Birlikte yaşamak vs evlilik?

zezella

ay bak tahsin geliyorlar soldan soldan.
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2014
2.904
7.948
158
Herkese iyi günler.

Sorum özellikle evlenmeden önce birlikte yaşayanlara. Evlenmeden önce birlikte yaşamak ve evlilik hangi noktalarda farklı olur? Öncelikli cevap aileler sanırım. Çift ailelerden farklı bir şehirde yaşayacak ama yine de illa ki gidip gelmeler, aile içi ilişkiler tatiller olur tabiki. Peki başka hangi konularda farklılık oluyor aynı evin içinde evlenince?

Edit :sanırım soruyu doğru soramadım. Birlikte mi yaşasak yoksa evlensek mi demiyorum hanımlar. Bu yaz evleniyoruz zaten. Sorum birlikte yaşamaya kıyasla neler değişir evlenince şeklinde.

Son düzenleme:
Ben evli olup aynı evde yaşamakla evlenmeden yaşamanın arasında tek fark görüyorum o da tahammül.Evli olunca bazı şeylere biraz daha tolerans tanınabiliyor ama evlenmeden beraber yaşandığında bir yanlış davranışta ben bunu çekmek zorunda mıyım diye sorgulama çok yapılıyor .

Herkese iyi günler.

Sorum özellikle evlenmeden önce birlikte yaşayanlara. Evlenmeden önce birlikte yaşamak ve evlilik hangi noktalarda farklı olur? Öncelikli cevap aileler sanırım. Çift ailelerden farklı bir şehirde yaşayacak ama yine de illa ki gidip gelmeler, aile içi ilişkiler tatiller olur tabiki. Peki başka hangi konularda farklılık oluyor aynı evin içinde evlenince?
ben daha bu seviyeyey ulasmadım o yuzden yazmıyım birlilte yasayıp aileler gelme gitmem tatiller varsa bi imzamı sana engel anlamadım ki sacmalık yanii o kadar da degil

18 yaşında ergenler değilseniz bir fark olmaz. 2 tarafta olgun ve bir ev sorumluluğu alıyorsa iyi de olur. Bazen çok saçma şeyler duyuyorum. Neymiş her halini görüyormuş da evlenmeyi istemiyormuş da.. Bunlari ancak ergen beyinli insanlar der. Sevdiğiniz ile birlikteyseniz zaten her hali hoşunuza gider. Şu da var ki sevgililik kavramının dışına çıkılıyor. Kafede 2 saat gördüğünüz insan ve aynı evde kaldığınız insan bir değil. Daha iyi tanıma fırsatı verdiği de aşikar. Zihniyet olarak güveniyorsanız çıkın. Ben bir ayrımı olduğunu düşünmüyorum. Herkes fatura ödüyor, akşam olunca yemek yiyor. Abartmaya gerek yok.

Ben evli olup aynı evde yaşamakla evlenmeden yaşamanın arasında tek fark görüyorum o da tahammül.Evli olunca bazı şeylere biraz daha tolerans tanınabiliyor ama evlenmeden beraber yaşandığında bir yanlış davranışta ben bunu çekmek zorunda mıyım diye sorgulama çok yapılıyor .
Ben çok yapıyordum onu :dondurma:

18 yaşında ergenler değilseniz bir fark olmaz. 2 tarafta olgun ve bir ev sorumluluğu alıyorsa iyi de olur. Bazen çok saçma şeyler duyuyorum. Neymiş her halini görüyormuş da evlenmeyi istemiyormuş da.. Bunlari ancak ergen beyinli insanlar der. Sevdiğiniz ile birlikteyseniz zaten her hali hoşunuza gider. Şu da var ki sevgililik kavramının dışına çıkılıyor. Kafede 2 saat gördüğünüz insan ve aynı evde kaldığınız insan bir değil. Daha iyi tanıma fırsatı verdiği de aşikar. Zihniyet olarak güveniyorsanız çıkın. Ben bir ayrımı olduğunu düşünmüyorum. Herkes fatura ödüyor, akşam olunca yemek yiyor. Abartmaya gerek yok.
Biz yaşadık birkaç ay yaza evlenmeyi düşünüyoruz umarım çok bir fark olmaz çünkü çok iyi anlaştık aynı evin içinde.

Evlenmeden önce erkek arkadaşımın evinde kalırdım, o da ailem olmasına rağmen bize kalmaya gelirdi. Bunda yanlış anlaşılacak bir şey yok. Güvendiğiniz bir kişi ise neden bir şey olsun?

Farklarını söyleyecek olursam o zamanlar üniversitedeydik. Hiç öyle büyük dertlerimiz yoktu, şimdi de evliyiz ve her zaman birlikteyiz ama o zaman daha bir ayrıydık. Flört zamanı bir ayrı tatlı oluyor yani :)

birbirleri ile resmi bir bağ kurmadan evlerini sorumluluklarını bedenlerini maddi getirilerini en önemlisi maneviyatlarını paylaşan insanlara şaşıyorum

resmiyet kadın ve erkeğin hukuki haklarını korumak içindir doğru

ama benim tüm varımı varlığımı önüne serdiğim adam

sıkıldım yaw demekki olmuyomuş deyip ceketini alıp rahatça çekip gidebilecekse

ve ben ona hop nereye ben senin karınım! otur bakaalım ayrılıksa maddi manevi haklarımı ver diyemiceksem

olmaz.. çünkü iki tarafta özgür
sorumluluk yok

ihtimalmidir acı şekilde bir sona ulaşmak ihtimaldir..

evliyken de ihtimaldir o da dogru

ama en azından haklarım var..

sonraki yaşamımda daha az gözyaşı döküp hayata devam edebilmem için

İmza atmamanın tek sebebi boşanmamak. “Boşanan insan için bu memleket zor” derler hemen. Halbuki imza atmadan yaşayacağın her şeyi yaşamak, imza atarak yaşamaktan daha ahlaki değil.

Aynı evde yaşama sorumluluğu alınacaksa, imzayla alınmalı bence. Birinde aile olacaksınız birinde ev arkadaşı. Aradaki maneviyatı kıyaslamak imkansız.

birbirleri ile resmi bir bağ kurmadan evlerini sorumluluklarını bedenlerini maddi getirilerini en önemlisi maneviyatlarını paylaşan insanlara şaşıyorum

resmiyet kadın ve erkeğin hukuki haklarını korumak içindir doğru

ama benim tüm varımı varlığımı önüne serdiğim adam

sıkıldım yaw demekki olmuyomuş deyip ceketini alıp rahatça çekip gidebilecekse

ve ben ona hop nereye ben senin karınım! otur bakaalım ayrılıksa maddi manevi haklarımı ver diyemiceksem

olmaz.. çünkü iki tarafta özgür
sorumluluk yok

ihtimalmidir acı şekilde bir sona ulaşmak ihtimaldir..

evliyken de ihtimaldir o da dogru

ama en azından haklarım var..

sonraki yaşamımda daha az gözyaşı döküp hayata devam edebilmem için
Sanırım soruyu doğru soramadım :) biz zaten bu yaz evleniyoruz yani evlensek mi birlikte mi yaşasak diye sormuyorum. Evlenince neler değişir birlikte yaşamaya göre, bunu soruyorum.

Sanırım soruyu doğru soramadım :) biz zaten bu yaz evleniyoruz yani evlensek mi birlikte mi yaşasak diye sormuyorum. Evlenince neler değişir birlikte yaşamaya göre, bunu soruyorum.

fikir beyan edeyim dedim yeri gelmişken:)

çok şey değişir anlatsam uzun olur şimdi

Farkı ailelerin isin icine girmesi.
Heleki sorunlu bir aileyse yandın ki ne yandın. Flört döneminde kimseye sorumlulugun yok sevgilinden başka ama evlenince bi ton insanla ugrasmak zorunda kaliniyor...

Evlilikte es, aile yardımı alabilirsiniz. Calısmadığınız dönemlerde sosyal ve saglık guvenceniz olur. Bosanırken nafaka, mal paylasımı haklarınız olur. Esiniz sizi aldatırsa ya da hakaret ederse tazminat alabilirsiniz. Yaslanınca esiniz vefaat ettiginde esinizden emekli aylığı kalabilir. Evlilik kadının haklarını korur.

Back
X