- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.724
- 108
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
-
Estagfurullah ileri gitmediniz bana da öyle gelmiş olabilir hani yazı dili mimiksiz böyle geliyor. Fikriniz için çok teşekkür ederimİleri gittiysem kusura bakmayın sizi tanımıyorum be kalbinizi kırmak istemem ama bir de benim baktığım yerden bakıp belki yeni bir bakış edinirsiniz diye yazdım
Ay beni en iyi siz anlarsınız borç olunca sıkıntı oluyor herşey tatsız geliyor ama dışarıda çıkmak istiyorum çünkü göz görüyor gönülde istiyor. Dediğiniz doğru öyle hayatlar borç içinde batıyorlarAynı şeyi eşimin arkadaşlarında da görüyorum öyle lüks yaşıyorlar öyle mekanlar geziyorlarki. Ki onların eşi de çalışmıyor ben çalışıyorum. Tek maaşla öyle yaşanmaz. Bir de kira veriyorlar. Ama konuşma arası geçti hep bir maaş eksideler kartlar dolu borç içindeler. Üzülünecek haldeler. Siz öyle düşünmeyin herkes rahat olduğu şekilde yaşıyor. Mesela bn de borç olunca huzursuz oluyorum
Ben evlenmeden önce çalışıyordum şuan şehir değişikliği yaptım eşimle iş saatleri uyuşmayınca mecbur çıktım burayıda yeni yeni öğrendim bu kıltan sonraki kış yine il değiştiricez o yüzden beklemedeyim şu an kpss ye çalışıyorumSiz niye calısmıyordunuz
Of hesabın eksiye inmesindense oturur akşam evimde mercimek çorbamı içerim daha iyi. Nefret ediyorum eksiden hem de bir maaş. İşte özenilen çoğu hayatların böyle backgroundı oluyor.Aynı şeyi eşimin arkadaşlarında da görüyorum öyle lüks yaşıyorlar öyle mekanlar geziyorlarki. Ki onların eşi de çalışmıyor ben çalışıyorum. Tek maaşla öyle yaşanmaz. Bir de kira veriyorlar. Ama konuşma arası geçti hep bir maaş eksideler kartlar dolu borç içindeler. Üzülünecek haldeler. Siz öyle düşünmeyin herkes rahat olduğu şekilde yaşıyor. Mesela bn de borç olunca huzursuz oluyorum
Kesinlikle öyle iyi teselli oldunuz hanımlar :)Of hesabın eksiye inmesindense oturur akşam evimde mercimek çorbamı içerim daha iyi. Nefret ediyorum eksiden hem de bir maaş. İşte özenilen çoğu hayatların böyle backgroundı oluyor.
Ay beni en iyi siz anlarsınız borç olunca sıkıntı oluyor herşey tatsız geliyor ama dışarıda çıkmak istiyorum çünkü göz görüyor gönülde istiyor. Dediğiniz doğru öyle hayatlar borç içinde batıyorlar
Kuğusuz havlu mu, asla durulanmamBen de normal insanlardan coook daha az kazanıyorum ama bin kat daha çok geziyorum.
Biraz insanın kendini bilmesi, biraz luksten vazgeçmesi lazım.
Mesela bugün çevrem ucuz diye altı ay önceden herşey dahil otel tutuyorlar. Sırf kendilerini 5 gün zengin hissetmek için. Artık 2 bin, 3 bin... Ucuz zannediyorlar. 6 ay onu ödüyorlar, dönüp bir iki ay da orada-yolda yaptığı masrafları ödüyorlar.
Sonra 'gezmek çok pahalli'
Oysa onlarin ucuza diye 5 güne verdikleri para benim Avrupa'nın göbeğinde 20 gün harcadığım paranın iki kati.
Yani kendini o beş gün zengin hissetme, havlunu kuğudan yapmasinlar. Onun yerine airbnb'den ev kirala.
Ya da kaliteli bir çadır al,sahil sahil, koy koy gez...
Pegasus daha yeni yüzde kırk indirim yaptı mesela,öyle şeyleri takip et.
O zaman para cepte kalıyor :)
Of hesabın eksiye inmesindense oturur akşam evimde mercimek çorbamı içerim daha iyi. Nefret ediyorum eksiden hem de bir maaş. İşte özenilen çoğu hayatların böyle backgroundı oluyor.
İyi fikir teşekkürler :)Ben de normal insanlardan coook daha az kazanıyorum ama bin kat daha çok geziyorum.
Biraz insanın kendini bilmesi, biraz luksten vazgeçmesi lazım.
Mesela bütün çevrem ucuz diye altı ay önceden herşey dahil otel tutuyorlar. Sırf kendilerini 5 gün zengin hissetmek için. Artık 2 bin, 3 bin... Ucuz zannediyorlar. 6 ay onu ödüyorlar, dönüp bir iki ay da orada-yolda yaptığı masrafları ödüyorlar.
Sonra 'gezmek çok pahalli'
Oysa onlarin ucuza diye 5 güne verdikleri para benim Avrupa'nın göbeğinde 20 gün harcadığım paranın iki kati.
Yani kendini o beş gün zengin hissetme, havluna kuğu yapmasinlar. Onun yerine airbnb'den ev kirala.
Ya da kaliteli bir çadır al,sahil sahil, koy koy gez...
Pegasus daha yeni yüzde kırk indirim yaptı mesela,öyle şeyleri takip et.
O zaman para cepte kalıyor :)
Benimde öncelik sıralaması yapmam gerek borçları tamamladıktan sonra. İnşallah haziranda yüzüm gülcek :)Bizim borcumuz varken evden çıkmazdık borçları kapatmak için çünkü huzursuz oluyorduk sırf bu yüzden kredi kartı kullanmıyoruz. Ayrıca seyahat yapmayı da seviyoruz tatile bütçe ayırıyoruz ayrıca sadece gezip yeni yerler görme odaklıyız kalacak yer ve yemeği en az da tutuyoruz tatilde. Ya da herkesin harcama yaptığı yerler farklıdır bizim tiyatroya operaya falan gittiğimizde ona bütçe ayırıyoruz ya da eğitim için ayırıyoruz. O geziyor dediklerimiz borç içinde yüzüyor tek tesellileri sosyal medyada foto paylaşmak. İnsan ayağını yorganına göre uzatıp önceliklerini bilirse istediğini yapar
Bi de şey söylicem. 20 bin gerçekten küçük bir borç hiç canınızı sıkmayın. Üç haneli borcumuz olunca 20 bin çok miniş geliyor :)Benimde öncelik sıralaması yapmam gerek borçları tamamladıktan sonra. İnşallah haziranda yüzüm gülcek :)
Allah size de kolaylık versin zor işler ben evlendiğimden beri 100 bin lira oldu öde öde bitmiyor. Ondan daraldım birazdaBi de şey söylicem. 20 bin gerçekten küçük bir borç hiç canınızı sıkmayın. Üç haneli borcumuz olunca 20 bin çok miniş geliyor :)
Bak,senin kız mesela;İyi fikir teşekkürler :)
Haklısınız benim eşim yorgan altında ders çalışıyor ilham öyle geliyormuş tez yazarken. Ya benim hevesim kırıla kırışa benimde içim geçti insanları aktif görünce ben niye böyleyim diyorum işteBak,senin kız mesela;
Evlendiklerinden beri 3 şehir gezdiler demişsiniz, 4.'sü de Eskişehir olsun demişler,karı koca bir bütçe yapıp en ekonomik yolun sizde kalmak olduğunu düşünmüşler.
Yani bunun parayla alakası yok ki , en fazla bir ev hediyesi alacaklar size. Dışarıda da 'bir kere geldik şunu da yiyelim, en güzel yere gidelim' diye kasmazlarsa kendi şehrinde bir haftasonu geçirmiş kadar para harcarlar en fazla.
Ben de öğrenciyken çok gezmek isterdim. Genelde de şöyle okurdu. Arkadaşım bilecikte okuyor. Çok güzel,önce Bursa'ya gideyim,bütün gün gezeyim. Akşam olmak üzereyken (zaten bir saat) bilecige geçeyim,birkaç gün onda kalayım. Sonra da beraber trenle 6 liraya Eskişehir'e geçer orayı gezeriz, gecesine de kendi şehrime gelirim.
Bak, böyle plan yapınca hem 3 şehir gezmiş oluyorsun, hem otele para vermediğin için bunu sudan ucuza yapıyorsun :)
Biraz büyüdüm mesela, bir sebeple yurt dışına gitmisken direkt oradan Türkiye'ye dönmüyorum da komşu ülkelerden turkiyeye uygun bilet arıyorum. Eğer varsa yan ülkeye gidip azıcık orada zaman geçirip Türkiye'ye geliyorum.
İnan bazen direkt o ülkeden uçaktan daha ekonomik oluyor :)
Ya da aktarma saatlerini bir güne yakın alıp o süre içinde o aktarma ülkesini de gezebilirsin.
Çok gezenler böyle böyle geziyorlar, fırsat yarata yarata...
Ayrıca eşinizin de bol tatilli bir mesleği var. Bence içinden gelse o da rahatlıkla gezebilir.
Benim doktora yapan (tez yazan) arkadaşım kafasıni rahat ettirmek için koylere-kampinglere gidiyor bazen. Tatil de yapmiyor, bahcede bir priz ve internet başında çalışarak geciyor bütün günü. Ama açık havada daha rahat çalışıyor. Eşinizle böyle şeyler yapabilirsiniz.
Siz gezersiniz,o doğada oturup tezine devam eder.
Ama sizin eşiniz biraz huysuz ve içi geçmiş bence.
Yoksa bunun parayla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum
Nereye gitmeyi arzuluyorsunuz ki?Se
sefil hayatı değil borcum var ondan dolayı pek bir yere gidemiyoruz
Vallahi öyle ya onlar rahat insanlar. ben zannetmiyorum 20bin tl de alsak biz yine evde otururuz aman borç olmasın diye. Ya borç da benden önce yapılmış borçlar evlenince üstüme yığıldı artık sıkıldım borç lafı duymak istemiyorum bileGercekten 6 bin lirayla gül gibi gecinilir aslinda ama tabi ne kadar cok para o kadar cok masraf. Bizde 1.5 yıl önce evlendik eşim ev kredisi çekti ev aldık dügün borcu falan derken bizimde elimize hic birsey kalmiyor. Esim 3 bin tl aliyo ama hepsi borclara gidiyor. Ek işlere gitmese zor geciniriz suan. Ve benimde bi komşum var ayni gün evlendik ayni apartman ayni kata :) onlar kiraci ve eşinin dogru duzgun bir işi bile yok. Ama kızdaki havalari gör binbestuz :) kiyafetler o biçim. Lüx restoranlar falan bende onlara sasiriyorum mesela biz zor geciniyoruz onlar hem kira veriyolar hem gelirleri pek yok nasil yasayabiliyolar diyorum. Ve sanirim bu rahatlikla alakali. Kimi insan borcunu dert etmez. Bizim gibilerde bi an once borcumuz bitsinde rahat edelim diye kendimizi sıkarız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?