bitti...

bunu söylemedim ama evet seviyorsun çünkü o nedenle ağlıyorsun.
sevdin karşılığını görmedin.
ama sevgi her zaman yeterli olmuyor.
sevgi emek ister çaba ister fedakarlık ister.
bunu sadece bir kişi yapıp diğeri bencillik yapıyorsa olmaz.
sakın kararından vazgeçme.
o vazgeçse bile.
ama dersen ki umut ışığı büyük bişey diyemem.

ya bi tek bencillik meselesi değil tamam şimdi kendine yapmayıp bana yaptığı çok şeyde oldu tabi...çok iyi taraflarıda vardı...ama onda bişey eksik 4 senede 3 defa ev kurulurmu...insan her sıkıştığında satmaya kalkarmı hadi ilki cahilliğimize geldi...sonrakiler...hele bu seferki tam karambollll....defalarca uyardım ben halledicem bana güven merak etme sen düşünme....sonuç yine aynı şey...yani bu adam ev geçindiremiyorrrrrrrrrrrrrr....ya çok çok özür dilerim ama k...da bir yamalı pantolonla işe gidip geliyorum en kötü evde oturuyorum kuaförüm yok gezmem yok tozmam yok...zaten en kötü şartlarda yaşıyorum 4 aylık bebeğimi bıraktım çalışıyorum daha ne fedakarlığı yapabilirimki ben...

canım sen elinden geleni yaptın sakın kenddinde suç bulma. önceki konunuda biliyorum. bırak inceldiği yerden kopsun. zaten sen dimdik ayaktasın çok sevindim.
aradada ağla tabi rahatlarsın iyi gelir. kızının olsıda seni hayata bağlamakta çok büyük etken olur. birkaç sene sonra arkadaşın gibi olur zaten.
hakkında hayırlısı olsun.
her hayırda bir şer her şerde bir hayır vardır sakın unutma.
Allah bir kapıyı açmadan diğerini kapatmazmış

canım nasıl kızayım ben sana burada senin konularını gördükçe içten içe o kadar üzülüyorumki anlatamam biliyorsun ne kadar hassas olduğumu senin konularında.
şimdiye kadar gerçekten çok büyük sıkıntılar çektin, herşeyle kendi başına mücadele ettin. maddi manevi hep mücadele veren sendin.
bundan sonra önce melisi düşünmelisin. tamam seviyorsun ama bu şekilde ne kadar devam edebilirsin. bunları düşün hep.
3.evdeki eşyalarda borca gidecek sonra ne olacak peki. bu böyle kısır döngü olarakmı devam edecek. ne olur iyi düşün. ben hiçkimseye devam et ayrıl diyemem. hele sana bir de çocuk varken. benim eşimle ne kadar sorunlarım olsada biliyorsun ben hiç ayrılmayı düşünmedim düşünemem de çünkü ailem çevre birçok nedenim var.
herşeyi yeniden düşün ama iyi düşün ve sonra ayrılmak istemediğine karar verirsen eşinle konuş. belki bir süre ayrı yaşamak ya da oturup konuşmak herşeyi çözermi bilmiyorum ki.
ama ben şunu gördümki sevmek tek başına hiçbirzaman yetmiyor

doğru sölüyosun canım saol

Tek boşanan çift sen olmayacaksın , bu üzüntülerini yeni bir düzen kurana kadar yaşayacaksın elbet . Sonrasında vardır elbet hayatın sana vereceği güzellikler , sabırlı ol . Bir ömür ağlamaktan , heder olmaktansa....

ben çözüleceğine inanmıyorum canım bir insan 35 yaşına gelmişse ve gayretsizse yada bu kadar yetebiliyorsa bundan sonrada öyle olacaktır...biliyorum...benim onunla evlendiğimde ideallerim vardı hırslıydım çalışkandım herşeyimi kaybettim...bir adım bile ileri gidemeyip tam tersi geri gttim hep...birgün bana zaten beni bırakırsan bi para yüzünden olur bu demişti...ama çok söledim verelim sırt sırta az olsun maaşı önemli deil beraber yaparız...yapmadı...yapamayacakta eminim artık bundan...insan fedakarlık yapar bir adım ileri gitmek için elbette...ama 4 senedir hep aynı şeyi yaşayıp olduğun yerde sayıyosan bir sorun var demektir orda...haksızmıyım

Eşinizle aranzda ne geçti bilmiyorum , bir yerden sonra mesajları da okuyamadım. Eski bir iki konunuza baktım da evliliğiniz boyunca mücadele etmişsiniz, resmen yuvanızı siz sırtınızda taşımışsınız. Evinizi de eşinizi de kendi başınıza adam etmişsiniz. Size can-ı gönülden söyleyebileceğim bir şey var.. Kızınız böylesi güçlü bir anneye sahip olduğu için o kadar şanslı bir evlatki ! Siz ona ana da olursunuz baba da ben inanıyorum..
İşte ne yazık ki "yaşamış doymuş" olayı avuntumuzdan başka bir şey değil.. Doğrusu "Can çıkar huy çıkmaz" . Bir adam eğer adamsa, bunu 20 yaşında da belli ediyor 30unda da. Değilse de aynı şekilde..
Ben de aldatıldığıma dair bir konu açtım bir kaç gün önce. Bu sitenin güzel yürekli insanlarından öyle güzel dualar aldım ki, inanın içim huzur dolu şuanda.. Bakın burada bunca bayan, birbirimizi tanımasakta birbirimiz için dua ediyoruz. Siz benim ablam yaşındasınız , ben sadece 21'im. Ama sizin o güzel yüreğinizi görmek için bu yaşa gelmek bile gereksiz. Rabbim ahı alınan herkesin yanında olur bir gün hiç merak etmeyin ne olur ! O güzel kızınızın ileriki hayatında babası büyüyecek olmasının , size bu yapılanların bedeli de öbür tarafa kalmayacak , bu dünyada ödenecek.. Siz ise çok mutlu olacaksınız. O beyefendinin gelecek hayatında hayal bile edemeyeceği kadar mutlu olacaksınız
Ne olur sabır dualarınızı eksik etmeyin. Ne olur geleceğin güzel olacağına dair umudunuzu hiç kaybetmeyin !

haklısın kızım hemde çok haklısın ..üzme ne olur kendini bu artık pek çok kadının başında...yok o eski sorumluluk sahibi adamlar...benim kzımda mahkeme günü bekliyor...anneciğini de üzme... inan senin için daha güzel şeyler hazırlanıyor...bebeğine sarıl, işini bırakma çünkü eşin nafakayı ödeyebilecek gibi gözükmüyor...öpüyorum seni yavrum Allah yardımcın olsun senin ve senin gibi kızlarımızın.....

İnan ki bazen bitirmek daha iyi...İnsanlar değişmiyor... (Kendileri istemedikçe)
Evladın varmış ne güzel...Allah bağışlasın.. Güçlü olmalısın ve önüne bakmalısın artık...
Hatta öyle güçlü olmalısın ki, herkes şaşırmalı bu haline...
Ağlayacaksan da en yakının ailenin yanında ağla, bağır, çağır... Ama diğer herkesin yanında gülümse...
Hayat sana öyle kapılar açacak ki... Sen bile şaşıracaksın... zaman... Ve sabır...

‎"Öyle bir an gelir ki tüm kararlar kötüdür; sorun, sonradan en az pişman olacağın kararı bulup seçmektir." Amin Maalouf

guzel olacak yeterki elinden geleni yap
yasin o kadar gencki hem kazanmak icin zamanin var
hem okumak icin yasin genc
en caresiz anlarinda bebeginin mutlulugu icin iyi olman gerektigini
dusun
hayat senin kontrolunde artik!

yazan herkese çok ama çok teşekkür ederim öyle güzel şeyler yazmışsınızki inanın ağlayarak okudum...dün biraz konuşabildik eşimle...hep aynı tavırlar sen çalışmadın sen etmedin bizi bu hale sen getirdin bir sürü borcum var yine vs...ve aldım onu karşıma konuştum ben çok söyleniyormuşum ben çok dırdır ediyormuşum aza tamah etmiyormuşum...birincisi dedim insan anne olunca değişiyor kendim için istemedim ama elbette kızım için iyisini istiyorum onun hakkı çünkü onu biz getirdik dünyaya kendi gelmedi...sen kızım olduktan sonra 2 ay iş aramak şöyle dursun kolunun altına ganyan bülteni alıp durmadan ganyana giderken benim içim içimi yedi sölendim...2 ay çalışmayıp gittin elalemin kadınından borç aldın ikibin lira bana sölenme sen yaptın bunu...ben aza tamah etmiyo olsaydım gül gibi babamın evinden çıkıp eşyalarımı ilk sattığında beni kapıcı dairesinde oturttuğunda bırakmıştım seni bırakmadım...sonra oradakileride sattın annene taşındık yine bırakmadım...demekki ben aza tamah eden bir insanım...sen gayretsizsin...önceden hep kavga ettiğimizde çalışmadığımı sölerdi 1,5 sene kadar işsiz kaldım isteyerek değil bu tabi ...ve ben lkendimi hep ezik hissederdm gerçekten ben yardımcı olamıyorum edemiyorum vs...şimdi düşünüyorum hayır ya o haklı değil o bana bakmak zorundaaaaaaaaaaaa....bana güvenerekmi evlendi...evlenmeyecekti o zaman...benim sırtıma yük olmayacktı...hem çalışmadım ama aldığım tüm işsizlik maaşları tazminatlar doğum parası ailemin on binden fazla tutan yardımı...bir sürü şey verdim...sonuç hepsini inkar ediyo...aldıysanda yedine getiriyo yani...şimdi fikrim değişti üzülmüyorum ...adım atsam geri dönecek o sinyali verdi bana dün....atmayacağım...kendime kızıma yetebilirim ben...sırtımdaki yükten kurtulucam bunu ben istiyorum artık...özlicem ağlicam ama geçecek...onunla doğmadımki ben neler unutuluyorr...oda geçecek....ve eşim hiç değişmeyecek....hiç...

canım bencillikten kastım hep feadkarlık yapan sen oldun.
o bencillik yapıp o parayı birkaç saatte yedi.
e bi zahmet yapmış kendine yapmadan.
evet 4 sene de 3 ev kurmak her seferinde borç değişen birşey yok.
evet ev geçindiremiyor parayı nasıl harcaması gerektiğini bilmiyor.
bir erkeğin olgunlaşması 30 yaşında oluyor. bu adam 35 yaşında.
bundan sonra değişmesi imkansız neredeyse.
bak sen ne fedakarlık yapıyorsun.
sen çalışıyorsun giyinmek senin de hakkın.
ama napıyoruz aman ona vereceğim parayı şunu yaparım.
hata bizde kuaförünede gideceksin kıyafette alacaksın.
gençsin bunlar hakkın.
senin ne kadar fedakar olduğunu biliyorum.
o nedenle sakın kendini suçlama.
sen bu kadar sıkıntı çekerken onun yaptıkları karşısında üstüne gitmen az bile.
işi bırakmana üzülüyorum canım.
evde bakacak kimse yok mu uygun fiyata.
en azından eline 3 kuruş para kalır.
valla burda kreş indirim yapmış sanırım.
aylık 300 diye duydum.
kreşlerle görüştün mü indirim yapmıyorlar mı?

canım son yazdığın mesajla artık sana başaracağın konusunda daha çok inancım var.doğru dürüst çalışmayan bir adama hizmet edip arkasında çalışıp ona yedireceğine çocuunla gül gibi geçinirsin..herşey gönlünce olsun..

sen en doğru kararı vermişsin.
yok bundan adam olmaz.
hala seni suçluyor. sen çalışmamışsın.
güzelim kadın çalışmak zorunda değil bunu anlamıyor.
erkek kadına bakmak zorunda.
toplumda bile kadın çalışmıyorsa normal karşılanır ama erkek çalışmayınca
düşünceler değişir.
sen nelere katlandın en azından sağol benim her türlü zorluğumu çektin, sana çok güzel günler yaşatamadım ama ben beceremedim ev geçindirmeyi demiyor.
işte dedim ya kuaföre gitmezsin eski kıyafetlerle işe gidersin ama yaranamazsın.
erkekleri düşünmeyeceksin, düşünürsen hatalı oluyorsun.
hala seni suçluyor ya pes diyorum.
bu düşünceyle bu evlilik yürümez.
sırtındaki kamburdan kurtulup daha mutlu olacağına eminim.

burcu canım bu sabah yazdığın mesaj acayip hoşuma gitti. seni tebrik ederim. kendine bu kadar güvenen bu kadar ayakları üstünde bir kadın olmanın mükafatını mutlaka alacaksın.

hayatım burda kreşler çok çok pahalı heleki annemin otruduğu semt en aşağısı 850+150 servis ya çok küçük kuzum benim allaha şükür bir süre idare edebilirim evde nasıl idare ediyorduysam annemdede idare ederim bu yaz tatile gidip stres atıcakmışız zaten annem öyle diyo :) hayatmızı yaşayacakmışız artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…