Biz evlenirken neyi gozden kaciriyoruz?

çok enteresan bir bakış açınız var.
evlilik öncesi ilişkiye karşısınızdır bu makul bir durum ancak mesajlarınızda bende şehvet duygusu olmadığı için şeklinde yorumlarınız var.
bu dinle alakasız bir şekilde sağlıksız bir durum.
cinsellik ya da şehvet duygusu insanın fıtratında zaten olan bir şey ve siz yaradılışınızı reddediyorsunuz.

ek olarak ben inançlıyım böyleyim demek ki senin inancın yok tarzında mesajlar yazmışsınız bazı üyelere.
mastürbasyon haram, günah vs olabilir ama kul ile Allah arasındaki bir meseledir.
ancak kişilere karşı bu derece suizanda bulunmanız ve benlik takıntınız kul hakkına girer ve ne büyük bir günah olduğu hepimizce malum.

evlilik islamda tavsiye edilen bir birleşmedir. Hz Peygamber "evleniniz çoğalınız. ben mahşer gününde ümmetimin çokluğuyla övüneceğim" buyurmuştur.

yani ne yazık ki en başından en sonuna kadar yanlış yoldasınız.

şımarık , bencil , daha asi bi nesil geliyo olabilir..
çünkü anne bilinçli bile olsa, hayır diyor, kural koyuyor ufak cezalar veriyor, anneanne babaanne dede evet diyor.
benim torunum ah torunum vah torunum annesi öyle etme böyle etme diyor. cezalı çocuğa hoop kucak hoop çikolata.
sonra disiplin otorite yerle bir...
benim kp bebeğim 1 aylıkken giydirmeme karışmıştı da paparayı yemişti.
örseliyomuşum çocuğu , yavaş giydirmeliymişim.
ben biliyorum baba incinip incinmediğini dedim.
şakayla karışık da gel sen giydir madem dedim. sustu.
ki bu en küçük örnek.
o yüzden uzaklara gitmek istiyorum ya..

velhasıl kelam. konudan çok da uzaklaşmayayım..

anneler düzgün evlat yetiştirsin.
düzgün karakterle , düzgün eğitim verilen çocuk da ilerde sağlıklı ilişkiler kurar.
yalanlara başvurmaz.
böylece evlilikler de sağlam olur.
naçizane fikrim.

Evlenmeyin öğüdü veriyorsun ve Müslümansın, doğru mu anladım
Sizin gibiler cinsellik için evleniyor, durumun farkındasın yani =))
Sen İslam alimlerinin ve Resulün öğüdü olan oruç tutun cümlesini yanlış anlamışsın =)))
Sitede din işleri yasak, banlanıcam senin yüzünden, büyük Allahım yaaa =))))

Rahibe mi acaba? Muslumanlikla alakasi yok gibime geldi.

Arkadaş inançlıyım demiş sanırım koyu katolik inancı bu, çünkü onlarda rahibeler falan evlenmiyor ya, daha koyu olanlar şeker tüketmiyor bedensel bir zevk diye, ama bizim inancımızda helal kılınana haram diyemezsin, evlenince çoğalın denir

Evlenince düzelir dediğim ne varsa tam aksine daha da kötüye gitti eski eşimle evlendiğimde.. Aslında gözden kaçırdığımız hiçbişey yok (istisnalar hariç).. sadece umuyoruz..düzelir diye.. değişir diye umut ederek bazen de katlanabilirim diyoruz içimizdeki aşkın verdiği o güce ve o imzanın verdiği 'aidiyet' duygusunun karşı konulamaz çekimine dayanarak.. Onlarsa o imzayla bize artık 'sahip(!)' olduklarını sanmanın verdiği güce dayanarak, kaybetme korkularını zihinlerinin en ücra köşesine iterek, içlerindeki tüm bencilliklerini ortaya daha çok döküyolar hepsi bu.. Aşk da bitince gözümüzdeki perdeler aralanıyo, gerçeğe yaklaşıyoruz sadece..Biz mutsuzlukla bedel öderken onlar da 'sahip' olamadıkları kişileri elde etme güdüsüyle yeniden mutluluğu yakalamak üzere dış dünyaya açılıyolar acınası bi şekilde.. İşte eğer 'sahiplik' ve 'aitlik' gibi ilkel hislerimizden sıyrılabilirsek, gerçek mutluluğu yakalayabiliriz diye düşünüyorum..

Kesinle Aşk ve çok sevme duygusundan bir .ok şeyi görememe durumu başka bir açıklaması olduğunu sanmıyorum.
Yada bir kaç kötü alışkanlığının yada huyunun 'evlenince değiştiririm' algısıyla yaklaşıp es geçiyoruz.

Bir arkadaş gözden kaçırdığım tek nokta 'ailesi' yazmış.
Kesinlikle bu duruma kendi adıma katılıyorum.
Nişanlılık döneminde vs az buçuk birşeyler seziyordum ailesiyle ilgili. Önemsememek en büyük aptallığım oldu diyebilirim.
Ve tabiki, eşiminde ailesine karşı dik duruşlu olamamasını en azından beni tatmin edicek kadar bile olamamasını da evlendkten sonra farkettim.
Pişmanmıyım? Şuan için değilim. Direncimi geliştiriyorum, sabır çekmeyi öğreniyorum diyelim.
İleride pişman olurmuyum bilmiyorum.

Buradan yeni evlenicek arkadaşlarada seslenmek isterim açıkcası. Çoğu gözlemediğim konulara ve kendime dayanarak şunu söyleyebilirim ki 'Sadece sevdiğiniz adamla evlenmiyorsunuz bunu göz önüne alarak düşünün ve mümkünse ne kendi ailenize yakın olun ne eşinizin ailesine'

Aynı anda yazmışız

Hangi din, hangi mezhep acaba? Bugune kadar musluman birinden evlenmeyin diye bir sey duymadim. Filmlerde rahip ve rahibelerin evlenmedigini gordum sadece.

Değinen arkadaşlar olmuş ben de bahsedeyim;

Çok çabuk tüketiyoruz birbirimizi .. En son söylenecek sözü en başta deyiveriyoruz. Aksam ağız dolusu hakaret ettiğim / duyduğum Bi evlilikte sabah o Ada'mla oturup kahvaltı yapmak bunalıma sokar beni.. Haklı da olsam stop düğmem var, erkeklerin de olmalı.. Öyle laflar okuyorum ki burda evet ben o lafları etsem de duysam da büyük konuşmuyorum bu evlilik biter..
Boşanma yüzdeleri düşük Bi toplumuz ama bu Mutlu evlilikler sürdüğümüz anlamına gelmiyor. Boşanmaya bakış açımız farklı ..
Boşanmanın kanunlarımızda olduğunu, gayet insani bir durum olduğunu düşünmüyoruz. Hatta sadece kötü kadınların başına geldiğini sanıyoruz. Boşandı diye eşi onu boşadı diye düşünüyoruz ve sırtımızı çeviriyoruz. Eee boşanmaya böyle bakarken bizim asla basımıza gelmez sanıyoruz.

Nasılsa eşim diyoruz, malladık sanıyoruz. Her istediğimizi söylüyoruz, yapmaya kalkıyoruz. İki ayrı birey olduğumuzu unutuyoruz. Siyam ikizleri gibi yasamayı evlilik sanıyoruz. Bunu o kadar ileri götürüyoruz ki karşımızdakinin bir birey olduğunu unutuyoruz, bir insanın kişiliğini hiçe saymak bence ona yapılacak en büyük hakaret..

Ben toplum olarak bu hususta da cahil olduğumuzu düşünüyorum. Evliliklerde hizmet öncesi eğitim, hizmet içi eğitim gibi uygulamalar olabilir..

Tamam iyi inancın gereği hiç erkek eli tutmamışsın da neden inancın gereği rasulullahın sünneti olan evlilikten uzak duruyorsun ? Benim başımdan felaket bir evlilik geçti bi daha evlenmiyecek miyim yani.

Sabah sabah afalladım
A aycixx17 hangi cümlene şaşayım
Kızlar evlenmeyin, şehvetiniz için de oruç tutun nedir yahu
İnsan tek cinsellik için mi evlenir, yuva kurmak sevmek sevilmek ister en önemlisi çocuk ister
Bunlar içinde sadaka verip sevabına evlatlık mı edinelim
Konu ne diyo sen ne diyosun

Bi de bende şehvet duygusu yok demişsin
Bu dediğin doğruysa doktora görün
Kadın erkek fark etmez herkeste bu duygu var ve olmalı biliyor musun?
Sen bunla gurur duyuyorsun
Yetmiyor ben inançlıyım derken insanlara üstten bakıyorsun, kibir için ne demiş aynı alimler aç oku

Bi inançlı sensin sanki Allah'ta bizi kahretsin ?

Eşimin babasının davranışlarına yeterince dikkat etmemişim. Genelde baba nasılsa oğlu da öyle oluyor. Sıkıntımız yok Allaha şükür ama alkolü, dayağı başka ayakları olan bir baba olsa onlarda belki eşimde olurdu.
Nikahtan önce ben annesine anne diyemem diye stresteydim.

Hababam sinifindaki cilgin bakire hurrem in kayip ruhu bulundu

Evlenmeyin fetvası mı veriyorsunuz.
Evlenmek sünnettir. Bu şekilde kızlar evlenmeyin demek hoş olmamış. Ben evliyim Allaha şükür mutluyum.

Ben evli değilim ancak kendi çevremden gördüğüm ve burada yazılanlardan anladığım kadarıyla bence evlenirken en büyük hata sorunlar çok belli olmasına rağmen ''ben bu adamı düzeltirim, evlenince düzelir'' düşüncesi
Mesela adamın karakteri şiddete meyilli nişanlılık döneminde belli ediyor
Ama kadın diyor ki tabii cevrede biraz gaza getiriyor bu adam evlenince düzelir evleniyor yine düzelme yok çocuk olursa düzelir çocuk oluyor yine aynı
bu döngü hep böyle gidiyor
Adamların karakteri bu bunca yıl değişmemiş evlilik nasıl bir olay ki hop diye adam değişsin
Bana göre evlenirken adamı olduğu gibi kabullenip şöyle düşünmek lazım Ben bu karakterde bir adamla yasayabilir miyim

Yazdıklarınızı bir bir okudum ve hepsine katılıyorum. Analiz etmek istedim tek tek;
Sevgilimi 6 senedir yakınen tanıyorum. Ergenlik dönemlerimizde yaşadığımız ilişki daha sağlıksızmış gün geçtikçe daha iyi anlar oldum. Eğer o zamanlar imkan olsaydı ve evlenseydik şimdiye kadar boşanmış olurduk herhalde
Evet kıskancım ama artık öyle her şeyi kıskanıp burnundan getirmiyorum. Beni sinirlendirmek için söylediği çok şeye gülüp geçiyorum. Önceleri sinirlenir büyütürdüm, şimdi ise birlikte gülmeyi öğrendik.

Sevgilim romantik biri sayılmaz. İçinden gelmediği sürece hiçbir şeyi yaptıramazsın. Ondan hep incelikler bekler, beklediklerim gerçekleşmeyince de çılgına dönerdim ve ayrılma kararı alırdım Öf ne salakmışım! Adam öyle biri işte, niye değiştirmeye zorluyosun? Git istediğin gibi birini bul o zaman! Ben hediye, sürpriz gibi beklentilerimi dile getirdikçe "şimdi sana rol yaparsam evlendikten sonra bana çok değiştin dersin, ben böyleyim Vesfa, seni sevdiğimi değer verdiğimi biliyosun, hal ve hareketlerimle de belli ediyorum, seni hediyelere sürprizlere boğup arkandan iş çevirsem daha mı iyi olur? Beni olduğum gibi kabul et" dedi defalarca ve ben onu olduğu gibi sevmeyi öğrendim. Yine beklentilerim oluyor ama gerçekleşmeyince sinirlenmiyorum, trip atmıyorum Artılarını düşünüp hediyeside olmayıversin diyorum.

Maddiyat hayatı idame ettirebilmek için önemli. Biz kamuda çalışmamıza rağmen bazı şeyleri yoluna sokmadan evlenmeyi düşünmüyoruz. Aksi takdirde yıpranacağımızı ve birbirimizi yıpratacağımızı düşünüyoruz. Farklı şehirlerdeyiz ve nerede yaşayacağımızı bazen konuştuğumuzda karşılıklı olarak birbirimizi düşünüp ona göre karar vermeye çalıştığımızı gördükçe duygulanıyorum. Sen buraya geldiğinde iş yükün artacaksa benim oraya gelmem daha mantıklı olur dediği an eriyorum

Birlikteyken cinsellikle asla tehdit etmiyorum. Çok çok önce bu konuda uyarımı aldım ondan. Beni sakın cinsellikle tehdit etme, elimi bile sürmem sana demişti. Zaten kırdığı zaman gönlümü nasıl alacağını çok iyi biliyor şapşik Biz cinselliği birlikte öğrendik. Öpüşmeyi dahi bilmezken Her seferinde birbirimizi keşfeder olduk. Bazen oyun oynuyormuş gibi hissetsem de çok eğlenceli gelir bana cinsellik konusu

İlişkimizi insanların gözüne sokarak yaşamıyoruz. Özel hayatımıza müdahale etmiyoruz. Sosyal medya hesaplarımızın şifreleri birbirimizde yoktur ve ben "acaba kimlerle yazışıyor" diye düşünmeyi bırakalı çok oldu. Bir konu hakkında karar alırken "biz" olmayı öğrendik bu süreçte. İzin almıyoruz, fikir danışıyoruz.

Evet maddeye önem verenlerdenim ama sevgilimden daha kıymetli değiller. Büyüdükçe sade olan her şeyi sevmeye başladım. Evimde az eşya çok huzur olsun istiyorum. Bunu sevgilim söylediğinde mantıklı bulmazken 24 yaşın vermiş olduğu olgunlukta mantıklı bulmaya başladığımı fark ettim

Ayrılıklarımız, uzun soluklu ayrılıklarımız oldu. Başka insanlarla tanıştık bu süreçte. Ve gördük ki evleneceğimiz kişi birbirimizden başkası değil. Hani demişsiniz ya "evlilikte amaç seviyorum ömrümü bu kadınla geçirmek istiyorum değil "el değmemiş kız, rahat ve sık cinsellik, temiz çamaşırlar, neslin devamı ve mutgalta sıcak yemek" oluyor çoğunlukla" diye? Sevgilim bana bu cümleyle geri dönüş yapmıştı; "Seni seviyorum, ömrümü seninle geçirmek istiyorum, eve geldiğimde seni görmek istiyorum, yatağımı seninle paylaşmak istiyorum, hayatımın her anında yanımda sen ol istiyorum"....

Aileler işin içine girince her şey daha zor oluyor, farkındayım. Biz sorun yaşamıyoruz fakat aileler araya girince ne olur bilemiyorum. İnşallah sorun yaşamayız ve birbirimize olan saygımızı hiç kaybetmeyiz. O dışarıda aslan ben kediyim, ev sınırları içinde ise tam tersi. Seviyorum onun erkeksi tavırlarını. Aslan burcuyum o ise terazi erkeği. Dengeyi kurduğunuzda mükemmel bir ilişki oluyor. Tavsiye ederim aslan kızları Çok uzattım, sevgiler

Herkes yazmis zaten, degisir dusuncesiyle evlenmek ilk ve en buyuk hata.
Kimse kabullenemeyecegi şeyleri hasır alti ederek evlenmemeli. Atiyorum alkol sizin icin ciddi sorunsa arada icen adamla evlendikten sonra icmez umuduyla ya da capkin adamla ben onu evr bağlarım utopyasiyla evlenilmez. Bir adam sorumsuzsa evlenince birden sorumluluk abidesine ya da tam bir odunken romantik prense donusmez.

Kendi adima evlenmeden uzun bir gecmisimiz oldugu icin her seyini bilerek kabullenerek evlendim. O yuzden 10 yillik mutlu bir evliligim var. Olmayacak hayaller kurmadigim icin asla hayal kirikligina ugramadim (mesela hayatim boyunca butun tatil planlarinin bana kalacagini, çöpü at demesem atmayacagini, ozel gunleri hatirlatmasam unutacagini biliyordum o yuzden hicbirini sorun etmedim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…