• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biten arkadasliklarimiz...

Ailelerin girmesi büyütmüş herşeyi evet, üzüldüm. sadece ikiniz arasında kalsaydı olay belki şimdiye çözülmüştü.
Bizim aramızda hiç çirkin sözler geçmedi. bir ara twütterına baktım bi şarkı sözü yazmış, sonra ben o şarkının devamını kendi sayfama yazdım, ben,im yazdığım yerin devamını da o sayfasına yazmış, ben arkadaşlıkla ilgili bi söz paylaştım ardından o paylaştı falan aslında böyle paslaşmalar oldu aramızda ama nihai sonuca varmadı. dediğim gibi kardeşten öte çocuğum gibiydi. ben barışmak isterim. ama gerçekten bu gurur işi bozuyor :)
Şarkı sözleri filan, siz bayağı barışmış duruyorsunuz zaten. :) Eğer barışmak istiyorsan adım at bence. Arkadaşlıkta gurur olmaz. Yarın birgün arkadaşının başına bir şey gelir de pişman olursun. hayat kısa. Nacizane tavsiyem.

Şarkı sözleri filan, siz bayağı barışmış duruyorsunuz zaten. :) Eğer barışmak istiyorsan adım at bence. Arkadaşlıkta gurur olmaz. Yarın birgün arkadaşının başına bir şey gelir de pişman olursun. hayat kısa. Nacizane tavsiyem.
ay öyle mi dersin. mesela mesaj attım diyelim, ya terslik yaparsa :)

merhabalar...

hepimiz aynı konudan muzdaribiz galiba, konuyu görünce içim cız etti. Hala görüşmeye devam etseydim 19 yıllık arkadaşım olacaktı. 1 yıldan fazladır görüşmüyoruz, sebebi de yeni sevgilisi hayatına girdiğinden beri ve özel üni.de okumaya başladığından beri çok değişmesiydi. Çalkantılı bir dönem geçiriyodum destek olacağına köstek oldu, olmayacak laflar etti bana vs... Affedemiyorum hala. Her neyse, bu yaz nişanım oldu haber vermedim. Facede ekliyiz gördü hiçbir tepki de vermedi zaten. Düğünüme çağırmayı düşünmüyorum, ileride keşke çağırsaydım der miyim diye de düşünmeden de edemiyorum. Siz olsanız napardınız?

cok eski zamanlardaki arkadaslarimin bir cogunu oxluyorum aradan uc dort sene gecmesine ragmen onlrin yoklugunu ariyorum
Esim istemedi kimisini kimiside sonradan deistigi icin arkadasligimiz bitti bazilarinda ben sucluydum bazilarinds onlar ama hala ozluyorum iste

merhabalar...

hepimiz aynı konudan muzdaribiz galiba, konuyu görünce içim cız etti. Hala görüşmeye devam etseydim 19 yıllık arkadaşım olacaktı. 1 yıldan fazladır görüşmüyoruz, sebebi de yeni sevgilisi hayatına girdiğinden beri ve özel üni.de okumaya başladığından beri çok değişmesiydi. Çalkantılı bir dönem geçiriyodum destek olacağına köstek oldu, olmayacak laflar etti bana vs... Affedemiyorum hala. Her neyse, bu yaz nişanım oldu haber vermedim. Facede ekliyiz gördü hiçbir tepki de vermedi zaten. Düğünüme çağırmayı düşünmüyorum, ileride keşke çağırsaydım der miyim diye de düşünmeden de edemiyorum. Siz olsanız napardınız?

Ben yeni ortam yapıp, yeni insanlarla tanışınca değişen karaktersizlerle hiçbir zaman görüşülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Nişanlanmışsın, tek laf etmemiş bile. Hala nasıl düşünürsün düğününe çağırmayı?
Neyin pişmanlığını yaşayacaksın? Bugün ben bir kez daha iyi ki iletişimi kesmişim diye düşünüp sevindim mesela.
Gram üzülmüyorum.

Çok değiştiğini gördüğüne göre hiç oralı olmaman lazım.

Benim arkadaş da öyleydi. Çok ama çok soğumuşum ben artık. Senin de soğuman gerekmez mi?
Üzülecek bir şey yok. Kabullen. Onun yüzünden olmuş sonuçta bu duruma gelmeniz. O takmıyorsa sen de takmayacaksın. Duygusal düşünme sakın.

Herkesi hemen dost ilan etmem. Arkadaşım çoktur, ama dost diye içime aldığım insan sayısı çok azdır. Bu yüzden kolay kolay dostluk biteremem. Dostlarıma toleranslı davranırım, ama güvenim bir kere kırıldı mı da bir anda soğur içim. İçim soğur soğumaz da silmem, şans vermeye çalışırım. Zaman tanırım. Olmuyorsa da hayatımdan sessizce çıkarırım. Kavga etmeden, çirkinleşmeden...

Güvenemediğim insanlarla yakınlık kuramıyorum. Rol de yapamıyorum. Soğudum insan hemen anlıyor bende bişeylerin eskisi gibi olmadığını. Özetle,

Bir insanla içim soğumadan arkadaşlığımı bitirmiyorum zaten. Bitmişsse içim çoktan soğumuş demektir. Defalarca bitmesin diye kendi içimde çabalamışımdır ama olmamış demektir. Yüreğimden onun yüreğine doğru oluşan bağda zaten kopukluklar olmuş demektir.

Ben resmen büyük bir dost kazığı yedim... çok öfkelendim... ama ektiklerini kendi biçti ilahi adalet diyelim. Yolda bir kaç kez karşılaştık.... öfkelide olsam hiç kimseye küsmediğimden ki bu benim doğamda yok. Sadece merhabasına ilgisiz bir merhaba dedim. Tekrar merhaba diyecek yüzünün olması çok tuhaftı inanın. Ama çıkardım o arkadaşı hayatımdan. küslük yok. olmayan birine küslükte olmaz. o kaybetti... bana da insanlara güvenmemeyi öğretti.

merhabalar...

Ben kendimi sizin yerinize koydum ve konuyu acarken kastettigim insani dusundum.
25 yasindayim, bekarim. Yarin bir gun evlenirsem bu kisiyi cagirmam. Ne cenazeme ne dugunume isterim. Evet, icim aciyor mu? Aciyor. Ozluyor muyum? Evet. Ama bitmis. Hem de cok cirkin bir sekilde bitmis bir sey bizimkisi. Ben bitirdigim insani yok sayarim. O kisi benim icin dunyada yoktur. Ne ben onun iyi kotu gunune giderim, ne o gelsin isterim. Sertim biraz bu konuda. Tabii siz icinizden geleni yapin. Kendi mutlulugunuzu dusunun. Kendinizi kasmayin. Hangi davranis size daha huzur veriyorsa onu yapin, sonradan pisman olmayin.

Arkadaşlıklar in icinde en cok cikar iliskileri beni uzuyor baskalrinin sirtindan gecirmek isteyen tipler var boylelerindenn uzak dduruyorum be bu yuzden bircok arkadasligim bitti insanlar baska bi insani neden kullanirki

Bir zamanlar cok sevip deger vediginiz, melek gibi iyi bildiginiz biri sizi hayal kirikligina ugratti mi? Size verdigi zarardan sonra gorusmeme karari aldiniz mi hic, hayatinizdan cikarmak mecburiyetinde kaldiniz mi?
Daha cok arkadaslik babinda konu. Ister dost kazigi deyin, ister affedilemez hatalar deyin yasadiginiza...
Bunu nasil unuttunuz? Nasil iciniz sogudu? Yoksa hic gecmiyor mu icinizin yarasi?

Biten guzel arkadasliklardan bahsetmek icin actim konuyu. Biten arkadasliklarimizi, dostluklarimizi ve bittikten sonra hissettiklerimizi, o kisinin yokluguna nasil alisabildigimizi, unutabildigimizi paylasalim.

Konudan tahmin edebilirsiniz ki su an boyle bir durum yasiyorum. Konuya ilgi gelirse ben de daha ayrintili yazarim icimdekini. Benim arkadasligim biteli 1 ay oldu, o kasvetli, uzuntulu zamandan ciktigim icin huzurlu olsam da bu kisiyle olan anilarimiz parca parca aklima geliveriyor birden. Bazen icim sizliyor, bazense "iyi ki artik yok" diyorum arkadasligimi bitirdigim nedenler aklima gelince. :KK51:

benim 25 yıllık kuzenimle ( kardeş gibi bildiğim insandı ) bütün ilişkimi bitirdim . eğer haketmiyosa bitirceksin bazı şeyleri görmezden gele gele hep bizden gidiyor çünkü

canım ya zararın neresınden donsen kardır boşver uzme kendını bır tecrube olsun bu sana benımde oyle dostlarım vardıkı gece gunduz demden yanlarına koştugum ama anladımkı gercek dostluk yokmuş şimdı yalnızım komşulardan başka arkadaşım yok malesfmı dıyım ıykı yokmu dıyım mrb mrb okadar duşmeden anlamıyor ınsan arkadaşı dostu kım

Ben yeni ortam yapıp, yeni insanlarla tanışınca değişen karaktersizlerle hiçbir zaman görüşülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Nişanlanmışsın, tek laf etmemiş bile. Hala nasıl düşünürsün düğününe çağırmayı?
Neyin pişmanlığını yaşayacaksın? Bugün ben bir kez daha iyi ki iletişimi kesmişim diye düşünüp sevindim mesela.
Gram üzülmüyorum.

Çok değiştiğini gördüğüne göre hiç oralı olmaman lazım.

Benim arkadaş da öyleydi. Çok ama çok soğumuşum ben artık. Senin de soğuman gerekmez mi?
Üzülecek bir şey yok. Kabullen. Onun yüzünden olmuş sonuçta bu duruma gelmeniz. O takmıyorsa sen de takmayacaksın. Duygusal düşünme sakın.

Ben kendimi sizin yerinize koydum ve konuyu acarken kastettigim insani dusundum.
25 yasindayim, bekarim. Yarin bir gun evlenirsem bu kisiyi cagirmam. Ne cenazeme ne dugunume isterim. Evet, icim aciyor mu? Aciyor. Ozluyor muyum? Evet. Ama bitmis. Hem de cok cirkin bir sekilde bitmis bir sey bizimkisi. Ben bitirdigim insani yok sayarim. O kisi benim icin dunyada yoktur. Ne ben onun iyi kotu gunune giderim, ne o gelsin isterim. Sertim biraz bu konuda. Tabii siz icinizden geleni yapin. Kendi mutlulugunuzu dusunun. Kendinizi kasmayin. Hangi davranis size daha huzur veriyorsa onu yapin, sonradan pisman olmayin.

Merhaba, aylar geçmiş ama cevap yazmak istedim. Memleketimde kınam, başka şehirde düğünüm oldu. Bu arkadaşımı kınama da düğüne de çağırmadım, aramızdaki bağların tamamen koptuğunu düşündüm. Zaten hiç konuşmuyorduk sadece faceden ekliydi. Ama çağırmadığım halde geldi. Kınam köyümüzde oldu karanlıkta zor bulmuşlar hala gözümün önünde rüya gibi onu ilk gördüğüm an. Tabi bu kırgınlıklar hemen unutulmaz ama insan gerçek arkadaşını hem iyi günde hem kötü günde anlıyormuş. Çağırmadığıma da çok pişman oldum açıkcası, utandım

Merhaba, aylar geçmiş ama cevap yazmak istedim. Memleketimde kınam, başka şehirde düğünüm oldu. Bu arkadaşımı kınama da düğüne de çağırmadım, aramızdaki bağların tamamen koptuğunu düşündüm. Zaten hiç konuşmuyorduk sadece faceden ekliydi. Ama çağırmadığım halde geldi. Kınam köyümüzde oldu karanlıkta zor bulmuşlar hala gözümün önünde rüya gibi onu ilk gördüğüm an. Tabi bu kırgınlıklar hemen unutulmaz ama insan gerçek arkadaşını hem iyi günde hem kötü günde anlıyormuş. Çağırmadığıma da çok pişman oldum açıkcası, utandım

allah mesut etsin.
Hayat bu neler neler oluyor. Demek seni çok seven çok iyi bir dostunmuş. :)

Pişman olacağın hiçbir şey yok.
O sana kırılmış olsa, seni kötü bilse gelmezdi ki.
Demek ki hatasını anlamış. Ve adım atmış.
Hemen drama bağlamamak gerek bence.
Dik durmak lazım. Kıymetini anlamış işte ne güzel.

Ben hiç uzulmedim. Hatta Hayatımdan çıktı diye çok sevindim. Çıkarları uğruna arkadaşlık yapan insanlar varsa gittiğine hiç uzulmeyin degmiyor. Ama ben biraz safim normalde hiç kötülük yoktur icmde biz esimle sevgiliydik ve arkadasimlada tanistidim. Kız bnm yanımda sürekli Sevdiğime bakıp duruyormus ben anlamamisim. Sonra bana gamze bu seni bırakır. Aldatır bence sen çok bağlanma diye bni soğutmaya çalışıyor. Bende o beni çok seviyor öyle bisey yapmaz dedim. Sonra aradan zaman geçince asılmış eşime bende bilmiyorum söylemedi eşim çünkü sonra eşim artık gorusme onunla konuşma gitme gelmesin demeye başladı benm başta zoruma gitti. Biz nisanlandik nisanımıza gelmedi. Neyse dedim musait olamamıştır. Sonra bugün eşime sen neden sevmiyorsun bu kızı dedim anlatılan ama kizma dedi bene tmm dedim sevgiliyken bana asıldı gamze çok çirkin onunla sevgili olup ne yapacaksın evde yalnızım gelsene diye bana mesajlar attı bende sen üzülme diye söylemek istemedim dedi. Çok kizdim eşime bana zamanında söylemediği için ama onada hak verdim. Sonra o arkadaşı min tavırlarına baktım bizim eve sadece net için ve bide yemek yeme için gelio gel dediğinde gitmedim msj attığında cevap vermedim. Gordum selam vermedim. Sonrasında anlamış olacak ki beni görünce kafasını kaldrmiyordu

Bende bolca dost kazığı yedim :) Ama en sonuncusu beni gerçekten şaşırttı yıllarca ailem tarafından uyarılmama rağmen dinlemedim yine arkadaşlığa devam ettim belki de yalnız kalma korkusuydu. Kavga ederek küstük hani derler ya bir insanın edebi kavga ederken belli olur diye bende belli bir yere kadar söyleyeceğimi söyledim sonra sustum ama hiç bir şekilde birşey yazmadım çünkü karşımdaki insanı tanıyamıyordum bu da beni daha da üzüyordu. Ben sustukça daha da sinirlendi doğum günümde saat tam 00.00 da twitterdan benim hakkımda ağır tweetler attı (üstelik ben hiç bir yerde ne birşey yazmış ne de birisine kavga ettiğimi anlatmışım) Onun bu haline baktıkça onun için çok üzüldüm kafasından nedenler uydurup nefret dolu mesajlar atıyordu hem bana hemde çevremdekilere. En sonunda bana yaptığı iyiliklerin listesini yazıp gönderdi doktora götürdüğünü bile not almış. Ben yine sesimi çıkarmadım evet bana dostluğumuz süresince çok iyiliği dokundu ailesinin de iyiliklerini göz ardı edemeyeceğim ama bunlar karşılıklıydı bende en az onun kadar iyilik yaptım ama bunu ben iyiyim demek için demiyorum dostlar birbirlerine destek olurlar iyilik yaparlar diye söylüyorum.
uzuuuun lafın kısası onunla küstükten sonra yanında kalan arkadaşlarını da aynı şekilde uzaklaştırdı kendisinden şimdi benim daha da çok arkadaşım var o yanımdayken yeni insanlarla tanışmamı resmen engelliyormuş.

Küçük çocuktuk. Büyüdük.
Orta okul bitti. Liseye başlayacaktık.

Dedi ki:
-Senin dindar bir insan olacağını bilseydim seninle arkadaş olmazdım.

Peki, dedim.

Hal hatır sorduk yine birbirimize. Zamanla azaldı.
Sonra bir daha hiç konuşmadık.

İki sene önce otobüste rastlaştık. Görmek güzeldi. İyi olduğunu öğrenmek güzeldi. Ayak üstü konuştuk.

İyi kızdı. Hala severim kendisini. Sadece arkadaş olmasak ikimiz için de daha iyi olacaktı.

Farklı yönlere gitsek ve arkadaş olamasak da bazen arayıp doğum gününü kutlayasım geliyor.
Arasam mutlu olur mu ki o da?
Unutulmamak iyi gelir mi?

Bilmem.

Back
X