• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birlikte yaşamak vs evlilik?

Hayır aksine evlilik beni korkutuyor buradaki çoğu kişinin dediği gibi bırakıp gitmek daha kolay, şimdi daha çok sorumluluk var .

Onu tanıdığımı düşünüyorum, aynı evin içinde daha kolay oldu tabi tanımak. Ama evlendikten sonra bu güzel ilişki değişir mi diye korkuyorum aileler falan.
Aynı tedirginlik bende de olmasına rağmen bence değişen tek şey benim ailem geldiği zaman onun gitmesi gerekmeyecek :)
Bence mesafe korunduktan sonra ailelerle ilgili de sorun olmaz. Tabi en önemlisi bu durum eşinde ve sende bitiyo. Dengeyi tutturabilmek önemli. Misal biz şu an eşya seçiyoruz ve kayınvalidem çok karışıyor. Benim dert bile etmeme gerek kalmaksızın nişanlım sorunu çözüyor. Aynı şekilde benim ailemle ilgili bişey olunca da ben aynısını yapıyorum. Tamamen sizle alakalı yani.

Şöyle bir avantajım var ki onun pek akrabası yok. Hatta anne baba ve bir kardeşi var diyebilirim .Babasıyla kopuk zaten arada halini hatırını soruyor telefon ile o kadar. Ablasıyla da hiç anlaşamıyorlar kopuklar yine. Annesini her gün arar nasılsın iyi misin falan o kadar. Ben büyüklerle çok mesafeliyim biliyor zaten huyumu suyumu, umarım minimum sorun yaşarız .

umarım herşey güzel olur sizin adınıza. Evlendikten sonra ister istemez kıymete biniyor aileler. Size tavsiyem kimle kopuk olursa olsun, kimle anlaşamazsa anlaşmasın siz yorumsuz kalın. Kendinizi geride tutun.

Iki esimle de evlenmeden once beraber yasadim
Tek fark evlenince isin icine ailelerin girmesi
Bunu ailelerin gidip gelmesi olarak dusunmeyin
Ornegin bayramda hic aramadigim insani evlendikten sonra esimin annesi oodugu icin aradim vb seyler
Yoksa bi fark yok yani

Hiçbir şey değişmedi eskiden sevgilimdi şimdi kocam oldu. Biz her zaman aile idik, şimdi resmen aile olduk. Tek fark bu diyebilirim.

Aynı evde yaşamaya başlarken evlilik gibi bir planımız yoktu, neredeyse 3 yıl sonra mahalle baskısından artık evlenelim dedik. Aileler farklı sehirlerde, dolayısıyla kimsenin hayatımıza müdahalesi yok.

Himm ben evlendikten sonra biraz sivri dilli olmuş olabilirim o da imzanın rahatligi galiba bir şey söyleyince şimdi çıkıp gidicek diye bir korku olmuyor

O ailelerin devreye girisi cok buyuk fark ettiriyor bence ve tamamen farklilasabiliyor insanlar. Cunku beklentiler ve sorumluluklar degisebiliyor aile yapisina bagli olarak.

Bir de yeni gelin evi olayi var ki ben hala gerilirim yeni evli ciftlerin evine gitmeye, her sey boyle yepyeni falan, tabi bunun temizligi duzeni hep sorun :duduk:

Biz eşimle iki yıl beraber yaşadık ileride evlenme gibi bir vizyonumuz da yoktu. Evlenince hiçbir şey değişmedi ama bu bizim gamsız yapımızdan kaynaklanıyor olabilir. Beraber yaşamaya başlayınca ikimiz de kendi evimizdeki eşyaları birleştirdik evlenince de sıfırdan ev düzmedik; evde ne varsa onlarla yaşadık bir zaman. İkimizin de aileleri vay evlendiniz artık biz de hayatınıza dahil olacağız demediler deseler de prim vermezdik. Sosyal hayatlarımız gerektiği kadar bağımsız gerektiği kadar içiçe kaldı. Birbirimize karşı sahiplenme alışkanlık ev işi paylaşımı gibi duygusal özel konularda da bir farklılık olmadı. Tek fark, eskiden ayrılsak bitti der kendi yollarımıza giderdik şimdi davası bürokratik değişiklikleri aileye izah etme bir sürü iş çıkar. Bu arada beraber yaşama erkeğe evlenmeden her istediğini vermektir diyen arkadaşlar neyin kafasını yaşıyor ya da nasıl erkeklerle evleniyor aklım almıyor. Evlilik ya da beraber yaşamak seksten ibaret değil bir ömrü beraber geçireceğiniz insan sizden sadece vücudunuzu istiyor olamaz olmamalı yani
Çok güzel anlatmışsınız anlayamayanlar bence evleneyim kocam olsun kaz gibi yolayım diye düşünüyorlar heralde bazı yorumları hayretle okudum

Birlikte yaşamak; adamın aniden ceketini alıp gitme ihtimalinin varligidir evlilik ise; adamın tapusunu üstüne alma gibi bir durumdur.Gelinlik giyersin, bebeğin olur mutlu olursun insallah
Evlendin diye adamı sana mı tapuluyorlar mal mı bu adamlar birinin üstüne tapulansın herkes önce bağımsız bir birey olduğunu kabul etmeli

O ailelerin devreye girisi cok buyuk fark ettiriyor bence ve tamamen farklilasabiliyor insanlar. Cunku beklentiler ve sorumluluklar degisebiliyor aile yapisina bagli olarak.

Bir de yeni gelin evi olayi var ki ben hala gerilirim yeni evli ciftlerin evine gitmeye, her sey boyle yepyeni falan, tabi bunun temizligi duzeni hep sorun :duduk:
Yok yok o gelinlik müessesesiyle çok bi alakam yok. Eşyalara da fazla bir anlam yüklemiyorum Zaten erkek arkadaşımın evinde yaşarız daha bir iki sene evlenince, sonra yeni bir eve geçmeyi düşünüyoruz

Ailelerle ilgili sorun yaşamayız umarım.

Evlendin diye adamı sana mı tapuluyorlar mal mı bu adamlar birinin üstüne tapulansın herkes önce bağımsız bir birey olduğunu kabul etmeli
Ben mal anlamında degil; tapu kelimesini sıkıldığında ayrılmak o kadar kolay olmaz anlamında kullandım.Nikahsiz yaşayan kaç kişi var ki etrafızda

Eğer evlenecekseniz ön hazırlık gibi bşy olur .
Galiba evlenince ne değişir anlamında söylüyorsunuz . Ev halini gördüğünüz icin evlendiğiniz zaman değişiklik olmaz.

Bazi yorumlari okudum da herkeste bir namus bekciligi, kadin hakki savunucusu halleri yahu iki yetiskin insan birseyler yasamak icin hatta ayni evde yasamak ve hayati her anlamda paylasmak icin eicin evlenmek zorunda degildir ki ..!
Disarda flort edip kafede vs bulustugun kisi her daim en bakimli hali ile karsina cikar,en comert, en nazik hali ile ama ayni evde bir kadini sac sas daginik, bir erkegi don atlet gezerken gorursun pis mi temiz mi daginiki duzenli mi vs hepsini ayni ayni evi paylastiginda anlarsin ve sorumluluk sahibi mi bir evin sorumlulugunu alabilecek guce sahip mi gorursun...
Ve sorunuza gelirsek evlenince tek fark isin icine ailelerin girmesi oluyor yani haliyle evinize gelmesi gitmesi ekleniyor. Ve sevgili iken kapi disari etmek cok kolayken evli iken herseyi iki kez dusunuyorsun hele birde cocuk olursolursa , borclar varsa , ortak alinan mallar varsa ayrilmak daha zor oluyor daha sabirli daha fedakar olmal gerekiyor iki taraf icinde ve kendini torpulemen gerekiyor...
Parasal mevzular, aileler, cocuk coin icine girdiginde ayni evde yasamanin zevkli yanlarinin yaninda sorumluluklar ve beraberinde buyuk bir yuk geliyor..

Evlenince akrabalar, aileler işin içine giriyor. Bekarken hadi amcamlara çay içmeye gidelim denmez herhalde:)))

Tlc kanalında emlakçı programları var izleyenler vardır mutlaka. Geçen gün baya düşündüm bu meseleyi. Genellikle ilk evim isimli programda çiftler diyor ki biz üç yıldr, beş yıldır birlikte yaşıyoruz. Kiradaydık şimdi evlenip kendi evimizi almak istiyoruz. Ya da diyorlar ki bebeğimiz oluyor daha geniş ev istiyoruz. Tamam bizim dinimiz, geleneklerimiz gereği bunu yapamıyoruz, hoş karşılanmıyor ama onlarda çifti bir arada tutmak için imza atmaya gerek yok. Senelerce aynı evde nikahsız, sorunsuz yaşıyorlar. Bizdeki evli çiftlerden daha sevgi ve saygı dolular. Düşünceleri konuşmaları daha insancıl. Bizde nikahlı erkek için tapulu mal der bazıları. Onlarda hiç onu görmüyorum. Öncelik bizlere aile kavramını öğretmek olmalı. Toplumca bir reset atılsa beyinlerimize iyi gelebilir:)

Konuna gelince üstte de denmiş, bizde evlilik tahammülü artırıyor. Biz gerçek sevgi ve saygı ile değil imza ile bağlanıyoruz. Ama akrabalar baya baya risk :bicak:

Kesinlikle aileler ne zaman işin içine girerse ikili ilişki zarar görmeye başlıyor (evladının mutluluğundan başka bir şey düşünmeyen nadir insanları ayrı tutuyorum ).İmza öncesinde siz vazgeçersiniz diye ikna çabaları dayan yavrum güzel olacak evladım,sen benim kızım olacaksın gelinim değil yavrum .İmza atıldığı andan itibaren kv evladından koparan kadın olarak görmeye başlıyor ve iki yetişkin insanın hayatını yönetebilme hakkını görüyor kendisinde. Bu durum kıymetli oğulları kendisini ve eşini korumayı öğrenene dek devam ediyor :)

Bir sure ayni evde de yasasan o imza var ya o tapu gorevi goren evlilik cuzdani, bir cok seyi degistiren o, sahiplenme degistiriyor insani, kendini bilen insan sayisi da cok az oldugu icin, bir cok seyin degistigini sen de gozlemleyeceksin bence.

eğer evlenmeden önce onu göbeğini kaşırken, gözü çapaklıyken,donu yarı düşmüşken evde yalpa yalpa gezerken saç baş içine girmiş görmemişse insan çok zahmet çeker çok büyük farklar olur. Ama insan sevince valla bunların hepsi bir hoş geliyor boşver evlen git yaşa ve gör.

Herkese iyi günler.

Sorum özellikle evlenmeden önce birlikte yaşayanlara. Evlenmeden önce birlikte yaşamak ve evlilik hangi noktalarda farklı olur? Öncelikli cevap aileler sanırım. Çift ailelerden farklı bir şehirde yaşayacak ama yine de illa ki gidip gelmeler, aile içi ilişkiler tatiller olur tabiki. Peki başka hangi konularda farklılık oluyor aynı evin içinde evlenince?

Edit :sanırım soruyu doğru soramadım. Birlikte mi yaşasak yoksa evlensek mi demiyorum hanımlar. Bu yaz evleniyoruz zaten. Sorum birlikte yaşamaya kıyasla neler değişir evlenince şeklinde.

Evli değilim ama etrafımdan örnek verebilirim:)
Evlendikten sonra genelde ev alalım garantimiz olsun vs. düşüncelere giriliyor. Sanki sorumluluk biniyor insanların omzuna. Çocuğumuz olursa nasıl rahat ederiz kafasıyla yatırıma gidiyor aklı insanların. Yani kredi borcu ödemek bir fark olabilir:)
Ya da kariyer konusunda, il dışında ya da yurt dışındaki fırsatlar genelde değerlendirilemiyor. Hep aynı düzeni korumaya programlanıyor insan.
Fakat bunlar genellemeler tabi ki, hepsi nasıl bir evlilik istediğinizle ilgili. Etrafın sözüne çok aldırış etmeyen, gelecek konusunda da anksiyetik biri değilseniz pek bir şey değişmez sanırım. Mutluluklar bu arada:)

Evli değilim ama etrafımdan örnek verebilirim:)
Evlendikten sonra genelde ev alalım garantimiz olsun vs. düşüncelere giriliyor. Sanki sorumluluk biniyor insanların omzuna. Çocuğumuz olursa nasıl rahat ederiz kafasıyla yatırıma gidiyor aklı insanların. Yani kredi borcu ödemek bir fark olabilir:)
Ya da kariyer konusunda, il dışında ya da yurt dışındaki fırsatlar genelde değerlendirilemiyor. Hep aynı düzeni korumaya programlanıyor insan.
Fakat bunlar genellemeler tabi ki, hepsi nasıl bir evlilik istediğinizle ilgili. Etrafın sözüne çok aldırış etmeyen, gelecek konusunda da anksiyetik biri değilseniz pek bir şey değişmez sanırım. Mutluluklar bu arada:)
Çok teşekkür ederim. Evet finansal konular illa ki daha karmaşık olacaktır, çok zorlanmayız umarım :)

Kesinlikle aileler ne zaman işin içine girerse ikili ilişki zarar görmeye başlıyor (evladının mutluluğundan başka bir şey düşünmeyen nadir insanları ayrı tutuyorum ).İmza öncesinde siz vazgeçersiniz diye ikna çabaları dayan yavrum güzel olacak evladım,sen benim kızım olacaksın gelinim değil yavrum .İmza atıldığı andan itibaren kv evladından koparan kadın olarak görmeye başlıyor ve iki yetişkin insanın hayatını yönetebilme hakkını görüyor kendisinde. Bu durum kıymetli oğulları kendisini ve eşini korumayı öğrenene dek devam ediyor :)
Ailelerle ayrı şehirlerde yaşayacağız. Akraba olarak da erkek arkadaşımın hiç akrabası yok diyebilirim, babasıyla ve ablasıyla kopuklar. Zaten ailenin her üyesi farklı şehirde yaşıyor :) ama tabi illa ki ailelerle görüşüp konuşacağız hukukumuz olacak. Neyse ki çok iç içe ve kalabalık bir aile değiller.

Back
X