Bitti , boşanıyorum

Gamzeeli

sueño de una mariposa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2014
2.993
3.819
83
31
Hayırlı bayramlar hanımlar .
Bu bayramda canım sıkkın hatta oturdum evde nasıl bir aile ve çevreye sahibim diye gözyaşı döküyorum.
İlk olarak bu bayram eşimin ailesine bayramlaşmaya gitmedim . Sebep olarak yıllarca beni insan sıfatına sokup bir kere olsun insanca davranış sergilemedikleri için . 7 yıl her bayram bütün yaptıklarını unutup gittim ellerini öptüm .
Bazen ellerini geri çekip suratlarını ekşitmelerine rağmen sırf eşimin gönlü olsun diye .
Evden ayrılmadan ağlaya ağlaya çıktım ben kiraya bir gecede karnım burnumda . Eşimede o gün söyledim bu kapıya bir daha ayak basmam sakın beni zorlama diye .
Geçen hafta tutturdu babamları iftara al , almıyorum çok istiyorsan mutfak orda dedim . Kinci bir insan değilim ama dile kolay yedi yıl yakından uzaktan beni mahvettiler . Komşuların pazarda çevirip suratıma tükürmüşlükleri var siz düşünün sabrım o derece .
Bu sabah eşimle bozuk olan aramız tamamen koptu . Bitiriyorum .
Yıllarca evlat kıymetı bilmemiş insanlar sırf yuva kurdu diye etmedikleri kalmadı . Bir çöp görmedim , görmemekle birlikte sırtımdan inmediler . Biriktirdiğim ev paramı böldüm verdim , özel hastanelerde yattılar gecesi beş binden . Doğumumu özelde yaptım ne kıymetli şeyim var dediler .
Bunca yıl her şeylerine eyvallah dedim ve karşılığı babama gideceksin sonrası bir tokat oldu .
Gitmedim , gitmicem ve bu evliliği burada sonlandırıyorum .
Arkamda durduğu yedi yılı bir çırpıda bir tokatla çöpe attı .
Hiç gocunmuyorum ve bu sefer eyvallahımda yok
Boşanmak istiyorum.
Kızım 4 aylık , baba evine dönüyorum istemeye istemeye .
15 yaşımda beni evden git , evden git diye postaladıkları yere geri dönüyorum.
22 yaşında 7 yılımı heba edip bir çocukla ortada kalmışlık , bayram hediyem bu mu olacaktı .

Boşanmakla iyi yapıyorsun. Ama ailenle fazla kalma. Başka görücüler çıkaracak ya da geri barıştırmaya çalışacaklar. 15 yaşında seni postalamaya çalıştıkları için böyle düşünüyorum. Ailenle kalma fazla. İşe gir ayrı eve çık.

Boşanmakla iyi yapıyorsun. Ama ailenle fazla kalma. Başka görücüler çıkaracak ya da geri barıştırmaya çalışacaklar. 15 yaşında seni postalamaya çalıştıkları için böyle düşünüyorum. Ailenle kalma fazla. İşe gir ayrı eve çık.
Biliyorum ama çok yıprandım
Artık onunla evli kalamam , 3 .şahıslar için bu kadar yıl sonra bana el kalfırmasını gönlüm kaldırmıyor .
Bir kaç ay idare edip çocuguda bir şekılde gunluk bakılacak bırsey ayarlayıp bırseyler yapabılırım .
Wv tutsam ıse gırsrm bakıcı dunyanın masrafı , benı ıstemeyen annem babam cocuguma kac gun bakar .
Ama her seyden önce artık katlanamıyorum

15 yaşında mi evlendin ?
Bu bayram nedir bu heriflerin okuzlugu yahu.
Hepsi anlasmis gibi
Allah ıslah etsin o eşini.
Boşan diyemem ama iyice düşündün mu ?
Ailem 15 yasıma geldıgımde bildiğin evden gıt baskıları yapmaya baslamıstı .
Sonra esımle tanıstım öyle gelıstı .
Pişman degıldım en azından bugune kadar.
Tamam kucuk tartsmalar olurdu ama el kaldırma olayı cok dokundu .
Düşündüm , bir öncekı gorumce xocuk olayından snra bunu kaşdıramam

çok üzüldüm ama çok gençsin
yaşın daha 22 hayatının daha baharındasın
çocuğuna bakarsın
eğitimini tamamlarsın eğer okumadıysan
sonra bir işin olur
bu çektiklerini silersin hafızandan
yeter ki güçlü ol
Lise çocuk gelişim mezunuyum
Eşim okutmuştu evlendikten sonra
Bu bana atılan ilk tokat fakat ben çok kırıldım .
Zaten son gunlerde ıyıce kotuye gıdıyorduk
Araya sureklı aılesınden sorunlar sokuyordu
Olmuyor

Zor bir durum. Kadın sığınma evinde 3 aydan fazla kalamazsın. Ailen ayrı bir alem. 4 aylık bebeğin var. Okumadıysan mesleğin yoksa alacağın sadece asgari ücret. Asgari ücretle bakıcı mı tutacak kira mı ödeyecek yoksa çocuğunun ve kendinin karnını mı doyuracaksın... Gerçekler maalesef acı. Keşke ailen biraz insafa gelse baksalar bebeğine sen de çalışsan. Belki çalışırsan bakarlar eve para geliyor diye? Hani canını çok sıkarlar ama hiç değilse kira falan ödemezsin bebişin biraz büyüyünce de çıkarsın oradan.

Gecmis olsun canım. Hemen git darp raporu al ve uzaklaştırma kararı çıkarttır. Ailen sahip cikmazsa da kadin sığınma evine gidersin. Daha çok gençsin yaa sana da bebegine de Allah yardım etsin...
Darp raporu alınacak bir durum yok fakat beni fiziksel anlamdan cok manevı olarak sarstı.
İş birseyler bakıp bir ev bulup cıkıcam .
Bılmıyorum suan sagşıklı dusunemıyorum

Abella seni eski konundan taniyorum.

Bosan.

Daha 22 yasindasin. Bak kuzenim yanimda. Liseyi 5 yillik bir okulda okudu. 1 sene istedigi yer tutmadi 2. Kez girdi sinava. Senden 1 yas kucuk.

Yasitlarin daha yolun basinda. En bastan baslamak icin hic bir engelin yok. Cok mutlu etmeselerde babanin evinde kalabileceksen kardesin veya annen birisi bebege bakacaksa okumak calismak icin hayalindeki insanca hayat icin hala sansin cok yuksek. Umudunu hic ama hic yitirme.

Zor bir durum. Kadın sığınma evinde 3 aydan fazla kalamazsın. Ailen ayrı bir alem. 4 aylık bebeğin var. Okumadıysan mesleğin yoksa alacağın sadece asgari ücret. Asgari ücretle bakıcı mı tutacak kira mı ödeyecek yoksa çocuğunun ve kendinin karnını mı doyuracaksın... Gerçekler maalesef acı. Keşke ailen biraz insafa gelse baksalar bebeğine sen de çalışsan. Belki çalışırsan bakarlar eve para geliyor diye? Hani canını çok sıkarlar ama hiç değilse kira falan ödemezsin bebişin biraz büyüyünce de çıkarsın oradan.
Bir saattır dusunuyorum
Benım yıllarımı yedıler , evet eşimi sevıyordum fakat yıne de cocuklugumu genc kızlıgımı kendı evımde yaşamak isterdım .
Eşim yinede egıtımıme destek olduk , gezdırdı yedırdı ıcırdı bu konuda hakkını yıyemem .
Ama çok birikti anlıyor musun ?
Şuan yaşadığım şu olay ve evlılıgımın gıdısatından cok aılem canımı sıkıyor .
Onlar sözde yanımda .
İki gün baksalar cocuguma otekı gun babasına ver derler .
Esım cok pısman oldu ama affetmeye gonlum hıc razı degıl
Cok kırgınım

Lise çocuk gelişim mezunuyum
Eşim okutmuştu evlendikten sonra
Bu bana atılan ilk tokat fakat ben çok kırıldım .
Zaten son gunlerde ıyıce kotuye gıdıyorduk
Araya sureklı aılesınden sorunlar sokuyordu
Olmuyor

ilki olmuş devamının da gelebileceğini düşünüyorum

Hayırlı bayramlar hanımlar .
Bu bayramda canım sıkkın hatta oturdum evde nasıl bir aile ve çevreye sahibim diye gözyaşı döküyorum.
İlk olarak bu bayram eşimin ailesine bayramlaşmaya gitmedim . Sebep olarak yıllarca beni insan sıfatına sokup bir kere olsun insanca davranış sergilemedikleri için . 7 yıl her bayram bütün yaptıklarını unutup gittim ellerini öptüm .
Bazen ellerini geri çekip suratlarını ekşitmelerine rağmen sırf eşimin gönlü olsun diye .
Evden ayrılmadan ağlaya ağlaya çıktım ben kiraya bir gecede karnım burnumda . Eşimede o gün söyledim bu kapıya bir daha ayak basmam sakın beni zorlama diye .
Geçen hafta tutturdu babamları iftara al , almıyorum çok istiyorsan mutfak orda dedim . Kinci bir insan değilim ama dile kolay yedi yıl yakından uzaktan beni mahvettiler . Komşuların pazarda çevirip suratıma tükürmüşlükleri var siz düşünün sabrım o derece .
Bu sabah eşimle bozuk olan aramız tamamen koptu . Bitiriyorum .
Yıllarca evlat kıymetı bilmemiş insanlar sırf yuva kurdu diye etmedikleri kalmadı . Bir çöp görmedim , görmemekle birlikte sırtımdan inmediler . Biriktirdiğim ev paramı böldüm verdim , özel hastanelerde yattılar gecesi beş binden . Doğumumu özelde yaptım ne kıymetli şeyim var dediler .
Bunca yıl her şeylerine eyvallah dedim ve karşılığı babama gideceksin sonrası bir tokat oldu .
Gitmedim , gitmicem ve bu evliliği burada sonlandırıyorum .
Arkamda durduğu yedi yılı bir çırpıda bir tokatla çöpe attı .
Hiç gocunmuyorum ve bu sefer eyvallahımda yok
Boşanmak istiyorum.
Kızım 4 aylık , baba evine dönüyorum istemeye istemeye .
15 yaşımda beni evden git , evden git diye postaladıkları yere geri dönüyorum.
22 yaşında 7 yılımı heba edip bir çocukla ortada kalmışlık , bayram hediyem bu mu olacaktı .
Çok üzüldüm ya... gerçekten üzüldüm... senin ailene dönemeyeceğini düşündükleri için mi böyle zulmettiler bunca zaman... ne diyeyim bilemedim, katlanılabilir tarafı kalmamış evliliğinin, eşin keşke seni zorlamasaydı. Yanlış yapmış. Hakkında hayırlısı olsun inşallah Yen'i hayatın daha iyi olur. Ailen bebeğine baksın bir süre sen bir işe gir çalış. Ve mutlaka para at kenara kimse bilmesin biriktir. Zor zamanların olabilir.

Cocuk olunca cok zor arkadasim ya devir de kotu kime birakcaksin mesela bosan esinden nafaka talep et eger bordrolu bi isi varsa kesinlikle nafaka alirsin annenle konussan nafaka parasini 300 se 300 sana vericem diye e sende asgari ucret alsan evinide mutavazi kucuk bisey tutarsin eger annen kabul ederse tikir tikir gider hersey

Bir saattır dusunuyorum
Benım yıllarımı yedıler , evet eşimi sevıyordum fakat yıne de cocuklugumu genc kızlıgımı kendı evımde yaşamak isterdım .
Eşim yinede egıtımıme destek olduk , gezdırdı yedırdı ıcırdı bu konuda hakkını yıyemem .
Ama çok birikti anlıyor musun ?
Şuan yaşadığım şu olay ve evlılıgımın gıdısatından cok aılem canımı sıkıyor .
Onlar sözde yanımda .
İki gün baksalar cocuguma otekı gun babasına ver derler .
Esım cok pısman oldu ama affetmeye gonlum hıc razı degıl
Cok kırgınım
Etik mi bilmiyorum ama o zaman bu evliliği bebiş biraz büyüyene kadar sürdür. Bu arada okuluna bak açıktan okumaya çalış. Ve eşine de aranızda herşeyin bittiği, asla düzelmeyeceği mesajını ver. Yani kağıt üstü bir evlilik. Ha o zaman hadi babanın evine derse gidersin en fazla yapacak bir şey yok.

Bosanmazsin. Ne isin var ne arkanda duran ailen. Yasin da kucuk bebegin de. Simdi ofkeyle bosanicam diyorsum ama bosanmazsin.
Ben malesef çoğu kadın gibi onsuz ölürümcülerden değilim .
Kocamla doğmadım , göbeğimde onunla kesılmedı .
O olmadanda yaşarım .
Ama düşerim ama kalkarım
İstediğim bundan sonrası ıcın alınacak mantıklı kararlar .
Bosanayım mı dıye sormuyorum
Bosandıktan snra nelwr yapabılırım dıyorum

Back
X