Sizin yaşınızdayken ben de aynı mesleki kaygıları taşıyordum, o yüzden yaşadıklarımı anlatırsam belki sizin için de faydalı olur diye düşündüm.
Okul bitince hakimlik-savcılık sınavına da çalışacak olsanız mutlaka avukatlık stajınızı başlatın. bu benim için hayatıma yön vermemde bir başlangıç oldu diyebilirim. Mesleki olarak ne yapmak, hangi alanda çalışmak-çalışmamak istediğinize çoğunlukla bu dönemde karar veriyorsunuz. Ben asla serbest avukatlık yapmak istemediğimi anlamıştım mesela, yolumu da ona göre çizmeye çalıştım, şirketlere başvurdum, kpss'ye girdim, kurum sınavlarına girdim her şeyi denedim. Bölümümüz bu açıdan gerçekten çok verimli, önünüzde birçok seçenek var, ne yapmak istediğinize karar verme özgürlüğünüz var.
Şimdiden bu telaşlara düşmeyin, önünüzde daha çok uzun bir yol var, ayrıca herkes yapıyor inanın çalıştığım bir ofiste cevap süresi hesaplarken tatil günlerini sayıyor muyduk diyen insan da avukatlık yapıyordu, o yüzden hiç korkunuz olmasın her türlü halledersiniz. Bir sorunuz olduğunda da daima mesaj atabilirsiniz. Başarılar dilerim :)