Biz evlenirken neyi gozden kaciriyoruz?

Ben bır cok seyde denedım kendımce.. Bekledım tanımak ıcın.. Ofkelı mı, ailesine karsı nasıl, ailesi nasıl, bana karsı yaklasımı nasıl aklınıza gelecek bıcok seyde.. Sınavlarımdan gectı..Su an ıcın mutluyum Allah'a sukur.. Insallah boyle de devam eder..

Savaşma, seviş.

Tutsun ben mi diyorum islam alimleri dior. Zinadan uzak durmak icin oruc tutun diyorlar. Tabi bu inanclilar icin gecerli. Sizi bilemem.

Bastırdım diye direttiğiniz şehvet duygunuz bas bas bağırıyor. Yoksa Peygamber efendimizin de çocuk sahibi olduğu bir kurum için 'sırf cinsellik' demezdiniz.
Sapla samanı karıştırdınız iyice.

Evlenince düzelir dediğim ne varsa tam aksine daha da kötüye gitti eski eşimle evlendiğimde.. Aslında gözden kaçırdığımız hiçbişey yok (istisnalar hariç).. sadece umuyoruz..düzelir diye.. değişir diye umut ederek bazen de katlanabilirim diyoruz içimizdeki aşkın verdiği o güce ve o imzanın verdiği 'aidiyet' duygusunun karşı konulamaz çekimine dayanarak.. Onlarsa o imzayla bize artık 'sahip(!)' olduklarını sanmanın verdiği güce dayanarak, kaybetme korkularını zihinlerinin en ücra köşesine iterek, içlerindeki tüm bencilliklerini ortaya daha çok döküyolar hepsi bu.. Aşk da bitince gözümüzdeki perdeler aralanıyo, gerçeğe yaklaşıyoruz sadece..Biz mutsuzlukla bedel öderken onlar da 'sahip' olamadıkları kişileri elde etme güdüsüyle yeniden mutluluğu yakalamak üzere dış dünyaya açılıyolar acınası bi şekilde.. İşte eğer 'sahiplik' ve 'aitlik' gibi ilkel hislerimizden sıyrılabilirsek, gerçek mutluluğu yakalayabiliriz diye düşünüyorum..

aşıkken degıl aşkınız sevgıye donustugunde evlenın, mumkunse evlenmeden tatıle gıdın, aynı evı paylasın, ınsanlar gercek yuzlerını tatılde-yolculukta ve ev ortamında dısa vuruyor...es adayının sız harıcınde kalan ınsanlara olan yaklasımını ızleyın ozellıkle cocuklara karsı...
pembe hayallere kapılıp değil, gerceklerı bılerek onlarla yuzleserek olcup bıcerek evlenın , o zaman sorun olmuyor...
ben severek evlendım, aılem cevrem karsıydı baslarda ama sonra herkes kabullendı nedenı esımın bosanmıs olması, cocugu olması ve yas farkı ıdı aramızdakı..
ama ben aradıgımı onda buldum evlenmem dıyen ınsandım evlendım bebegımız bıle olacak yakında...
kısacası soyledıklerımı uygularsanız hayal kırıklıgı yasamazsınız.

İki insan bir hayatı paylaşmak istiyorsa ilk önce birlikte yaşamalı bir süre, birbirini tanımalı, ailelerini tanımalı. Günlük düzen içindeki alışkanlıklarını görmeli.
Fakat biz "hmm 1 yıldır biriyle çıkıyorum o zaman hemen gelip beni ailemden istemeli" mantığında olduğumuz için evliliklerimiz de mutlu olmuyor. hemen toplumdan alınacak izin için çarçabuk atılan imza, görkemli bir düğün, ardından hemen tanıdığını sandığın ama tanımadığın bir insandan çocuk...

kız dinimize göre evlenmen gerekiyor ama .

Hayallerinden çıkıyo iş gerçeğe dönüyo
Ulaşılmazlık cezbederken ulaşabilir hale geliyo
Sonracıma sadece özenmiş hazırlanmış dışarda görmekle bir olmuyo
Her haline tanık oluyorsun
Öyle de sevebiliyorsan sevgin/sevginiz gerçektir
Mesajlaşma ile değil birebir konuşuyorsun hep
Kah sinirliyken kah fevri halde
Saygısızlık etmiyorsan, sinirin geçince gönül alabiliyorsan, sürdürebilir o evlilik

Canim benim yazdiklarin o kadar dogru ki.
Hem bekar olup hem de bu kadar seyi yasamiscasina onceden analiz edebilen boyle birini ben ayakta alkislarim.
Sen evliligin kimyasini cozmussun evlilikte ne istedigini biliyorsun. Umarim karsina da en az senin kadar bilincli biri cikar ve mutlu mutlu yasarsin.

Bence de. Aradaki sevgiyi saygiyi her zaman korumak da fayda var. Fazla yuz goz olunca is cigirindan cikiyor.

Bence de. Aradaki sevgiyi saygiyi her zaman korumak da fayda var. Fazla yuz goz olunca is cigirindan cikiyor.
Siz yaklaşık 20 yıldır evliydiniz mutsuzdunuz 2 de çocuğunuz vardı
Pek yakında gelişmeler olacak demiştiniz sanırım değil mi
Unutmadım o gelişmeleri bekliyorum

Düşündüm tabikide cevap çok net herşey toz pembe gözüküyor.. Evlenince erkeğin omzuna evlilik yükü biniyor o da size binginlik ediyor.. Evdesnz sizi görmek için extra çaba sarfetmesine gerek yok.. Sürekli sürpriz yapmasına gerek yok.. Sizi görmek için bahaneler bulmasına gerek yok eve gelmesi yeter .. Yani ne bilim hayaller hayatlar yani .. Ben her zaman söylüyorum erkeklerin ambalajları farklı ama içleri hep aynı.. He bu arada bi kere evlenip boşanıp ikinciye evlenen insanlarıda cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum çünkü ben bnm için bu insan en doğru diyip evleniyorsam ve onun yanlış olduğunu görüyorsam bi daha asla cesaret edemezdm.. Sevgiler kk üyeleri

1.evlenmeden önce verilen sinyalleri dikkate almak ,önemsemek
2.karsimizda ki bir birey onu değiştirmeye kalkışmamak,zorlamamak
3.ten uyumuna kesinlikle inaniyorum
4.sorunlari tavir alarak ,kavga ederek degil konusarak cozmek
5.eşe,ailesini kötülememek
6.zaman zaman gurunu okşamak
7.sevgi sözcükleri söylemek sık degil tabi ki
8.cinsel ihtiyaçları eger cok onemli bir sorun yoksa red etmemek :)
9.ve en önemlisi sevgi-saygı-sadakat 3 lüsünü benimsemek,benimsettirmek ve hissetmek..

Bende ki mutlulugun ana hatlari bu şekilde :)

Allah askinizi mutlulugunuzu daim etsin canim.

Katiliyorum... Taraflar flort nisanlilik doneminde nasil sevgi saygi cercevesinde birbirini incitmemeye calisiyorlarsa evlendikten sonra da ayni caba gosterilmeli. Fazla yuz goz olunmaya gelmiyor kesinlikle.

Agzina yuregine saglik :))

Ben sevdiğim adamla 2006 yılında tanıştım...
İlk sınıfa girdiğimde köşede oturuyordu o an "Allah'ım acaba 'O' mu" demiştim...
Karşılıklı bir sene söyleyemedik sevgimizi ama hep hissettirmiştik..
Sonunda dayanamayıp açılmıştı ama uçurum gibi kültür farkı gözümüzü korkutuyordu ve biz 3 gün iyi 4 gün tartışıyorduk..
Kıskançlığı da had safhadaydı, psikopatlık derecesinde..
Ama öyle seviyordum ki..
Ne olsa kabullendim.. Ayrılamadım..
Ve "Allah'ım evet bu 'O'" dedim..
Yaklaşık 6-7 sene geçti böyle..
Sonra Sözlendik.. Bir sene de öyle geçti..
Sonra nişan, bir sene de öyle..
Ve sonunda 2013 te evlendik...
Ve hep derler ya aynı evin içinde yaşamadan bilemezsin ne huyları çıkacak diye..
Ben hep böyle ilişki konularına yazıyorum ki üşenmeden herkes dikkat edebilsin..
Evlendiğim günden beri eşime bir kez olsun "aa senin bu huyunda mı varmış" dedim hiçbir şeyi olmadı..
Muhakkak tartışmalar elbette ki oluyor ama uzatmamayı da hemen tatlıya bağlamayı da öğrendik onu da aştık şükür..

Demem o ki...
İlişkilerde taraflar birbirlerine ne kadar şeffaf dürüst olursalar evlilikleri bir o kadar güzel başlıyor ve güzel devam ediyor..
Bana o kadar dürüst içini bana o kadar güzel açmış ki evlilik öncesi tanıdığım insan neyse evlendikten sonra da öyle kaldı şükürler olsun..

Çok teşekkür ederim utandırıyorsunuz beni

Gönül ister ki kafa denkliği olan biri olsun ama bulamadım. Yaş da ilerledi gerisi nasip.
Güzel dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim amin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…