bitmek bilmeyen yemekler

kv ve kp in beni ve oğullarını önemsediklerini düşünseydim eger evet haklısınız derdim ama malesef hoşlarına gittikleri için değil orda burda biz düğün yaptık sunu aldık bunu aldık laflarını söylemek için bizimle beraber geliyolar
Oğullarını önemsiyorlardir nerden böyle bir kanıya veriyorsunuz. Evlatlarını yok sayacaklar.Anne babası onu bu günlere getirdi.
Düşünceniz çok çok farklı.Şimdi gençsiniz zannediyor musunuz ki aynısını yasamayacaksiniz. Sizin de gelininiz size aynı duyguları tattıracak.

KV size değil, siz kvye yük olmuşsunuz farkında değilsiniz sadece. Akrabalar kvnizin, onun hatri için davet ediyorlar sizi. Ne kadar yanlış düşünüyorsunuz. Gidip yemek yemek, iki çift sohbet etmek, KV ile birkaç saat vakit geçirmek ne kadar zor olabilir? Herşeyi sorun yapar olduk bizim insanımız ne ara bu hale geldi...

kızlar merhaba size bi sorum olacak

ben yeni evliyim ve 2 aydır sürekli akrabalar tarafından yemege cagırılıyoruz
bizim taraf cagırdıgında annem siz gidin biz peşinize takılmayalım diyo(bence mantklı olan bu)
ama eşimin taraf cagırdıgında kv benden önce hazırlanıp bizi arıyo ne zman cıkıyoruz diye
niye haber veriyosunuz demeyin bizden önce onları arıyolarmış müsait midirler cagıralım mı diye :olamaz:

ciddi anlamda bunaldım bitsede kurtulsam diyorum ama bitmiyo
mevzu yemeklere gitmek değil sanki cocukmuşuz gibi peşimize takılıp bizi götürüp getirmeleri :ruh:

ruhum daralıyo bu akşam bi yemege daha cagırıldık ve bilin bakalım bana kim haber verdi:olamaz::olamaz:

ne demeliyim ne yapmalıyım hiç bi fikrim yok siz gelmeyin desek ayıp olur mu acaba kesin darılırlar
Çağıran akrabalar sizi birlikte çağırıyorlar demekki, aslında sadece sizi gönderseler gelmeseler güzel olurmuş ancak yapacak bişey yok galiba siz gelmeyin demeniz hoş olmaz. Kendileri düşünebilse keşke..

bence arkadasimiz kvalidesinden rahatsiz oluyor heryere onunla gitmekden sık gorusmekten... bence hakli bizde ilk evlendigimizde esimin butun akrabalarina el opmeye cumbur cemaat gidiyorduk.el opmeye giden biziz onlarda pesimize takiliyordu bana ve benim ailemede garip geliyordu.annemlere el opmeye giderkende kvalidemler gelmisti sirf gezme yeme icme olsun diye biliyorum.bence ciftler biraz rahat birakilmali heryere peslerine takilmamali cocuk gibi.ben konu sahibini hakli buluyorum kaptinn kaptinn

Ben daha dun yeni gelinimizi yemege davet ettim .Gelinin ailesini de cagirdim.Bizde de boyle bir.adet var.Gelinle birlikte aileyi de cagiriyoruz.Siz de davet ediceginiz zaman yemeye degil caya cagirin .Toplu olarak cagirin bir veya iki defa da biterler.Yemege cagirmaniz sart degil.Kayinvalideye de soyleyin yardima gelsin.
Yaa cok sevindim ama ben sevmem kendilerini iste o sebepten :))
Bu yemeklerin dönüsü var diyosun yani. Cok üzüldüm su an gercekten kış aylarinda ugrasmak istemiyorum yemekle falan :olamaz: zaten eve gidip kendimize kadar olan yemegi zor yetistiriyorum ben

taikide onunla dha samimiler sonucta yıllardır beraberler yada kan bağları var ama neden beraber bnm akrabalarım anemi aradıklarında annem onları arayın biz değil onlar gelcek diyomuş:KK51:
hazır yemek dediğinde kurt var bende oturamıyorum illa bişeyler yapıyorum gittiğim yerrlerde en son bulasık yerleştirdimdi:olamaz:
Yani aslında arayanlarda tuhaflık. Ya direk sizi çağırsınlar ya da ailenizle beraber çağırsınlar. Annenizi arayıp ta, müsaitler mi ne demek ya.. çocuk musunuz siz de önce ailenizi arıyorlar.
Onun haricinde ben mesela eşimin ailesinin evine gideceksem kayınvalidem de gelsin istiyorum. Bende mi gariplik var acaba. eşim gittiği yerden kalkmaz, ama kv öle değildir. Onun lafıyla kalkıyoruz yoksa eşime kalsa gece 3'te eve dönücez.
İlk kez gittiğin bi yerse otur o kadar karışma boşver onlar yapsın sen misafirsin. En fazla yardım edilecek bişi var mı de ufak tefek tabak falan taşı.

Bu bazi yorelerde adet yeni evliler aksam yemegine cagrilir.
Onlar davet beklemez korkmayin herkes sizi kabullendigini ve saygi duydugunu gosteriyor bi sure sonra biter bence keyfini cikarin.

Hem onlari hem sizi arayip cagiriyolarsa durum normal.

Ama kayinvalideyi arayip size onunla haber yolluyorlarsa gitmeyin.
Koskoca evli barkli insansiniz. Arayip sizi davet etmeleri gerekir. Beni davet eden olmadi, isteseler ararlardi, herhalde ayip olmasin diye araya sıkıstırmıslar diyip savusturun.

Daha iki aylil evlisin ne bu bikkinlik, onlarda gelsin nolacak büyügün onlar ailen artik, biraz rahat olun yahu davetler biter yakinda

Henüz 2 aylık evlisiniz.Eşinizin sülalesi ile zaten fazla muhabbetiniz yoktur,e ne güzel işte,valideler de gelsin,ortam olur.bunun nesi kötü?

Ayrıca adettir çoğu yerde.Yeni evliler yemeğe alınır.Ve korkmayın sizden davet beklemezler,tek taraflı bir adet.
Sabredin ne var ki.

Yaa cok sevindim ama ben sevmem kendilerini iste o sebepten :))
Bu yemeklerin dönüsü var diyosun yani. Cok üzüldüm su an gercekten kış aylarinda ugrasmak istemiyorum yemekle falan :olamaz: zaten eve gidip kendimize kadar olan yemegi zor yetistiriyorum ben
Valla canım kimse kusura bakmasın da çalışıyoruz biz.. Eve ancak yetiyorum ben.. Ancak biri arar da müsait zamanda size gelmek istiyoruz derse kabul ederim, o da geri çevirmek olmasın diye.. Çağırsın diye bekleyenler daha çok bekler :D

kızlar merhaba size bi sorum olacak

ben yeni evliyim ve 2 aydır sürekli akrabalar tarafından yemege cagırılıyoruz
bizim taraf cagırdıgında annem siz gidin biz peşinize takılmayalım diyo(bence mantklı olan bu)
ama eşimin taraf cagırdıgında kv benden önce hazırlanıp bizi arıyo ne zman cıkıyoruz diye
niye haber veriyosunuz demeyin bizden önce onları arıyolarmış müsait midirler cagıralım mı diye :olamaz:

ciddi anlamda bunaldım bitsede kurtulsam diyorum ama bitmiyo
mevzu yemeklere gitmek değil sanki cocukmuşuz gibi peşimize takılıp bizi götürüp getirmeleri :ruh:

ruhum daralıyo bu akşam bi yemege daha cagırıldık ve bilin bakalım bana kim haber verdi:olamaz::olamaz:

ne demeliyim ne yapmalıyım hiç bi fikrim yok siz gelmeyin desek ayıp olur mu acaba kesin darılırlar
Tatlım eşinle sıkıntı n yoksa azıcık sık dişini nasılsa bir sonu gelecek bu işin.

Ben çözümü buldum. Herkes yemege bizi çağırsın isteyende arabisiyla gotursun getirsin bizi . Zor ama sizin icin ben katlanırım hemen adresi vereyim yarin bizi alin burdan

Back
X