- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.724
- 108
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
-
İç anadoludayım deniz yok burada. Bu şehirin yabancısı sayılırım nerede gezilir ne yapılır bilmiyorum zaten elimin altında araba da yok öyle bi manzaraya gitmek için ulaşımda yok. Aylık 200tl ye ben bi yer görmedim acıkcası eğer varsa link filan atın bakayım. Borç şöyle evlendim eşimin ailesi sadece düğün salonu ve bilezikleri ödedi set alyanstan evdeki çoraba kadar eşim aldı kendi. Evlendik icra borcu geldi kykdan. o sırada her ay 3000 ev borcumuz da ödeniyordu nisana kadar hep kredi kartından alışveriş yaptık ev kredisi bitince nefes aldık. başka bir kredimiz daha vardı birde elden borcu da vardı. Şuan kredi kartına çok az ve elden borcumuz kaldı sadece. Biz 1 yılda 100 bin liraya yakın borç ödedik. Herkesin harcı değil bir yılda 100 bin borç ödemek. Bu borçları eşim evlenmeden evel yapmış benimleyken borcu sadece ev için harcamalar oldu. Dişlerimi bile bileziğimi bozdurup yaptırabiliyorum çünkü elden borcu olan istiyor parasını ne yapabilirim.Nereye gitmeyi arzuluyorsunuz ki?
Eğer denizi olan bir ildeyseniz, para sadece ulaşıma harcanır.
Gayet evden 2 sandviçle çıkıp, muhteşem bir gün geçirebilirsiniz.
Değil ise, birçok uygun fiyat aktivite satan siteler var.
Tatil, gezi, spa, yemek vs.
6 bin maaş alıp aylık 200 tl buna ayırabilirsiniz.
Bir konser bileti 20 kira yani, atla deve değil.
Ayda bir iki kere böyle bir aktivite yapamıyorsanız, nasıl bir borca girdiyseniz anlayamadım.
Bacım , Eskişehir'de değil misin?İç anadoludayım deniz yok burada. Bu şehirin yabancısı sayılırım nerede gezilir ne yapılır bilmiyorum zaten elimin altında araba da yok öyle bi manzaraya gitmek için ulaşımda yok. Aylık 200tl ye ben bi yer görmedim acıkcası eğer varsa link filan atın bakayım. Borç şöyle evlendim eşimin ailesi sadece düğün salonu ve bilezikleri ödedi set alyanstan evdeki çoraba kadar eşim aldı kendi. Evlendik icra borcu geldi kykdan. o sırada her ay 3000 ev borcumuz da ödeniyordu nisana kadar hep kredi kartından alışveriş yaptık ev kredisi bitince nefes aldık. başka bir kredimiz daha vardı birde elden borcu da vardı. Şuan kredi kartına çok az ve elden borcumuz kaldı sadece. Biz 1 yılda 100 bin liraya yakın borç ödedik. Herkesin harcı değil bir yılda 100 bin borç ödemek. Bu borçları eşim evlenmeden evel yapmış benimleyken borcu sadece ev için harcamalar oldu. Dişlerimi bile bileziğimi bozdurup yaptırabiliyorum çünkü elden borcu olan istiyor parasını ne yapabilirim.
Ben insanların nasıl böyle gezdiklerini merak ediyorum ben elimi toparlıyamıyorum acaba nedir bunun formülü diye düşünüyorum. Varsa bildiğiniz paylaşın size de başkalarının derdi dert olmuş instagram meselesi benim meselem filan vallahi bende sizi anlamadım ya. Çalışmıyorum evlendim şehir değiştirdim seneye de buradan taşıncaz o yüzden beklemedeyim kpssye çalışıyorum. Zaten boşanmayı da düşünüyorum. Çalışmak mesele değilki benim evime zaten ayda 6000 giriyor çoğu kisiden kat kat fazla. Ama ben bir yere gidemiyorum neden diye. Konunun Özünü anlamadan söze atılmayın.Valla umutsuz vaka tam nickinde oturmus cuk diye:)) seni ne ilgilendiriyo.. bi baskalariyla kiyas yapmayi birakin ya.. biri instagramdakileri kiskanir biri arkadasini..
Calisiyo musun sen mesela? Daha lux yasamak istiyosanda gir bi ise calis madem.
Ben bu gunumuz insanini vallahi anlamiyorum.
Bahsettiğiniz plajda kadın yok denecek kadar az ben tesettürlüyüm girmiyorum. Ama kentparka sazova parkına gittim çarşıya odunpazarına gittim eskişehirde başka yer yok ki zaten burası öğrenci için mekanlar mevcut alkollü e biz tüketmiyoruz. Mangala gidicek yer yok evimin civarında arabamda yok. Burdur fikri güzelmiş olabilir. Teşekkürler.Bacım , Eskişehir'de değil misin?
Eğer oradaysan çok güzel yerler var. Kumsal plaji bile var yani :) eski sokakları,konakları, yemyeşil nehir kenarında oturacak yerler...
Hem gece vakti arabaya binip (45 TL) 5 saat sonra burdura gecebilir, oradan Türkiye'nin Maldivleri Salda Gölü'ne gidebilirsiniz.
Kendi cadirin: bedava
Kocaman çadır kirası: 35
Banyolarda tuvaleti ağaç ev: 75 (kahvaltı içinde)
Görsen suyu da nasıl güzel, nasıl berrak. Mavinin tüm tonları var.
Üstelik pahalli bir yer değil. İçkiler bile tekel fiyatıyla satılıyor. Balık pilav patates kızartması 10 TL, ya da mangal yak ,yarım kilo soslu tavuk al da :)
İsteyene seçenek öyle çok ki...
Milletin derdi beni germedi benzer konular bakarsan bdv a anlarsin.Ben insanların nasıl böyle gezdiklerini merak ediyorum ben elimi toparlıyamıyorum acaba nedir bunun formülü diye düşünüyorum. Varsa bildiğiniz paylaşın size de başkalarının derdi dert olmuş instagram meselesi benim meselem filan vallahi bende sizi anlamadım ya. Çalışmıyorum evlendim şehir değiştirdim seneye de buradan taşıncaz o yüzden beklemedeyim kpssye çalışıyorum. Zaten boşanmayı da düşünüyorum. Çalışmak mesele değilki benim evime zaten ayda 6000 giriyor çoğu kisiden kat kat fazla. Ama ben bir yere gidemiyorum neden diye. Konunun Özünü anlamadan söze atılmayın.
Dediğiniz konuyu biliyorum dün okudum.Milletin derdi beni germedi benzer konular bakarsan bdv a anlarsin.
Cunku doyumsuzuz milletce. Degil 6 10 binde girse yetmez yetemez bazilarimiza.
Cunku herseyimiz tastamam olmali mukemmel olmali. Kimisi 1 koltuk bi tv alir borcsuz yapar bu isi kimiside herseyini alir borca girer. Tarz ve secim meselesi.
Ha bak arkadas ucuz tatil olayini yazmis. Hayattan zevk almak iste yeterli alirsin. Para onemsiz demiyorum kesinlikle ama hepbi kiyas kiyas
Dimi güzel bişeyler yapayım neyse dün profil resmi filan koydum nick de değiştireyim :) yavaş yavaşÖnce nickinizi değiştirmekle başlayın işe.
Kendinizi umutsuz vak'a olarak gördükçe hayata ve geleceğe dair umut beslemeniz çok zorSuleymanin Hurremi
Fikir ne verelim canim? Esinin onceden yaptigi borclarsa zaten evlilikte odenmesi yanlis. Ben dogru bulmuyorum bekarlik borclarinin evlilikte odenmesini. Skntiyi mecbur cekeceksinkz. Ya da bos verip herseyi birclada olsa tatilinede gideceksin harcamanida yapacaksin rahat rahat. Cunku esin bunu hak ediyorDediğiniz konuyu biliyorum dün okudum.
Benim şehir değiştiricem diye evimde doğru dürüst bi eşya da almadım kaliteli değil yani pek. Bu borçlarda eşim evlenmeden çnce yaptığı için elim kolum bağlı ben o paraya neler yaparım ama paranın anca kokusunu alıyorum kendisi yok ortada. Fikirler güzel sizin de varsa fikriniz dinlerim.
Tatil mekanı vs fikir varsa verin dedim. Bildiğiniz güzel bir mekan olabilir. Zaten borç ödeme makinası gibi oldum yemiyorum içmiyorum ödüyorumFikir ne verelim canim? Esinin onceden yaptigi borclarsa zaten evlilikte odenmesi yanlis. Ben dogru bulmuyorum bekarlik borclarinin evlilikte odenmesini. Skntiyi mecbur cekeceksinkz. Ya da bos verip herseyi birclada olsa tatilinede gideceksin harcamanida yapacaksin rahat rahat. Cunku esin bunu hak ediyor
Evrene ne mesaj gönderirseniz karşılığını da o şekilde görürsünüz.Dimi güzel bişeyler yapayım neyse dün profil resmi filan koydum nick de değiştireyim :) yavaş yavaş
Benim de arabam yok :) Eskişehir de gerçekten çook sevdigim bir şehir.Bahsettiğiniz plajda kadın yok denecek kadar az ben tesettürlüyüm girmiyorum. Ama kentparka sazova parkına gittim çarşıya odunpazarına gittim eskişehirde başka yer yok ki zaten burası öğrenci için mekanlar mevcut alkollü e biz tüketmiyoruz. Mangala gidicek yer yok evimin civarında arabamda yok. Burdur fikri güzelmiş olabilir. Teşekkürler.
Çok teşekkür ederim desteğiniz içinEvrene ne mesaj gönderirseniz karşılığını da o şekilde görürsünüz.
Bazı araştırmalar bunu ispatlıyor.
Olumsuz düşünmek olumsuz durumlara davetiyedir adeta...
Çok güzel fikirler evet çok teşekkür ederim. Dediğiniz tespit doğru tek de ben bi kaç kere çıktım ama konuşmayınca biri ile çok sıkıldım ay ben istanbulda bir kuştum gitmediğim mekan yoktu evlendim böyle oldu ya ay yine kızıyorum kendime dolu arkadaşım vardı neler yapardık. Ben sanırım sıkıldımBenim de arabam yok :) Eskişehir de gerçekten çook sevdigim bir şehir.
Bence hiç yoktan haftada bir akşamları yürüyüş yapsaniz, günün sonunda Odunpazarındaki konakların birinde,ya da Haller'de bir kahve içip evinize donseniz siz de rahatlarsıniz. Hep eve tikili kalmak sizi mutsuz etmiş.
Ya da cumartesi sabahtan kek yap, dilimleyip koy kabına...akşam eşinle çik, nehir kenarında bir banka oturup keki yeyip sohbet edin ...
Ya da tavla mi, scrabble mi,mangala mi... ne seviyorsanız artık. Bir oyun alın, gidin o parklara ,cimenlere serin ekose sofra bezini oyunu oynayın, yanına da belki termos. Benim bir buçuk litrelik termosum var mesela,akmıyor-damlamiyor, çantama siğiyor. Öyle bir şey edinebilirsiniz.
Böyle haftada bir yapilan, minik minik şeyler sizi mutlu eder. Sizin büyük bir tatilden ziyade eşinizle zaman geçirmeye, beraber birşeyler yapmaya ihtiyacınız var bence.
Ayrıca Eskişehir dümdüz şehir, kendinize bir bisiklet alabilirsiniz. 250 liraya salcano'nun Bisan'in bisikletleri var. Baktınız eşten size fayda yok, gündüzleri şehre gider gider gelirsiniz. Az endorfin salgilarsiniz hem :)
Hayata bir kere geldik, bahanelerin ardına siğinmadan kendini mutlu etmeye calis bence. Çünkü sen buna cabalamazsan inan kimse seni mutlu etmeye çalışmaz
Sıkılmanız çok normal, anladığım kadarıyla eşiniz çok geçimli bir insan değil. Madem öyle siz de kendinizi mutlu etmeye gayret edin.Çok güzel fikirler evet çok teşekkür ederim. Dediğiniz tespit doğru tek de ben bi kaç kere çıktım ama konuşmayınca biri ile çok sıkıldım ay ben istanbulda bir kuştum gitmediğim mekan yoktu evlendim böyle oldu ya ay yine kızıyorum kendime dolu arkadaşım vardı neler yapardık. Ben sanırım sıkıldım
Hangi şehirdesiniz, ona göre yazacağım.İç anadoludayım deniz yok burada. Bu şehirin yabancısı sayılırım nerede gezilir ne yapılır bilmiyorum zaten elimin altında araba da yok öyle bi manzaraya gitmek için ulaşımda yok. Aylık 200tl ye ben bi yer görmedim acıkcası eğer varsa link filan atın bakayım. Borç şöyle evlendim eşimin ailesi sadece düğün salonu ve bilezikleri ödedi set alyanstan evdeki çoraba kadar eşim aldı kendi. Evlendik icra borcu geldi kykdan. o sırada her ay 3000 ev borcumuz da ödeniyordu nisana kadar hep kredi kartından alışveriş yaptık ev kredisi bitince nefes aldık. başka bir kredimiz daha vardı birde elden borcu da vardı. Şuan kredi kartına çok az ve elden borcumuz kaldı sadece. Biz 1 yılda 100 bin liraya yakın borç ödedik. Herkesin harcı değil bir yılda 100 bin borç ödemek. Bu borçları eşim evlenmeden evel yapmış benimleyken borcu sadece ev için harcamalar oldu. Dişlerimi bile bileziğimi bozdurup yaptırabiliyorum çünkü elden borcu olan istiyor parasını ne yapabilirim.
EskişehirHangi şehirdesiniz, ona göre yazacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?