Biyolojik babam ölüyormuş. Onu ilk ve son kez görsem babama (üvey) ihanet etmiş olurmuyum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Su ilk cumlenin alnindan öpüyorum

Bak sonuçta o kızlarına da hayrı dokunmamış. Ama seni arıyorlar, gel de helallik alsın senden diye. İlginç. Ya senin kadar ezilmediler, ya çok iyi niyetliler, ya da akıllarında başka şeyler var.

Onlar belli bir yasa kadar birlikte büyümüşler oyüzden babalarini seviyorlardir belkide. Benim icim buz gibi

Ben görüşmedim şimdiki babama ihanet şu bu vs söz konusu değil aklıma bile gelmedi ama bana babalık etmeyen biriyle helalleşelim diyecek kadar pamuk gibi biri değilim sanırım annemle de görüşmedim kendim anne olacak yaştayım zaten dedim geçtim ben kan bağına inanmıyorum illa benim hayata gelmemi sağladı diye kimseye minnet de edemem oldu istediği zaman bırakacak ölüm kapıya gelince kızım vedalaşım oldu başka ? Hem doğur hem bakma üstüne de öleceğini anlayınca kendince ruhunu arındır benim görüşüm şu benim bütün hayatım boyunca yanımda bir annem babam vardı ağladığımda,üzüldüğümde,düştüğümde,kalktığımda,hata,yaptığımda ve gerçek anne baba budur kan bağı şu bu gerekmez benim merak ettiğim sonradan neden pişman olacağınızı düşünüyorsunuz ? Beraber tek bir iyi anınız olmayan biri öldüğünde ne hissedip pişman olacağınızı düşünüyorsunuz?

Ben olsam görüşmezdim heralde. Diğer kızlarına derdim ki “Pandemi var, ben hamileyim, gelemem. Ama sizin aracılığınızla görüntülü konuşabiliriz belki.” Görüntülü görüşme olursa da biyolojik babaya “Hak helal etmek o kadar kolay mı, ölünce tüm günahlar siliniyor mu? Benim çocukluğumda yaşadığım eziyetlerin, babasızlığın, annemin çıplak ayakla kaçtığı zamanların, kırık kaburgalarının hesabını kim verecek o zaman” derdim.

Onlar belli bir yasa kadar birlikte büyümüşler oyüzden babalarini seviyorlardir belkide. Benim icim buz gibi
Umut, içinden gelmeyen şeyi yapmak zorunda değilsin. Pişman da olmazsın merak etme. Sana yaptığı tek hayır tohumunu vermek afedersin. Neyinden pişman olacaksın? Hakkını da helal etmesen senin karşına çıkıp niye helal etmiyon demeye yüzü tutacak biri yok.

Bir sırf yaşça büyük diye saygıyı hakettiğini düşünen ama aslında yetersiz insanlardan bir de zerre emeği yokken, ebeveynlik vasıflarına biyolojik katkılarından dolayı sahip olabileceğini düşünen insanlardan tüylerim diken diken olur.
Biyolojik babanız sizi 2 yaşından beri görmüyor, üstelik muhtemelen "erkek çocuk" sevdasından 4 kere daha baba olmuş.

Sizi bilmem ben gitmem. Kendiminkine de gitmeyeceğim. Bende yarattığı travmatik anılar yüzünden çürük insanların sahte sevgilerini gerçek sanıp defalarca darbe yedim. Psikologlarda gezindim. Sonu hep kendisine bağlandı, hep tercihlerimi onun yarattığı izlenimlerin sonucu olduğu çıktı.
Ben affettim gitti ama sadece kendimi onarmak için onunla görüşmek için değil. karma yanına bırakmaz biliyorum. Umurumda da değil. Üstelik üvey babam sizinki kadar beni düşünseydi (ki iyi bir babam var, çok severim) aklıma ölüm döşeğinde benden helallik istemeyi akıl eden şam babasını getirmezdim bile.

Gitmezdim. Umarım babalık sıfatını haketmeyen kimse baba olamaz.

Cok teşekkür ederim evet babamdan yana çok şanslıyım. herzaman başımın üstündedir benim. Esimde esimin aileside ilk duyunca şok olmuslardı üvey diye

Muhteşem bir adam. İnsanlar öz kız evlatlarından mal kaçırıp oğullarına verme derdinde. Babanız ise ne incelikler düşünmüş. Ellerinden öperim. Asıl babanız o. Üvey filan değil. Zaten ben konuda bir baba gördüm

Benim babamda geçen hafta mezarda bile beni affetmeceğini söylemiş sanki çok babalık yapmış gibi şimdi bu adam ölüm döşeğine düşse gitmem bile. Çok zor ama bence gitmeyin seni çok iyi anlıyorum zamanında aklına gelmedin ne hikmetse ölüm zamanı gelmişsin..

Haklısın en iyisi unutmak. Yoksa akıl sağligım bozulacak.

Bir de hamilesiniz, koronanın yine pik yaptığı zamanlar haber yollamaktan bile imtina etmemiş de ayağına çağırıyor; 37 sene boyunca neredeymiş?

En fazla, telefondan "Evlatlık hakkım zehir zıkkım olsun" deseniz yeter bence böylesine.
Hoş, sesinizi dahi duyurmasanız daha güzel olur.

Evet bu konuda hiçbir talebim olmamasina ragmen bunu yaptı. Bana bu zamana kadar yaptigi babalik dunyaya bedel zaten. İstese kendi öz ogluna bırakabilirdi hepsini. Erkek kardesime soylemis ben böyle birsey yapicam diye. Kardesimde ablamla arama mal mülk kırgınlığı sokma gerekeni yap baba demiş.

Gitme.
Zaten baban o değil. Hiç bişeyin değil.
Bu yaşına kadar zaten onun açtığı yarayı sarmaya çalışmakla uğraşmışsın.
Şimdi gitsen o yarayı tekrar kanatacak.
Sağlığında görmediğin yanında hiç olmayan bir adamı, ölüm döşeğinde en düşkün en çaresiz haliyle görüp, ömrünün sonuna kadar öyle hatırlayacaksın.
Bir de helallik isteyecek ne diyeceksin. Diyemeyeceklerin boğazında düğümlenecek.
Bu yaşa kadar hayatını zaten gölgelemiş, bundan sonra hafızanda yer edecek, İzi kalacak ve seni üzecek bir durumun içine girme bence.

Babanız, yani size gercekten babalık yapan adam, kararınız ne olursa olsun sizi anlayacaktır. Çünkü "iyi" insan olmak böyle bi sey. Hepi topu 3 harf ama altına dünyaları sıgdırıyo iste. Adalet duygusu da onun icinde, ahlak da, vicdan da, merhamet de, bol bol sevgi de, kana ya da cinsiyete degil de cana deger vermek de.

Sadece kararınızı verirken gizliniz saklınız olmasın , ne karar verirseniz verin önce onunla (ve tabi annenizle) paylaşın ki size sevgisini koşulsuz veren bu iyi insanın, babanızın kalbini kırmayın. Sizi büyüten adam o zaten; endiselerinizi, korkularınızı, nedenlerinizi sizden iyi anlar.

Diğer adama gelince... Bu çok kişisel bi karar. Yerinizde ben olsam gitmezdim. Öyle kincilikten falan da degil. Sadece düsünürdüm bu tecrübe kime ne kazandıracak diye.

O adamın sizi görmek istemesi normal; zira her insan gibi yaptığı bütün hataların affedildiğine ve unutulduğuna inanmak, huzurlu ölmek istiyor.

Peki siz ne kazanacaksınız bu tecrübeden; aklınızda bi ton soru işaretiyle, söylenememiş bi sürü söz boğazınıza takılmış halde çok içinizde olması gerekirken çok yabancınız bi insanın ölümünü izleyince ne olacak... kafa karışıklığı, ölüm döşeğinde bi adama bu sorulmaz/bu söylenmez diye içinizde bastırdıgınız duygu ve düsünceler, hak etmediğiniz bi suçluluk duygusu, ölüme tanık olmanın başlı başına getirdiği travma ve trajedi... size bunlar kalacak işte.

O hafifledikçe siz ağırlaşacaksınız. Gerek var mı, bence yok.

Olması gereken zamanda, olması gereken yerde olmayan, sizi görmesi gerekirken yok sayan bi adamın son anında hak ettiği şey de bu, yok sayılmak. O yıllarca hayatına böyle devam edebildi cünkü, siz ve anneniz hic olmamıs gibi davranarak kendini sevebildi, 4 kız büyütebildi, gece yastıga basını koyunca uyuyabildi. Bencilliği sayesinde bi hayatı oldu ve görüyorsunuz ki ölürken bile bencil. O yüzden şimdi siz de aynı seyi yapın. Yok sayın. Ölmüs mü kalmıs mı umursamayın. Ne iyiligini ne kötülügünü dilemeyin. Sahip olduklarınıza sarılın, olmadıklarınızı unutun. Hic varolmamıslar gibi.

Senin yerinde olsam geçmişi hiç kurcalamazdim.O kardeşleri de hayatıma almazdim.Bak Allah yine yüzüne gülmüş öyle bir üvey babaya denk gelmişsin.
Ben senin kadar şanslı değildim bilmiyorum belkide bu yüzden senden daha çok kırgınlık ,öfke ,kızgınlık sende bilirsin adını koyamadığın bir çok duygu.
Mezarına 27 yaşında gittim,içimdekileri dökmek için bir kere .Çok ta zengin biri idi.Ama önceki evliliğinden olan çocukları yüzünden tek kuruşunu görmedim.Onlardan biri geçen senelerde idi galiba öldü aradılar gitmedim gitmem onlar varlık içinde sefada iken ben annemle ne mücadeleler verdim küçücük yaşımdan beri.
Şimdi dava acsam yine hakkımı alabilirim ama tenezzül etmiyorum neden biliyor musun hicbirsey benim cocuklugumu,gozyaslarimi,acılarımı ,hayatımı , kanserden ölen annemi geri getirecek , yaşadıklarımı yok saydiracak güçte değil.
Allah bildigi gibi yapsın.

Aslinda koronadan önce cagırdilar ne hikmetse ölememis. Can kolay cıkmiyor. Kalp krizi dediler. Belkide yalan söylüyorlar

Haklısın en iyisi unutmak. Yoksa akıl sağligım bozulacak.
Olmadı, asıl babana konuyu açarsın. Görüntülü konuşma gerçekleştirirsin. Bu şekilde annen ve asıl babanın çok sorun edeceğini düşünmüyorum. Ona onu kendi çapında affedip evrene saldığını, ama sen affetsen Allah 'ın affetmeyebileceğini söylersin. Annenin hakkını da hatırlatırsın. Bu kadarı da fazla, ama en azından 700 km yol tepme karnında bebek, pandemi vakti.

aslında ara biyolojik babayı Allah senden razı olsun iyi ki adam olamamışsın da babamla tanışmışım yoksa baba nasıl olur nasıl sever nasıl sevilir öğrenemeyecekmişim de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…