• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte olduğum insanın ailesinin mesleği

tam tersi de olabilirdi. erkek arkadaşınız holdingler birşeyler sahibi ve siz de bu maddiyatta olabilirdiniz. o zaman da diğer tarafın annesinin sizin ailenız hakkında bu şekilde düşündüğünü bilmek ne kadar acı verirdi değil mi? kendi ailenizin emeğine laf söylenmesi mühim olan emek etmiş kazanmış 3 almış 1 harcamış okutmuş.. kimileri şanslı doğar kimileri de çırpınır hayat boyu, maddi dengini bulmak çok zor. kendi çevrelerinde yaşadıkları için çok uç zenginler anca maddi dengine göre evleniyor onların mendil parasını aylık kazanan bizler de dengimiz olmasa da gönlümüzü tutturuyoruz anca. benim erkek arkadaşımın ailesinin durumu da bizimkinden kötü ama biz ayda 100 milyar kazanırken onlar 650 tl falan alıyor değil. uçurum anca bu şekilde olur. emekli insanın maaşı ile apartman görevlisi insanın maaşı arasında da uçurum yok ki sosyal bi dengesizlik olsun. mühim olan sen çalışıyor kazanıyorsun erkek arkadaşın da çalışıyor ve kazanıyor gerisi boş. emekle yapılan hiçbir iş ya da meslek kötülenemez ki.
az önce bir arkadaş da yazmış bana kapıcı kızı dediler nasıl üzüldüm diye. ben birine kapıcı kızı gelmiş diye bağırsaydım annem anında tepiklerdi beni adı yokmu onun diye :)

Önemli olan kalpleri,iyi insanlarsa,erkek arkadaşını da seviyorsan problem yok.Kaldı ki akıllı insanlarmış,helal parayla çocuklarını okutmuşlar.:31:

ben açık söyleyeceğim bu konuyu açmanız bile hoş değil...

sizin de tereddütleriniz var hiç uğraşmayın...

erkek arkadaşınız ailesinden bu şekilde bahsettiğinizi bilse hoşlanırmıydı???

insan ailesini seçemez sadece sever değer verir minnettar olur.....

esinizin ailesinin mesleginin size ne gibi bir getirisi ya da goturusu olacak ki...
onyargili olmayin lutfen...
nice fakir ama kalbi piril piril insanlar var...
mesleklerine bakarak insanlari tartmak cok bencilce...

Tereddütte kaldım yazdıklarınız karşısında.Böyle bir durumla karşı karşıya koydum kendimi ve ne yapardım diye düşündüm net bir karar veremedim..(Yapılan işi küçük gördüğümden değil yanlış anlaşılmasın alın teriyle yapılan her iş değerlidir gözümde.)
Kendimi yerine koyup düşündüğüm de ilk yaşlandıklarında nasıl geçimlerini sağlayacaklar sorusu takıldı kafama.Bildiğim kadarıyla apartmanda çalıştığın sürece apartmana ait evde yaşamana izin veriyorlar.Peki yaşlanıp işten ayrıldıklarında? O evi bıraktıklarında nerde yaşayacaklar bundan bahsettimi sevgiliniz? Kafalarını sokup yaşayabilecekleri burda yada memleketlerinde bir oda da olsa yer varmı?Kimseye muhtaç olmadan yiyebilecek bir lokma ekmek bulabileceklermi?
Diğer kafama takılan soru ise karşısındakinin düşüncelerine,beklentilerine ne kadar saygı duydukları oldu.Yarın bir gün iş ciddiye bindiğinde ailenizle aynı ortamda illaki bulunacaklar siz ya da aileniz yapılması gerekilenleri söylediklerinde tepkileri ne olur?Benim kayınvalidem öğretmen,babam işçi emeklisi ve annem de ev hanımı.Üçü bir araya geldiklerinde çok fazla konuşacak şey bulamıyorlar.Benim ailemin beklentileri adetlerin gerektirdiği doğrultu da kayınvalidemde hiç birşeye karışmayım herşeyi çiftler yapsın doğrultusunda.Annemler sürekli gelsinler gitsinler, kayınvalidem ise nişanda görüştük bir de düğünde görüşelim, istiyor vs vs.Bunun gibi bir sürü ufak farklılıklar...Bunlar meslekten öte insanın kendini mesleğiyle,yaşadığı ortamla,gördüğü şeylerle şekillendirmekle ilgili.Sadece siz istiyorsunuz diye elinden geldiğince yapabilirde benim kayınvalidem gibi etliye sütlüye karışmayabilirde..
Sizin düşünmeniz gereken yarın bir gün birileri mesleklerini sorduğunda verdiğiniz cevaptan öte bunlar olmalı bence.Ailesi ailenizle zıt düştüğünde onlardan soğurmusunuz?Sevgilimin ailesi yobaz,anlayışsız,saygısız diye şikayet mi edersiniz yoksa ailemle farklılar nasıl orta yolu bulmalıyım mı diye düşünürsünüz?Yarın kayınvalideniz eline bir çorap alıp seni görmeye geldiğinde sevinirmisiniz yoksa burdaki çoğu kızın yaptığı gibi bi çorap getirmiş hediye diye şikayet mi edersiniz?Sizin onlardan beklentileriniz neler ve onlar bu beklentilerinize cevap verebilir mi?Bunlara cevap bulman gerek bana göre..Şu an sadece 2 aydır görüşüyorsunuz ve heyecanlısınız bir birinizi yeni tanıyorsunuz birbiriniz için yaratılmış olduğunuzu düşünüyorsunuz filan ama bu heyecanlar geçecek ilerde emin olun ayaklarınız yere bastığında pişman durumda olmamak için iyi düşünmelisiniz.

Lütfen kimse ahkam kesmesin bana.Yaşlandıklarında beraber yaşarlar nolacak sofraya 2 tabak fazla konacak demesin burda aynı evde yaşanılan kayınvalideyle sorun yaşandığında verilen cevapları hepimiz biliyoruz.

duyan da sizi türkiyenin sayılı zenginlerinden biri sanır..

siz de onlar da orta halli insanlarsınız.. yani arada bi uçurum olsa neyse de..

ayrıca insan kayınpederinin mesleğinden utanır mı ya? ben babam kapıcı olsa, babamın mesleğinden bile utanmam.. ben kimim ki öyle bir hakkı kendimde göreyim?

Kızlar annelerin öyle tepki vermesi bi kere adettendir :34: öyle düşündüklerinden değil yani.
Öööle tepki vermeden bi taş koymadan olur mu cağnım bu işler :61: de mi?
Hiç üzülme sen yani yoluna devam et, mutluluklar dilerim.

arkadasinizin ailesi adina simdi çok uzuldum.. onlari tanimadan haklarinda bu denli bencilce dusunebilen bir gelin adayi annesi duruyor... kendide ne zorluklardan geçmis , hep oyle soyluyorsunuz da , namusuyla çalismak alin teriyle kazanmak ayipmi? gunahmi? yoksa suçmu??? :45: yazik yani annenizden boyle dusunceleri hiç beklemezdim, kendisini taniyor degilim ama orta halli bir aile olarak oda zorluklar çekmis birisi olarak yalnis konusmus... yani bir insan kapici diye sahilde misir satiyor diye ondan utanillmamali.. ayip olan çalismak degil , aç oldugu halde yan gelip yatmak veyahut imkanlari oldugu halde insanlara el açmaktir!!!!!:47:

anneniz çok yanlış düşünüyor.
namusuyla para kazandıktan sonra gerisi boş...
o yoklukta oğullarını okutup, yeterli donanımı kazandırdıysa, çamura batmadan harama el uzatmadan okuttuysa o aile eli öpülesi ailedir.
ziraa kolay değil okutmak, hele ki o durumda olan bir aile için...

Annenin üzerine çok fazla gidilmiş bence. Sonuçta anneler babalar evlatları için her zaman en iyisini ister. Kızının geleceğiyle ilgili aklına takılan bir şeyi annenin söylemesi suçmudur. Asla evlenmeyeceksin o çocuğun ailesinin mesleği şöyle vs. gibi birşey söylememiş. Ama kafasına takılan şeyleri de söylemeli gerekirse de uyarmalı. bak kızım bence böyle ama karar senin demek suç değil. Her anne böyle davranır.yarın bir gün bizim evlatlarımız olduğunda belki bizde aynı tepkiyi göstericez. İnsan evladının yanına kolay kolay kimseyi yakıştıramaz. Çünkü insana evladı her zaman pırlanta gibidir. Ben bu yüzden tepkiyi normal karşılıyorum. Ama tabiki sen mutluysan anlaşabiliyorsan sorun yok. Zaten annende kesinlikle olmaz dememiş. Sen bilirsin kızım karar senin demiş. Zamanla sende doğrunun yada yanlışın ne olacağını anlayacaksın. Sevgilinin ailesini tanıdığında o zaman daha doğru bir sonuca ulaşacaksın. Mutlu olarak yoluna devam et :69:

cnm bence annen biraz hakli. burdaki toz pembe bakan arkadaslara bi sey diyemeyecegim. gercek hayat o kadar tozpembe degil. sen onemsemezsen, kayinvaliden pederin onemseyebilir,eziklik duygusuna kapilabilirler. olmuyor mu oluyor. ha olmayabilir de ama ben bugune kadar hep olanlari gordum. bence de dikkatli ol...

Annenin üzerine çok fazla gidilmiş bence. Sonuçta anneler babalar evlatları için her zaman en iyisini ister. Kızının geleceğiyle ilgili aklına takılan bir şeyi annenin söylemesi suçmudur. Asla evlenmeyeceksin o çocuğun ailesinin mesleği şöyle vs. gibi birşey söylememiş. Ama kafasına takılan şeyleri de söylemeli gerekirse de uyarmalı. bak kızım bence böyle ama karar senin demek suç değil. Her anne böyle davranır.yarın bir gün bizim evlatlarımız olduğunda belki bizde aynı tepkiyi göstericez. İnsan evladının yanına kolay kolay kimseyi yakıştıramaz. Çünkü insana evladı her zaman pırlanta gibidir. Ben bu yüzden tepkiyi normal karşılıyorum. Ama tabiki sen mutluysan anlaşabiliyorsan sorun yok. Zaten annende kesinlikle olmaz dememiş. Sen bilirsin kızım karar senin demiş. Zamanla sende doğrunun yada yanlışın ne olacağını anlayacaksın. Sevgilinin ailesini tanıdığında o zaman daha doğru bir sonuca ulaşacaksın. Mutlu olarak yoluna devam et :69:

Bende neden anneyi bu kadar eleştirdiklerine anlam veremedim.Evet yarın kayınbabanın işini sorduklarında utanmayacakmısın demesi yanlış ama burda hangi bayan yarın bir gün kızı sizin durumdaki gibi olduğunda aklından acabaları nasıl olur diye düşünmeleri düşünmeyecek.Madem maddiyat bu kadar önemli değil neden burda ailesine yardım eden kocalara ateş püskürülüyor biri bana bunun açıklamasını yaparsa sevinirim.

valla eşimin ailesi helal para kazandıktan sonra isterse simit satsın isterse çöpçü olsun insan olsunlar gerisi benim için hiç önemli değil. Allah sağlık versin para kazanılır ama annenizin küçük gördüğü insanların durumuna düşmeyeceği ne malum:31:Allah verdiği gibi almasınıda bilir kimsenin kimseyi küçük görmeye hakkı yok bence

arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var. 2 aydır biriyle birlikteyim. beni gerçekten seven, sayan, değer veren, düşünceleri bana uyan, iyi anlaştığım biri. hiç çekinmeden her ortamıma sokabilirim oturup kalkmasını bilir çevresindede sevilir. babası site görevlisi yani kapıcı. aynı zamanda mısır tezgahları var bazı günler sahilde mısır satıyorlar. anneme az önce biraz çıtlattım biri var falan diye. bahsettim ondan işinden gücünde falan. kendisi mühendis ve garanti bir işi var. kendini geliştirmiş zeki biri. herşey tamamdı annemde bir görüş istersen falan dedi (görüştüğümü sölemedim sadece fikrini almak istemiştim.) babasının mesleğinide söyledim. fakat annem olmaz o iş boşver demez mi. yarın öbür gün sende utanırsın. sorsalar kayınvaliden kayınpederin ne iş yapıyor ne diceksin dedi. genede sen bilrsin ama uyuşamayız falan dedi. ben çok şaşırdım. oysaki annemde çok fakirlik görmüş zamanında bu zamanlara kadar gelmiş benimde babam emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışmaya devam ediyor. annem en azından emekli olsaydı babası kimbilir ne fakirdirler falan dedi. annem öyle biri değildir ama beni çok şaşırttı.(annem buarada ferihadan pek etkilenmiş olcakki bak onun ailesine ne kadar geri kalmış, ezik duruyorlar falan dedi) bizimde durumumuz çok iyi değil sonuçta orta hallli kendi halinde bir aileyiz. hem bu insanlar fakirliklede olsa çocuklarını okutmuşlar. ben istediğimi söylesem annem engel olmaz buna. ama genede ben çok rahatsız oldum bu durumdan. sizce evlenceğiniz veya eşinizin ailesinin mesleği, ailelerin anlaşması açısından bu kadar önemli mi? annem yanlış mı düşünüyor. ilerde aileler aynı ortama girince sorun yaşarlar mı?

"Hiç çekinmeden her ortama sokabilirim" mi...:27:
Yani babası kapıcı olanların "ortama sokulabilecek" ve "ortama sokulamayacak" olanları çıkabiliyor demek ki..
K.pederinin mesleği öncelikle senin içine sinmemiş. Ancak gel gör ki "garanti" olarak tanımladığın "mühendislik" mesleğini bu "kapıcı" baba kazandırmış oğluna.. Bu mesleğin ekmeğini de (eğer evlenirseniz) birlikte yiyeceksin eşinle..

Bence senin ve ailenin bu endişelerinizi sevgilinle paylaşmalısın..
Ondan sonra kendisi karar versin seninle ve ailenle bir hayat geçirmek isteyip istemediğine..

ya kızlar annemin üzerine çok gidilmiş burda bencilce konuşmuş diyen bile çıkmış. birkere orda durun. bende ilk duyduğumda şaşırdım üzüldüm öyle düşünmesine ama dediğim gibi ben ona görüştüğümü sölemedim ailesiin nasıl insanlar olduğunu anlatmadım. sadece üstü kapalı bişiler söledim. oda geleceğimi düşünerek konuştu. bazı arkdaşlar kendilerini annemin yerine koyup cevaplamışlar sağolsunlar. ilerde bu işi bıraktıklarında nerde yaşarlar nasıl geçinirler falan diye. her annenin kızı için ilk aklına gelen şeyi düşünmüştür annemde. ben anneme ailesini bildiğimi söylemediğimden çokta savunamadım. erkek arkdaşımın ailesinin apartmanda kendi evi var. hemde öle kapıcı dairesi falan değil. memlekettede evleri var. erkek arkadaşım aldığı maaşın çok az bir kısmını ailesine veriyor geri kalan maaşı kendi için kullanıyor. yani bende çok tanımıyorum tabi ama anladığım kadarıyla çok maddi sıkıntı içinde değillr. ilerde bu maddi durum sıkıntı yaratmaz. bir arkdaş demişki eşinizin ailesinin maddi durumunun size ne getirisi yada götürüsü olabilir demiş. tabikide getiriside var götürüsüde. burda çok yerde okudum kendileri zor geçinirken eşinin ailesinede maddi yardımda bulunmak zorunda olanları.yada imkansızlıktan aynı eve çıkan gelin kaynanaları. bu sebeple annemin bunları düşünmüş olması normal. ilerde bu işi bıraktıklarındada kalacak evleri var aynı evde oturmak gibi yada devamlı olrak onlara bakmak gibi bir durumum olmıcak. ama annem bunları bilmior bukadar açıklama yapmadım çünkü.

"Yarın öbürgün kayınvalidenin mesleğini nasıl söyleyeceksin" demiş annen ?
Sanırsın ki beyaz kadın ticareti yapıyor..

İşin ilginç yanı, beyaz kadın ticareti yapanların bile baş tacı edilip, vergi rekortmeni diye omuzlarda gezdirildiği bir ülkenin vatandaşlarıyız..

Para her kapıyı açıyor, nasıl kazanırsa kazan.. Ne tuhaf..

"Hiç çekinmeden her ortama sokabilirim" mi...:27:
Yani babası kapıcı olanların "ortama sokulabilecek" ve "ortama sokulamayacak" olanları çıkabiliyor demek ki..
K.pederinin mesleği öncelikle senin içine sinmemiş. Ancak gel gör ki "garanti" olarak tanımladığın "mühendislik" mesleğini bu "kapıcı" baba kazandırmış oğluna.. Bu mesleğin ekmeğini de (eğer evlenirseniz) birlikte yiyeceksin eşinle..

Bence senin ve ailenin bu endişelerinizi sevgilinle paylaşmalısın..
Ondan sonra kendisi karar versin seninle ve ailenle bir hayat geçirmek isteyip istemediğine..

benim burda anlatmak istediğim bu insan kendini geliştirmiş, oturmasını kalkmasını nerde ne konuşması gerektiğini bilen bir insan. her ortama sokabilirim çevremde çünkü konuşmasıyla hareketleriyle hemen uyum sağlar sevilir bunu demek istedim. babasının kapıcılığıyla alakası yok yani siz yanlış anlamışsınız. ben ailesini ne küçümsediğimi söyledim nede bu sebeple bir insandan ayrılınabileceğini. baştanda biliordum ve hiç böyle bir düşüncem olmadı aklıma bile gelmedi dedim tüm yorumlarımı okuyun bence. anneme gelince kızı için en iyisini istemesi abes bi durum mu ? her anne kızı için yada oğlu için iyi olanı istemezmi. benim annem asla olmasın engellerim demediki sen bilirsin dedi. benim gene yanımda olur aldığım kararlarda. sadece bana işin bu tarafınıda göstermek istedi heralde sonuçta burda çok okuyoruz eşinin ailesiyle ilgili sorun yaşayan insanları. devamlı para yardımı yapıyor, eşinin ailesine bakıyor, yada maddi imkansızlıktan aynı eve çıkmak zorunda kalıyor gibi konuları. anneminde en başında bunları düşünüp söylemesi yanlış mı? tamam ilk duyduğumda üzüldüm şaşaırdım ama burdaki yorumları okuyunca her annenin kızı için bu tarz endişeleri olabileceğini anladım.

Back
X