• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte olduğum insanın ailesinin mesleği

Son yorumların birkaçını okudum.Arkadaşlar tamam belki sinirlenip fevri yorumlar yapıyorsunuz ,yorum yapmak da en doğal hakkınız belki ama konu sahibi dahil kimseyi kırmamak gerekir diye düşünüyorum.Konu sahibi arkadaşım sen de yorumlardan sonra eminim kendini sorgulamışındır az çok,annenden ziyade senin düşüncelerin ön planda gerçekten ailesinin mesleğiyle ilgili ilerde kompleks yaşar mıyım diye ki olabilir kimse bundan dolayı seni suçlamaz.Sonrasında bu sorunu halledersen ve kendinden emin olursan arkadaşının ailesini tanımaya çalış iş ciddiye binince,önemli olan mesleği değil ailenin görgüsü kültürü bence canım,

En başında bırak mesleklerini falan canım seviyomusun? bu çok önemli... belli bir yaştan sonra bırak sevmeyi hoşlanmak bile çok zor ayrıca iyi aile diyorlarmış bunların hepsini bir arada bulmak çok çok zor ......Ailenin mesleği değil helal para kazanması, kişilikleri, beşeri ilişkileri çocuklarını nasıl yetiştirdikleri önemli olan ...

ben gerçekten seviyorum çok ama çok mutluyum onunla. her konuda fikirlerimiz bakış açılarımız uyumlu. daha çok erken belki ama ben ömrümün sonuna kadar yaşarım onunla annemle konuşana kadar da ne ailesiyle ilgili ne onla ilgili aklıma hiç böyle düşünceler gelmedi yani çok normal karşılamıştım duyduğumda. annemde zaten pişamn olacaktır böyle düşündüğü için

'Apartman görevlisi' olmayı itiraf bile edemeyenler var tabi İpek!
Sizin vermiş olduğunuz örnekte hayatın taa kendisi..
Fakat,konu sahibinin erkek arkadaşıda hayatın ta kendisi..
Bu devirde asıl olan,kimliğini inkar etmeyecek kadar ki (inkar edilecek bir yanı yok bana göre)
asil ve dürüst..Meslek,kariyer bi hepsi bir köşede dursun,önemli olan dürüstlüktür.
Ne diyeyim yahu,klasik ama konunun özü bu yani:)

mrb canım senin düşüncene tamamen katılıyorum ama annenide anlamalısın AİLE evlatlarını en iyi şekilde yetiştirmeye çalışır ve en iyisi onların olsun en iyi kişilerle evlenmelerini isterler...
tabiki başta tepkisi sert olmuş ama zamanla senin onunla mutlu olduğunu görünce ortadan porblem kalkıcaktır..

Ayrıca yoktan var ederek çalışıp oğlunu okutup mühendis yapan aileği ayakta alkışlıyorum..

zaten ailesinden utanıp milletten gizleyenleride anlamam çok yanlış bulurum. helal yoldan alın teriyle para kazanan insandan ne diye utanılır günahtır yaaaa. ben böyle bir insanı nasıl bırakabilirim ki. öyle saçma bir sebep mi olur hiç. onu gerçekten seviyorum.

ay sinir oldum ya...:47::47:sen üniv mezunuysan o da mezun..kabap gibi de mesleği vr..Hey Allahım ya....kapıcıysa kapıcı..anlamadığım siz çok mu zenginseniz...eğer hakikaten annen baban üniv mezunuysa ve hakkaten de cook zenginsenız bırak...hiç sanmıyorum ya:52::52::52::52:

zaten ailesinden utanıp milletten gizleyenleride anlamam çok yanlış bulurum. helal yoldan alın teriyle para kazanan insandan ne diye utanılır günahtır yaaaa. ben böyle bir insanı nasıl bırakabilirim ki. öyle saçma bir sebep mi olur hiç. onu gerçekten seviyorum.

Bu akşam çok romantik bir buluşma gerçekleşecek bence.. :69:
Daha bir sıkı sarılacaksın, daha bir ilişkinden emin..:7:
Sevgilerimle.

ay sinir oldum ya...:47::47:sen üniv mezunuysan o da mezun..kabap gibi de mesleği vr..Hey Allahım ya....kapıcıysa kapıcı..anlamadığım siz çok mu zenginseniz...eğer hakikaten annen baban üniv mezunuysa ve hakkaten de cook zenginsenız bırak...hiç sanmıyorum ya:52::52::52::52:

bunda gülüncek ne varr dalgamı geçiyorsunuz anlamadım. kapıcı diye küçümsediğim yok ki benim. ben seviyorum erkek arkdaşımı zaten annemin gereksiz tepkisine karşılık verdim.

Bu akşam çok romantik bir buluşma gerçekleşecek bence.. :69:
Daha bir sıkı sarılacaksın, daha bir ilişkinden emin..:7:
Sevgilerimle.

şimdi çıkıp onun yanına gidicem. benim canım aşkımın bugünkü bu yorumlardan haberi bile yok. annemin bu tepkisinden falan. hepsi geçicek elbette anneminde fikri değişicek ve Allahın izniyle mutlu olucağımıza inanıyorum:16:

Zaten o kadar övdük ki sen bıraksan hemen biri alacak gibi duruyor kızına :37:
Şaka bir yana bence de düzgün bir adam bırakma,ama incitme de..

Özen göster,bir de bu ilişkin olur başka ilişkin olur konuyu ailene getirene kadar biraz kendine ve sevgiline vakit tanı.

Aileni de birden değilde yavaş yavaş alıştır,böyle azar azar.. Alttan alttan.. Onun da ailesini tanımaya çalış..Belki de boşuna konuşuyoruz öyle nazik insanlar ki annene bile laf düşmeyecek..

Evlılıkte evlenecegınız ınsanın memleketı eğitim durumu hayata bakışı aılesı ... vs onemlıdır

Kor kutuk aşık oldugunuzda bunların hıcbırıne bakmassınız etrafınızdakı tum ınsanlar sızı uyarır

sız her bır olumsuz yoruma sız mantıklı cevaplar verır evlenecegınız kısıyı savunursunuz

evlenırsınız aradan yıllar gecer gecmez aşk bıter sorunlar ortaya cıkar sonuc ya boşanır hayata devam edersınız yada cekmeye devam edersınız.

Sızın durumuzda aılesının meslegını annenız sorun etmış annedır ..anneler her daım kızlarını kımselere laık goremez daha ıyısını ıster...

Sevgılınızın aılesını tebrık edıyorum cocugunu okutmuş..

Evelenecegınız kısının aılesı onemlı dedım ama meslegı degıl sıze davranışları

Kayınvaldenız cok kulturlu bır kısı olur ama sıze neler cektırır..

Kayınvaldenız koyde yasar egıtım durumu ılkokul olur ama sızı kızı gıbı gorur..

Onemlı olan evlenecegınız kısının aılesının maddı durumu degıl sıze ve aılenıze olan saygısı degerıdır..

sevgılınızde bır meslek sahıbı olmasaydı sızın ıyı bır meslek sahıbı olsaydınız o zaman sorun olur..

Kım ne derse desın evlılıklerde para cok onemlı..Kadın daha ıyı meslekte calısıyor

eşının duzenlı ısı yoksa cok sorunlar oluyor..

Yarın obur gun aılesıne tanısın sıze olan davranışlarına bakın bunlar cok daha onemlı

sakın yanlış anlamayın beni karar sizin kararınız tabiki.ancak yaşamış biri olarak yazıyorum ileride ailesi siz çift maaşlısınız biz çok çalıştık bu işte yeter artık bize siz bakacaksınız derse ve eşinizde buna tabiki onlar annem babam bakarım tabi derse çok yıkılırsınız.Annenizi düşman bellemeyin.Davul bile dengi dengine biz evlendik 1ay sonra ailesi para istemeye başladı ki düğünü biz yaptık 10milyar borç var birde eşya alamadık eşyalı ev tuttuk kira verioruz 750 lira ama hala para istiyolar eşimle ne kavgalarımız oldu.ben söz söyleyince ailesi haklıymış tabiki para vercekmiş neler neler inan tanıyamadım eşimi.sakın acele etmeyin aile çok iide olabilir çok kötüde.çalışan gelin isteyen çoğu aile bizede rahat para yollar oğlumuz diye istiyo

şimdi çıkıp onun yanına gidicem. benim canım aşkımın bugünkü bu yorumlardan haberi bile yok. annemin bu tepkisinden falan. hepsi geçicek elbette anneminde fikri değişicek ve Allahın izniyle mutlu olucağımıza inanıyorum:16:

bahsetme sakın arkadaşım ona..inan içerleyebilir..seviyorsunda bak ne güzel değer verdiğin bir insan geçer bunlarda..annen onu hiçmi tanımıcak o da sever sonuçta kızını seven değer veren birini gördümü biraz bakış açısı değişir..inşallah mutlu olursunuz..inancında var bak..ama bahsete ediğim gibi..

ben öğretmenım aılmde benı zorluklarla okuttu

evlendıgım eşıme de bunu soylerek evlendım

aılem benden para ıstemez babam memur tatıllerde bıle tek basına aılemın yanına gıdeyıp babam biletimi alır ama para ıstese ben eşıme soyleyıp gonderırım.

Sevgılınızın aılesı ne zorluklar buyuttu ılerıde aılesı para ıstese gonderse bence bu sorun olmamalı..

Aılesı bunu alışkanlık halıne getırırse o zaman sorun olur....

siz zaten herşeyin farkındasınız. Kaldı ki zorluklarla okumuş bir insan,rahat büyümüş birinden daha iyi eş olur kanaatimce.

aslında annen biraz etikete önem veren biri gibi... site görevlileri az bişey kazanmıyo benim bildiğim baya iyi kazanıyolar adını feriha koydum daki gibi değil yani :D üstelik elektrik su gibi masraflrıda olmuyo hem oğullarını okutmuşlar iyi bi gelecek sunmuşlar namuslarıyla para kazanıyolar önemli olan bu... çalıp çırpmadıktan sonra pazarda limonda satsa tuvalette temizlese o insan para kazanıyosa alın teriyle benim gözümde çok başka yerdedir etiketi önemli değildir...

arkadaşlar fikrinize ihtiyacım var. 2 aydır biriyle birlikteyim. beni gerçekten seven, sayan, değer veren, düşünceleri bana uyan, iyi anlaştığım biri. hiç çekinmeden her ortamıma sokabilirim oturup kalkmasını bilir çevresindede sevilir. babası site görevlisi yani kapıcı. aynı zamanda mısır tezgahları var bazı günler sahilde mısır satıyorlar. anneme az önce biraz çıtlattım biri var falan diye. bahsettim ondan işinden gücünde falan. kendisi mühendis ve garanti bir işi var. kendini geliştirmiş zeki biri. herşey tamamdı annemde bir görüş istersen falan dedi (görüştüğümü sölemedim sadece fikrini almak istemiştim.) babasının mesleğinide söyledim. fakat annem olmaz o iş boşver demez mi. yarın öbür gün sende utanırsın. sorsalar kayınvaliden kayınpederin ne iş yapıyor ne diceksin dedi. genede sen bilrsin ama uyuşamayız falan dedi. ben çok şaşırdım. oysaki annemde çok fakirlik görmüş zamanında bu zamanlara kadar gelmiş benimde babam emekli olduktan sonra esnaf olarak çalışmaya devam ediyor. annem en azından emekli olsaydı babası kimbilir ne fakirdirler falan dedi. annem öyle biri değildir ama beni çok şaşırttı.(annem buarada ferihadan pek etkilenmiş olcakki bak onun ailesine ne kadar geri kalmış, ezik duruyorlar falan dedi) bizimde durumumuz çok iyi değil sonuçta orta hallli kendi halinde bir aileyiz. hem bu insanlar fakirliklede olsa çocuklarını okutmuşlar. ben istediğimi söylesem annem engel olmaz buna. ama genede ben çok rahatsız oldum bu durumdan. sizce evlenceğiniz veya eşinizin ailesinin mesleği, ailelerin anlaşması açısından bu kadar önemli mi? annem yanlış mı düşünüyor. ilerde aileler aynı ortama girince sorun yaşarlar mı?

Annen abartmış bana göre hiç bir sorun yaşanmaz sen hiç duydunmu kayınvaldesinin işi yüzünden boşanan bir çift yada çıldıran eş gördünmü:1: Böyle sorunlar olmıyacağına göre ufak felan meseleride kafaya takmak gerk :) annenle kayınvaldenin (sevgilinin babası) onlar böyle ufak meseleden tartışıcıklarınıda sanmıyorum...

ya canım herkes de gelip kayınpederin işi ne,kimdir diye araştırmıyor zaten.bana bu zamana kadar k.pederin ne iş yapıyor diye soran bir Allahın kulu çıkmadı.herkes eşimi sorar.bence eşinin babasının ve eşinin fakirlik görmesi de bir açıdan iyi olabilir.elindekini tutmayı bilir,zorluğu bilir,ilerde geçim sıkıntısı yaşarsanız tahammülü,sabrı bilir.hani derler ya varlığı yokuluğu bilirim diye o hesap.sen de zaten yapmazsın ama asla eşine bunu en ufak bir ima ile bile olsa hissettirme onu küçümseme.erkekler konu ne olursa olsun çabuk komlekse giriyorlar ve bunun acısını yine bizden çıkarıyorlar.onun için dikkat et canım.:34:

Back
X