canım bilgilerin için teşekür derim şahsım adına. benim sorunum cildimde sivice izleri, kocaman bir güneş lekesi var, gözeneklerim belli, xilt doktoruna gittim. tam olARAK CİLDİMİN NE OLDUĞUNU söylemedi yani o kadar ilgisizdi, sadece yüzüme bakıp yazdı, çizdi, soğuk sıcak şeyler yeme içme, yüzüne sürme dedi. kendi cildini görsen ç,llerle dolu neyse.senden ricam ne yapsam gözenkerlim küçülür, siyah noktam çok burnumda neyle giderilir, sodayı buz kalıbana koy demişsin, dr soguk değdirme dediya, başka nasıl denerim, birde lekeler neyle gider. çok teşekkür ederim. ayrıca bacağımın bir kısmında egzama oluştu ne yapalbilirim sağolasınMerhaba kizlar tibbi ve aromatik bitkiler bolumu okudum bilmeyenler icin kisaca hani sabah programina cikan bitkiciler farya iste o bolumu okudum size yasadigim bir tecrubeyi anlatmak istiyorum ozellikle sivilce ve sivilce lekesi hususunda...
Universidedeki oda arkadasimin yuzu yagli ve sivilceli idi buna bagli olarak lekeleride vardi tabi...Ben de okulda ogrendigim bilgilere dayanarak arkadasima bir sey yaptim ve iyi geldi...Yaptigim sey suydu;okudugumuz yer sahillik bir yer oldugu icin biberiye bol bol yetisiyordu parkta bahcelerde arkadasimla bu biberiyeleri ciceklenme doneminde(Mayis)ayinda topladik guzelcene yikadim sirkeli suda beklettim daha sonra bol suda duruladim demleme yontemi ile (cay gibi) demledim daha sonra sogumaya biraktim bunu buz kaliplarina koyup dondurduk her gun 1 buzú alip yuzunde gezdirdi okadar iyi geldikiii cildi harika olduuu
(bitkisel yontemlerin etkisini 2 haftada gorebilirsiniz ancak) 2-3 hafta yapti farkedenler oldu cildindeki degisimi inanilmazdi denenmis test edilmistir boylelikle buda benim ILK TEDAVIM OLDU:)
Baska sormak istedig\kleriniz varsa bildigim kadariyla en dogru sekilde bilgilendirmek isterim sizi sevgileeeer...:26:
3 gundur maydanozla buz kaliplarini deniyorum,
birde saci gurlestirmek icin yapabilcegimiz bisey varmi diye merak ettim..
ilknurcum benımkı bıraz farklı sanırım kabız olmuyorum bagırsaklarım calısıyor ama acı yersem calısıyor kı bu da hemoroıdın dusmanı olarak bılınır ama dogdugumdan berı kımsenın yıyemedıgı kadar acı yerım acı yemezsem bagırsaklarım calısmıyo bı de hemason dıye bı krem kullandım o ıyı geldı ara ara yıne tekrarlıyo tabı o ayrı mesele et bagırsakları calıstırr derler ya bana tam tersı yapıyo yanı demek ıstedıgım dıger ınsanların bagırsaklarını calıstıran besınler bana ters tepkı yapıyo acı baharat turu ıse raatlatıyo benım hemoroıd sorunum dogumdan kalma sezeryanla dogum yapmıs olmama ragmen meme olustu denemedıgım sey kalmadı be ılknurum ama ebegumecını duymamıstım onu muhakkak deneyecegım pekı bıtkının yetısme zamanı var mı hanı bıberıyeyı mayıs ayı gıbı toplamıssınız ya onunda oyle bı zamanı varsa ona gore uygulayayım bı de ben ekmek yemem sadece kahvaltıda yerım o da cok az cay ıcerım bak ama acık ve az sekerlı ama zayıflamak ıstemıyorum zaten su an 36bedenım daha zayıflarsam kıl gıbı kalıcam boy 174 kılo 54 zayıflamam gerek hatta 2-3kılo alsam ıc fena olmazbıldıgım kadarıyla keten tohumu bagısıklık sıstemınıde guclendırıyodu aslında cok faydalı bı bıtkı zayıflama ısı olmasa ben yabanı lavantayı duydum bı arkadasımdan gunluk pet gıbı haslanmadan yesıl olarak kullanıldıgında gecırıyormus ama senın gıbı bılen bırınden duymadıgım ıcın bıtkıyı arastırmadım bıle sana cok soru soruyorum kusura bakma ama sen yandın ben artık senın pesını bırakmam cunku sana soracak o kadaaaaaaaaaaaaar cok sorum var kı sımdı en onemlılerını sordum korkutmayım gozunu dıye emegıne saglık canım benım cok guzel bı konu baslık acmıssın ılaclara cok guvenemeyen bırı olarak bıtkılerle ılgılenen bırını bulmak gercekten cok guzel kucuk bı ornek vereyım ne zaman mıdem ve bagırsaklarımdan raatsız olsam ve hastaneye gıtsem serum verılıryo o serumdan sonra bagırsaklarımın duzenı bozuluyo tamam hastalıgım gecıyo anında ama hemoroıd acısı hastalıktan beter oluyo o yuzden ılacların bılesenlerınden dolayı fayda zarar etkısı benı urkutuyo bıtkılerde urkutmuyo degıl ama bunda en azından sadece bı noktaya yonelıyosun tek bır bıtkı daa masum yanı
cok sagol canım benım bız suan sark gorevındeyız yanı esnafların guvenılır olanı ya da tanıdıgım bıldıgım bı esnaf yok sahte olmadıgını anlayabıır mıyım pekı bı de lavanta ve papatya cayının ölcusu ne papatya antıbıyotık ozellıgı olan bı bıtkı ve yanlıs atırlamıyorsam 2-3 adet kullanılıyodu ırı yapraklı mayıs papatyaları ama tam olarak hatırlayamıyorum sen bılıyosundur muhakkak mıktarınıda yazarsan sevvınırım ılknurum bı de ıkısıde kaynama degıl demleme degılmı
cnm öncelikle çok hoş olmuş bilgilerini bizimle paylaşıp bilgilenmemizi sağlaman Allah razı olsun..bn sorularımı sıraliim cevaplarsan sevinirim
1.hamile olduğumdan çatlak oluşumunu önlemek için herangi bi nemlendirici kremin içine kakao, ceviz, tatlı badem yağı ve e vitamini ampül karıştırıp karın bölgeme sürüyorum.. kakao yağı ztn çatlaklara iyi geliyomuş. aktardan aldığım kakao yağı kahverengi kakao gibide kokuyo ama geçen shiffa diye bi marka var bilirsin onun kakao yağını gördüm o distile yöntemiyle üretilmiş ve suyun üzerinde belli bi miktar yağ birikmişti rengide koyu değildi..diğer aldığım kakao yağının 2 katıydı fiyatı..ya çok düşündürdü bni acaba bu hani klasik aktarlardan aldığımız yağlar gerçekmi yoksa bi katakulle dönüyomu sanki bildiğin yağla kakaoyu karıştırmışlar izlenimi oluştu bnde shiffa nın ürününü görünce..ya sn bilirsin en güvenilir marka nedir bu kullandığımız yağlar çünkü eğer gerçek değilse niye para döküp boşuna umut bağlayalım..
2.bide hani bazı bölgelerde kararma oluyo özellikle bikini bölgesinde bi türlü anlayamadım nedenini buraların rengini açmak yani normal ten rengine dönüştürmek için ne gibi karışım kullanabilirim..
cavabın için şimdiden teşk. cnm çok iyi oldu bu konu aklıma takıldıkça sni rahatsız ederim
canım ben de bi anormallik var herhaldegül suyunu da denedim bir süre gel gelelim benim cildimi sıkılastırması gerekirken gözeneklerim acildi kocamn oldular.kullanmayı kestim ben de...o zman senden de aldıgım gazla cay ıcmeye devam:) hım unutmadan fazlasnın bir zararı olur mu??max ne kadar içebilirim? günde bir defa yeterl midir?
ilknurcum bir sorum daha olacak:78: bi arada forumda yumurta sarısı yağı diye bi topıc vardı,o topıce de yazdım kullanan arkadaşlara fakat cevap alamadım.sen duydun mu hiç bu yağı? kullandığımız diğer yağlardan daha mı etkilidir kirpik uzatma konusunda( hint,badem vss...)
selamlar daha yeni gördüm bu topiği çok güzel bilgiler vermiş ilknur arkadaşımız tşk ediyorum
ben uzun zamandır gül suyunu kullanıyorum roselife dı sanırım markası onu kullandığımdan beri cildim düzene girdi artık sivilceli bir cilde sahip değilimartık regli zamanlarında tek tük çıkıyor..gülsuyu benim için süper bir tonik ve nemlendiricidir birde innova nın maske,rimeli ve toniğinide kullandım onlarda çok iyi söylemeden edemiyeceğim..
yalnız benimde cildim gözenekli ve yağlı..yağ dengesini gülsuyu ile orantılıyorum ama gözeneklerimi ilk önce temizlemek ve daha sonra sıkılaşmasını sağlamak lazım..cilt bakımına başladım bu arada sıkılaşmasını sağlamak için kesinlikle senin önerdiğin sodalı buz tarifini kullanıcambirde göz altım çökük ve mosmorr genetik olarak ve göz yapım olarak :26: onun içinde önerdiğin elmasuyu yada lavanta çayını kullanmaya başlıcam
bizimle bilgilerini paylaştığın için tşk ediyorum
canım bu merhemle beraber ben yagıda kullandım ızlerımın rengı acıldı.cildin yorulur demıssın bende o yuzden cok az mıktarda suruyorum cıldıme.evet yas daha 24 bende cok sey kullanmak ıstemıyorum erken yasta cıldımı yıpratmamak ıcın.
benimde öğrenmek istediğim bir şey var. umarım banada cevap verecek bir cevabın vardır. çünkü yıllardır bununla uğraşıyroum. bir süredir kk deki hanımlarla dermaroller diye bir cihaz ile çatlaklarımızı geçirmeye çalışıyoruz. seanslardan sonra uygulanan bölgeye çatlakları geçirmek için doğal yollardan ne sürmemizi önerirsin.
5 gundur buzlu maydanozu deniyorum ve sanirim faydasi var.
Carsamba gunu mikrodermabrasyon tedavisi yaptirdim,
yaptiran uzman ertesi gun yuzumde asiri derecede sivilce cikabilir ihtimalini soyledi ama,
1,2 disinda hic cikmadi, bunuda sanirim maydanozlu buza borcluyum
demleme olarak yapiyoruz ecett,,,Malesef yaglarin gercekligini anlama konusunda birsey soyleyemem uzgunummm o guvenmeyle alakalii,,,,canim lvanta cayi soyle bir bir bucuk tatli kasigi kurutulmus lavantadan alip uzerine bir su bardagi sicak su dokerek hazirlanir papatyada ayni sekilde 7-8 dakika bekletilip icilir hemoroidine gelince ettt bagirsaklari calistirir dogru ama hemoroidi olan bir kisiye hayvansal et peynir felan onerilmez maledef et yiyince sende ters etki gostermesi normal hemoroidde maledef yediklerine dikkat etmelisi :) yabani lavanta konusuna gelince ne desem yala olur duymadim tatlimm ama lavantanin ozelliklerinden birisi mikrop oldurucudur belki bu konuda ise yariyordur ama ben sahsen duymadim hemoroidle olan iliskisini belkide ole bisi vardir halk arasinda optum
çay agacaı yagı çocuklar bitlenmesin die şampuana katılsın demişsin peki bit varsa ne yapılmalı
canım bilgilerin için teşekür derim şahsım adına. benim sorunum cildimde sivice izleri, kocaman bir güneş lekesi var, gözeneklerim belli, xilt doktoruna gittim. tam olARAK CİLDİMİN NE OLDUĞUNU söylemedi yani o kadar ilgisizdi, sadece yüzüme bakıp yazdı, çizdi, soğuk sıcak şeyler yeme içme, yüzüne sürme dedi. kendi cildini görsen ç,llerle dolu neyse.senden ricam ne yapsam gözenkerlim küçülür, siyah noktam çok burnumda neyle giderilir, sodayı buz kalıbana koy demişsin, dr soguk değdirme dediya, başka nasıl denerim, birde lekeler neyle gider. çok teşekkür ederim. ayrıca bacağımın bir kısmında egzama oluştu ne yapalbilirim sağolasın
cok sevindim buradada paylastigin icin gelismeyi tesekkur ediyorum sanaa yararli olabilmek cok hosuma gidiyor cok sevindirdin beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?