ben erkek arkadaşımı seviyorum ve bu sebeple onu bırakcak değilim. bu sebep bile değil. anneme gereken tepkiki gösterdim cevap verdim. kızdım şaşırdım. sormamın sebebi evlilik aşamasında yada sonrasında sorunlar çıkıyor benim bukonuda tecrübem bilgim yok. bu yüzden bana toz pembe geliyorda işin aslı evlilik aşamasına gelince aileler sorun yaşarmı idi? ben sevgilimlede ailesiylede gurur duyuyorum bunu saklamam.
nur-dan cım,ben özellikle 2 ay çok erken diye belirttim.Şu an ilişkinin kaymak dönemindesin,elbette herşey sana tozpembe görünüyordur.
Asıl pürüzler,aileler işin içine girince,yani isteme,söz,nişan dönemlerinde başlıyor.O zamana kadar erkek arkadaşınla herşey yolunda gitse bile,iş ciddiye binince tatsızlıklar yaşanabiliyor.
Ondan sonra,burada yazılanlarda olduğu gibi,2 yılımı verdim,3 yılımı verdim gibi muhasebeler yapılıyor.Belki gerçekçi davranıp bazı konular baştan düşünülse,onca zaman boşa geçirilmemiş olur.
Sen mantıklı bir kızsın,duyguların yoğun olsa bile bunları baştan tartıyorsun.Bence iyice gözlemle,mutlaka ailesiyle görüş,onlarla zaman geçir.Erkek arkadaşının yakın arkadaşlarıyla tanış,onun ortamlarında bulunmaya çalış.
Anneler kızlarını prenses gibi görür,onlar için hep en alasını isterler.Bu bakımdan,annen biraz aşırı tepki göstermiş olabilir.
Bence burada sorun çıkar mı diye soracağına,annene,neden ilişkine soğuk baktığını sormalısın.O sana daha iyi açıklayacaktır.Acaba ne sakınca görmüş ? Aklında meslekten başka lakin yine meslekle ilgili,önyargıya dayanan bir sebep mi var ? Veya ailesini gördü mü,ona göre mi yorum yaptı ? Belki aile yapılarını,yaşayışlarını,çevrelerini sana uygun bulmamıştır.Eğer gerçekten öyleyse uyum sağlaman zor olabilir.
İlişkiniz uzayıp ciddiye dönmeden önce bu konuyu netleştirmen senin yararına olur.