bit pazari

lale1990

BİR KIZI BİR OĞLU VARMIŞŞ
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2013
1.283
61
83
Gaziantep
merhaba hanimlar evde satmak istedigim ikinci el bi dunya esya var ama bu ptt kapida odeme veya kargo kapida odeme sekillerini hic bilmiyorum iki cocugum var ptt ye gidip yollayamam ama kargo gelip evden alsa teslim ettigi zaman parasini kapidan alabilirmi ve ben parayi nasil alabilirim beni bi aydinlatirsaniz cokk mutlu olurum simdiden tesekkurler

Ptt kapıda ödemeyi kaldırdı ev hanımlarına artık.
Ama aras kargoda var.
Ptt nin evden teslim alan kuryesi var mı bilmiyorum. Yok sanırım şubeye götürmeniz gerek.
Ödemeyi de ptt den hesap açtırırsanız oraya yatırır alıcılar.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

aras kargoda nasil oluyo yani mesela ben simdi paketi hazirladim gelip aldilar aliciya gitti peki para bana nasil ulasacak kargoyla anlasmami yapicam nasil olacak ayy cok soru sordum ama

aras kargoda nasil oluyo yani mesela ben simdi paketi hazirladim gelip aldilar aliciya gitti peki para bana nasil ulasacak kargoyla anlasmami yapicam nasil olacak ayy cok soru sordum ama

Yok canım ne anlaşması. Arasla yollamadım hiç ama onlara hesap no veriyosundur 1-2 tl komisyon alırlar muhtemelen, senin paketin alıcıya ulaşınca o kapıda öder aras da aldığı parayı senin hesaba aktarır.
Yani mantıken böyledir ama arası arayıp sormak lazım kapıda ödemeli olayı belki sadece esnaf içindir. Fatura keserek ürün gönderenler için yani. Biz normal ev hanımıyız fatura kesmiyoruz ya, devlet yeni yasalar çıkardı artık o nedenle kargolar kapıda ödemeliyi kaldırıyolar yavaştan.
Arası bi arayıp sorun kapıda ödemeli kargo yollamak istiyorum ama ev hanımıyım fatura fln şart mı diye.

peki arayip sorayim bakalim kargoyu

ya ptt de de soyle bisey var mesela ben urunu yolladim karsidaki parayi yollamazsa veya onlar bana nasil guvensin ya ben parayi alir urunu yollamazsamm internetteki elden satis sitelerinde okudum cok oluyo boyle seylerr o yuzden teteddut ettim acikcasi boyle kapida odeme daha mantikli gibi insallah kabul ediyordur aras kargo

Evet internetten alışverişte o risk var malesef. Kapıda ödemeli de kalkıyor yeni yasalar yuzunden.
Arası arayıp sorun, fakat şu da var. Arasta varsa bile kargo ucretini karşı taraf ödediğinden zaten 2. el alıyoruz diyerek en ucuz kargoyu tercih ediyo insanlar. Ptt yi yani. Bitpazarı nda her şey ptt ile yuruyor. Yani karşıdaki insanlar sizin arasla gönderme isteğinizi kabul etmeyebilirler. Çoğu etmez hatta.
Ben de çok alışveriş yapıyorum, tek yolu uzun uzun konuşmak ve güvenilirliğini ölçmek. Telefon adres isim vs bilgileri iyice almak.
Bi de memnuniyetsizlik topiğini okuyun ordaki. Orda mimlenmiş isimler var onlarla alışveriş yapmazsınız.
Gözünüz korkmasın o kadar da.

Aras kargo ve diger kargolar kapida odemeyi yapiyorlar. Anlasmaniz gerek. Size fiyat teklifinde bulunuyorlar. Kabul ederseniz calisiyorsunuz. 7 ila 9 lira arasinda degisiyor.

Son düzenleme:
ptt kargoda kapıda ödeme kalktı, diğer kargo şirketleri yapıyormu bilmiyorum ama bit pazarında yapacagınız satışlarda kimse diğer kargo şirketlerini tercih etmez haberiniz olsun 3 katı kadar kargo ücreti çıkıyor çünkü ptt'ye nazaran bu yüzden de kimse tercih etmiyor

ama bastada demistimm yazimda ben karsimdakine nasil guvenicem ptt yoluyla birde ben gidemem ptt ye iki cocukla kargo ucretinide ben versem bu sefer sattigimdan bisey anlamiycamm ptt cokmu ucuzkii yani normal kargoya goree

ptt kargoda nasıl kapıda ödeme kalktı ben sürekli gönderiyorum.. ayrıca normal kargolar şirketler dışında kimseye kapıda ödeme yapmıyorlar.. hatta şirket olsa bile ayda 100 gönderi yapmanız lazım ki anlaşma yapsınlar.. ben interneten satış yaptığım için biliyorum.. ben bile e-ticaret yaptığım halde anlaşamadım kargoyla.. gönderim yeterli gelmedi.. neyse siz en iyisi pttye gidip kapıda ödemeyle gönderin..

ev hanimlarina ptt kargo kapida odemeyi kaldirdi diyor arkadaslar ben en iyisi yarin bi ptt ye gidip sorayim peki sizin ptt kartiniz falan varmi belki o yuzden yollayabiliyorsunuzdurr

ev hanimlarina ptt kargo kapida odemeyi kaldirdi diyor arkadaslar ben en iyisi yarin bi ptt ye gidip sorayim peki sizin ptt kartiniz falan varmi belki o yuzden yollayabiliyorsunuzdurr

kalktı arkadaşım bit pazarında sorabilirsin bütün arkadaşlar aynı durumda.
güvenmek zorundasınız yapacak bişi yok başka türlü satış olmaz . kötü durumlar yaşanıyor elbet alıcı alıyor ücreti ödemiyor. yada önce satıcı ücreti alıyor bu sefer o ürünü göndermiyor. yırtık lekeli mallar gönderebiliyor vs iki tarafta birbirine güvenmek zorunda yani bit pazarında herşeyi yaşadık gördük maalsef..
ptt sanırım 179 du arayınca kargoyu alıyodu evden ama sanırım büyük kargolar içinidir kıyafet için öyle gidip gelme yapmazlar sürekli

yurt ici kargo evden aliyo galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…