Seni öpüryolar
Ben dondurma şemşişiylen kolacanıp dururun
2 soluk alip verdimele,
Kızıp duru henki hölen, tüvblerer osun, künağaa boynuna ne laf ettim hinci öle.
Öle yazıp duru bi de, atsın kendini koktuktan
Ben neyeağim?
Gonuşup dussunlar gari,
Yetti gari, susçen bunlara
Ağlyıp gıyıya geliyorlar
Yazıyon, öte git seni sevmedim diyip duru
Nepan
Yazcen işte iğnadığna
Yazcen
Başlarda bende aynen sizin gibi düşünüyordum ama evde tadilat bitti iş temizliğe yerleştirmeye kaldı ama hareket yok ....Misafir evin bereketidir derdi rahmetli babam. Sülalemiz tüm Türkiyeye dağılmış durumda olduğu için çok misafir ağırlarız, çok misafirliğe gideriz yatılı olarak. Çocukluktan beri böyle gördüğüm için hiç zor gelmez bana misafir ağırlamak, misafirlikte de gayet rahatım.
Evin içinde yaşanırken, eşya varken tadilat yapmak dünyanın en zor ve yorucu işi. Kadıncağız tek başına anladığım kadarıyla. Ne kadar büyük bir rahatsızlık verebilir ki size?
Zaten kırıcı davranmayız sadece harekete geçmemesi beni şaşırtıyorBaşkasının evinde kalmayı da, başkasının evimde kalmasını da sevmiyorum. Kendi düzensizliğim içinde belirli bir düzenim vardır. Ve üçüncü bir kişi maalesef o görünmez düzenimi bozuyor gibi hissediyorum.
Zorunluluk hallerinde bir hafta, on gün ağırlamak neyse ama 25 gün uzun bir süre, daralmakta haklısınız. Ama az kalmış gibi görünüyor, sabredin kırmayın kadını.
Ben de aynen senin gibiyim .Gider temizlerim gerekirse evini cokta ozenmem hadi neyse. 5 gunden fazlasina dayanamam misafire alerjim var herseyi bana batar kaldi ki kendimde biyerde olsam fazlalik gibi hissederim kalmam. Oglaklar böyledir
Yapilacak yer kalmadı bitti beni şaşırtan nokta buKimsede yatılı kalmayı sevmem. Misafir gelse aslında severim. Ama annem hep çok stres yapardı temizlik ve yemek konusunda (hala öyle), ve onun etkisi bende hala sürüyor. Simdi kendi kendime daha rahatım bu konuda. Sorunuza gelince: siz kardeşleriniz anneniz ve teyzeniz evi gelecek haftasonu neden beraber temizleyip yerleştirmiyorsunuz? Yoksa daha yapılacak yeri çok mu?
Açıkçası biraz 3 kuruş 5 kuruş hesabı yapan biri benim de düşüncem bu artikKesin beleşçi
Az fatura gelsin diye hizmetçilik yaptırıp, maddi sömürü yapıyor
Ilk zamanlar biraz yardım ediyordu onu da bıraktı geçen sabah kahvaltısını edip çıkıp gitmiş...Misafir severim ama sevdiğim kişilerse, yok haddini bilmeyen, yedikce onu bunu isteyip ya da yedikten önce ve sonra eleştirense, ağzı var dili yok derler ya ha birde bunun tam tersiyse çenesi durmuyorsa, hele hele bir de bir işin ucundan tutmayip kicini devirip günlerce yatan bir tipse gelmesin net.
Var ama yapmazlar öyle bisey bu zamana kadar aldı artık tatlılıkla işin tadı kaçmadan gitmesi lazimBaban yokmu biraz annenle numaradan tartissin duyacagi sekilde
Muhtemelen gündüz gelen işçilerle aynı evde olmak istememiştir olabilir. Bir kadının bundan rahatsız olması normal . Tabi onun nedenini bilmiyoruz benimki olasılık. Keyfi yatılı misafir olsa sinir bozucu olur hatta yurtdışından gelip tatil için bir ay kalanlar falan benim çok sinirimi bozuyo ama sizin durumunuz farklı ben tepki vermezdim bunaArkadaşlar yatili misafire karşı tavrınız tutumunuz nasıldır?sabır sizce nereye kadar? Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama çok daraldım. Teyzemin evi tadilattan geçti yaklaşık 25 gündür biz de tamam başlarda evi yaşanacak gibi değildi ama ev artık bitti temizlik yapılıp oturulacak durumda. sadece mutfakta bi kaç eksik var ama teyzemin hiç gitmeye niyeti yok süreyi kısaltma imkanı varken ağırdan alıyor annem bile bunaldı biz kardeşimle ise gidiyoruz gündüz bi bağımız olmuyor ama akşam beraberiz evde tek tv var birşey izlemek bile sorun dip dibe sıkıldım ayni evin ıçinde zaten cok yildizim barışmazdı onun da etkisi var bisey söylenmez biliyorum ama ne yapabilirim bu rahatlığı beni benden alıyor halen evini temizletmek için birini bulmuyor kendine yatacak kadar yer açmıyor d a r a l d ı m.....bir de hafta sonu ablamlar gelecek 4 kişiler sıkış tepiş kalacaz evin ıçinde ama umursamıyor
Evet ifade etmek istediğim bu aslında tadında bıraksa gitse hepimiz için iyi olacak hava ısındı evin işi bitti misafir de gelecek halen neyi bekliyor?evde yatacak kalkacak yer kısıtlı biraz anlayış bekliyorumEleştiren arkadaslarin fikirlerine de saygi duyuyorum ama bu 1 hafta degil 2 hafta degil 1 ay kadar bi süre. Valla en son teyzemin evinde kaldik 3 4 gun rahat ettim etmesine ama tum evi komple supurup sildim mutfaga da sokmadim kimseyi. Herkesin kendine göre düzeni var, konu sahibi mecburi durumu varsa agirlamaktan sikayetci degil, tadilati bitmis temizligi kalmis temizligi hemencecik yapip evine donmeyi neden bu kadar agirdan aliyor ? Kaldi ki daha yatili misafir gelecek onun ustune haftasonu da gitmez kalmaya devam ederse pes derim. Valla çalışan insana misafir agirlamasi daha zor isten gelince kafayi koyup yatacak bi yer ariyor insan.
Işçi falan kalmadı evde artık buna şaşırıyorumMuhtemelen gündüz gelen işçilerle aynı evde olmak istememiştir olabilir. Bir kadının bundan rahatsız olması normal . Tabi onun nedenini bilmiyoruz benimki olasılık. Keyfi yatılı misafir olsa sinir bozucu olur hatta yurtdışından gelip tatil için bir ay kalanlar falan benim çok sinirimi bozuyo ama sizin durumunuz farklı ben tepki vermezdim buna
Bunu söylesek küser tüm 25 gün çöp olur.Haklısiniz 25 gun cok uzun .Ve evim herturlj tadilattan gecti ve tek tuple idare etmrk zorunda bile ksldim ama alt katimdaki ablama bile yuk olmadim .
Teyze ablamlar gelecek sığamayiz bu hafta evini ayarla deyin .
Küsecek zaten ama 25 günü unutup nankörluk ederse suç onda zaten .
Insaf olur insanda 25 gün nedir yahu .
Tadilat devam ediyor ufak tefek dedinizIşçi falan kalmadı evde artık buna şaşırıyorum
Öyle bir vaktim yokki kadın tutacak zaten ama girişimi yok ayarlamıyorSizin
- teyze evi temizleyelim demenizi
veya hiç söylemeden gidip evi temizlemenizi bekliyor kesin.
Iyi de tadilat bitti ev tamam onu bekliyorsanırım kadın eve dönecektir ki tadilat yaptırıyor :) madem bitti bir kaç günü kalmıştır.
evet 25 gün uzun bir süre ama sanırım tadilat yaptırmadınız hiç.
banyosu mutfagı kırılıp döküldüyse o evin öyle bir odasını temizle gir şeklinde olmadığını düşünüyorum.
e kadının da yaşı 50+ civarıdır. öğrenci degil ki idar ediver diyelim.
her şeyi tam olsun istiyordur.
temizliğe birini bulur gider merak etmeyin. yeni evinin tadını çıkaracak sonuçta :)
Sadece mutfak tezgahı kaldı o da bugün takılırTadilat devam ediyor ufak tefek dediniz
O bizi darladi:) biz bisey yapamiyoruzAblanız geldiğinde teyzeyi baya darlayın rahatı bozulsun yani o zaman gider heraldeya da ramazan geliyo büyük temizliğe kalkışıcaz deyin 25 gün de baya uzunmuş ya.. hiç rahat edemem başkasının evinde ramazan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?