Biz evlenirken neyi gozden kaciriyoruz?

bence sıkıntı erkek kişisine hissettiğimiz duyguları çok abartmamızla başlıyor. burda bile görüyoruz dövdü ama sevdiğinden, sövdü ama sevdiğinden zihniyetini. o abartı da gözümüzü kör ediyor. çok var etrafımda dışardan bile mutsuzluklar, sorunlar göründüğü halde evlenmeye inat edenler, sonuç hüsran. bir de biz kadınların ne kadar sosyal hayata karışıp güçlensek te bu evlilik merakı bitmiyoor bitmiyor. evlenmek için evlenen, çocuk için evlenen ve en vahimi de evleneceği kişiyi değiştireceğini düşünerek evlenenler çok çok fazla.

kimse kimse için değişmez. hele de evlilik konusunda bazen duygularınız tükenir, o gözünün içine bakınca içinizin titrediği adamın su içmesi batar bazen size. tüm bunları göze alıp akıllı davranmak lazım. ilk günkü gibi olmuyor hiçbir şey. tahammül sınırlarınızı zorlayacak şeyleri de göze alabiliyorsanız evlenirsiniz o adamla.

Aynen katiliyorum

Konu başka bir şey yorumlar bambaşka bir şey olmuş:)
Şimdi öncelikle ben bekarım ve evlenmekten korkar oldum.
Çünkü %65 lik bir kısım evlilikte mutsuz ve belki daha fazla insan mutsuz.
Ve nasıl ki beş parmagın beşide bir değilse her evlilikte diğer evliliklerle aynı değil ve her karı kocada aynı değil.
İnsanların farklı özellikleri oldugu için herkes istiyor ki kendine ayak uydurulsun.Tabi o işlerde öyle olmuyor. Evlendikten sonra erkeklerdeki ben ''sahibim'' tavrı cok fazla baskın çıkıyor ve kadının onun elinde oldugunu hissedip öyle düşünüyor. O yüzden düşünmeden davranıp o şekillde konuşuyor becillikleri evlilikte tavan yapıyor çünkü evlenmiştir uğrunda herşeyi göze alabileceği kadınını ele geçirmiştir:)
Kadında evlenmeden önce adamın pohpohlamlarına alışmış prenses gibi hissetiği için kendini evlendikteen sonra erkeğin bu tavrıyla karşılanşınca sudan çıkmış balıga dönüyor. Aslında değişen hiç bir şey yok gerçeği sonradan gören kadınlar var ve çogumuzda o kadınların katogorisine er yada geç giricez:) Daha sonra erkek egomanyasını yenmeye çalışan kadınlar olmaya başlıyoruz,çabalıyoruz bazılarımız başa çıkabiliyor bazılarımız susup siniye çekiyor bazı kadınlarımız fendide erkek egomanyasını yeniyor. Uzun oldu ama umarım okuyan bayanlar olur:)

Evlenirken gözden kaçırılan tek şey var. Tanışma evresinde göze batan,rahatsızlık veren huyların,evlendikten sonra düzeleceğini umut etmek...En önemli detay bu bence. Göze batan/rahatsızlık veren huy yoktu diyorsanız da ya birbirinizi tanımadan hemencecik evlenmişsinizdir ya da karşı taraf çok iyi bir aktördür, kendini saklamıştır. Çevremde gördüğüm kadarıyla insanlar bu detaya önem vermiyor.

Sen bakireyim mast yaptım diosun. Ben bakire olmadıgım halde (eşimden boşandıktan sonra) hiç mast ihtiyacı hissetmedim. İlginç yani. İnançlısın ama mast ın günah oldugunu bilmiyorsun. Ben de inançlıyım ama bu inanç meselesini dilinden düşürmeyenlerden korkarım.

Erkekler evlendiktem sonra da ayni duzeni devam ettirmeye calistiklari icin bu durum oluyor ozellikle evlendikten sonra kotudikleri anneleri melek oluveriyor.

Bu arada konuyla ilgili de yorumumu yazmak isterim. Bence sorun evlenmeden önce aslında "gördüğümüz kusurları görmezden gelmemiz"...

Kiz bu sey hic aklima gelmedi yapmakanam her kdindada oluyomuki

Mastürbasyon günah mı? yok daha neler

Valla ben severek evlendim ama evliliğin bana göre olmadığını gözden kaçırmışım . Sorumsuz bir insan değilimdir ama toplumun bana zorla yüklediği bir çok sorumluluk zoruma gidiyor . Okudum ama çalışmıyorum ( bu benim kendi tercihim , bebeğimi kendim büyütmek istedim ) , toplum kadınlara ev,eş ve çocuk üzerinden bir hayat biçiyor ve kendi hayatımızda kendimize zaman ayıramıyoruz. Buda benim zoruma gidiyor arkadaş , onun haricinde eşimden yana bir sıkıntım yok çok şükür .

Bana bazi seyleri degistirmeye calisma hevesi gibi geliyor sorunlarin cogu. Bir de maddiyat. Son olarak "benim dedigim olacak"cilik.

Illa ayni olmak gerekmiyor. Esimle beni gorsen inanilmaz tersiz. Aile, kultur, memleket, iliski oncesi hayata bakis acimiz, siyasi gorusumuz... esim dogulu, ben gocmen.

Onemli olan birbirini kabul etmek. Ben de biliyorum esimin "kadin dogumda erkek doktora mecbur kalmazsa gitme" demesinin yobazlik oldugunu. Ama kadin doktora gidersem olmem sonucta. Bunu tolere edebilirim. Evet gerekirse gidebilirim, ama sart degilse idare.

Ya da esim ben biyik seviyorum diye birak birakabilir, sevmiyor ama yapabilir. Biraksa da olmez birakmasa da.

Iki ornek verdim, ikisinde de inat yok. Bence bu onemli.

Bir de valla dugun borcu mahvediyor herkesi. Bir bakiyorum evlenmis 3 senedir hala borc oduyor. Naptin arkadasim sen? Ne aldin o kadar? Biz evlenmeden once bitirmek istedik, olmadi. Son 5 bin kalmisti ne yazik ki. Ama bitti bir sekilde. Yani tamam herkesin hakki iyi esyalar ama hayati boyunca cekyatta oturmus birinin de 5 bin tlye koltuk takimi borcuna girmesine anlam veremiyorum. Odeyemeyecekse, amaaan bir kere evleniyorum gecerli bir sebep degil. Maddiyat cok cok onemli.

Bunu kadinlara soyluyorum. Gereksiz beklentilere giriyorlar. Sadece ozel gunlerde cicek aliyor bir sorun degildir. Ki ben vazoda hep canli cicek tutan biri olarak cikip kendim aliyorum. Adam bunu bildigi halde her gun cicek almiyor. 5 ayda 1 mi 2 mi ne. Niye alsin zaten?

Ha simdi kvdeler de az degil. Hos benim esim anneci degil babaci ve babasiyla gorusmuyorum. Bu konuyu sorun etmiyorum. Ameliyat oldugunda bile esim tek gitti. Aradi cagirdi kp yine gitmedim. Zaten esim de gelmeyiz demisti. Esim inadimi biliyor. Uzatmaz. Uzatirsa verecegim cevap "annenle ya da kardeslerinle senden cok gorusuyorum. Hepsiyle aram cok iyi. Babanda sorun var ve onu cekmek istemiyorum" olur. Ama bilir ki kendi anneme de boyleyimdir. Ailesi ile esi arasindaki dengeyi saglayamayan adamlarin evlenince degismesini bekliyorsunuz.

Son olarak, gelinler olarak biz de az degiliz. Valla oyle kusura bakmayin. Karsidaki kaynana nasil olsa diye her seyin altinda kotuluk ariyoruz. Haftada 1 ariyorum daha ne istiyor? Konulari var. Ben kendi annemden gormedigimi esimin annesinden gordum. Cunku ona karsi hep iyiydim. Simdi de beni kendi kizindan ustun tuttugunu biliyorum. Kizi 20 tl istese yok der, bana hediyesiz gelmez. Ne kadar ekmek o kadar kofte.

Evlilikte hep bizim dedigimiz olmuyor. Cogu zaman karsi tarafi pohpohlamak gerekiyor ve bunun karsilikli olmasi cok onemli.

Bence hiç bir şey gözden kaçmıyor..Evlendikten sonra düzelir diye erteleniyor fakat düzelmiyor:)

Evet yaziyorum. Problem?

İnancli kisiler yazamaz diye kural mi var. Yada sorunlarini yazanlar inancsiz kisiler mi yani
Neyi kanıtlamaya calisyosn anlamadm dk başı ben inançlı bi insanım şöyle böyle yaptgn ibadetler sana kalsn bize söylemne gerek yok Allahla senin aranda

Şimdi ki kızlar paralı olsun,yakışıklı olsun evi olsun diye bakıyor.Ben eşimle tanıştığımda onu evet yakışıklı bulmamıştım ama ahlakına mest olmuştum,bni koruyup gözetmesine,ailesine karşı saygılı olmasına,babasıyla oturup sıkılsa bile gıkı çıkmadan tavla oynayabilmesine(sabırlı olduğunu gösterir) kendi ayaklarının üzerinde durabilmesine,akıllı olabilmesine ve çocuklara şefkatli olmasına bakmıştım.İşi yoktu tanıştığımızda o askere gitti bn üniv. devam ettim,o 1,5 yıl askerlik yaptı işe girdi başka şehirde bnm mezun olmamı bekledi 4 yıl. üniv bitmeden evlenmek yok dedi bekledi,okulumu bitirdim evlendim.hiç istemediği işten iistifa etti biraz sıkıntı yaşadık ama eşim hiç belli etmezdi,sonra 2 yıllık adalet okumuştu çalışırken işten çıkınca arkadaşının hukuk bürosunda takip işlerine baktı sonra dgs ye girdi ve 35 yaşında türkiye 103.cüsü olarak ist.hukuk u kazandı 4 yıl da mezun oldu (ikizlerimizi beraber büyüttük)bu yıl staj ı başladı ,baştan da dediğim gibi akıllı ve ahlaklı adam arayacaksınız Allah korkusu olmayan ahlakı düzgün olmayan adamdan kimseye hayır gelmez çünkü.Yemeğe giderken dikkat ederdim garsonu çağırış biçimine ,yemeği kibar yemesine vb şeylere hep dikka ettim 8 yıllık evliyim çok şükür çok mutluyum.Hep kötü evlilikleri görmeyip iyileri örnek aldım

Insan iki masturbasyonla bu hale gelir miymis?bilemedim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…