Biz anne olmak isteyenlerin paylaşım alanı

(QUOTE=HICRAN4242;33055041]dogumdan sonra niye yiyemicem ki :44:

Evet depremi burdada hissedenler olmuş ben hissetmedim[/QUOTE]

doğumdan sonra bebeğe gaz yapar anne sütünden bebiş rahatsız olur tatlım o yüzden dedim gaz yapıcı yiyecek içecekler yasak oluyor!!!

hımmm anladım cnm !!! bugün haberlerde gördüm beyşehirle konya arası 32 km yol çalışması varmış cnm haberiniz olsun hastaneye giderken dikkatli gidn gelin cnm !!!!

(QUOTE=HICRAN4242;33055041]dogumdan sonra niye yiyemicem ki :44:

Evet depremi burdada hissedenler olmuş ben hissetmedim

doğumdan sonra bebeğe gaz yapar anne sütünden bebiş rahatsız olur tatlım o yüzden dedim gaz yapıcı yiyecek içecekler yasak oluyor!!!

hımmm anladım cnm !!! bugün haberlerde gördüm beyşehirle konya arası 32 km yol çalışması varmış cnm haberiniz olsun hastaneye giderken dikkatli gidn gelin cnm !!!![/QUOTE]

canımmmm cokk gecmısss olsunnn benn haberlerde gordum ama hangı sehır dıye hatırlayamadım canımmm o yuzdenn kusuraa bakmaa. rabbım sizleri hepimizi korusunn ınsallah

kızlar işim çıktı yazamadım, şimdi de mesai bitti, eve gidiyorum...
Yarın görüşürüz, iyi bakın kendinize

güle güle cnm kendine iyi bak byby

sankı ıcımdeee kazı calısmasııı varrrr gıbı hıssedıyorummmm :)) yavrusumm kendıne yerr ayarlıyorrr sanırrımmmm

inşallahhh tatlımmm!!!!! ne güzel işte

kızlar bugün kociş erken gelicek erken çıkarım bugün !!!!yemek yapmam gerek pilavı yapacağım nohutu terbiyelemem gerek işim vr azck ....

Bilinenin aksine hamileliğin ilk 3 ayı dinlenmek ve yavaş hareket etmek gerekir. devamında zaten bebiş tutunmuş olacağı için hareketlerinde hız kazanılabilir. Yolculuk bile yapılabilir ama ilk üç ay aşırı dikkat ayıdır... bolca uyku uyuyoruzzz...
artık ayakları üşütmüyoruz
banyoda fazla kalmıyor ve çok sıcak su ile duş almıyoruz.
kalorifer peteğine yaslanmıyoruz.
yataktan kalkınca sırta mutlaka birşey takıyoruz...
yükseklere askıya bile uzanmıyoruz, bırakalım eşimizin paltosu yerde kalsın
ağır şeyler kaldırmak zaten yasak o benim en acı tecrübem oldu (masayı çektim tam iki hafta sancılandım. Sancı bir yana bişey olurmu korkusu daha kötü idi…)
bol meyve tüketiyoruuuuz...
bol su ve süt içiyoruzzz... (sütü özellikle 7. aydan sonra artırıyoruz)
onun dışında canımızın istediğini yiyor istemediğini faydalı da olsa yemiyoruz…
yakında başlayacak bulantıların en güzel dermanı olan krikkrak ve kraker tarzlarını yatağımızın yakınlarında bulunduruyoruz... yanında da su tabii ki...
gece çok fazla wc ye çıkmaya kendimizi alıştırıyoruz asla şikayet etmiyoruz... (ayaklar üşüdükçe wc ye gitme olayı artıyor) ...
iş yerinde otobüste, arabada, tv izlerken sürekli kuruyemiş tarzı özellikle de fındık ceviz ve badem tüketiyoruz (bebişin ve bizim beyin hücrelerimizin yenilenmesi ve oluşumu için çok gerekli)...
kabız olunca kayısı kompostosu - ekşimeye bırakılmış tuzlu ayran veya yoğurt suyu, ishal olduğumuzda da muz ve ayva yiyoruz...
midemiz ekşidiğinde yeşil mercimek, tarçınlı şeker ve havuç yiyoruzzzzz...
kendimizde oluşacak değişimlere hazırlıklı oluyoruz...
korkuya kapılmadan önce sebeplerini araştırıyor öğreniyoruz...
acabalarla gezmektense biran önce kurtulmaya çalışıyoruz...
yaşayan her insandan alacak mutlak bir tecrübe olduğunu asla unutmadan, insanları kırmadan her olaya sakin yaklaşıyoruz. (çünkü onlara verdiğimiz tepkiler esnasında biiz kendimizi yani bebişi yıpratıyoruz)buna izin vermiyoruz:..
bizim dudağımızda oluşacak bir büzülmeye, hüznümüze sebep olan kişi en yakınımız bile olsa takmıyor sadece "oh, bebişim var şükür, kimse umrumda değil" diyoruz.. çünkü bizdeki hüzün anında bebeğe yansıyor...
herşeye duygulanmaya alışıyor ve çok içli ağlamamaya çalışıyoruz...
herkesin bünyesi farklı olduğu için her hamiledeki gelişmeyi, değişmeyi kendimizde aramıyoruz...
hamileliğin ilk dönemlerinde kasıklarda sancı, biraz ileriki dönemde karında sancı olacaktır... karındaki sancıların sadece gaz ve ayak üşütmesi sebeplidir endişelenme... birde o karın ağrısının sebebi: rahim büyürken daha az büyüyen rahim bebek arasındaki bağlar gergin hale gelip sancı veriyor ama o sancılarla genişleyerek büyüyorlar. Yani endişelenecek bir durum değil. . .
bulantılar durduktan kısa süre sonra kasıklarda ayrı bir sancı başlıyor ki bu; 15. haftada başlıyor; bebek yer değiştirirken çevresine baskı uyguluyor bu sancıda o sebepten...
7. haftada çeşitli testler ile sağlığın kontrol ediliyor(önceden çok test yapıldı ise bazen bu testleri yapmayabiliyorlar.) bu hafta bebek ve kalp atışları gözükür dinlenir... kafa daha hızlı gelişme gösterir.
12. haftada 2 li tarama testi var. Bebişin gövde gelişimi bu dönem sonrasında hızlanmaya başlar.
16-18. haftalar içerisinde 3 lü tarama testi yaptırılıyor ...
(2 li ve 3 lü tarama testleri koldan alınan ufak kan tüpleri ile yapılıyor)
veee cinsiyet belirlenebiliyor. aynı zamanda ilk hareketler de (kelebeğin çırpınışı gibi) bu vakitlerde belirir ve hemen sonrasında bir müddet durur. ardından tekmelerle gündeme gelir. veeee gündemi dolduruverir
24-28. haftalar arasında şeker yüklemesi yapılarak hamilelikte oluşması muhtemel şeker yükselmesi olayı kontrolü yapılıyor. (bu ise aç olarak gidiliyor. Kan alınıyor. verilen glikoz şurubu içildikten 1 saat sonra yeniden kan alınıyor. Sonuç 140 dan düşük ise sorun yok diyip eve gönderiliyor)
sonrasında doktor kontrolleri her ay değil de daha sık yapılabiliyor. Bebişin kalp atışlarının uygunluğu ölçümleri filan falan.. 29 hafta sonrasında bebiş erken doğsada sorun olmuyor. (Bu dönemlerde gündemi dolduran çarpıntılar için çözüm: gece sütü+pekmez) Allah hayırlısı ile kucağınıza alıp, anne-baba dediğini, emeklemesini, ilk adımlarını, koşmasını, düşmesini, okula başlamasını, mezuniyetini, düğününü ve torunlarınızı görmeyi nasip etsin…

bende muptelasi olcam galiba
Ol bebeim yaaa ol ispanagida dene oda enfest oluyo :-D
ınsalahhh canımmm ınsallahhh hepınızınnn göbüşündee bebişlerinizz kendısıneee yerrr yaparrrrrrrrrrrrrrrrrrr sonr zamanı gelınce cıkıverır ınsallahhhh

Gelsin girsin gobuse funu geldigindede kucaklarimiza cikiversin insalllaaaaahhhhhh canim benimmmm

canımmmm cokk gecmısss olsunnn benn haberlerde gordum ama hangı sehır dıye hatırlayamadım canımmm o yuzdenn kusuraa bakmaa. rabbım sizleri hepimizi korusunn ınsallah[/QUOTE]

inşallah tatlım rabbim büyük antalyada 5.0 şiddetinde oldu tatlım biz biraz uzak olduğıumuz için çok hissetmedik ...

zaten bu yol calismasini bi bitiremediler haftanın 4 günü belli saatlerde kapatiyolarmis yollları ne saçma ya

aynen saçma bencede gitmedn önnce araştırında gidn cnm ...

boza buralarda satilmio ki :44: acaba hazır paket falan var mi ki

tatlım bir litrelik şişlede satılıyor boza büyük marketlerde market ismi vermeyim reklam olur

kızlar rosee kaçar yemeğimi yapayım kocişim gelir birazdan ............öpüldünüz hepinizzz iyi bakın kendinize bu ahavalarda

Heycan basto gelsin bebeim bi bunlarin hepsini yasamak istiyorum we cok cok dikkat edicem :-D

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…