• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte olduğum insanın ailesinin mesleği

insaniyetlik önemlidir bence annen bu kelimeleri söylemesi bile kendini kaf dağında gören birisi gibi sanki. benim ailemde varlıklı ama annem başörtülü ayağında maksisi, kaynanam zırh çıplak bir akyınbabamın emeklisi var ve dışarıda çalışıyor. kenarda köşede bişeyi yok anneme laf etmişti köylü diye. annemde köylüyüm ama çocuklarımı okutmuş büyütmüş bir gelecek sağlamışım diye cevabı gönderiverdi.
ne meslek nede dış görünüş hiçde önemli değildir. bak o kapıcılıkla okutmuşlar çocuklarını ne kadar büyük guru verici bir durum. kapıcı diye aşağılanmayı haketmedikelrini düşünüyorum. eğer ailenin tavrı buysa ve değişmeyecekse sende o çocuğu daha fazla üzmemek için vazgeçmelisin. ileride onunda yanında söylerse annen cevabını alır iş çıkmaza girer söyleyeyim. benim kaynanamla kavgalarımın çoğu bu yüzdendir

Ah çok umrumda beni muhatap alıp almaman...
Kanıt arıyorsan eğer, senin burada bu konuyu açman bir kanıt zaten, daha ne göstermeliyim..
Kapıcı ailesi ile kendi ailesinin uyum sağlayıp sağlayamayacağının cevabını arayan kişi gitti, onun yerine sevgilisi ile onur duyan, ona deli gibi aşık biri geldi..
Beni de şaşırttın açıkçası..
"Sizi kendime muhattap olmayacağım" değil "almayacağım" veya "kabul etmeyeceğim" denir ayrıca..
Yüksek seviyenize bir minik katkıda bulunmuş olayım..
Hangi konuya ne kadar yorumda bulunacağıma da BEN karar veririm müsadenizle..

bana varsayımlarla konuşmayın. ben konuyu ilk açtığımda ailesiyle ve erkek arkadaşımla ilgili düşüncelerimi söyledim zaten. ne zaman utandım dedim. yorumlara göre fikir mi değiştirdim. ilk yorumumda ne dediysem sonuna kadar aynısı söyledim. size dedim ki benim onun ailesinden utandığımı yazdığım tek bir cümlemi bulun yok dimi bulamadınız. kalkıp bana bu konuyu açman bile kanıt diyorsunuz. ben konuyu sevgilimin ailesinden utanıyorum diye açmadım. annem beni şaşırtan ve üzen bir tepki gösterdi. ona gereken cevabı verdim. ben erkek arkadaşımla gayet uyumluyum annemin düşüncesini yanlış buluyorum. ama benden daha tecrübeli kişiler tarafından belki evlilik aşamasında sorun yaşanırmı annem neden böyle bir tepki göstermiş diye bilmek istediğimden konuyu açtım. kendi seviyemin yüksek olduğunu söyleyip burda hiç kimseye saygısızca bir lafım olmadı. ama sizin alakasız yorumlarınız beni rahatsız etti cidden. ben burda ne böbürlendim, ne kimseyi küçümsedim. olabildiğince her yorumada sakin, düzgün cevap vermeye çalıştım.

sadece annem bu şekilde düşündü. bunun altında ailesinin kapıcı olması değilde hani ne biliyim acaba yaşamları bize uyar mı, aileler anlaşırmı falan düşüncesi olabilir mi diye düşündüm. çünkü anneme yerlerinde biz olsak ayıp mı dediğimde tabiki diiil ben öle demedim dedi. ne için öyle söyledi bilemiyorum tekrardan bu konuyu açıp detaylı öğrencem sebebini.

Ya hakikaten merak ettiğim için soruyorum, polemik için değil..
Kapıcı ailelerinin nasıl yaşadığını düşünüyorsun, çok ciddi söylüyorum..
Kıyafetleri mi daha farklı olur mesela?
Yedikleri mi daha farklıdır esnaf ailelerinden?
Karbonhidrat ağırlıklı mı beslenir mesela, o mu uymaz size?
Kapıcı ailesi muhtemelen ilkokul mezunudur, ciddi soruyorum, sizin esnaf olan babanız ve terzi olan annenizin tahsil durumu nedir?
Yarın öbür gün kalkıp doktor anne-babanın oğlu ile sevgili olursan, onlarda oğullarının terzi kızı ile evlenmesine hoş bakmayabilirler.
Eski Türk filmleri geliyor aklıma, anne-baba ölür.. 2 kız kardeş yetim kalırlar ve abla terzilik yaparak kardeşini okutur. Kardeşi doktor olur falan..

Son düzenleme:
bence ipektuncer arkadaşımız oldukça anlamlı yorumlar yapıyor..

idrak yeteneği yüksek olduğu için, senin kendi kendine itiraf edemediklerini dahi gün yüzüne çıkarıyor.. bence ona muhalefet etmeye değil; önyargılarından sıyrılıp onun görüşlerinden beslenmeye çalış sevgili nur_dan..

Allah aşkına söylermisiniz ben burdaki insanları hiçbir yerden tanımıyorum ve hiç görüşmicem bile ne diye kandırıyım insanları. eğer utansam kimden korkup burda gizlicem bunu. üstelik 2 aylık bir ilişkim senelerim gitmemiş, çok büyük bir emekte yok şuan için eğer bunu takıyor olsam ne diye devam ediyim. yada başından biliyordum zaten ne diye başlayayım.

bana varsayımlarla konuşmayın. ben konuyu ilk açtığımda ailesiyle ve erkek arkadaşımla ilgili düşüncelerimi söyledim zaten. ne zaman utandım dedim. yorumlara göre fikir mi değiştirdim. ilk yorumumda ne dediysem sonuna kadar aynısı söyledim. size dedim ki benim onun ailesinden utandığımı yazdığım tek bir cümlemi bulun yok dimi bulamadınız. kalkıp bana bu konuyu açman bile kanıt diyorsunuz. ben konuyu sevgilimin ailesinden utanıyorum diye açmadım. annem beni şaşırtan ve üzen bir tepki gösterdi. ona gereken cevabı verdim. ben erkek arkadaşımla gayet uyumluyum annemin düşüncesini yanlış buluyorum. ama benden daha tecrübeli kişiler tarafından belki evlilik aşamasında sorun yaşanırmı annem neden böyle bir tepki göstermiş diye bilmek istediğimden konuyu açtım. kendi seviyemin yüksek olduğunu söyleyip burda hiç kimseye saygısızca bir lafım olmadı. ama sizin alakasız yorumlarınız beni rahatsız etti cidden. ben burda ne böbürlendim, ne kimseyi küçümsedim. olabildiğince her yorumada sakin, düzgün cevap vermeye çalıştım.

Ben sana nihai yorumumu yazıp, konunu terk ediyorum arkadaşım.
Şu an ilgimi çeken başka bir konu var çünkü..
Nihai yorumum, esnaf baba ile terzi annenin üniversite bitirmiş kızı için, kapıcı ailesinin okuyup mühendis olmuş olan oğlu iyi bir kısmettir.
Her ikiniz de yoksulluk görmüşsünüz, hayatınızda asla çok refah içinde olmamışsınız.
Hem geçmişiniz, hem beklentileriniz uçurum derecesinde fark arz etmez bence.
Mutluluklar dilerim.:71:

Nurdan cım kendini insanlara ifade etmek için zorlama.Buraya yazan çoğu arkadaş seni anlamaya çalışmıyorki. Senin sıkıntın annem haklı olabilirmi ve ne gibi sorunlar yaşayabilirim ilerde.Bunlara cevap arıyorsun ama arkadaşlar nedense senin sevgini sorguluyor.Hayır anlamadığım şey ise 2 aydır tanıdığın insana körkütük aşık olmanı mı bekliyorlar.İlerde karşına çıkacak durumları sorgulamamanı mı bekliyorlar acaba.

insaniyetlik önemlidir bence annen bu kelimeleri söylemesi bile kendini kaf dağında gören birisi gibi sanki. benim ailemde varlıklı ama annem başörtülü ayağında maksisi, kaynanam zırh çıplak bir akyınbabamın emeklisi var ve dışarıda çalışıyor. kenarda köşede bişeyi yok anneme laf etmişti köylü diye. annemde köylüyüm ama çocuklarımı okutmuş büyütmüş bir gelecek sağlamışım diye cevabı gönderiverdi.
ne meslek nede dış görünüş hiçde önemli değildir. bak o kapıcılıkla okutmuşlar çocuklarını ne kadar büyük guru verici bir durum. kapıcı diye aşağılanmayı haketmedikelrini düşünüyorum. eğer ailenin tavrı buysa ve değişmeyecekse sende o çocuğu daha fazla üzmemek için vazgeçmelisin. ileride onunda yanında söylerse annen cevabını alır iş çıkmaza girer söyleyeyim. benim kaynanamla kavgalarımın çoğu bu yüzdendir

annem genede senin kararın sen bilirsin dedi buna asla engel olmaz ilerde sorunda çıkartmaz buna eminim. sevgilimden böyle bir sebep yüzünden ayrılmayı hiç düşünmedim saçmada zaten anneminde aslında hayatım boyunca hiç böyle birşeyini görmedim. hatta kuzenimin nişanlısı durumu kötü diye pazar yerinde nişan yapıcak biz pazar yerinde nasıl olur nişan falan dedik. annem kızdı kızın durumu yokmuş abartmayın büyükte konuşmayın diye tersledi bile bizi ama bana nie böyle bir karşılık verdi ona şaşırdım. annemle tekrardan konuşma imkanım olmadı. olduğunda zaten detaylı sebeplerini öğrenicem.

Konu sahibi, bu mesajım sana değil..
Konuna yorum yapmış başka bir üyeye..
Sen kendini biliyorsun, üye adını açıkça yazmıycam buraya..
Her gittiğim konuda beni takip edip, ama beni direkt muhatap almaya da cesaret gösteremeyip abuk yorumlar yapıyorsun..
Ciddiye alınır tarafı olmuyor yazdığın abuk cümlelerin ama gene de en azından (seni sevindirmek adına) farkında olduğumu belirteyim..

nur_dan'cım her şey güzel olacak,inanıyorum.Burada annene önyargı ile bakanlar emin ol ki aynı şey kendi başlarına gelseydi,önyargı ile bakarlardı.:32:

annem genede senin kararın sen bilirsin dedi buna asla engel olmaz ilerde sorunda çıkartmaz buna eminim. sevgilimden böyle bir sebep yüzünden ayrılmayı hiç düşünmedim saçmada zaten anneminde aslında hayatım boyunca hiç böyle birşeyini görmedim. hatta kuzenimin nişanlısı durumu kötü diye pazar yerinde nişan yapıcak biz pazar yerinde nasıl olur nişan falan dedik. annem kızdı kızın durumu yokmuş abartmayın büyükte konuşmayın diye tersledi bile bizi ama bana nie böyle bir karşılık verdi ona şaşırdım. annemle tekrardan konuşma imkanım olmadı. olduğunda zaten detaylı sebeplerini öğrenicem.

sana bir tavsiyem olacak sakın cnm bunları erkek arkadaşına söyleme ve duymasınada izin verme. o öyle bişeydir i içten içe kemiriyor insanı ve içinden çıkmıyor. ben kaynanamın her söylediği beynimde eyri geldimi istemesemde eşime söyleyiveriyorum. sonra onu üzdüğüm için özür diliyorum ama içimden çıkmadığınıda dile getiriyorum. buda ister istemez huzursuzluk yaratıyor.

Bu insan, çocukluk ve gençlik dönemlerinde gerek mahalle ortamında, gerek okul ortamında "kapıcı çocuğu" olduğu için yeterince ezilmiştir, buna eminim.
Hem maddi sıkıntıları olmuştur, hem "baban ne iş yapıyor" sorusu gelecek diye kalbi küt küt atmıştır.
Onu ezen, küçük gören, aralarına almayan aile terbiyesinden yoksun nice arkadaşıyla mücadele etmek zorunda kalmıştır.
Buna da eminim..

Şimdi o dönemler geride kalmış. Okumuş, mesleğini eline almış. Artık müsade edin de "kapıcının oğlu" değil, ismi ne ise bu kardeşimizin Ahmet, Mehmet o şekilde algılasın kendini ve çevreden de öyle algılansın.

Siz veya aileniz, bu başarısına rağmen, bu çocuğu hala "kapıcının oğlu" etiketi ile görecekseniz, ağzı ile kuş tutsa, gidip bir yerlere CEO bile olsa bu etiketi atamayacaksa üstünden, gerçekten rahat bırakın bu insanı.. Şimdi de sıra evleneceği insanın ailesine kendini kabul ettirmeye mi geldi, ne alaka canım..:27:

Onunla, ailesiyle, azmiyle gurur duyacak bir sevgilisi ve k.validesi olsun..

Konuya bu mesajdan öte yazılıp yazılabilecek daha güzel bir yorum yok..

Konuya bu mesajdan öte yazılıp yazılabilecek daha güzel bir yorum yok..

gerçekten benim anlatmaya çalıştığım şeyi buakdar anlamaktan kaçınmanıza şaşırıyorum. kendi paraladım şurda benim hangi yorumuma bukadar tepkilsiniz anlamıorum. ben burda o aileyi küçümsesem annemde bu konuda haklı desem buna benzer şeyler yazsam sonuna kadar haklısnız derim. ama ben en başından en son yorumuma kadar hep aynı şeyi tekrarladım. bu aileyi hiçbir zaman küçümsemedim ve böyle bir düşüncem hiç olmadı. anneme tepkimi gösterdim diye. hala neyin tepkisini gösteriyorsunuz. burda hiç kötü bir yorumum mu oldu benim

Bazıları kendini cok mu ciddiye almıs ne :)))
Siz, size faydalı yorumları okuyun, alın,,gerisi ise zaten gereksiz.

gerçekten benim anlatmaya çalıştığım şeyi buakdar anlamaktan kaçınmanıza şaşırıyorum. kendi paraladım şurda benim hangi yorumuma bukadar tepkilsiniz anlamıorum. ben burda o aileyi küçümsesem annemde bu konuda haklı desem buna benzer şeyler yazsam sonuna kadar haklısnız derim. ama ben en başından en son yorumuma kadar hep aynı şeyi tekrarladım. bu aileyi hiçbir zaman küçümsemedim ve böyle bir düşüncem hiç olmadı. anneme tepkimi gösterdim diye. hala neyin tepkisini gösteriyorsunuz. burda hiç kötü bir yorumum mu oldu benim

Olmadı.. Sana birşey demiyorum ben..
Diyemem yani sen istediğin kriterlerdeki bir adamla evlenmekte hürsün.
Herkes hayaller kurar planlar yapar kendisi için en iyisini arar.
Buraya kadar zerre lafım yok.
Ama bazı noktalarda insanların da ellerinde olmayan sebepler yüzünden kimseyi incitmemek gerek.
Gün gelecek işler ilerleyecek sen annenin kaygılarını elbet paylaşacaksın annen yüzünü buruşturacak işte o vakitler canı en çok yanan sevgilin olur.Bir de sevgi rutine girince yani pembe tablo dağıldığında.. Zaten annem seni hiç istememişti ,baban kapıcı ne anlar mobilyadan moduna girilebilir..
sen yaparsın demiyorum ben de yapabilirim herkes yapabilir ego bu!
herkeste var.tabii kimi daha da büyütüyor..
İpek'in de dediği gibi belki kendi kariyerini inanılmaz yükseltir ama ailesini değiştirme şansı yok.
İşte o yüzden İpek'in yorumunu çok beğendim.
Ne anneniz mutsuz olsun ne sevgiliniz kendini ispat çabasına girsin ki adam yapacağını yapmış bence.
Anneniz dünürüm hmm ne bileyim semtin en iyi peynircisidir desin gururlansın. sevgilinize de damadım kapıcı babası okutmuş o da okumuş gurur duyuyorum diyebilecek bir kayınvalide düşsün..
Herkes mutlu olsun..
Bir de iki ay inanılmaz kısa bir süre bence o yüzden boşuna kendini üzme sen aileni tart bu süreçte konuyu erken açmışsın ama şu dk sonra tart. Ona göre de ilişkini ciddileştirirsin..
Annenin etkisinde kalıyorsun konuya bakışın değişiyor.Benim kanaatim bu.Anneni eleştirenleri evlat olduğun için doğal olarak savundun o da seni annenle aynı görüşteymişsin gibi yaptı..

Kk üyelerinin içinde beyenerek ve severek okuduğum bir kaç kişinin içindedir İpek Tuncer..
Yorumları okurken,bazı yorumları okumadan geçer,belli başlı kişilerin yorumlarınıda,tabiriz caizse beynime kazıyarak okurum!Hayat dersinin en güzel yeri bu forumdaki farklı düşünceler ve bakış açıları!

İpek Tuncer'in yorumları ve düşünceleride bunlardan birtanesi..
Her zaman düşüncelerinize değer vermişimdir İpek:71:
Konuya dönersek..

Demişsiniz ya hani;
Kapıcı dairelerinde yaşayan insanlar,neyle besleniyor?Hakikaten ne kadar doğru bir yaklaşım!
Ben söyleyeyim neyle beslendiklerini:1:

Normal bir işi olan,gelir seviyesi orta derecede,hani söylerken utanmadığımız mesleklerden kat kat daha iyi hayat standartları..Bu konuda belirtmiştim..Benim akrabalarımın çoğu bu günlere 'kapıcılık' diye adlandırdığımız meslekle gelmişlerdir..Sofralarında kendimi bildim bileli kuş sütü eksik olmuştur.Şu andada daha öncedende belirttiğim gibi kimisinin apartmanı,kimisinin üç beş daireleri mevcuttur.
Hatta erkek kapıcılık olarak çalışmış,hanımlarıda ek iş olarak başka ev işleriyle bu günlere gelmişlerdir.Ben onlarla herzaman grur duymuşumdur,çünkü çok kaliteli yaşamışlardır bugüne dek..Yani kapıcı deyip geçmemek lazım..Parayla,imanın kimde olduğu bilinmez..
Yeterki yapılan iş helal yoldan kazanılsın..

En başında bırak mesleklerini falan canım seviyomusun? bu çok önemli... belli bir yaştan sonra bırak sevmeyi hoşlanmak bile çok zor ayrıca iyi aile diyorlarmış bunların hepsini bir arada bulmak çok çok zor ......Ailenin mesleği değil helal para kazanması, kişilikleri, beşeri ilişkileri çocuklarını nasıl yetiştirdikleri önemli olan ...

Kk üyelerinin içinde beyenerek ve severek okuduğum bir kaç kişinin içindedir İpek Tuncer..
Yorumları okurken,bazı yorumları okumadan geçer,belli başlı kişilerin yorumlarınıda,tabiriz caizse beynime kazıyarak okurum!Hayat dersinin en güzel yeri bu forumdaki farklı düşünceler ve bakış açıları!

İpek Tuncer'in yorumları ve düşünceleride bunlardan birtanesi..
Her zaman düşüncelerinize değer vermişimdir İpek:71:
Konuya dönersek..

Demişsiniz ya hani;
Kapıcı dairelerinde yaşayan insanlar,neyle besleniyor?Hakikaten ne kadar doğru bir yaklaşım!
Ben söyleyeyim neyle beslendiklerini:1:

Normal bir işi olan,gelir seviyesi orta derecede,hani söylerken utanmadığımız mesleklerden kat kat daha iyi hayat standartları..Bu konuda belirtmiştim..Benim akrabalarımın çoğu bu günlere 'kapıcılık' diye adlandırdığımız meslekle gelmişlerdir..Sofralarında kendimi bildim bileli kuş sütü eksik olmuştur.Şu andada daha öncedende belirttiğim gibi kimisinin apartmanı,kimisinin üç beş daireleri mevcuttur.
Hatta erkek kapıcılık olarak çalışmış,hanımlarıda ek iş olarak başka ev işleriyle bu günlere gelmişlerdir.Ben onlarla herzaman grur duymuşumdur,çünkü çok kaliteli yaşamışlardır bugüne dek..Yani kapıcı deyip geçmemek lazım..Parayla,imanın kimde olduğu bilinmez..
Yeterki yapılan iş helal yoldan kazanılsın..

Canım güzel yorumların için teşekkür ederim öncelikle.
Senden duymak ayrı bir güzellik..:70:

Konu sahibi okuyor mu yorumlarımı ama ben bir olay paylaşmak istiyorum kendisi ile.
Benim kuzenim tam 4 sene çıktı şu anki eşi ile.
Çıktıkları 4 sene boyunca yedikleri, içtikleri ayrı gitmedi, tatillere çıktılar, aynı evde kaldılar vs.
Kuzenim sevgilisinin babasının subay olduğunu biliyordu, öyle söylenmişti kendisine.
Ama meğer k.pederi askeriyede kaloriferciymiş.
Bunu da istemeye gelecekleri günden 1 gün önce öğrendi. Son dakikada söylemiş sevgilisi. E çünkü yumurta kapıya dayandı, 1 gün sonra yalanı ayyuka çıkacak.
Ama konu sahibinin sevgilisi ilk günden bunu söylemiş. Ne güzel, bu büyük bir erdem. Karşısındaki insanın onu beğenmeme, ailesini küçük görme triplerine girebileceğini bile bile dürüst olması.

Back
X