bitmeyen anlayış

canımsın.gerçekten.ve çok haklısın.herşeyin beynimde bittiğini kabullenmeliyim önce.ben öyle hızlı krıp döktüm ki herşeyi.ve karşmda nazik bi adam yok aslında.kavgalara karışmış noluyo birader havalarında bildiğin türk erkeği var maço yani bildiğiniz.yumşak huylu entel bi adam değil bana katlanan.ve bu adam dün gece benim çkardığım hır gürden sonra beni göğsüne yatırdı şöyle bi baktım hafiften.gözleri dolmuştu ve bana ben seninle hep mutluluk istiyorum dedi.işde o an içim cız etti ve şimdi sizle paylaşıyorum.nlur beni anlayın.ben kötü biri değilim hiç olmadım ama destek veren arkadaşlar bana cok yardımcı oldunuz.sağolun.

Cocuklugunuz elestirisel bakan bi' aileyle mi gecti?
Babaniz annenizi ya da etrafinizdaki kisiler cogunlukla hanimlarini aldatti mi?
Asabi biri misiniz?
Esiniz cok cok sakin biri mi?
Esiniz sizi kiskaniyor mu?
Esiniz duygularini belli edemeyen daha cok icine donuk biri mi?
Hslerini belli etmekte zorlaniyorsa bu size arada sirada umursamaz oldugunu mu dusunduruyor?
Bu tur sorularin cevabindan sonra size yorum yapmak istedim.

emin olun bitmek bilmeyen anlayışı bi gün son bulacak
sizde yaptığınız bu çocukca davranışla kalacaksınız

her ortam her işyeri aynı cinsten oluşmuyor
benim yerimde olsa boşardınız kocanızı demek ki
ben en az 6 erkekle çalışıyorum

bebeğiniz olacak ve en kısa sürede düzeltmeniz gerekiyor bu sorununuzu
adamı işten çıkartacak kadar sorun büyükse
ne yazık ki aman seven insan kıskanır diyemeyeceğim

bende şaşırdım yorumlara.
önemsenecek birşey yok normal davranışların diyor genelde yorumlar.
eşini işten çıkartacak bir kıskançlık kıskançlık değildir artık.
kaldı ki burada sorun kıskançlık değil,kıskançlık araç sadece.
dramtik yorumlarla konu sahibini pohpohlamak fayda sağlayacaksa bende destek olurum tüm kalbimle.
geçer canım seninki hastalık değil herkes kocasını işten çıkartır,herkes karısını sanayiye götürür..
Maçoymuş eşi ? Maço adam karısını nasıl sanayiye götürsün Allah aşkına ülke türkiye mi yoksa başka bir ülke üzerinden mi konuşuyoruz ?

1-evet
2-annem babamı aldattı.
3-evet
4-benim dşımda aslında çokta sakin biri değil.
5-benim onu kskandığm kadar değil
6-çok güzel belli eder herkesin içinde bile aşk doludur.
7-umursamaz olduğunu değilde o kadar soruna rağmen neden hala bu kadar anlayışl bi sorun olduğunu düşündüttürdü.

eşinde bir gariplik yok ama senin de dediğin gibi sende sorun var..eşin şu anda normal gibi görünüyor ama şu an da..seninle bu şekilde yaşamaya devam ederse onun da garipleşmesi an meselesi bence..

sabır taşı da bir yerde çatlar değil mi?iyi dayanmış,helal olsun adama.

durumunun farkındasın,o zaman tedavisini de ol lütfen.ama hamilesin o yüzden psikoloğa gidebilirsin.en azından anlatıp,paylaşıp rahatlarsın.kıskançlığını yenersen güvenmeyi de öğrenirsin bence.

güzel olan şey senin bunun farkında olman.

Son düzenleme:

sanayi sadece bi örnekti.arabanın içinde otururkende gelip beni yicek halleri yok.ben kıskançlığmn normal olduğunu söylemedimki.evet haklısınız eşimi işten cıkarttıcak kadar büyük bi kıskançlık kıskançlık değil hastalıktır.sanayiden kastım heryere beni götürür sanayiye giderkende arabasının başında beklemeyi tercih ettiği için bi yandanda benimle sohbet etmek istemesi.yanlış açıdan baktınız.neyse.özü bu.ben hatalıyım ve mutlu değilim.ama sanki siz çok mutluymuşum gibi davranıyosunuz

farkında olmak iyide sanki hiçbişey geçmicekmiş gibi hissetmek kötü.sanki ben hiç tedavi edilemicekmişim gibi.çünkü kimse benim gibi değil

şoktayım şuan adam sizin gibi birini çekıyo bıde aşık olmadıgı ıcın mı çekıyo dıyosunuz.Allah o adamcagıza sabırlar versın.Asıl sevmeyen taraf kım bı düşünün bence...!

farkında olmak iyide sanki hiçbişey geçmicekmiş gibi hissetmek kötü.sanki ben hiç tedavi edilemicekmişim gibi.çünkü kimse benim gibi değil

böyle düşünürsen evet hiçbir şey geçmez..canım farkında olmak bile birşeylerin başlangıcı aslında.ve her hastalığın bir tedavisi vardır ki senin ki zaten aşılamayacak birşey değil..geçmişte yaşadığın anne olayı buna etken oldu sanırım.

Cok elestirilen, anne veya baba sevgisinden (var olduklari halde) mahrum kalan cocuklar genelde ozguveni gelisememis cocuklar oluyorlar.
Elestirmek, kucumsemek degil maksadim, sorunun kaynagini bulmak.
Ya da ozguvenli olabilirsiniz fakat olduramadiginiz, eksik birakildiginiz bir seyler var gibi.
Asabiliginiz de bundan bence..
Tabii cogunlugumuz coook mutlu ailelerden gelmis olamasak da bazilarimiz etkilerini daha cok, daha uzun sure tasiyabiliyor.
Bence bunlarla yuzlesin. Elestirildiginiz gibi degilsiniz siz.
Ve cok kiskanan kadinlar aslinda beni kiskan demek istiyor olabilirlermis.
Bunu dusundunuz mu?

Sorunun kendinizde olduğunun farkındasınız ama hala eşinizide ortak etmeye çalışıyorsunuz bu soruna sanırım bi doktora gidin mutlaka kendinizi ve eşinizi hatta bebeğinizide yıpratmadan

Esinizin meslegini ogrenebilir miyim bir sakincasi yoksa?

Evet esiniz sizi cok seviyor
ve sanirim insan psikolojisinden anliyor

Cunku bu, davranis psikolojisinde kullanilan bir yontem
genelde cocuklar icin kullanilsa da esiniz sizin icin de uyguluyor .
Ofke nobeti sirasinda her seyi vuran kiran bir cocuga gozlerinin icine bakip simsiki sarilip sacini oksamak cocugun sakinlesmesini saglar :)
Esinizin yaptigi da bu :)

Ama bence siz, bu durumu kullanmaya baslamissiniz,
Esinizin dayanma siniri arttirkce sizin tepki siniriniz ve davranisinizin siddeti artmis

Ama unutmayin her tepkinin bir bedeli vardir

Bu nedenle kendinize bir an once cekiduzen verin,
basaramiyorsaniz psikiyatriste gidin...

Ayrica bir arkadas insan psikolojisinden anlamayanlar var demis cok da dogru soylemis

butun bunlar konu sahibinin cocuklugunda yasadiklarindan kaynaklaniyor ,
hic bir davranis sebepsiz degildir ...

zaten kendisi de farkinda...

Kimse kusura bakmasin da Konu sahibine ''esinin yerinde olsam seni bosardim '' demek kimsenin haddine degil ...

yok ne küçümsemesi estfrllah :) yaptığınınz tespitler çok doğru bence.ben farkına varıyorum yavaş yavaş.çok sağolun :)

eşim özel sektörde.evet kendime çekidüzen veremiyorum ve yardım almalıyım.tek istediğim bu.eşim bu taktiği bildiği için böyle anlayışlı belkide di mi ::)
davranış pskolojisinde böyle yapıldığını bilmiyodum :)

eşiniz sizi gerçekten çok seviyor ya da mazoşist.
bence hem kendinize hem eşinize yazık ediyorsunuz. yardım almaya çalışın, kesinlikle faydasını görürsünüz ve altta yatan nedenleri anlarsınız.
bu kadar kıskançlık sizi yıpratmaktan başka birşeye yaramaz.
sizi şu an seviyor ama böyle davranarak o sevgiyi tüketirsiniz. o zaman siz pişman olursunuz.

sanki eşinizin sabrını dener gibi, sınırını ölçmeye çalışır gibi davranıyorsunuz. yani eşiniz biraz tepki gösterse, aynı şekilde davranmaya devam edecek misiniz, merak ettim.

o da tepki verse muhtemelen dahada kötü olurdu.o öyle sakin olunca bende o anlk sakinleşiyorum olay kapanıyo.tabi sonra başka bi olay.sevgisini tüketmek istediğim en son şey.geçen sevgililer gününde hediye olarak bütün koluna komple koca harflerle ismimi yazdırmış.geldi gösterdi mutlu oldunmu belki için daha rahat olur artık diye.o an çok sevindim.sonra adaşım olanlarla arasında muhabbet sebebi olur diye içimden kuruntu yaptım. şimdi yazdıkça aslında ne kadar anormal olduğumu daha iyi anlıyorum.insan yaşarken değilde anlatırken daha cok anlıyo biliyo musunuz? teşekkürler yorumunuz için

Anneniz.. Sizin kahramaniniz.. Bi' baska kahramaninizi cok uzdu.
Yerle bir oldunuz degil mi?
Öz annem canimin canini acitabiliyosa bi baskasi neden yapmasin bana? Degl mi?
Sevgiyi tam tadamamis ben, bi baskasinca bu denli sevilince ne yapacagimi sasirdim.
Hem korktum kaybetmekten, hem sevdim.
Korumaya calistim o da ilk ornek aldiklarima benzemesin diye.
Bilincaltiniz bence bu.
Oysa dusunun biriyle bi seyler yasayacak olsa aninda ruhunuz duyar mi? Duymaz.
Sizin elinizi tutarken bi' baskasinin vucuduna seks amacli baksa ruhunuz duymaz.
Hangi ofkeniz, hangi kiskancliginiz durdurabilir O'nu? Hic.
Sadece guvenin. Hem O'na hem kendinize.
Ve eger inancliysaniz Allaha siginin.
Merkeziniz o olmasin.
Sevin, kiymet verin, kiymet bilin. Ama siz esinizsiz de degerlisiniz.
Herkes yaptigindan sorumludur. Birakin, yanlislar yaparsa ceker giderim, kontrolculugum onu engelleyemez deyin.
Sizi seviyorken, ondaki tahammul kredinizi bitirmeyin.

Gercekten esinin yaklasimi ilginc geldi
Nekadar sevsede bukadar toleransli olamaz
Bende esinle ilgili birkac seyi merak ettim
Ailesi hayattami

Seninle tanismadan onceki ve sonraki hayati aynimi yani maddi manevi bir kayip yasamismi

Ozguveni olan birimi sosyal hayatta

Ben birseye benzettim,bir filmde izlemistim
Cocugun annesi agresif bir insan,cocuga herturlu iskenceyi yapiyor
Oda sirf annesinin sevgisini kazanmak icin her dedigini yapiyor
Annesi nekadar sorun yasatsada annesine sariliyor ve onda huzur buluyor ona bagimli
Sonra cocugunda psikolojik sorunlari oldugu ortaya cikiyor

Yani buna benzemiyor ama bence esiniz size bagimli ama neden???

eşin her türlü saçma kaprisine (üzgünüm ama en hafif tabir olarak bunu buldum) anlayış gösteriyor, uzatmıyor, alttan alıyor; sen ise bunda bile bi şey bulup kendi kendine kuruyorsun, kötüye yoruyorsun. bence acilen psikoloğa gidip yardım al. konuş, rahatla, gerekirse ilaç al. bu şekilde kocanın sabrı da bir gün tükenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…