- 29 Ekim 2018
- 3.402
- 6.263
- 73
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
-
Haksizda sayilmazsinzMerhaba kk hanımları.
Daha önce de kv ve kp hakkında konu açmıştım. Özetle aşırı paracılar biz sizi okuttuk artık bize bakın kafasındakar ki kp 3 tane geliri var. bizim bir aile farklı bir bütçe olduğumuzu kabullenemediler hala beklenti içerisindeler.
Velhasıl konuma geleyim bugun kp eşimi aradı bende konuşurken sadece tamam baba gönderirim dediğini duydum. Anladım ki para mevzusu. Kapattıktan sonra sordum hayırdır ne gönderiyoruz diye. Kp köyde bi arsa almış çocuklardan para topluyormuş. Bende patladım artık. Yetti senin ailene verdiklerimiz ben evlendim borç borç bitmedi kyk borcun askerlik borcun ev borcun eşya borcun burama kadar geldi kimse demesinki seni okuttuk falan filan senin bütün borcunu ben sırtlandım daha bi gün yüzü görüp de balayına gidemedik ben izin vermiyorum gönderemezsin para dedim. Birde bana sormadan babası emrediyor benimki bütçe müsait mi değil mi kendi kendine karar alıp tamam diyor beni takan yok. Buna da sinirlendim. Neyse aradan zaman geçtik bi saat kadar geldi yanıma özür diledi tmm vermek istemiyorsan vermeyiz dedi sonra sordum kim kim verdi. Büyük görümcem evli çocukları var diye ondan kimse para istemiyor böyle işlerde. O vermemiş. Tamam madem biz payımıza düşeni göndericez baban da tapuyu para gönderenlerin üzerine yapsın dedim. O zaman bozuldu ben böyle söyleyemem dedi. Bende oh ne ala herşeyde biz elimizi taşın altına koyalım o sonradan ortakçı olsun yok öyle bedavaya iş dedim kestirip attım. Şimdi sessiz sedasız duruyor düşünüyor ne yapacak merak içindeyim sizce sert mi konuştum bilmiyorum. İçimden hiç gelmiyor oraya bir kuruş da vermek.
Allatan eşiniz erken farketmiş. Allah huzurunuzu daim etsinAz bile yapmissin. Benim kayinpeder de ayniydi evlendigimiz ilk sene. Ne koparirsam kardir kafasinda surekli bizden istiyordu. Bekarken esimi fazlaca somurmus zaten. Soyle ki 30 tane buyukbas aldirmis mesela esime krediyle. Evlendigimizde hala kalan borcunu oduyorduk. Su an onlari cogaltti isini buyuttu. Bize zirnik koklatmadi tabiHos istemiyoruz yeterki bizden almasin.
Zaten ne dugun ne altin ne esya hicbirinde elini cebine atmadi sagolsunEn son arabasinin sigortasini odetti bize. Kendini acindirdi. Yolda kaldim jandarma gondermiyor falan filan. Simdi o araba kaynimin altinda mesela. Bizden alip diger ogluna yedirdigini gorunce esim de cekti resti sonunda. Para istediklerinde artik esim benim de bir ailem var. Artik benden 1 kurus bile istemeyin, biz kendimizi zor cekip ceviriyoruz dedi. Bunlari soylemesi yaklasik 1 yili buldu tabi o 1 yilda ben agzimi esime karsi hic acmadim mesela. Huyumdur direkt kim olayin muhatabiysa onla konusurum. Arada laf soktum kv ve kp'e kahkahayla karisik cift maas diye diye bizi cumhurbaskani yaptiniz iyice gozunuzde falan gibi igneleyici seyler dedim. Guya saka iste Daha da istemiyorlar. Vermiyorlar da almiyorlar da. Huzurluyuz
Pardon da eşimin maaşının sömürülmesine göz yummak mı doğru olandı?Çoğunluk çok iyi demişsin yapmışsın demiş ama hata etmişsin
Ayy sizinki benden zormuş. Bizim eve de kv ortak kiraya vermişler bizde başka şehirdeyiz iş için. Kiracının parasını onlar alıyor. Evi görmek istedim yazın oraya gidip götürmediler. Kiracı ne yaptı zarar mı verdi bilmiyorum gidince sattırıcam o evi herkes payını alsın ben kendimize ait bir ev istiyorum. Bunlarla uğraşmak çok zorHelal olsun beee aferin sanaYapman gerekeni yapmışsın şahanesin valla bak . Benzer bir konu da bizde var beynimi kemiriyor aslında . Nişanlıyken ev aldık biraz kredi çekildi . Şimdi o evde kv oturuyor onun evi kentsel dönüşüme girecek ama hala ortada Birşey yok 2016 da aldık bu arada . Biz iş sebebi ile başka şehirdeyiz . Burada da 800 tl kira ödüyoruz. Kp hem emekli ama yine çalışıyor . Şimdi bir bahçe almak istiyorlar 50 bin tl miş. Kardeşleri ile olan tarlaları bölüşmek istedi kardeşi yanaşmadı . Bölüşülse satacaktı . Traktörü var en fazla 20 bin edermiş 5 binde üzerindeki malzemeleri diyorlar . Etti sana 25 bin pazarlık edilse bahçe 45 e düşse 20 bin eksik var . Kv 10 bin filan kredi çekeceğiz dedi kapattı telefonu . Odaya girdim eşim hesap yapıyor biz alsak mı bahçeyi dedi bende bize gerek yok zaten babamın da bir sürü bahçesi var biz arabayı değiştireceğiz ya dedim . Gerçekten öyle değiştirmek istiyoruz 50 bin tl altınım var zaten para biriktiriyorum. Eşim eğer ev kentsel dönüşüme girerse oradan gelen kira ile babam krediyi ödesin dedi . Şimdi bu haksızlık değil mi ? Bahçe miras malı olacak adam olmayan damatlarda oraya girecek ama benim aylardır ödediğim evin kirası ile olacak .
Aynen öyle bedelli askerliğini de kyksını da biz evlenince ödedik. Sorsan övünüyor işte...İsteme sebebi de mal biriktirmek, yani ihtiyac durumu bile yok. Ne sacma ya. Cok iyi yapmissin, gec bile kalmissin.tepki gostermekte. Kyk sini bile kendi oduyor, bu sekilde ailesi okutmus mu oluyormus...
Evde kim kim ortak sizinAyy sizinki benden zormuş. Bizim eve de kv ortak kiraya vermişler bizde başka şehirdeyiz iş için. Kiracının parasını onlar alıyor. Evi görmek istedim yazın oraya gidip götürmediler. Kiracı ne yaptı zarar mı verdi bilmiyorum gidince sattırıcam o evi herkes payını alsın ben kendimize ait bir ev istiyorum. Bunlarla uğraşmak çok zor
Maaş kartı yedeği bende canım hesaplar ayrı değil. Atmden hesap dökümü alabiliyorum yada zaten uygulama şifresini de biliyorum kontrol edebilirim. Zaten para konusunda öok yalan söyleyeceğini zannetmiyorumValla gayet güzel yerinde bi konusma olmus
Peki merak ettigim eşinizin gönderip göndermeyecegini nerden biliyorsunuz
Hesaplar ortak değilse gayet gönderip yok göndermedim diyebilir mi
Bide yani niye eşine sormadan tamam diyor sen duymasan belki haberin olmayacak mevzudan
Çalışmıyorum çünkü 6 ay içinde il değişikliğimiz olacakÇokta iyi olmuş geri adım atıp vermeyin bu arada siz calisiyousunuz
Yarı yarıya kv ve eşime ait tapu.Evde kim kim ortak sizin
Kira niye bölüşülmüyor acaba enayi görüyorlar herhalde tövbe tövbe. Geçen sene Kp iki senelik evimizin vergi borcunu yatırmıştı 400 tl . Sonra biz onların evine izne gittik masada eşim yokken o parayı benden istedi . Ben öyle boş boş baktım cevap vermedim eşime de söylemedim bunu . Hem benim kredisini ödediğim evde otur hemde altı üstü 400 tl yi konuş oldu dedim içimden . Kv cam balkon istedi 2 balkon var birisi çocuk odasında ve daha küçük . Ben ona orayı da cam yaptır tüm kapatıp öldürme dedim . Ama gitmiş pimapen yaptırmış açılmıyorda . Sonra yine izinde masada oturuyoruz görümcem dedi ki annesine onların yerinde olsam sizden kira isterim kira ödemeniz lazım dedi . Kv de elini yanlara açtı cam balkonu gösterdi yaptırdım bak diye . Sanki ben istedim yaptırmasaydı hem yaptırıyor hem başımıza kakıyor böyle şey görmedim.Yarı yarıya kv ve eşime ait tapu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?