Bitmeyen işkence evliliğim baska kimsem yok konusu ak yardım edin

Çocuğunuzu kaçırma ihtimali boşanmadan da mümkün. Sakın geldiğinde pasaport çıkarttırmayın oğlunuza. Bir şekilde bahane yaratın.
Mecburi çıkartmak zorundayım Avrupa vatandaşı olduğu için benim vatandaşlık işlerimi başlattık . Ve işlemler için daha doğrusu pasaport teslimi için gitmem gerekicek ama oğlumun yabancı vatandaşı pass olmadan yanımda göturemiyorum. Burda bırakmam gerekicek o da annesine. Ki bakamiycaklarinida biliyorum . Aynı zamanda da oğlum aşırı hareketli hiperaktif derecesinde birtek ben başa çıkabiliyorum. Zaten ufak nasıl birakayım.
 
ama adam birincisinde aldatılmış
ikincisinde karısını be beğeğini kaybetmiş
bu üçüncü evliliği
tabi her anlamda doğruysa
Artık bende şüpheliyim o konuda. Ama emin oldugum yalan söylemek ve inandırma konusunda yetenekli . Çünkü ikinci evliliğindeki kişininde birinci evliliğiydi. Ve onun ailesel hayatı ile benimkinde benzerlikler var. Çelişkili çok ifade var kendi anlattıklarıyla çevrenin anlattıklarında. Bu kadar yaşayınca işin içinde kız dertten gitmiş diyorum artik.
 
Yazdığın upuzun yazı malesef üç kelime ile özetlenebilir; Adam(!) seni sevmiyor.
O artık belli de boşanmak ya da ayrılmak konusu geçince neden çocuk üzerinden yaptırımlara girer bir insan
Derdin sevmiyorsan bitirmek olmalı yani sacmalik? . Artık sevgi konusu tartismiyorum. Çevreden biriyle konustugum da ama seni çok seviyor neden böyle yapıyor diyor. Ben şok oluyorum . Bu sevgi değil ki . Nasıl bir sevgi acidan zevk alabilir. Ben bunun farkındayim . Toparlamak ya da düzeltmek için çaba yok olmadığı gibi daha çok saçmalamaya yönelmekte. Düşündüğüm teksey ben nabtim ki bunları yasıyorum. Ama mantıklı bir cevabım maalesef yok .olmadığı gibi olan birşey de yok. Keşke olsa diyorum bazen .
 
Herkese merhaba .
Ben 3 yıllık evliyim 2 yaşında bir oğlum var. Eşimin 3. Evliliği benim ilk.

İlk eşi onu aldatmış tabi boşanmadan sonra öğrenmiş- anlaşamadıkları için boşanmışlar. Bana anlatığı toplam 6 ay evli kaldık, boşanma süreci ile birlikte. Aslında bir yıl beraber babasının evinde yaşamışlar. Nikah yapıldıktan 1-2 ay sonra bosanma sureci başlamış. İkinci eşi hamileyken bebeğin zehirlemesi ve fark edilememesi nedeniyle yasiyacak demelerine rağmen vefat etmiş her ikisinide kaybetmiş.

Biz esimle vefat eden eşinin ortak arkadaşı vasıtasıyla tanıştık . Her şeyi dört dortlük bir insan gibi kendini anlattı hep . Elde etmek için çok yalan söylemiş bunu sonra itiraf etti.

Eşini daha yeni kaybettiği sırada tanıştık ve eşine çok benzememin de etkisi ile benimle evlenmek istediğini söyledi bir zaman ben kabul etmedim. Görüşmeyi kestik ortak arkadaşımız da olduğu için yalnız sürekli görüştük bir sekilde.

Benim ailesel problemlerin olmasininda etkisiyle sevgili anlamında görüşmeye başladık. Tabi her zaman kendini övdü ben eşime yardım ederdim . O evdeyken evdeydim herşeyi beraber yapardık gibi. Aynı zaman da çevresindeki arkadaslarida bu şekilde ayarlamalar yaptırmış. Mesala; beraber yemeği gittigimiz bir arkadaşı ile otururken tuvalete diye kalkar ; arkadaşı başlar hemen çok iyi evine bağlı, hiç yüzü gülmedi kader işte gibi. Aslında hiçbiri doğru değil.

Kısa gecmek gerekirse ailesel problemler olduğu sırada artık evlenmeyi düşündüm. Boşanmış bir ailenin çocuğuyum. Annem ve ablam var . Ancak ablam kisilik bakımdan sonradan tanıdığım eşimle çok benzer. Aile problemimiz ise o sırada ; Ablamin anneme bir kere siddet uygulamasi tabi daha önce psikolojik yipratmalari da mevcuttu . Bu sebeple annem dayanamayıp evi terk edince bende annemin yanına geçtim . Ve dedemlerin(yurtdışındalar) evinde kalmaya başladık. Daha sonra sürekli problemler ve annemin evi terk etmesinin nedeninin ben olduguma dair ablamın sacmaliklari , o dönemde kurumsal biryerde calisirken ; konuşmadığımiz halde, isyerinde ve telefonla tacizleride mevcuttu. Şikayet edemezdik çünkü kendisi avukat ve annem çok zorluklar ile okuttu. Annem istemediği için şikayet etmedim.

Tabi o sırada artık eşimle evlenmeyi düşünür oldum . Şunu yazmamistim ; benim çocuğum olmayacagi genetik bir rahatsızlığim olduğuna dair; ufakken idrar yolu iltihabı 2 sene kesintisiz çektiğim sırada tesbit edilmiş. Daha doğrusu babamla görüştüğümuz zamanlarda babam bunu bana soyledi . Ben annem sordum benim niye haberim yok böyle saçmalık olamaz dedi. Ama bu kafamda da soru işareti tabi . Ama ben başka bir kadın ddogum gittim evet ihtimaliniz çok düşük dedi. Hem ailesel durum hem bu durum ile ben boguldum.

Bu arada eşim göçmen ve göçmenler çok içermiş ben bunu bilmiyordum. Bana söylediği ise önceden evliyken hafta da bir iki içtiği ama acıdan böyle yaptığıni söylerdi. Günlük 8 bira ona göre alkoliklik değil çünkü.

İstemeye ailesi gelmedi. Benim babam ablamın dolduruslariyla benle tartıştı onla kestik bağımizi bu şekilde istemedi zaten. Annem ablami sevdigine vermediği için çok cekti; o yüzden seni sevdiginev vericem dedi. İlk evliligini kimseye soylettirmedi zaten evlilik gibi değil hemen boşandıkdi bahane. Annem çok çekindi ama eşimin asiri ilgisi sevgisi sürekli pervane oluşu ile tamam dedi.

Evlendik dahada kötüleşti ickisi balayında zaten boka sardı . Aynı zamanda öfke problemleri olduğunu gördüm.

Susmaya başladım . Çünkü hamile olduğumu öğrendim. Hatta sok oldum başka uzman bir doktora gittim hayır genetik rahatsizligin var ama bu şansını en fazla yüzde 10 etkiler dedi.

Öfkesinden bana karşı siddeti olmadı belki de ben susup alttan almaya calistigim için ama esylar her seferinde yerinden oynadı.

Kendisi yurtdışında çalışıyordu zaman zaman o yüzden yurtdışına gidicez evde herşey var alınmasın birşey dedi evlenmeden önce tamam dedim . Vefat eden eşinin eşyalarıylayım hatta geldiğimde kıyafetleri bile aynen dolaptaydi.

Düğünde takı yapılmasın takının değeri yok para taksin herkes dedi tamam dedim. Paralar ona gitti.

Esinin vefatindan sonra allah inancı hiç kalmamis ataist sizin inanciniza karşı saygısızlıkta yapmakta üstüne yoktur.
Saçma sapan kavgalar evde bütün gün olmamalar . İşten geldiği gibi eve çoğu zaman uğramadan arkadaşlarıyla mahalli yerlerde içer . Yani mekan degil ama eve yakın yerlerde . Ailesi içkisine tek kelime etmez ki ailesi agzini açamaz tüm aile akraba nedense korkar.

Arkamda korkabilecegi kimse yok . Belki bu yüzden korkusu yok bana karşı. Ailem boşanmış akrabalarım hepsi yurtdışında yaşıyor . Babam ve ablamla görüşmüyorum . Yani bir akrabamda yok annem dışında .

Ailem bu kadar içtiğini bilmiyordu. Ki anlamasın annem diye doğumdan sonra ben bakamıyomuyum oğluma diye evden yolladım. Annem çok içiyorsun yazık değil mi dediği içinde kavga çıkardı. "Benim annem babam karışamaz sen kimsin diye . Sanami içiyorum sen mi veriyorsun parasını "dedi evden kovmaya kadar vardı , ben engel oldum .Bu kavgadan sonra annemin torununu görme yasağı geldi. Annemi ben gidip görüyorum bulunduğumuz yere iki vasıta ki yarım saat oturup kalkarım o da götürmezse oğlanı birakamiycamibildigi icin gidemem. İlk zamanlar iki haftada bir şimdi aklına eserse bazen 3 ay bazen 6 ay.

Sürekli saçma sapan şeylerden tartışma çıkarır susarsaniz problem susmazsaniz problem. Ona gore siz problemsiniz. Aglarsiniz gelir dalga geçer. Hatta bir gün sinir krizi geçirdim tuvalete girdim çıktım yere ağlıyorum . " Ne halt yiyion burda agliyacağına işimi gör" dedi. Ve ayni zamanda eski sevgilisiyle( uzakta evli iki çocuğu var kadının) sürekli görüştüğünü telefonla ve arada görüntülü aradığını biliyorum. Kesinlikle yok öyle birşey saçmalıyorsun dedu. Kadını bir sekilde bertaraf ettim . Ama o muhabbetten sonra sürekli benle ilgi bir hastalık bir eksiklik olduğunda şaka yaptığı sanarak . Ne olcak yenisi gelio desene ohohh ona sahip olanı alırız gibi konuşmalar. Ya da asagilamalar sen kkadinmisin. Ne mezunuydun sen üniversitemiz yirt at o diplomayı boşa gitmişin gibi gibi.

Şuanda yurt dışında çalışıyor face de dul o bölge de bazı kadınları aramis en son bir kadını eklemiş . Kadın bulunduğu bölgeden değil ama herhalde benim haberim olmadan ya bir barda ya başka şekilde tanışmış. Kadının yerini aratıyor sonra oturup porno izliyor (Google etkinlikten telefonda baktıklarını kısmen gorebiliyorum.) Bu olay sırasında benim faceine girdiğimi fark etti şifreler değişti. Önceki akşamıda gene saçma sapan tartışma yapıp beni iki gün arama sorma dedi. Ki biz her yemek saatinde oğlu için ararız. Haftasonu bunu yapıyor o zaman çalışmıyor. Ertesi gün bakıyorum bir kadın eklenmiş gayet ambiyane tamirle o..... . Şifre dedim watsupda sanane dedi. Hem sen ne diye açıyorsun hesabımı demeler. Kadının soyadı aklında kalmış yazdım kim dedim bu o.... A.q sana mı sorucam hem ben sana arayıp sorma demedim mi. Bende saydirdim . Bir gram güvenim de umudumda yok sana artık. Bir daha gelme git srmnine , dimrtona, özlemine git onlarla konus onlarla sevis ,onlardan sevgi dilen bizim bir degermiz yok dedim. Bana dediki saçı uzun aklı kısa çok knsuyorsun. Ben de dedim ki sen bunlardan hoslaniyorsun kicindan ayrilmadiklarindan belli demekki .

Ayrilmamamizin sebebi ( artik sevgiyi birakmadi) öfke problemleri ve çocuğu kacirabilir. Veya aileme salça olabilir. Ki tehditte etmişti daha önce ;yabancı passini çıkarıp kaciririm diye . Kapıdan çıkamaz muvafakat name olmadan diyebilirsiniz. Ama başka yolları kullanır inatdir .

Şimdi konusmuyoruz ve bir haftaya kadar oğlanın psasport randevusu için gelmesi gerekcek ne kadar kalacak bilmem . Ne yapacagimi şaşırdım. yazacak çok şey var ama skldiniz farkındayım .

Kısacası alkolik problemleri olan bir adama hayat sundum sızdı kaldırdım yatırdım . Oraya buraya isedi temizledim her gece ağladım hep yalnız kaldım. Ailemi uzaklaştırdı arkadaşlarımi uzaklaştırdı .

BAzı arkadaşlarımla nedensiz eşini arayıp bundan sonra langirdamiycaklar yaptı. Zaten arkadaşım yok gorustuklerimde kendi arkadaslarinin esi. esi.Bana psikolojik eziyet etmekte.

Beraber bir yere gitmeyiz . Düğünlere beraber gitmeyiz çünkü içer. Hotel de kalamayiz sınırsız içki nedeniyle bokunu çıkarıp 20 bardak içer sabahtan başlar geceye kadar. Aile oturması yok . Arkadaş yok . Arada bir onun arkadaşlarına gidilir orda da içer.

İçmediği bazı zamanlar iyi olabiliyor. Ama kesinlikle bırakması birşeyi değiştircek gibi degil. Bırakmayı denedi ilaç aldım kullandı. Etkiside çok iyiydi ama icemedigi için bıraktı. Alkolün ona zarar vermediğini savunur . Sizcak gibiyken cinsellik ister bazen üstünde uyuya kalir kaldırmaya çalışırsınız. Cunku alkolik olmadığını kanıtlamaya calisir.

Ben neyim bu adamın derdi ne ?.

Seviyor deseniz başkalarına demiski karim çok iyi insan dört dörtlük ama ben onu sevmiyorum hala öleni özlüyorum der. Ulan peşimde koşan sensin bana bir yuva ver diye ölen sensin . Yemeğin iyi temizliğin iyi oğlan( önceki vefat eden çocugu oglandi ,çok istedi ozaman ondan yazdım yoksa ayrımım yok . Hatta çok katiyim oğluma bu konuda . Şimdiden kız diye ayrımcılık yapılan oyunları oynatıp sorumluluk veririm. Cinsiyet ayrımını kafasında sıfıra indirmek için) vermissin . Herkese iyidir bir ben problemim . Çıkar gider nerde olduğunu bilemeyiz bazen . Sorarım ;(aslında cihaz konumdan görürüm nerde olduğudan haberi yok bundan) nerdesin? ." Dışarda, tamam nerdesin yemek için sordum; "disarda . bana baligila gitcem der gider. Ben bilmem kimle denize gitcem der gider ben gezmeye gidiom der gider. Niye kötü davranıyorsun o zaman ben sana ne yaptım ?.

Anliyacaginiz bekar bir kocam ve evli olan bir ben varım . Çocukla ilişkisi deseniz nadir 1 saat yanında durabildigi. Arada iyi olduğu da olur. Bazen dersiniz ki bu adama ne oldu çocukla oynar hadi bir yerlere gidelim der. Ben gitcem sen uğraşma alışverişi yapalım benzini koyayım.

Ama birşey olduğunda benim çocuğum sanane benim çocuğum alir giderim gidersen gitti oğlum burda kalacak.

Psikolojik problemlerin var diye itiraf ediyor. Anladığım kadarıyla da büyük ihtimal bipolar bozukluk . Tedavi ol aile terapisti ne gidelim onada yok . Ben bu evde hizmetçi bakıcı ve o ... Ama karısı falan degilim kolesiyim . Geldiğinde de konusmamamayi dayak atmaya dahi kalksa konuşmamayı yüzüne bakmamayi düşünüyorum. Ancak oğlumun önünde kavga etmeye yada onu kullanmaya kalkar diye korkuyorum. Lutfen yardimm edin problem nerde. Ne yapicam?ona göre problem yok hiçbir şey olmamış gibi hatta siz sucluymus gibi davranır. Ona göre biz çok mutluyuz ama tablo bu . (Aynı zamanda biz aile apartmanında oturuyoruz; yani annesi babası kardesi eşi aynı apartman ,daireler farklı.) Altan aldığım için mutlu ama almasam da gene ben sucluyum . Yardım edin. Düzenledim ama :) gene karışık gelirse söyleyin bazı eksikleri yazdım . Ama daha da düzenlersem kizcaksiniz artık. Konu aslında bayağ uzun ama anca bu kadar bölebiliyorum.
benim sahsi fikrim genelde yapici konusmayi severim. barisin konusun gibi bir atasozu vardir ki icki tum kotuluklerin anasidir ilk okula giden cocuga bunu ogretirler ben sizin yerinizde olsam bu adamdan acilen ayrilirim kendinize is bakin annenizle konusun anlasin cocugunida al cik git o evden bosan izini kaybettir tviye bakiyor musunuz bilmem ama esinizi muge anlidaki o gazi karekterine benzettim babasini oldurdu bence kurtulun bu admdan
 
benim sahsi fikrim genelde yapici konusmayi severim. barisin konusun gibi bir atasozu vardir ki icki tum kotuluklerin anasidir ilk okula giden cocuga bunu ogretirler ben sizin yerinizde olsam bu adamdan acilen ayrilirim kendinize is bakin annenizle konusun anlasin cocugunida al cik git o evden bosan izini kaybettir tviye bakiyor musunuz bilmem ama esinizi muge anlidaki o gazi karekterine benzettim babasini oldurdu bence kurtulun bu admdan
Yok hiç bakmadım ama çok kişinin aklina burda gazı gelmiş o yüzden internetten baktım bende . Çok ağladım görünce :KK43:(((. Çok düşündüm hep dedim ki birşey yaparsa gidicem . Yada büyük bir kavga . Ama alışmışım kavga etmemek için oğluma duyurmamak için susmaya ya da istedigini düşün diye yapmaya. İnanın hep kendimi kandırdım bunca zaman . Hep bana yüklendi adamın isteğide bu zaten beni tek bırakıp kimseye anlatamam ve bunları normal benim anormal olduğumu göstermek. Sevgiden falan da değil buldu köleyi işte . Bir an önce toparliycam artık. Aslında bir ara boşanmak için girişimin olacaktı . Yaz tatillerinde bütün aile burda olur teyzemler dayimlar kuzenler hiçbir şey yapma ihtimali de kalmaz Dedim. Teyzeme durumları da kapalı anlattım . Teyzem bekle bizi gelmeden birşey yapma dedi korkttu birşey yapar diye. Alkolü ve bir kaç kavgamizi anlattım. yengem evden başkasıyla kaçınca teyzemler işi yattı annanem hastanelik oldu. Herşey çorba oldu bu sebeple onlarda çocukları büyüyene kadar gelemiycez dediler . kadın giderken başkasına gidip cocuklari sizden Alcam mahkemeye sixi rezil Edip demiş. 16 yasinda çocuk ölsem gitmiyorum diyo o yüzden yaşı dolana kadar gitmeyelim diye karar aldilar. Doğal olarak öyle bir durumda balon gibi söndü gitti. Herşey bana kaldı gibi. Biraz kenara köşeye her elime geçtiğimde para koymaya çalışıyorum. En azından birşey olursa bile gormiycegi bir yerde dursun dedim . Oldukca bir iki koyuyorum. Bakalım.. bu arada umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız. Allah kavuştursun :))
 
Sizin çözümünüz ne? Boşanmamak mı
Artık boşanmamak durumu için çok geç. Sadece korkularim vardı ama buraya yazmak iyi geldi. Hatta daha güçlü hissediyorum herkese teşekkürler . Sadece biraz zaman ve sabir gerekiyor bosanmak için. O sürece kadar da sanırım hazırlamam gerekir kendimi...
 
Eğer boşanmak sıkıntıysa, tavsiyem, evliliğinizin bittiğini kafana yerleştir, onu görmezden gel, kendince yaşamaya devam et oğlunla birlikte, düşünüp durma kimle ne yapıyor, zaten bitmiş bu evlilik, sanane nerde içiyor kimi arıyor, çocuğunuz büyüdüğü zaman boşanırsınız.
Zaten artık umursamiyorsunuz. Sanırım kendime kızdığım için takip ediyorum. Çünkü hep şunu derken buluyordum kendimi hayatima etti yetmedi ben suçluyum . Ama adam her istediğini yapar . Birazda sanırım bosanmak için suçlu hissetmesini istediğimden böyle ne için nerde kimle
Canım aslında ne olduğunu göstermiş.Bir kere bir çocuğun babası kızı istemeye gitmiyorsa bu adam bi cacık değildir ki arkasında durmuyor en büyük hata bu ,bu adamın tutulacak bir tarafı yok sen görememişsin.Bence hayatını kurtarmaya bak.Para biriktir birşeyler yap ve boşan
Haklısınız. Ben yazmadım uzun olacak diye. Ailesi biraz garip ilkinede gitmemisler ikincisinede. Dugunede. Sadece benim düğünüme geldiler. İstemeye gelmediler. Ben Müslümanım ama mezhebim farklı olduğu için istemeyiz demişler. Ama bahane çünkü sadece beni değil kimseyi istememişler. İstememe nedenleri birincisi kızı istememişler . İkincisinde oğullarıyla kus oldukları için kesinlikle gitmeyiz denmiş. Biraz garipler. Bana cimri oldukları için masraftan kaçmak için bahane yapmışlar hep gibi geldi. Kı zaten hiçbirinde de birşey almamislar. Eşya yada başka birşey . Sadece bana ve sanırım ölen kıza 2 bilezik verdiler. Oda benimki herhalde ölen kızdan kalan bilezikti. Fazla cimriler. Mesala kasiklarim yoktu evlendikten sonra ölen kızın annesi 1 sene sonra eşyaları geri istedi ozaman bir kısım çeyiz kıyafeti çıktı evden . Kasık kalmayınca annesi birinci eşinden kalan kaşıkları verebileceğini söyledi :S tuhaflıklar ailesi... İlk başlarda herşey zor geldi ama bir süre sonra sanırım bana herşey normal gelmeye başladı. Herkes normal gibi davrandığını düşünüp sen farklı olunca . İnsan kendini garipsiyor...
 
Yok hiç bakmadım ama çok kişinin aklina burda gazı gelmiş o yüzden internetten baktım bende . Çok ağladım görünce :KK43:(((. Çok düşündüm hep dedim ki birşey yaparsa gidicem . Yada büyük bir kavga . Ama alışmışım kavga etmemek için oğluma duyurmamak için susmaya ya da istedigini düşün diye yapmaya. İnanın hep kendimi kandırdım bunca zaman . Hep bana yüklendi adamın isteğide bu zaten beni tek bırakıp kimseye anlatamam ve bunları normal benim anormal olduğumu göstermek. Sevgiden falan da değil buldu köleyi işte . Bir an önce toparliycam artık. Aslında bir ara boşanmak için girişimin olacaktı . Yaz tatillerinde bütün aile burda olur teyzemler dayimlar kuzenler hiçbir şey yapma ihtimali de kalmaz Dedim. Teyzeme durumları da kapalı anlattım . Teyzem bekle bizi gelmeden birşey yapma dedi korkttu birşey yapar diye. Alkolü ve bir kaç kavgamizi anlattım. yengem evden başkasıyla kaçınca teyzemler işi yattı annanem hastanelik oldu. Herşey çorba oldu bu sebeple onlarda çocukları büyüyene kadar gelemiycez dediler . kadın giderken başkasına gidip cocuklari sizden Alcam mahkemeye sixi rezil Edip demiş. 16 yasinda çocuk ölsem gitmiyorum diyo o yüzden yaşı dolana kadar gitmeyelim diye karar aldilar. Doğal olarak öyle bir durumda balon gibi söndü gitti. Herşey bana kaldı gibi. Biraz kenara köşeye her elime geçtiğimde para koymaya çalışıyorum. En azından birşey olursa bile gormiycegi bir yerde dursun dedim . Oldukca bir iki koyuyorum. Bakalım.. bu arada umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız. Allah kavuştursun :))
cok sag olun umarim sizdr kurtuulutsunz boyle birinden kimseniz yoksa bile allah var o sizin yardimcinz ona siginin umarim kurtulirsunz
 
Problem bu adamın varlığı canım. Asla düzelmez boşanmak senin için en hayırlısı. Alkolik adamdan hayır gelmez, içmenin de bir adabı vardır bu adam bildiğin ayyaş.
Böyleleri kendi b..larında boğulsalar da masum insanların canını yakmasalar keşke.
 
İnşallah en kısa zamanda kurtulursun o adamdan. Güçlü ol, hepsi geçecek inşallah. Almanya ya gidip orada yaşama şansın var mı?
 
İnşallah en kısa zamanda kurtulursun o adamdan. Güçlü ol, hepsi geçecek inşallah. Almanya ya gidip orada yaşama şansın var mı?
Yok tr vqtandasiyim; İskandinav ülkesinde çalışıyor. Gitsem bile vatandaşlık olunca onunla beraber gidebilirim.Çocuk kapıdan çıkarken çıkış izni isteniyor noterden . Kendimi geçindirmeye başlayınca ayrılabilirim anca öyle olabilir. Yurtdışında hayat kurma düşüncesi var bizi alipta . Orda daha kötüye gidip tek kalicagim ve daha çok kavga daha fazla soruna yol açacağı belli. Almanya ihtimali düşük gibi tanıdık yok, kanunları sosyal sistemi sert yani ayrılsak ilisemez aslında.
 
X