bit için yardım!!!

askimkizim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
110
53
38
kızlar merhaba
6 yaşında bir kızım var geçen sene nerden geldi bilmiyorum ama bit bulaştı eczanede ne kadar ilaç varsa hepsini denedim bitkisel çözüm olarak papatya yağı hindistan cevizi yağı çay ağacı yağı ne varsa hepsini yaptım ama bir türlü kurtulamıyorum kızım saçlarına ellettirmiyor ve tarattırmıyor çalışan bir anneyim artık çıldırmak üzereyim sinirlerim ve psikolojim altüst durumda az önce okuldan aradılar ve kesin çözüm olarak saçlarını boyatmayı önerdiler ne yapacağımı şaşırdım acaba boyatsam mı diye düşünmeden edemedim ne olur bana birşey söyleyin mahfoldum artık ben yoruldum ve bıktım bu pis hayvanlardan.. :KK43: :KK61:

Evet ya benzin le kızın saçını sileceksiniz,ya da saç boyasıyla boyayacaksınız başka seçeneğiniz yok ama bence boyatmak daha mantıklı gidin kuaföre saçına en yakın rengi bulsun kuaför boyasın siz de sinir harbi yaşamamış olursunuz.

kızlar merhaba
6 yaşında bir kızım var geçen sene nerden geldi bilmiyorum ama bit bulaştı eczanede ne kadar ilaç varsa hepsini denedim bitkisel çözüm olarak papatya yağı hindistan cevizi yağı çay ağacı yağı ne varsa hepsini yaptım ama bir türlü kurtulamıyorum kızım saçlarına ellettirmiyor ve tarattırmıyor çalışan bir anneyim artık çıldırmak üzereyim sinirlerim ve psikolojim altüst durumda az önce okuldan aradılar ve kesin çözüm olarak saçlarını boyatmayı önerdiler ne yapacağımı şaşırdım acaba boyatsam mı diye düşünmeden edemedim ne olur bana birşey söyleyin mahfoldum artık ben yoruldum ve bıktım bu pis hayvanlardan.. :KK43: :KK61:
Ay tatlim sakin ol once. 6 yasindaki cocugun saci mi boyanir. Bir kere okul olarak onlem alinmasi lazim. Bataklik kurumazsa bireysel caba bos.
Sampuandan ziyade onlarin yaninda berilen metal bit taragi ise yariyor. Ben cocugumda onu kullandim sampuan hikaye . Bir ise yaramiyor. Tarakla temizledim sadece.
Carsaflari falan da yika o da ise yarar.
Bir de doktor soylemisti bit kuru saca gelir diye. Yagli saca gelmezmis. Acaba bitkisel yaglar ise yarar mi

gaz yagı ıle ovun bır pamuga dokup sonrada ınce uclu tarakla tarayıp bıt sampuanı ıle yıkayın olen bıtlerı tırnakla kırın muhakkak bız kucukken bu yontemle bıtlerımızden kurtulurduk

oncelikle gecmis olsun.Saçını elletmemesi çok zor.gecen sene benim kızımada gelmişti okulda.Öncelikle saçını kısa kestirdim.Daha sonra eczaneden sprey olan ilaçlardan aldim.ve enn önemlisi saçını surekli defalarca o ince bit taraklarıyla taradım.en etkilisi o taraklar canım.Diger çay ağacı ve lavanta yağı falan bitin kendisinden cok olmayan saça gelmemesi icin etkili.o taraklarla bitde sirkede ne varsa temizleniyor.daha sonra kalan olup çogalmasın diye elimle neredeyse tel tel baktım kalan tek tükleride elimle temizledim.bir günde hallettim çok şükür.Ama küçük ve saatlerce önünüzde oturamayacaksa zor fakat baska care yok gibi.evet boyali saça bit gelmez ve boya sirkeleride oldurur derler.fakat sonrasında yine temizlemeniz gerek elle.başka türlu sirkelerden arınmaz.cok caresiz kaldıysanız kendi rengine boyatıp kısa kestirmekte size cok yardimci olabilir.

kızlar merhaba
ben bu sıkıntıdan miraderm bit bit diye bi spreyle kurtuldum sıkıyorsun saça 8 saat bekltiyorsun tarağıyla tarıyorsun bitti gitti bizde çok işe yaradı

Eczanedeki ilaçlar nasıl işe yaramadı vu kadar uzun sürede
Saçını elletmiyorsa işin çok zor gerçi
Benzindense boya daha mantıklı
Saçları çok uzunsa biraz kestir
Kendi saç renginde boyat
Çocuğuda saçına bakım yapıyor falan de
Okulda saçımı boyattım diye dolanmasın :)

Eczanedeki ilaçlar işe yaramadı mı? Benim de kuzenlerimin olmuştu yakın zamanda. İlaçla halloldu. Ve saçları uzun hem de yoğun.

Ben de hayal meyal hatırlıyorum 4-5 yaşlarındayken bitlenmiştim. Saçlarım kıvırcık, uzun ve gür. Annem son çare sinek ilacı sıkmıştı kafama :KK70:
Bekletip taramıştı herhalde.

Elbette çok ama çok zararlı bir şey. Sadece aklıma gelince paylaşmak istedim :)))

Bence boyatmayın, farklı şeyler deneyin. Ağlasa bile, alın önünüze ve tarayın saçlarını.

ay boyatmayın minicik cildi alerji falan olur.
biz de çocukken bitlenmiştik annem benimkini arındıramamış gazyağı sürmüştü, bidaha da bitlenmedim.
bu arada bit spreyleri, şampuanlardan çok daha etkiliymiş.
bit tokasını da her gün takın ihmal etmeyin,
geçen yıl kızımın okulunda bit salgını oldu, bit tokası kullanan çocuklara hiç geçmedi.

kızlar çok saolun tavsiyeleriniz için ama benim tek sorunum saçına elettirmemesi az bir şey bakayım diyorum acıyor diye ağlıyor ve öyle oturup saçını temizlemem mümkün olmuyor onun psikolojisini bozmaktan korkuyorum saçını kestirdim küt şeklinde şuan zaten ilk kez kestirdik ve arkadaşlarım bana gülecekler diye 3 gün ağlayıp durdu paraniti kullandım hemde kaç tane o bit taraklarıyla hep taradım yapabildiğim kadar bitler dökülüyor ama sirkeleri tam temizleyemediğim için kurtulamıyorum boya sirkeleri kurutur mu acaba onu bilmiyorum :KK43: :KK43:

Kucukken bende cok bitlenirdim.Hatirliyorum da annem saclarima gaz yağı sürerdi. Sonra ince sık disli tarakla tarar sirke bit ne varsa cikardi. Hangi yontemi kullanirsaniz kullanin sonunda ince disli tarakla taranmasina kizinizi ikna etmeye calisin birkac saatlik is hemen gecer..

Gazyağı ve benzinmi:KK57:

Bunlar çok zararlı değil mi ya ,doku altından vücuda geçmez mi ?gerçi boyada çok zararlı valla başka çare bulsaniz bunları yapmadan :KK43:

Bizde bitlendik ama bit sampuanlariyla gitmişti annem ince kemik tarakla tarardi her banyoda sonra gitti
Kızınızı buna ikna edebilseniz keşke

Sirke ile yikasaniz çözüm olur mu acaba

1.Yöntem

Lavanta yağı ve Çay ağacı yağı, bitlerin ve sirkelerin ölmesini sağlayan en etkili maddelerdendir. The BMC Dermatology Journal (BMC Dermatoloji Tıp Dergisinde) yayımlanan bir makalede, lavanta yağının baş bitinden kurtulmakta, bit ilaçlarında yaygın olarak kullanılan piperonil butoksit ve piretrler maddelerinden daha etkili olduğu bilgisi yer almıştır.

1. 1 tatlı kaşığı çay ağacı yağı
  2. 1 tatlı kaşığı lavanta yağı
  3. Bir çay bardağının üçte biri oranda şampuan
Aktardan yahut internetten bu yağları temin edip şampuanla karıştırın. Baş derisine ve saçlarınıza sürün. Yarım saat bekleyip suyla durulayın. Ardından bit şampuanı ile saçlarınızı tarayın. 2 hafta boyunca her gün bu uygulamaya devam edin.

2. Yöntem

Tuz, kurutucu özelliği ile saç bitlerini öldürür.

1. 4 yemek kaşığı tuz
  2. 4 yemek kaşığı sirke
  3. Saç bonesi
Boş bir sprey şişesine tuz ve sirke karıştırın. (Bunun için eski bir el sabunu sprey şişesini de kullanabilirsiniz) Bütün baş ıslanana kadar bu spreyi saçınıza ve saç derinize püskürtün. Başınıza bone geçirip 2 saat saçınızda bekletin. Ardından saçlarınızı suyla yıkayın, şampuanlayın ve durulayın. En iyi sonuç için her üç günde bir tekrarlayın. Evde saç bonesi veya sprey şişesi yoksa bunları kullanmak zorunda değilsiniz. Tuzlu sirkeli suyu avuç içinize alıp doğrudan saçınıza sürebilirsiniz.

3. Yöntem

Mayonez, yağ oranı yüksek yapısıyla bitleri boğar, böylece bitlerden kurtulmanıza yardımcı olur.

1. Mayonez
  2. Saç bonesi
Tüm baş derinize mayonezi sürüp ardından başınıza bone geçirin, bir gece başınızda kalsın. Ertesi sabah saçlarınızı bol suyla yıkayın. Şampuanlayın ve suyla durulayın. Bit tarağı ile saçlarınızı tarayın. En iyi sonuç için bir hafta boyunca her gün bu işleme devam edin.

4. Yöntem

Bitlerden kurtulmak için mutfaklarımızdan eksik olmayan sarımsağı kullanabilirsiniz. Sarımsağın bitleri öldürmeye yardımcı keskin bir kokusu vardır.

1. 8-10 diş sarımsak
  2. 2-3 tatlı kaşığı limon suyu yahut Hindistancevizi yağı
Sarımsakların kabuklarını soyup blenderdan yahut rendeden geçirip su gibi püre haline getirin. Süzgeçten geçirip süzün suyunu çıkarın. Sarımsak suyunun içine limon suyu veya Hindistancevizi yağı katın. Baş derinize sürüp yarım saat bekleyin. Süre dolunca saçlarınızı sıcak suyla yıkayın. En iyi sonucu almak için her gün düzenli olarak tekrarlayın.

5. Yöntem

Nane yağı, yüzyıllardan beri bitten kurtulmak için kullanılmış olan doğal çözümlerdendir. 2007 yılında yapılan bilimsel araştırma sonucuna göre,baş biti için olan botanik ve sentetik ilaçlar arasında, nane yağı ve çay ağacı yağının en güçlü bit öldürücülerden olduğu görülmüştür.

1. 1 tatlı kaşığı nane yağı
  2. Bir çay bardağının üçte biri şampuan
Şampuanla nane yağını karıştırın. Baş derinize ve saçlarınıza sürüp yarım saat bekletin. Yarım saat geçince saçlarınızı yıkayın. Haftada 1-2 kez buna devam edin.

6. Yöntem

Vazelin de bitlerin, sirkelerin ölmesini sağlayan etkili maddelerdendir. 2004 yılında Maryland üniversitesinde yapılan araştırmada, vazelinin bit ve sirkelerin ölmesi için en etkili madde olduğu belirlenmiştir.

1. 4 yemek kaşığı vazelin
  2. Saç bonesi
Saç diplerinize ve saçınıza vazelin sürüp başınıza bone geçirin. Bir gece başınızda kalsın. Ertesi sabah saçlarınızı suyla durulayın. Ardından bit tarağı ile saçınızı tarayın.

Bunları buldum sizde illa ki arastirmissinizdir ama sanki fayda eder gibi sarımsak filan var tariflerde

kızlar çok saolun tavsiyeleriniz için ama benim tek sorunum saçına elettirmemesi az bir şey bakayım diyorum acıyor diye ağlıyor ve öyle oturup saçını temizlemem mümkün olmuyor onun psikolojisini bozmaktan korkuyorum saçını kestirdim küt şeklinde şuan zaten ilk kez kestirdik ve arkadaşlarım bana gülecekler diye 3 gün ağlayıp durdu paraniti kullandım hemde kaç tane o bit taraklarıyla hep taradım yapabildiğim kadar bitler dökülüyor ama sirkeleri tam temizleyemediğim için kurtulamıyorum boya sirkeleri kurutur mu acaba onu bilmiyorum :KK43: :KK43:

Saçını yarı yarıya sulandırılmış sirkeyle durulayın akabinde tarayın 2 saat falan kalsın sirke saçında. Ertesi gün tekrar yapın.

X