Biz Bize Yeteriz...

Kesinlikle yumurtlama ve çatlaması aynı sey arkadaşlar o kadar çok düşuyordum ki bu yanılgıya sonra nette araştırdım siz de bakabilirsiniz yumurtlama=ovulasyon=çatlama hepsi aynı ben yumurta saliniyor sonra o yumurta catliyormus sanıyordum değilmiş doktorum güzelce anlattı zaten kendim de kadın doğum doktorunun yanında çalışıyorum en ufak detayları soruyorum siz de benim gibi öyle yanılgılara düsmeyin

Yumurtanın çatlayıp çatlamadığını testin negatif çıkmasından anlarsın canım. Mesela senin yumurtan çok güzel gelişiyor eğer çatlamazsa testin.sürekli pozitif çıkar.. Çünkü o anda lh hormonun hep yüksek çünkü çatlamadı. Çatlayınca lh düşüyor ama yumurtan döllenir ve tutunursa lh yeniden yükseliyor. Yani senin o ay muhtemelen 5 gün de ovulasyon yapsaydın lh yüksek çıkardı. Negatif çıkmazdı çünkü çatlamamış ve serbest kalmamıştı. O şekilde olan çatlamayan yumurtalarda kiste dönüşüyormuş ve adetle birlikte oda vicuttan açılıyormuş. Benim bildiğim böyle canım.

Test yaptim canim negatif bugun busabahi degerlendirdim sadece ..

Emin ol bizde kafamiza gore bisi yazmiyoruz burda. Ben doktora gtmems olabilirimbama burdaki cogu kisi doktora gtti. Doktorlarin sitelerini makalelerini okuyoruz. Maillesiyoruz yeri geliyo. Buz su an testten bahsediyoruz. Yumurta gelisiyo ve saliniyo. Testte cift çiZgi veya gulenyuz varsa bu yumjstanin gelistigini ancak henuz catlama olmadigini ama 1 2 gun icinde catlayacagini gosteriyo. arkadas acaba kacirdimmi dedigi icin daha vakti oldugunu anlatmaya calistik. Amacimi testi anlatmak bizim. Cunku catlamadan once gulen yuz cikiyor. Catladiktan sonra testte 2. Cizgi siliklesiyor veya gulenyuzlu testlerde gulenyuz yerini nehatife birakiyor. Bu sekilde bile negatf cikan gun ve ertesi gun degerlendirilmeli. Burdaki amacimiz zaten jinekoloji dersi vermek degil. Hicbirimiz doktor degiliz neticede. Bizim icin onemli olan dogru gunlerde iliski. Konumuz bu.

Anladim canim ,yapmadim hic daha cok strese girerim diye o yuzden tam bir arastirma yapmadim .. En iyisi isteyerek ve vakitleri varsa hergün bence .. Cunku ben hergun iliski oldugu zaman hamile kalmistm. Simdi vakit olmuyor pek cocuk da olmuyor :))))

Peki sen yumurta takibi filan yaptiramaz misin ne guzel kadin dogum doktorunun yaninda calisiyormussun :)

Bugun yaptim testti negatif ti gulmuyordu catlamis oluyor yani bilmiyordum sagolun arkadaslar

Bende hergün ilişkide hamile kaldım :) en mantıklısı zaten. Yumurtlama günümü bile bilmiyodum yani :)

Tabiki de ben bu konuda çok mağduriyet yaşadım o yüzden paylaşmak istedim sonuçta hepimizin amacı hamile kalmak dilerim en kısa zamanda da olur bilgiclik falan taslamiyorum ama ben de sizin gibi düşünüyordum yani öyle biliyordum işte testte koyu çizgi yakaladım yumurta serbest kaldı bir iki güne çatlar diye ama işte öyle değilmiş yumurtanın çatlaması demek serbest kalması demekmiş zaten o oyle yaptı hamile kaldı bu böyle yaptı hamile kaldı tabiki dediğim gibi korunmasız ilişkide her daim hamile kalma ihtimali var ama işte süreç kisalsin diye herşeyi doğru yapmaya çalışıyoruz dediğim gibi bilgiclik taslamak adına değilde kimse yanlış bilgilerle mağdur olsun istemem Rabbim tez zamanda nasip etsin inşallah hepimize

Ben zaten bilgiclik tasladigini soylemiyorum. Ima dahi etmedm canim nerden cikardin anlamadim. Herkes kendince bisiler paylasiyo burda. Sadece hicbir konu icin yuzde 100 emin olamayiz. Bunu soylemeye calisiyorum. Ayrica cift cizgi cikmasi yumurtanin catlamasi yada serbest kalmasi demek demiyoruz ki biz. Bizim dedigimiz cift cizgi cikmasi yumurtanın catlamasina 1 2 gun kalmis olmasi demek. biz cift cizgi cikinca catladi ya da serbest kaldi demiyoruz. Buna az kaldi diyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…