Birşey konuşuyoruz müsaade eder misin?

Evet haklısınız da dinlesene duysa ne çıkar? Özellikle her şeyi anlatmaktan bahsetmiyorum. Ama annemle bunları konuşurle eşim yanıma gelse kovmam.

Tam bir hödük
Laflara bak hele
Sizden gizlisi saklısı mı varmış muhteremin.
Tamam özel bir konu olabilir ama siz onun eşisiniz sonuçta. Kovmasını gerektirecek ne olabilir .
Ailesinin yanında olması bu durumun ayrı bir konu. Dışlanmış gibi.
Eve gidince iyice benzetseydiniz.

Evet haklısınız da dinlesene duysa ne çıkar? Özellikle her şeyi anlatmaktan bahsetmiyorum. Ama annemle bunları konuşurle eşim yanıma gelse kovmam.

Sizin için ne var ki bunda olabilir.
Kendi adıma böyle bir meselede yorum yapmasını doğru bulmadığım için bilmemesi en güzeli diye düşünüyor olabilirim.
Yarın obur gün kendi düşüncesi bizim yaşadığımız olumlu/olumsuz olaylara göre şekillensin istemem.

Örneğin gelinimin ailesi ile olan bir mesele yüzünden ben gelini ailesi ile aynı kefeye koymam.
Kardeşimin eşi olması hasebiyle saygımı bozmam.
Ama nahoş bir durum varsa ortada eşim olaya farklı yaklaşabilir...
O yüzden de onu ilgilendirmez dıdısının dıdısı.
Görmediği insanlar zaten... yanında da konuşmam,
müsade eder misin diyeceğim bir durum olmadı su ana kadar ama olsaydı da söylemekten çekinmezdim. Eşim de bunu anlayacak birisi...
Bir iki meseleden uzak kaldı diye gönlünde yerim değişecek degil...

Ama konu sahibine nasıl konuşacağını söylemesi ve üslubu rahatsız edici.
Kimse kimseye nasıl konusacagını öğretemez.
Konu sahibi buna odaklanmalı orada dönen olaya degil...

Çok ayıp etmişler. Üstelik sizde ailedensiniz. Öyle özel konuşmak da neyin nesi? Tamam belki çok özel bir konudur daha kibar özel konuşmak istediklerini belirtebilirlerdi. Siz neden özür dilediniz. Birde arkanızdan laf etmesi çok tuhaf. İnsanların özel konuşmak istediklerini tahmin etmek zorunda değilsin.

Eşiniz ayıp etmiş..ben olsam bayagi kırılırdim. Eşler arasında böyle gizlilik olmasi yanlış. Sende o ailenin kızı sayılırsin. Niye gizli gizli konuşma yapılıyor. Hadi yaptı diyelim güzel dille canım bizim özel bir konuşma yapmamız lazim bize musade eder misin diyebilir. Soyleyecekse de adam gibi söylenmeli yani. Pardon degil afedersin felan ne kadar çocukça. Güzel dille içinizi dökün baktiniz olmuyor sert dil kullanın ki bir daha aynı davranışı sergilemesin

Bence biraz abartmışsınız tamam geldiniz oturdunuz eşinizde kibarca söylemiş ne var bunda. İnsanlar evli olsada aileleri ile aralarında özel mevzular olabilir eşiniz sizle evli olsada bir birey sonuçta. Ne ruhunuz nede bedeniniz yapışık değil. Arkanızdan söylediği olmamış tabi onun hesabını sorun. Onun dışında kimsenin gazına gelmeyin olabilir bi şey bu. Zaten anlatmak isterse siZe anlatacaktır.

Doğru söylüyorsunuz alakasız olduğu konuları öğrenmesine ne gerek var diye düşünebilirsiniz, ya da duyarsa yarın bir gün önüme "senin de şuyun buyun böyleydi" argümanı ile gelmesini istemeyebilirsiniz,evlendik diye ortak hayat olduk kimsenin benliği kalmasın düşüncesi yanlış diyebilirsiniz.... Falan filan, ancak her şeyin bir edebi yani tabiri caizse raconu olduğu gibi bunun da vardır, maaile toplandıktan sonra aileye sonradan girmiş bir yerde hısım olmuş insana da bu denli "biraz daha uzak" olduğu hissettirilmez. Onun olmadığı bir ortamda konu açılır daha sonra konuşulur, o da birinin ana kuzusu , annesi onu orda bu muameleyi görsün diye doğurmadı

Gercekten onemli ozel bir konu olabilir fakat bunu boyle dile getirmesi ayip. Daha sonra konussalarmis acelesimi varmis. Ailesinin yaninda erkek oldugunu hatirlayan bir cins daha.
Surundurun ozur dilesin ailesi de hic bir sey demediyse onlara da gitmeyin.

Bu erkeklerin pardon öküzlerin standart hali bir tanede bende var bak sabah olanı anlatayım sana arkadaşıyla dışarı çıkacak ben balkondayım onlar apartmanın önünde balık tutacağız dedi bende gelicem o zaman dedim ne işin var otur evde diye şakayla karışık sert çıktı sert sert baktım o mesajı aldı birde üstüne çarptım balkonun kapısını girdim içeri bu tür öküzler türünde tek değil tabi sonda olmayacak birini görünce böyle olurlar hele ki ailesinin yanında arslan kesilirler halbuki evde kedi oldukları herkes tarafından bilinir ama esaslı bir ders verki tekrar etmesin mesela önümüzdeki bir hafta on gün geceleri hep basın ağrıyo olsun gibi...

Konunun aciliyeti var mıdır diye düşündüm açıkçası. Aile ne sıklıkta toplanır nedir ne değildir bilemediğim için..
Müsade edersen özel konusuyoruz kısmında problem görmedim kendi adıma.

Söylediğinize de hak veriyorum. Evet öteki hissettirmek hoş degil. İmkanları varken başka bir yerde değil özellikle orada konuşmayı seçtilerse yanlış yapmışlar.

Bi insanin esinden gizli konusacak neyi olabilir ki ya. Ben olsam bu hareketini fena odetirdim.

Eşiniz ayıp etmiş.Ben olsam çok bozulurdum ne demek özelmiş.Özel konuşabilirler fakat sizin olmadığınız bi zamanı seçselermiş.Resmen kovar gibi yapmış sizi

Ilk soyledigi yetmezmis gibi ardindan pardon demeni de elestirmesi terbiyesizlik olmus. Ilk kez mi bu sekilde konustu sana? Ilk kez ise bunun hesabini vermeli duzgun bir sekilde. Ama kavga cikarmadan sakin konusup hesap sormaya calis.
Ilk kez degilse bile bir daha seninle bu kez konusmamasi icin net tavir koymalisin. Dis kapinin dis mandali gibi davranamaz. Ya da gercekten baska zaman konusulamayacak birsey ise sarilir sana hayatim gel seninle birsey konusmaliyim der seni salona goturur ve orada birseyler konusmamiz lazim mutfakta bir sure izin verir misin der. Ailesinin yaninda olmaz oyle. Co ugu azarlayacagimiz zaman bile cevredekilerden uzaklastiriyoruz. Bu ne!

eşin kabalık etmiş evet ama normalde de böyle midir? sanki aranız pek iyi değilmiş gibi geldi bana da..

Deli midir nedir ? Haddini bildir .Saygisizlik bu yapilan .Ortamda kim varsa ona da laf sok .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…