• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biten arkadasliklarimiz...

herkesin derdi ayrı... Sen doğumla uğraşırken o belki bambaşka sıkıntılarla uğraşıyor.

hiç bir şey ilk okul yıllarında gibi olmuyor. herkesin derdi sıkıntısı ayrı...

Öyle hissettim. Doğum döneminde bayanlar çok hassaslaşıyor bence arkadaşın seni ihmal etmezdi mutlaka bir derdi vardır.
Yok ya öyle olsa siler miydim hiç? Başka ortak arkadaşlarımızdan alıyordum haberlerini. Artı facebook ve instagramdan hergün gezmelerde eğlencede olduğunu görüyordum. Yoksa bu kadar kırılmazdım.

Arkadasligimi kolay kolay bitirmem ben ama bir hatasi olursa once konusurum, arkadasligima devam ederim ama ikinci hatasinda affetmem. Ona kafamda bir hafta sure veririm. O surede hatasini duzeltmezse zaten umrumda da degildir.

Kimileri beni bu konuda kati bulsa da en azindan iki yuzlu ve yapmacik degilim. :KK51:

Sana sunu anlatayim kisaca lisede unide can ciger biri vardi.rabi arada bana artci depremler yasatiyodu.ama en buyuk kaziklardan birini dugunumde yasatti.dugunumden iki gun once bi kac arkadasimla bitlikte beni cagirdilar gorusmek istediler gittim.bi tanesinin okul aciliyodu ogretmen birinin staji vardi baska sehirde zar zor ayarladklari.birininde sevgili ailesiyle tatile gidebilecegi tutmus .bana bunu gulerk soyledi .o can ciger arkadsim dedigim.daha sonra bana dedilerki yaa cok sasirdik senin iki gun sonra düğünü n var burya geldin.bende dedimki okadar yillik arkadaslarimsiniz.artik baska bir sehirde yasayacagim vefa denilen birsey var dddim utandilar sustular.
sonra hanfedi tatile gitmemis digetide rapor almis geldiler ama cok üzülmustum kendime.boyle insanlara deger verdigime.sana tavsiyem degmiyor birak oyle insanlari

Benim dostum kardeşim dediğim insan 12 sene boyunca yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen insanla. Ayrı düştük şimdi 2 ay olacak neredeyse. Çok kırgınım çookk.. Beni değilde 2 günlük sevgilisini seçti.. Durum şu ki Benim eşimle o kişinin sevgilisi tartışma yaşadı ve konu uzadı. Çok adım attım arkadaşıma onlar yaşamış olabilir bizi etkilemesin dedim. Eşim bile aranız bizim yüzümüzden açılmasın siz görüşün konuşun dedi eve gelsin ben giderim dedi. Adım attım atmadı. Konuştum konuşmadı. Son noktayı koydum ve yıllarca birbirimize özel anlarımızda yazmış olduğum mektupları alıp gittim evine.. Gözünün önünde yırttım gayet sakin ve tebessümle.. Bundan sonra sen sağ ben selamet... Candan erçetinin şarkı sözüyle noktayı koyuyorum.. Dostum sanıp aldanmışım meğerrr:KK42:
Cokkk iyi yapmissin dgemz oyle insanlara sukret daha kotu gununde arkandan vurmamis

Kardeşim dediğim insan doğum yaptım aramadı. Çok üzülmüştüm. Sildim artık. En acı olanı da birlikte zaman geçirirken dostluğun onun için ne kadar önemli olduğunu anlatmasıydı sürekli. Kardeştik,dosttuk,yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi ama lohusa depresyonuyla boğuşurken bir kere bile aramadı. Hoş tebrik için aramadığından depresyonumdan da haberi yoktu tabi.
Kiskanmistirda emin ol.mutlulugunu.

Az önce bir tane bitirdim evet evet az önce.
Aslında çoktan bitmiş bir arkadaşlık da yine kalbim dayanmadi öyle arkadasligimi kesemedim birden. Ama canıma yetti artik ya.
Hakaret küfür saygısızlık varsa orda dur derim ve bir daha da eskisi gibi olmam olamam.
Nitekim olmadim da.

Bir zamanlar cok sevip deger vediginiz, melek gibi iyi bildiginiz biri sizi hayal kirikligina ugratti mi? Size verdigi zarardan sonra gorusmeme karari aldiniz mi hic, hayatinizdan cikarmak mecburiyetinde kaldiniz mi?
Daha cok arkadaslik babinda konu. Ister dost kazigi deyin, ister affedilemez hatalar deyin yasadiginiza...
Bunu nasil unuttunuz? Nasil iciniz sogudu? Yoksa hic gecmiyor mu icinizin yarasi?

Biten guzel arkadasliklardan bahsetmek icin actim konuyu. Biten arkadasliklarimizi, dostluklarimizi ve bittikten sonra hissettiklerimizi, o kisinin yokluguna nasil alisabildigimizi, unutabildigimizi paylasalim.

Konudan tahmin edebilirsiniz ki su an boyle bir durum yasiyorum. Konuya ilgi gelirse ben de daha ayrintili yazarim icimdekini. Benim arkadasligim biteli 1 ay oldu, o kasvetli, uzuntulu zamandan ciktigim icin huzurlu olsam da bu kisiyle olan anilarimiz parca parca aklima geliveriyor birden. Bazen icim sizliyor, bazense "iyi ki artik yok" diyorum arkadasligimi bitirdigim nedenler aklima gelince. :KK51:

hayattaki enn büyük yaram belkide. üniversite 1 de tanıştığım ve kardeşten öte arkadaşım. yoktan yere, hiçbişey yookken bir yanlış anlaşılmadan bitti arkadaşlığımız. 5 yıl oldu hala rüyama giriyor. çocuğum gibi özlüyorum.

ortaokul, sonrasinda lisede'de beraber okudugumuz bir arkadasim vardi... yakin arkadaslar degildik... ama samimi arkadaslardik... siniflar ayrilinca, araya biraz sogukluk girdi... sonra okullar bitti herkes kendi yoluna gitti...
üzerinden bir kaç yil geçtikten sonra yeniden kontakt kurmaya basladik..
benim kangren olan gönül yaram vardi, onu en iyi ben anlayabilirdim...
Dinledim, teselli ettim, hatta onunla agladim.. vs vs ..
bir gün ne mi oldu?? onu üzen kisiden soramadigi hesabi, hiç tanimadigi benimkinden sordu (ki bende 1.5 senedir görüsmüyordum)... beyimiz önce benim oldugumu düsünmüs, sonra arkadasim oldugunu anlamis...
o konusmalarda tam olarak ne söylendi! ne yazildi! ne edildi! en ufak bir fikrim, bir bilgim yok...
sonuç mu? her zaman dib'in dibini gördügümü söyleyen ben! daha ne kadar dib'in dibine kadar battigimi sorgular oldum..
ayrica, benim senelerdir yasadiklarimi yakindan bilen arkadaslarimin tenezzül etmedigi bir durumdu bu... kaldi ki yakin demedigim ama samimi bir arkadas dedigim insandan aldigim bir darbeydi bu...

arkadaslarinizi iyi seçin.. herkes arkadas olabilir ama herkes iyi niyetli olmuyor malesef...!

hayattaki enn büyük yaram belkide. üniversite 1 de tanıştığım ve kardeşten öte arkadaşım. yoktan yere, hiçbişey yookken bir yanlış anlaşılmadan bitti arkadaşlığımız. 5 yıl oldu hala rüyama giriyor. çocuğum gibi özlüyorum.
Durumuna üzüldüm cidden :(
İnşallah barisirsiniz tekrardan eskisi gibi olursunuz

Off. Benim de bu bahsettigim sey hep aklima geliyor. Oyle yasam kalitemi dusurecek kadar degil, ama unutamiyorum yani. Insan arkadasligini bitiriyor da hafizasina sunger cekemiyor iste. Bir soz okumustum. "Gitmekle gitmis olmazsin. Aklin kalir, yuregin kalir." gibi bir seydi. Gercekten de oyle. Insan cok uzulerek bitirince icinde yara gibi kaliyor. Benimki de yara gibi, ama hep baska seylerle oyalanmaya, hayatimi guzel gormeye calisiyorum kabuk baglasin diye. Kendimi biraksam belki de bunalima filan girerim, kimbilir.

Off. Benim de bu bahsettigim sey hep aklima geliyor. Oyle yasam kalitemi dusurecek kadar degil, ama unutamiyorum yani. Insan arkadasligini bitiriyor da hafizasina sunger cekemiyor iste. Bir soz okumustum. "Gitmekle gitmis olmazsin. Aklin kalir, yuregin kalir." gibi bir seydi. Gercekten de oyle. Insan cok uzulerek bitirince icinde yara gibi kaliyor. Benimki de yara gibi, ama hep baska seylerle oyalanmaya, hayatimi guzel gormeye calisiyorum kabuk baglasin diye. Kendimi biraksam belki de bunalima filan girerim, kimbilir.

insanın hayatta bir ya da iki kez ikizi gibi bi arkadaşı çıkıyor karşısına. benim için de o öyleydi. şimdi de arkadaşlarım var ama hepsi benden çok farklı, onunla hiç bir konuda ayrı düşünmezdik. hiç barışmayı düşündün mü sen?

ben ankara da yaşıyorum, onunla kütahyada tanışmıştık. şimdi ankara da memurluk yapıyormuş. Allah yollarımızı kesiştiriyor da ikimiz de gururumuzdan yanaşmıyoruz barışmaya :D
Belli mi olur belki barisirsiniz ortada ihanet ve hakaret yoksa neden olmasın :D

Ben de çok yakın bir arkadaşıma bu yıl resti çektim.
Hiçbir şekilde pişman değilim.
Değişmişti. Ama bu değişimi kötü yönde oldu.
Başka insanların yanında bana farklı davranıyordu.
Biz bizeyken sorunsuzdu genelde.
Bunu zaten yapardı fakat önceden takmıyordum hiç.
Son yapışı ise bizim arkadaşlığın sonunu getirdi.
Geçen gün aylar sonra konuştum onunla. O iletişim kurdu daha doğrusu.
Öyle havadan sudan muhabbet oldu aramızda. Uzatmadan geçtim.

İyi ki bitirmişim dedim tekrar. Hiçbir şeyini merak etmiyorum.
Bitti mi tamamen kapanıyor o sayfa benim için çoğunlukla.
O kadar güzel yaşanmışlık var ki. Onları gülümseyerek hatırlıyorum sadece.
Her şeyin bir bitişi vardır. İyi ki arkadaşım olmuş ve iyi ki hayatımdan da çıkmış.
Mennunum ben kararlarımdan. Gönül isterdi ki hep sürsün fakat olamıyor bazen.

insanın hayatta bir ya da iki kez ikizi gibi bi arkadaşı çıkıyor karşısına. benim için de o öyleydi. şimdi de arkadaşlarım var ama hepsi benden çok farklı, onunla hiç bir konuda ayrı düşünmezdik. hiç barışmayı düşündün mü sen?
Benimki akraba aslinda. Gecen gun konusunu actim sitede. Yani omur boyu oyle veya boyle birbirimizin haberini alacagimiz biri... Ama cok cirkin sozler edildi. Esas muhattabim degil, ama onun kardesi tarafindan hem de. Hersey unutulur da bazi sozler unutulmaz. Bizimki daha basit bir ilisigi kesme durumu olacakken kardesi tarafindan dusmanliga, kine cevrildi, dusunebiliyor musun? Kardesi denen zat ne beni dogru duzgun tanir, ne ne yasadigimizi bilir. Bodoslama meseleye dalip son noktayi koydu, gerizekali. Ay hala sinir oluyorum ona. Olur da arkadaslik ettigim kuzenle barisirsam da o kardesiyle omur billah konusmayacagim. Zaten umrumda da degil. Bizimkisi bir de aile buyuklerine sicradi. 2 kisilikten cikti, aile meselesi oldu. Istersen son konuma goz atabilirsin merak ediyorsan. Boyle durum buyuyunce simdi barisilmiyor. En azindan uzunca bir sure muhattap 0lacak gibi degil aramiz.
Yeni bir de. 2.5 ay oldu sorun cikip da gorusmeyeli. Valla dusunmuyorum barismayi. En azindan adim atmayi dusunmuyorum. Cok isterse kendi gelir, ben gitmem. Boyle iste. Ben de o da gururluyuz. Karsi karsiya gelsek ortaya sizinki gibi bir durum cikardi zaten...
Sen dusunuyor musun barismayi?

Ben de çok yakın bir arkadaşıma bu yıl resti çektim.
Hiçbir şekilde pişman değilim.
Değişmişti. Ama bu değişimi kötü yönde oldu.
Başka insanların yanında bana farklı davranıyordu.
Biz bizeyken sorunsuzdu genelde.
Bunu zaten yapardı fakat önceden takmıyordum hiç.
Son yapışı ise bizim arkadaşlığın sonunu getirdi.
Geçen gün aylar sonra konuştum onunla. O iletişim kurdu daha doğrusu.
Öyle havadan sudan muhabbet oldu aramızda. Uzatmadan geçtim.

İyi ki bitirmişim dedim tekrar. Hiçbir şeyini merak etmiyorum.
Bitti mi tamamen kapanıyor o sayfa benim için çoğunlukla.
O kadar güzel yaşanmışlık var ki. Onları gülümseyerek hatırlıyorum sadece.
Her şeyin bir bitişi vardır. İyi ki arkadaşım olmuş ve iyi ki hayatımdan da çıkmış.
Mennunum ben kararlarımdan. Gönül isterdi ki hep sürsün fakat olamıyor bazen.

Bazen duygusallasiyorum bu konuda, ama bircok kez ben de boyle dusunuyorum. Aynen benimki de 180 derece karakter degistirdi. Artik cekilmiyordu. Kafayi yemeden sildim kurtuldum. Simdi baskasini bulsun delirtecek. Gerci arada bir eski anilari ozluyorum, ama iste... Demek ki hayirlisi buymus.
Bu arada kirmiziya boyadigim bakis acisini cok begendim.

Benimki akraba aslinda. Gecen gun konusunu actim sitede. Yani omur boyu oyle veya boyle birbirimizin haberini alacagimiz biri... Ama cok cirkin sozler edildi. Esas muhattabim degil, ama onun kardesi tarafindan hem de. Hersey unutulur da bazi sozler unutulmaz. Bizimki daha basit bir ilisigi kesme durumu olacakken kardesi tarafindan dusmanliga, kine cevrildi, dusunebiliyor musun? Kardesi denen zat ne beni dogru duzgun tanir, ne ne yasadigimizi bilir. Bodoslama meseleye dalip son noktayi koydu, gerizekali. Ay hala sinir oluyorum ona. Olur da arkadaslik ettigim kuzenle barisirsam da o kardesiyle omur billah konusmayacagim. Zaten umrumda da degil. Bizimkisi bir de aile buyuklerine sicradi. 2 kisilikten cikti, aile meselesi oldu. Istersen son konuma goz atabilirsin merak ediyorsan. Boyle durum buyuyunce simdi barisilmiyor. En azindan uzunca bir sure muhattap 0lacak gibi degil aramiz.
Yeni bir de. 2.5 ay oldu sorun cikip da gorusmeyeli. Valla dusunmuyorum barismayi. En azindan adim atmayi dusunmuyorum. Cok isterse kendi gelir, ben gitmem. Boyle iste. Ben de o da gururluyuz. Karsi karsiya gelsek ortaya sizinki gibi bir durum cikardi zaten...
Sen dusunuyor musun barismayi?

Ailelerin girmesi büyütmüş herşeyi evet, üzüldüm. sadece ikiniz arasında kalsaydı olay belki şimdiye çözülmüştü.
Bizim aramızda hiç çirkin sözler geçmedi. bir ara twütterına baktım bi şarkı sözü yazmış, sonra ben o şarkının devamını kendi sayfama yazdım, ben,im yazdığım yerin devamını da o sayfasına yazmış, ben arkadaşlıkla ilgili bi söz paylaştım ardından o paylaştı falan aslında böyle paslaşmalar oldu aramızda ama nihai sonuca varmadı. dediğim gibi kardeşten öte çocuğum gibiydi. ben barışmak isterim. ama gerçekten bu gurur işi bozuyor :)

Back
X