Birlikte olduğum insanın ailesinin mesleği

DegisikRuhHali

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
2.388
3.115
723
arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var. 2 aydır biriyle birlikteyim. beni gerçekten seven, sayan, değer veren, düşünceleri bana uyan, iyi anlaştığım biri. hiç çekinmeden her ortamıma sokabilirim oturup kalkmasını bilir çevresindede sevilir. babası site görevlisi yani kapıcı. aynı zamanda mısır tezgahları var bazı günler sahilde mısır satıyorlar. anneme az önce biraz çıtlattım biri var falan diye. bahsettim ondan işinden gücünde falan. kendisi mühendis ve garanti bir işi var. kendini geliştirmiş zeki biri. herşey tamamdı annemde bir görüş istersen falan dedi (görüştüğümü sölemedim sadece fikrini almak istemiştim.) babasının mesleğinide söyledim. fakat annem olmaz o iş boşver demez mi. yarın öbür gün sende utanırsın. sorsalar kayınvaliden kayınpederin ne iş yapıyor ne diceksin dedi. genede sen bilrsin ama uyuşamayız falan dedi. ben çok şaşırdım. oysaki annemde çok fakirlik görmüş zamanında bu zamanlara kadar gelmiş benimde babam emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışmaya devam ediyor. annem en azından emekli olsaydı babası kimbilir ne fakirdirler falan dedi. annem öyle biri değildir ama beni çok şaşırttı.(annem buarada ferihadan pek etkilenmiş olcakki bak onun ailesine ne kadar geri kalmış, ezik duruyorlar falan dedi) bizimde durumumuz çok iyi değil sonuçta orta hallli kendi halinde bir aileyiz. hem bu insanlar fakirliklede olsa çocuklarını okutmuşlar. ben istediğimi söylesem annem engel olmaz buna. ama genede ben çok rahatsız oldum bu durumdan. sizce evlenceğiniz veya eşinizin ailesinin mesleği, ailelerin anlaşması açısından bu kadar önemli mi? annem yanlış mı düşünüyor. ilerde aileler aynı ortama girince sorun yaşarlar mı?

canim aile namussuyla edebiyle parasini kazaniyosa sorun yok bence..
misir satmak kötü bisey deyilki..

Arkadaşınızı okutmuş meslek sahibi etmişler ya, sizin mesleğiniz nedir acaba merak ettim. Karşı tarafı beğenmeyen anne kendi çocugunu o baba kadar okutabildi mi, okuması gerektiğini kafasına sokabildi mi?

Siz de farkındasınız zaten annenizin ayıbının.Sadece Feriha değil, Aşkı Memnu'yu da çok izlemiş sanırım.Sizi Ziyagiller'e filan gelin etmenin hayalini kuruyordu belli ki

Son düzenleme:
Bence o insanlari tanimadan yorum yapmayin.
Belki cok seveceksiniz.
Ben sahsen alinteriyle calisan her insani cok severim ve basimin üstünde tutarim.
Ben utanilacak birsey görmedim burda.

bence bı sorun olmaz onemlı olan senın evlencegın kısı baskaları kayınbabanın meslegını sorsa kac yazar Allah askına helal olsun onlara muhendıs olmus cocukları

Canım, ailelerin aynı bakış açısına sahip olması ve aynı sosyoekonomik durumda olmaları çiftlerin hayatını kolaylaştırıyo, bu bi gerçek. Ama aksi bi durumda çok da sorun yaşanacağını sanmıyorum. Annen, annelik içgüdüleriyle biras katı yaklaşmış sanırım. Klasik olcak ama önemli olan sizin anlaşmanız

bende üniversite mezunuyum. iyi bir işim var. her bakımdan uyuşuyoruz erkek arkdaşımla tamamlıyoruz birbirimizi. bu arada annemin mesleği terzilik. zamanında çalışıp bundan para kazanmış. diyorum ya kendide zorluklar görmüş fakir bir aileden gelmiş çok istemesine rağmen fakirlikten okuyamamış falan. üstelik erkek arkdaşımla çok sevdiğim bir arkdaşım vasıtasıyla tanıştım. ve gerçekten çok iyi insanlar olduklarını duydum. üstelik namusuyla çalışan haram kazanmayan alın teri döken insandan nie utanılsınki. ailelerin hem kültür hem maddiyat hem fikir olarak uyumlu olması gerektiğini söylüyor. zorluk çekerim diye düşnüyor. bende bunun için fikir almak istedim. bu sebeple sevgilimden ayrılcak değilim. annemde zorluk çıkartcak değil. genede sen bilrsin herşey kısmet dedi. bende çok fazla açıklama yapmadım kızdım anneme ama bu düşüncelerinden dolayı.

ciddi söylüyorum sonuna kadar okumadım tahammül edemedim yani..anneniz çok bencilce düşünüyor.sende kapıcı kızı olabilirdin aynı durumu yaşamak ister miydin..namussuz bir iş mi yapıyorlarda bu insanlar böylesi kestirip atıvermiş..aileni ikna edebilrisin bence..sakın o insanlara sırf bu yüzden haksızlık yapma sakın..

anneme kızdım zaten asla bu sebeple ayrılcak değilim. annemde bu sebeple karşı çıkcak diil. ben tepki gsterince zaten yanlış anladın falan dedi sen bilirsin kısmet falan dedi. ben istedikten sonra ailem bana karşı gelmez sadece bende şaşırdım annemin bu düşüncesine. aynı şeyi bende söyledim aynı durumda ben olsam beni istemeseler bu sebeple ayıp mı bu insanların çalışması dedim sustu tabiki ayıp diil dedi. sen bilrsin dedi. ama benim moralimi bozdu

annen çok gereksiz bir tepki vermiş
zaten sende bunun farkındasın
anneni ikna edebilirsin hayırlısı olsun senin için..

Siz bi fabrikatörün kızı olsanız tamam derim annenize hak veririm ama
Ben bu durumda absürd birşey görmedim
Fakirlik ayıp değil ki
Ne oldum dememeli ne olucam demeli
Bu lafı çok severim

Annenizin Böyle Düşünmesi Beni Çok Üzdü..
Ama İnsan Bu;
Ne Oldum Değil, Ne Olacağım Demeli..
Hakkınızda Hayırlısı Olsun..

o zaman bozma moralini...sakın bu durumu da erkek arkadaşına yansıtma sakın..evlenirseniz evlendiğinizde bile annenin bu düşüncesini hç bilmesin..
belki de annen biran dalgınlığıyla düşünemeden demiş olabilir..ya da vardır ya annelerde ele güne karşı olayı ondan deyivermiştir..annenin de üstüne gitme...

O kücük gördügü insanlar ne kadar güzel cocuklarını meslek sahibi etmisler. Cok yanlıs düsünüyor annen niye utanıcaksın ki insanlar alın teriyle para kazanıyorlar calıp cırpmıyorlar..

çok özür dileyerek birşey söylemek istiyorum. Yani insan geldiği yeri unutmamalı bence, annen de zorluk çekerek gelmiş bugünlere. Eğer kayınpederin yüksek mevkiide biri olsaydı ve senin ailen için bunu düşünseydi annen ne derdi? Ezilmez miydi, hakkı yenmiş olmaz mıydı? İnsan alınteriyle çalıştıktan sonra yaptığı mesleğin ne önemi varki... Senin ilişkin daha çok yeni, bunları düşünmek için çok erken bence. Önce biraz ilişkini tanı, sevgilini tanı, eğer seviyorsan mutluysan o zaman aileleri tanıştırırsın. e o zamanda siz birbirinizi çok sevdiğiniz ve kopmak istemediğiniz için onlarda kabul edecektir durumu. Ve bence statü olarak zıt değil aksine denksiniz... Onun ailesi zorluk çekmiş ama oğulları okumuş, senin ailende zorluk çekmiş ama sen okumuşsun... Dengi dengine çalıyo davullar devam bence...

sen onu seviyorsan, o da seni seviyorsa hiçbişeyi dert etmeyin bence.... okumuş bakın mühendis olmuş, iyi bi işi varmış, onun elinde mi ailesini seçmek? üstelik fakir oldukları halde okutmuşlar çocuklarını geri kafalılık yapmamışlar.. bravo onlara.. tebrik edip ellerinden öpmek gerek.. ayrıca sevgilini de tebrik etmek gerek. oyle bi durumda bile azimle calısıp iyi bir meslek edinmiş, okumuş. önemli olan insanların helal para kazanmaları haklarıyla alın terleriyle kazanmaları.. bir de ailesinin mesleğinden çok oğullarına ve sana ne kadar değer verip, nasıl davrandıklarına bak!!!!!! değer verip iyi davranıyorlarsa..... hiç düşünme.....

kardeşim biliyor erkek arkdaşımı ve ailesi falanda hiç böyle bir tepki vermdi doğal karşıladı. babamında böyle bir tepki verceğini sanmıyorum. annem millete ne derim düşüncesi içindemi acaba bilmiorum. ama şuan babam yanımızda olduğundan bişi diyemiorum. bu konuyu tekrardan açıcam. ne kadar yanlış düşündüğünü sölicem. beni çok şaşırttığını ve üzdüğünü bilsin.

Annenin dusuncesine ben de kizdim. Neden utanacaklarmis? Kapici olmak utanc verici bir durum ya da eziklik degil. Basligi okuyunca inanin ailece hirsizlik filan mi yapiyorlar acaba dedim, hos, hirsizlik bir meslek degil tabii de. Aklima Kemal Sunal'in filmlerinden biri geldi, bileniniz vardir belki.
Bu arada, senin bu dusuncede olmadigina sevindim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…