Benim de eşimi ilgilendirmeyen aile meselelerim vardır.
ona ne benim amcam ile babam arasındaki miras davasından...
Yada ona ne gelinimizin ailesi ile ailem arasında geçen bir mevzudan?
Eşi onun ailesi ama her meseleyi paylaşacak diye de bir kaide yok.
Evet haklısınız da dinlesene duysa ne çıkar? Özellikle her şeyi anlatmaktan bahsetmiyorum. Ama annemle bunları konuşurle eşim yanıma gelse kovmam.
Evet haklısınız da dinlesene duysa ne çıkar? Özellikle her şeyi anlatmaktan bahsetmiyorum. Ama annemle bunları konuşurle eşim yanıma gelse kovmam.
Çok ayıp etmişler. Üstelik sizde ailedensiniz. Öyle özel konuşmak da neyin nesi? Tamam belki çok özel bir konudur daha kibar özel konuşmak istediklerini belirtebilirlerdi. Siz neden özür dilediniz. Birde arkanızdan laf etmesi çok tuhaf. İnsanların özel konuşmak istediklerini tahmin etmek zorunda değilsin.Herkese merhaba. Hayırlı pazarlar.
Bu sabah kahvaltı için eşimin ailesine gittik. Kahvaltı yaptık masayı topladık vs. Kahvaltı yaptığımız mutfak masasında kahve icilecekti ' kimler iciyor ' diye sordu kv. Ben içmeyecegimi söyledim. Kaynım görümcemi bir yere götürecekti. Bizi de eve bırakacaktı. Neyse ben hazırlandım çocuğu da hazırladım. Bir baktım görümcemin çocuğu uyanmış onu uyutamak için odaya gitti. Ben de su içmek için mutfağa gittim. Kapı kapalıydı. İçeriye girdim. Kv , kp , eşim ve kaynım kahve içiyordu. Önce suyumu ictim sonrada nasılsa bekleyeceğim diye oturdum yanlarına. Herkes sus pus. Eşim bana demez mi ' biz birşey konuşuyoruz , müsaade eder misin ' diye. O kadar moralim bozuldu. Öyle rencide oldum ki. ' öyle mi pardon ' dedim ve kapıyı kapatıp çıktım. Arkamdan ' pardon değil afedersin demen gerekiyor' diyor.
Hâlbuki az önc kahve içmeye ben de davet edilmiştim. Ben orada özel konuştuklarını nerden bilebilirdim. Ayrıca o şekilde bana tavır alması doğru muydu ? Beni kıracağına başka bir zaman konuşsalardı ne olurdu ? Ben mi alınganlık yapıyorum. Eşimin bu yaptığı normal birşey mi sizce?
Doğru söylüyorsunuz alakasız olduğu konuları öğrenmesine ne gerek var diye düşünebilirsiniz, ya da duyarsa yarın bir gün önüme "senin de şuyun buyun böyleydi" argümanı ile gelmesini istemeyebilirsiniz,evlendik diye ortak hayat olduk kimsenin benliği kalmasın düşüncesi yanlış diyebilirsiniz.... Falan filan, ancak her şeyin bir edebi yani tabiri caizse raconu olduğu gibi bunun da vardır, maaile toplandıktan sonra aileye sonradan girmiş bir yerde hısım olmuş insana da bu denli "biraz daha uzak" olduğu hissettirilmez. Onun olmadığı bir ortamda konu açılır daha sonra konuşulur, o da birinin ana kuzusu , annesi onu orda bu muameleyi görsün diye doğurmadıSizin için ne var ki bunda olabilir.
Kendi adıma böyle bir meselede yorum yapmasını doğru bulmadığım için bilmemesi en güzeli diye düşünüyor olabilirim.
Yarın obur gün kendi düşüncesi bizim yaşadığımız olumlu/olumsuz olaylara göre şekillensin istemem.
Örneğin gelinimin ailesi ile olan bir mesele yüzünden ben gelini ailesi ile aynı kefeye koymam.
Kardeşimin eşi olması hasebiyle saygımı bozmam.
Ama nahoş bir durum varsa ortada eşim olaya farklı yaklaşabilir...
O yüzden de onu ilgilendirmez dıdısının dıdısı.
Görmediği insanlar zaten... yanında da konuşmam,
müsade eder misin diyeceğim bir durum olmadı su ana kadar ama olsaydı da söylemekten çekinmezdim. Eşim de bunu anlayacak birisi...
Bir iki meseleden uzak kaldı diye gönlünde yerim değişecek degil...
Doğru söylüyorsunuz alakasız olduğu konuları öğrenmesine ne gerek var diye düşünebilirsiniz, ya da duyarsa yarın bir gün önüme "senin de şuyun buyun böyleydi" argümanı ile gelmesini istemeyebilirsiniz,evlendik diye ortak hayat olduk kimsenin benliği kalmasın düşüncesi yanlış diyebilirsiniz.... Falan filan, ancak her şeyin bir edebi yani tabiri caizse raconu olduğu gibi bunun da vardır, maaile toplandıktan sonra aileye sonradan girmiş bir yerde hısım olmuş insana da bu denli "biraz daha uzak" olduğu hissettirilmez. Onun olmadığı bir ortamda konu açılır daha sonra konuşulur, o da birinin ana kuzusu , annesi onu orda bu muameleyi görsün diye doğurmadı
Herkese merhaba. Hayırlı pazarlar.
Bu sabah kahvaltı için eşimin ailesine gittik. Kahvaltı yaptık masayı topladık vs. Kahvaltı yaptığımız mutfak masasında kahve icilecekti ' kimler iciyor ' diye sordu kv. Ben içmeyecegimi söyledim. Kaynım görümcemi bir yere götürecekti. Bizi de eve bırakacaktı. Neyse ben hazırlandım çocuğu da hazırladım. Bir baktım görümcemin çocuğu uyanmış onu uyutamak için odaya gitti. Ben de su içmek için mutfağa gittim. Kapı kapalıydı. İçeriye girdim. Kv , kp , eşim ve kaynım kahve içiyordu. Önce suyumu ictim sonrada nasılsa bekleyeceğim diye oturdum yanlarına. Herkes sus pus. Eşim bana demez mi ' biz birşey konuşuyoruz , müsaade eder misin ' diye. O kadar moralim bozuldu. Öyle rencide oldum ki. ' öyle mi pardon ' dedim ve kapıyı kapatıp çıktım. Arkamdan ' pardon değil afedersin demen gerekiyor' diyor.
Hâlbuki az önc kahve içmeye ben de davet edilmiştim. Ben orada özel konuştuklarını nerden bilebilirdim. Ayrıca o şekilde bana tavır alması doğru muydu ? Beni kıracağına başka bir zaman konuşsalardı ne olurdu ? Ben mi alınganlık yapıyorum. Eşimin bu yaptığı normal birşey mi sizce?
+1Eve gidince hesabını al bence..Şaka bi yana anlayamadım, sizden gizli ve bu kadar acil olan ne konuşabilirler ki? Eşinizin hareketi çok saçma olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?