olmak düzen kurmak için evlenmek ister. sizin o imrendiğiniz eşler böyledir belki de bilemezsiniz içini.
Ama sizin eşiniz, çocuk için, düzen için evlenmemiş. sizi sevdiği için evlenmiş. Bence ne mutlu...
Kadınlar bebek anne rahmine düştüğü an, erkeklerse bebeklerini kucaklarına aldıkları an baba olurlar derler. Biraz sabredin

Adam yanlış hiçbir şey dememiş ki kızıp küsmüşsünüz.Şu an hazır değil işte,bu da onun en doğal hakkı.Siz anne olun diye istemeden baba mı olsun ?

Biz de benzer sorunları yaşadık. Seni anlıyorum. Benim eşim de çok sever bebekleri falan. Bir yıl dolunca ben bebek konusu açmıştım. Eşim isteksizdi. Sonrasına istediğini söyledi korunmayı bıraktık. Ama yine tam emin olduğunu sanmıyorum. Ama zamanla idrak etti bazı şeyleri.
Korunmayı bırakınca 5 ay olmadı. Bu süreçte o da anladı galiba bu bebeği istediğini. Şimdi hamileyim ve eşin belki de benden bile heyecanlı ve istekli.
Ben bir yıllık evliyken istemeye başlamıştım 2. Yılımızı doldurmadan hemen önce öğrendik bebeğimiz olacağını.
Şimdi diyorum ki iyilik benim ilk istediğim zamanlarda olmamış. Şu an olması çok daha güzel oldu.
Ayrıca ben de öğretmenim ve bu son atamalarda atandım. Darısı başınıza inşallah

Bu mantigi anlamiyorum zaten 1yil cok erken.ama bu bir baskasina göre.. zaten 4 yil flort donemi gecirdik kaldi ki evde 1 yildir kavgamiz bile olmadi.cok iyi geciniyoruz ama mevzu boyle oldugunda degisiyor

Cok iyi gecindiginize emin misiniz?

Iki tarafinda kendine gore istek ve sebepleri vardir. Kimseye hakli veya haksiz diyemem.
Ama siz net bir sekilde konusup anlasip ortayi bulabilen bir cift degilsiniz. Bu sebepten ayri yatmak falan cok cocukca tavirlar.

Bu yuzden evliligin biraz daha oturmasini bekleyin derim.
Cocuktan sonra gezmek eglenmek sevismek dinlenmek her sey sekteye ugruyor. Maddi manevi buyuk fedakarlik gerektiriyor. Biraz hayatin tadini cikartmayi dusunmez misiniz?

Eşim 29 yaşında bende 27 yaşındayım. Benzer durum bizde de var. 2.5 yıldır evliyiz. Ben küçük çocukları çok seven biriyimdir. Özellikle kız çocuklarını. Aslında eşim de sever ama her konusu açıldığında daha genciz, hayatımızı yaşıyoruz, çocuk biraz engel olur gibisinden bakıyor. Ben hazırım ama o daha kendini hazır hissetmediğinden çok da zorlamıyorum. İçinden gelmeden yapmak istemiyorum. Biraz üzüyor tabi beni bu durum da ama erkeklerin bu çocuk korkusunu anlamış değilim.

Maddi manevi hiçbir sorunumuz yok ve sorun olacak bir şey de değil ama benimkide böyle...

Ama sırf bu yüzden ayrı falan yatmıyoruz, eşinizden bir süre isteyin, yine bahaneler bulmaya devam ederse sizi oyalıyordur. Oturup konuşun. Neyin engellediğini sorun.

Bir küçük bebek dediginiz, doğunca evin tam merkezine yerleşiyor ve kocaman oluyor.
Eşinize biraz zaman tanıyın. Bebek , tüm hayatınızı ömür boyu etkileyecek birşey.

Kendini hazır hissetmiyor belli ki seni de kırmamak için zaman istemiş bir iki ay saçma olmuş bebek hoppadanak çıkıvermiyor sonuçta ilk seferde olacağının da garantisi yok.Olsa da bunun 9ay süresi var zaten.Biz bir senedir deniyoruz olmuyor mesela.Yine de üstüne gitmeyin derim iki tarafın da hazır olması mantıklı olan.

Ağlanacak ne var bunda da ağlıyosunuz ya. Adam şimdiden böyleyse hamileliği nasıl olur kimbilir diyodur eminim. Kaldı ki baştan beri böyleymiş sizin icin sürekli huzursuzluk çıkarak bi meseleyse çocuk evlenmeseydiniz. Yaşınız genc adam belli ki su an böyle bi sorumluluga hazır hissetmiyor kendini. Ki siz de hazır degilsiniz bence önce siz olgunlaşın.

Bazı kadınların gereksizce ağlayıp durması bir de bunu sürekli dile getirmesi bir beni mi sinir ediyor acaba? “Günlerce ağladım” “sabaha kadar ağladım” ay anladık.
Eşiniz ben asla çocuk istemiyorum demiş gibi tepkiler veriyorsunuz, olgunlaşın daha sakin ve dingin olun bence. Eşinize saygı gösterin, anlamaya çalışın, korkularını çekincelerini anlarsanız ikna edici olabilirsiniz ancak ağlanarak bi yere varamazsınız.

Ben cocuk istiyorum diretmiyorum yazmissiniz ama konunun bir cok yerinde direttiginiz bir mevzu oldugu gayet acik. Evlenmeden once konusulmasi ve ayni kararda olunduguna emin olunmasi gereken bir konu bu cocuk... hic bi zaman istememesi gibi bir durum olmadigina gore ona biraz daha zaman verebilirsiniz. Cocuk cocuk diye diye iyicene cocuktan sogutmayin adami. Istemedigi bi zamanda siz hamile kalirsaniz hem sizden hem evlilikten soguma ihtimali var. biraz anlayisli olun. Daha cok yeniyken cocuk diye tutturmaniz bana bile fazla geldi

Eşin çok haklı daha 1 sene bile olmamış. İlla gezmeye gerek yok çocuk olduktan sonra yapmak istediğin bir çok şeyi yapamıyorsun. Ne demek istediğimi ancak o zaman gelince anlarsın. Ben de bebiş bebiş diye tutturdum. Eşim de eşin gibi hevessizdi. 1 yıl olmadan hamileydim. Şimdiki aklım olsa kesinlikle 3 5 yıl beklerdim. Nankörlük etmek değil istediğim. Evladım en kıymetlim, Allah ona sağlık sıhhat versin. Allah olmayan isteyen herkese versin. Ama 3 5 yıl sonra da alabilirdim o sorumluluğu çok erkendi bunu anlatmaya çalışıyorum.

Esnizde sorun olabilir mi acaba ablamin eski esi de boyle cocuk istemez hep bahane üretirdi en sonunda çocuğu olmadiginu ogrendik ve bunu bilip yillardir sakladi ablamin 9 yilini ziyan etmisti..

Daha çok yeni evlisiniz tamam evlat sahibi olmanız gayen normal eşin bu kadar seni onemsiyor biraz bu zamanlarının tadını çıkar bence :) elbet oda sizden bu parçayı istiycektir :) benimde ilk zamanlarimda aldığım bir cevapdi sen ol bebek umrumda değil diye şimdi benden daha çok istiyor bir evladımızın olmasını biraz zaman ver bence

Yazınızdan bebek istediğinizi ve gayet de direttiğinizi düşünüyorum. İsteyebilirsiniz ama eşim beni anlasın derken siz eşinizi neden anlamıyorsunuz o kısmı anlamadım.
Bir de atamaya odaklansanız bu sene sonuçta bebiş olunca çok daha zor olacak bu işler.

Ben sizi anlıyorum yasiniz gelmiş , 1 senelik evlilik te bekleme süresi için gayet makul çocuk istemekte haklısınız. Ayrıca eşiniz farkında değil bizde 1 buçuk senelik evliyiz istediğimiz halde olmadı ve öğrendikki bir sürü sorunumuz varmış. Tüp bebek yaptık. Yani siz durumlar düzelsin diye 3 sene bekledikten sonra ya kendiliğinden olmazsa.. bu açıdan bakabilse oda isteyecektir

Kendimi gördüm. Sakın üstelemeyin.yaşınız gayet güzel anne olmak için daha beklenebilir . İstediğinizi çok iyi anlıyorum aynısını ben de yaşadım. Ama eşinize kötü ya da soğuk davranmayın benden tavsiye oturun isterseniz konuşun sana da hak veriyorum gibisinden. Kendini biraz geri çekmelisin zaten bu şekilde olmaz. Onun da istediği senin de istediğin ortak bir an gelmeli. Güzelce oturun konuşun dertleşin sarılın daha çok yenisiniz. Bu güzel zamanları zehir etmeyin kendinize. Bu sefer erkekler cinsel ilişkiden de soğuyor. Peki deyin bence biraz daha zaman verin. Emin olun o da baba olma isteği gelicektir. Ayrı yatma olayı hoş değil ama. Küs bile olsanız yatak ayırmamayı konuşmalısınız.

Eşiniz aynı benim gibiymiş. Belki de çocukları çok sevmiyordur ya da sorumluluk alabileceğini düşünmüyordur.

Eşiniz haklı. Çocuk büyük sorumluluk ve iki taraf da tamam hazırız demedikçe olmamalı.

Daha 1 sene bile olmamış, sürekli konuyu açıp açıp diretmenin ne anlamı var ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…