bitmek bilmeyen yemekler

Çok ilginç geldi herhalde ilk defa böyle bir şey görüyorsunuz .

Eğer davet eden sizin yasitlatrinizsa sizi direk arayıp davet ederlerse tek başına gitmeniz normal. Ama kayınvalide arayıp amca teyze hala vs gibi hem yaşça büyük kişiler tabiki onlar da gidicek ki zaten davet ettikleri için gidiyorlar bence.

Arkadaşına giderken peşine takilmiyorlar dimi
hayır ama arkdaslarım geldiginde genelde bizde:deli:
ya bana tuhaf geliyo sonucta yemek bizim için veriliyo niye biz değilde onlar aranıyo

ben galiba kendisine tahammül edemiyorum artık o yüzden batıyo bana
her yemekten sonra onları eve bırakırken kahve isteklerini en fazla 2 kere geri cevirebiliyorum 3.de illa girmek gerekiyo ayıp olmasın diye al sana +30dk daha beraberiz :ruh:
Evet sorun burda sana batiyorlar sebep bu :) eşine direk şöyle annenle görüşmek istemiyorum diye

hayır ama arkdaslarım geldiginde genelde bizde:deli:
ya bana tuhaf geliyo sonucta yemek bizim için veriliyo niye biz değilde onlar aranıyo
Çok takılma canım herşeye ya ne var bunda. Müsaitsen gidersin değilsen müsait değilim dersin.

Herkes saygıyı kendine bekliyor

Oh ne güzel ya .... Bizi kimse cagirmadi
Yeni gelin yemeğe çağırır dediler kayınvalide tarafının 9 göbeğine kadar yemeğe çağırdım
Az da değiller çok çocuklu hepsi gelini oğlu torunu anası babası dedesi derken 3 ay sürdü

Bir kişi bile cagirmadi bizi

valla ben yaşadım ki tek gün izinle çalışıyorum ve istanbulda yaşıyorum akşam geç geliyorum yani eve

bizimkiler davet ettiğinde aynı senin gibilerdi annemler gelmezdi ama kayınvalidem beni arayıp bilmem kim teyze sizi çağırıyor derdi.

hatta bir seferinde bir akrabalarına gideceğiz diye benden o teyzeye bohça hazırlamamı istedi. ki annem yakın çevreye zaten hazırlamıştı, ben de hayır annem yakın çevrenize verdi ben hazırlayamam demiştim

bir süre böyle gitti akrabalar vs hatta kaynanamın günleri. bu konuda çok kavga ettik eşimle. ilk zamanlar anlamıyordu o da ben böyle mutluyum ailesiyle gide gele güzel mutlu büyük bir aile olucaz sandı ama sonra o da sıkıldı.

şuan yine arar kayınvalidem dıdısının dıdısına gidelim der benden önce eşim müdahale eder
bohca işi bizdede var :( arrabaya bindigimzde bohcalık hazırladn mı diye soruyo ki biz sadece aile içine yapmıstık

Öyle bir kayınvalidem var çok şükür :KK68:

Bekliyorlar canım valla.. Geçtiğimiz Ramazan 7 aylık evli falandım, eşimin halalarına dayılarına falan gittik iftara.. Biz de çağıralım diye beklediler. Çağırmadım. Eşim zaten sevmez onları, sırf kayınvalidemler mahcup olmasın diye gittik. Hatta eşimin kuzenlerinden biri densizlik etti herkesin içinde, ben de cevabı yapıştırdım mal gibi kaldı :KK70: Güya yeni gelin sessiz kalacak sanıyorlardı ama gerektiği yerde asla sessiz kalmam :KK49:
Yaa cok sevindim ama ben sevmem kendilerini iste o sebepten :))
Bu yemeklerin dönüsü var diyosun yani. Cok üzüldüm su an gercekten kış aylarinda ugrasmak istemiyorum yemekle falan :olamaz: zaten eve gidip kendimize kadar olan yemegi zor yetistiriyorum ben

Çok takılma canım herşeye ya ne var bunda. Müsaitsen gidersin değilsen müsait değilim dersin.

Herkes saygıyı kendine bekliyor
Bi kere yaptik tavir yapti kv. O gun icinde bana haber verdilee bnm de baska yere sozum vardi gelemicem dedim niye gitmemisim fiye bi suratlar

Yeni gelin yemeğe çağırır dediler kayınvalide tarafının 9 göbeğine kadar yemeğe çağırdım
Az da değiller çok çocuklu hepsi gelini oğlu torunu anası babası dedesi derken 3 ay sürdü

Ama önce yeni gelin davet edilir, sonra gelin davet eder.
Söyleyenler kazık atmış :)

Gercekten mi :oha::oha: ben ilcede oturuyorum ilde oturan akrabalar bile arayip musait zamanda gelin diyolar ve ben daha kimseyi cagirmadim annemlee ve vk ler haric

kızlar merhaba size bi sorum olacak

ben yeni evliyim ve 2 aydır sürekli akrabalar tarafından yemege cagırılıyoruz
bizim taraf cagırdıgında annem siz gidin biz peşinize takılmayalım diyo(bence mantklı olan bu)
ama eşimin taraf cagırdıgında kv benden önce hazırlanıp bizi arıyo ne zman cıkıyoruz diye
niye haber veriyosunuz demeyin bizden önce onları arıyolarmış müsait midirler cagıralım mı diye :olamaz:

ciddi anlamda bunaldım bitsede kurtulsam diyorum ama bitmiyo
mevzu yemeklere gitmek değil sanki cocukmuşuz gibi peşimize takılıp bizi götürüp getirmeleri :ruh:

ruhum daralıyo bu akşam bi yemege daha cagırıldık ve bilin bakalım bana kim haber verdi:olamaz::olamaz:

ne demeliyim ne yapmalıyım hiç bi fikrim yok siz gelmeyin desek ayıp olur mu acaba kesin darılırlar
Ee sonuçta yemeğe gidiyorsunuz yani..Kayinvalidenin sizinle gelmesi sizi niye bu kadar sıkıyor?
Sanki yemeklerini siz yediriyorsunuz!

alnın öpen emoji olmalıydı işte beni bekleyen hazin son:KK53:
gitme işi bittikten sonra ben yemege cagırıcam hepsini ve her seferinde kv de de gelmek isticek :ruh:
Gelsin
Kayinvalideyle alıp veremediginiz ne?Oğluyla evlisin tatlım farkında mısın?

Bu isin cozumu kv seni ayse teyzenler yemege cagiriyo dediginde "anne ayse teyzeye benim numarami ver beni arasin sonucta beni cagiriyo ona gore zaman ayarlarim " de

Sizi goturup getiriyo gelenede gelmek ister cunku sevgili oglu kucucuk bir bebek nasil yalniz biraksin elin kizi anlamaz oglunun dilinden.

Bu kadarini da dert etmek? Bilemedim. Hani kv sizin eve yemege geliyor olsa tamam haklisiniz da. Alt tarafi beraber bir baskasinin evine yemege gidilecek. Kvyi sirtinizda tasimiyorsunuz,esinizle basbasa olma durumunuza mani falan olabilecegi bir nokta degil,e disarida restorana gitmiyorsunuz gelip ortaniza oturmayacak. Ne olur yani sizle birlikte ayni ortamda yemek yese su durumda ne sakincasi var? Gelinler olarak da bazen gercekten abartiyoruz bence bu kadar tahammulsuz olmayin

idare edin zaten bitecek davetler :kk77:

Benim durumda ise akrabalar çağırdığında herkes gitti ama kimse görümce elti yemeğe davet etmedi baktım davet eden yok, onlara hazırladığım bohçayı kayinvalide de dağıttım. Lafa gelince şöyle yemek böyle ziyafet icraat sıfır idi.:eek:

Ha bir de görümcem iftara çağırdığında toplu olarak yine bunu ayrıca yemek için çağırdığım olarak düşünün dedi, eltim ise çocuğunun doğum gününe gittiğimizde yemeğe sayarsiniz dedi. Neyse ki bu konuları önemsemiyorum da geldi geçti.

Back
X