şeyyy ben turşuya nasıl sirke konduğunu bilmiyorum:26:üzüm sirkesi var evde sadece olur mu o?Yok bu kolay poğaça .o minik simit tarifi de şu;
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin (yumuşak)
Yarım çay bardağı turşuya konulan sirke (Ama küçük çay bardağı ile) (endişelenmeyin, simitler turşu kokmuyor )
Yarım çay bardağı soguk su
1 çay kaşığı dolusu tuz
1 yumurta (Sarısı içine, beyazı dışına)
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzerine susam
Yapılışı:
Öncelikle bir kaba yumuşak margarini koy. Elinle karıştır. Sonra üzerine Sırayla sıvıyağı, sirkeyi, suyu, Yumurtanın sarısını ve tuzu kat .Ve yine güzelce elinle karıştır iyice. Kabartma tozuna biraz un karıştır, ve un kata kata yoğurmaya başla. Hamur elini bırakana kadar un kat. yumuşak bir hamur olsun. Daha sonra eline küçük bir beze al. Rulo şeklinde uzun uzun kalem gibi hazırla. Onları küçük küçük simit gibi kıvır.
Hani malzemelerin içinde bir yumurta vardıya sarısını içine katmıştık. beyazı yüzüneydi. O yumurta beyazının içine bir tane tüm yumurta kır. Bir yumurtanın beyazı az geliyor yüzü için .
Hazırladığımız küçük simitlerin bir yüzünü yumurtalı karışıma batır ,Bir yüzünüde susama batır. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diz.
200 dereceli fırında pişir. Üzeri kızarana kadar. Afiyet olsun. ( Yanlız taze daha güzel oluyor. Difrize yani sogutucuya koyunca biraz yumuşuyor,tafsiyem taze taze yiyin.)
Sirmeden korkma ağzında dağılıyor simitler
Allah kolaylık versin bir hafta sonra da benim kardeşimin inşanı var işte bende önümüzdeki hafta pek gelemeyeceğim sanki..ben iyiyim bat beklemeye devam ne yapalımmmmBende sisleri ozledimmm kayinimin nisani vardi tatlim onunla ugrastik :)) sen nasilsin bakalim
İnsan o kan testini görmeden içi rahat etmiyor eminim benim durumumda olan vardır çünkü o kadar çok o kan testinden elim boş döndümki mucize gibi şuan gerçekden cok mutluyum Rabbm isteyen herkese nasip etsin başınıza geldiginde anlayacaksınız O her kan testinde eşimin moral bozukluğunu çaktırmamak içn yaptıklarını yaşamak üzüldügünü anlamak ama bişe diyemem çok zor çok Allah yar ve yardımcımız olsun çok şükür Rabbime Elhamdülillah...
şeyyy ben turşuya nasıl s
irke konduğunu bilmiyorum:26:üzüm sirkesi var evde sadece olur mu o?
ben çıkıyorum benı unutttmussunuz
Canım yaa keşke biraz erteleseydin tatil işini... daha çok yeni bebişin kanamam da var diyorsun...
Allah kolaylık versin bir hafta sonra da benim kardeşimin inşanı var işte bende önümüzdeki hafta pek gelemeyeceğim sanki..ben iyiyim bat beklemeye devam ne yapalımmmm(
Ahhh ahhhh canım seni o kadar iyi anlıyorum ki kendimden pay biçip söyledim beta hcg yi.. Bende 5. Ye dayandım kendim üzülmüyorum da eşimin yine olmadı mı sürat ifadesini görmek en çok üzen oluyor beni.allah bebeğinizi size bağışlansın bize de nasip etsin inşallah kısa zamanda o duyguyu:)))
Olur olur bal gibi olur kokusu tadı belli olmuyor zaten bende hep üzüm şirketi koyarım turşuya da üzüm şirketi koyuluyor zaten tarifi veren gurmeyim demeye çalışıyordu herhalde:)))))
şeyyy ben turşuya nasıl sirke konduğunu bilmiyorum:26:üzüm sirkesi var evde sadece olur mu o?
Kesinlikle haklısın insan kendinden çok eşine üzülüo zaten o surat ifadesi yokmu hem üzgünüm nem belli etmemeye çalışan espiriye vuran cok üzüldüm çok şükür rabbim aratmadı inş. sağlıkla sıhatle alırım kucagıma Darısı başına cnm ummadıgında anda oluveriyor işte kısmet :))
manyak gurme!!!benim sirkeyle de aram pke yoktu yeni yeni salatalara eklemeye başladım alıştım da epey ama başka neye kullanıldığını bilmiyorum....ha bi de elma sirkesinden yüzüme maske yapmayı biliyorum o kadar
ne unutması kııızzzz...telaşlardayız yeni hamişlerimiz var...asıl sen unuttun bizi girmez oldun topiğe...
Hehehh bende o maskeyi bilmiyorummm:))) elma sirmesini yer silmek için kullanırım bide turşu kurmak için üzüm sirkesi:))
Ben gitmek zorundaydım artık bebeğim sana afiyet olsun herkese güzel günler misafir hazırlığı yapacağım:))
kolay gelsin sana da bi ara hatırlat vereyim elma sirkeli tarifi
Canım Allaha şükür kanamam yok sadece dün akşam bir iki damla kahverengi bir iki damla kırmızı lekelenme tarzında geldi. sabahtan beri sürekli kontrol ediyorum birşey yok şuan.Doktor dün sorun olmaz dediği için gidiyorumne biliyim ben yavaş yavaş acele etmeden mola vere vere gideriz diye düşündük denize güneşede çıkmıcam zaten. eşim çok istiyor o yüzden dua et benim için
rezervasyonu iptal edince para iadeside yapmıyorlar.
ben grıyorum kız ama arada bır ben sızı nıye unutayım hep aklımdasınız
slm canım bebegın hareketlerını hıssetmeye basladınmı cok merak edıyorum
Basbelası42 nasılsın canım benim nıl gidiyor hamilelik?? Herşey yolunda dimi?
Buschy canım bayılıyorum sana yaa senin gırgırına şamatana walla ayak uyduramıyorum ben sana senin neşenin enerjinin yarısı bende olsa walla hayat süper olurdu bana:))) topiğimizin neşesi bebeğine söyle ağlatıp durmasın seni
Dualarımız seninle sende bizim için et canım
Bebişinle ve eşinle iyi tatiller sana canım geldiğinde kese hbrlerini bekliyoruz...
gördüm senin yazdığını da tam cevap yazacaktım baktım altta çevrimiçi olanlarda göremedim seni çıktın sandım sonra da böyle yazdığını gördüm üzüldüm...deme öyle şeyler..unutur muyuz hiççç
selam canım naber nasılsın nasıl gidiyor hamilelik bebiş nasıl?
ben arada seyrime gibi bişeyler hissediyorum. Birde geçenlerde karnımın bir tarafı şişkin bir tarafı inikti sanırım bebek bir tarafa toplanmıştı. birde dün gece sol tarafımda bir kıpırtı hissettim. kime desem gazdır bağırsak hareketidir diyor ama ben gaz değil diyorum çok farklı bir kıpırtıydı çünkü :) benden bu kadar şükür bebişte bende iyiyiz :)
canım benim çok sağol şükür çok iyiyim herşey yolunda Rabbime şükürler olsun. Arada duygu dalgalanmaları oluyor ama genel olarak iyiyim
inşallah bu günün hürmetine bebek isteyen bekleyen herkesin Rabbim dileğini , isteğini versin
Allah kolaylık versin bir hafta sonra da benim kardeşimin inşanı var işte bende önümüzdeki hafta pek gelemeyeceğim sanki..ben iyiyim bat beklemeye devam ne yapalımmmm(
Ahhh ahhhh canım seni o kadar iyi anlıyorum ki kendimden pay biçip söyledim beta hcg yi.. Bende 5. Ye dayandım kendim üzülmüyorum da eşimin yine olmadı mı sürat ifadesini görmek en çok üzen oluyor beni.allah bebeğinizi size bağışlansın bize de nasip etsin inşallah kısa zamanda o duyguyu:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?