Biz haksızmıyız?

umran80

Zayıflamalıyım
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2009
4.567
2.335
398
36
İstanbul
Ben nişanlıyım haftaya evleniyorum inşallah ama sorunlarım bitmiyo ailem ilgisiz davrandılar bana evlilik sürecinde konularım vardı çok zor bi süreç geçirdim ama nişanlım herzaman destekti bana kaynanam geldi burdaki düğünüm için ben zaten haksızlıkların farkındaydım ama aileme bişey diyemiyordum annemler trabzondaki düğüne kız tarafını erkek tarafı götürür dedi nişanlımla ben şaşırdık ama bişeyde diyemedik ailem teyzelerim falan baya var ve biz götürecekmişiz neyse dedik laf çıkmasın götürürüz kaynanam anneme sen benim oğlumu düşünmüyomusun nasıl götürsün bendede yok dedi sen niye misafir çağırıyosun oraya size burda düğün zaten yapılıyo dedi amaonlar için demedi gereksiz komşular için dedi tartıştılar ağlamaktan gözlerim şişti annem gelicek sadece düğünüme oda ben kendim gelirim sizin yemeğinizi bile yemem düğünümü yapar dönerim kızımın gözyaşları hatırına geliyorum dedi kaynanam haksız değil aileme gelmeyin demedi ama nasıl bir aile kızının düğününe gelmek için bilek talep eder kızım diyo bana hadi onlar başımız üstüne niye yanına komşu takıyo diyo annemde bana bak nasıl insanlarmış gör diyo ben arada kaldım nişanlımında durumu çok parlak değil tek başına ev kurdu kimseyi kıracak bi insanda değil en mutlu günlerimde gülemez oldum ben ne yapmalıyım nişanlıma kızmadım haklı çünki bencede bu ona yüklenen büyük bi yüktü ama aradaki dargınlığıda istemiyodum ben tadımız tuzumuz kaçtı herkes huzursuz oldu morelim sıfır bana doğrusunu söyleyin işin doğrusu herkesin kendi gitmesi değilmi sonuçta bu düğün kız tarafınında düğünü böyle bi talep normalmi

Konu içeriği nedeniyle "Kendi ailesiyle ilgili sorun yaşayanlar" başlığına taşındı.

bizde eğer kız şehir dışına gelin gidiyorsa erkek tarafı bir otobüs tutar gelinin misafirleri için.. adette bu şekilde diye biliyorum.. tartışmaya ne gerek varki iki tarafta bencilce davranmış olan sana olmuş bence

bizde de öyledir erker tarafı otobüs tutar kız tarafını götürür ama nişanlınını durumu yoksa anlayışla karşılanabilirdi de ve inatla sen yapcaksın ben yapmicam diyerek tartışmak yerine orta yol bulunabilinmeliydi bence

canım ben senin aileni anlayamıyorum maalesef.hem maaşını ailene veriyorsun hemde sana bir çok sorun çıkarıyorlar.annen burada da haksız.düğününüze bir katkısı yok ama sürekli engel ve sorun çıkayor

Kaç kişi gelecekse ona göre erkek tarafı araba tutar diye biliyorum.Bu kadar düğün arifesinde kendinizi yıpratmayın.

canım düğün arifende bunları yaşamana üzüldüm...ama her yerde düğüne yakın böyle tartışmalar oluyor zamanla tatlıya bağlanır durumlar...bence annene çok yükleniyorsun yazdıklarından anladğım kadarıyla sen aileni gözden çıkarmış ve nişanlının ailesini sahiplenmişsin...tabiki böyle olmalı ama kendi ailenide gözardı etmemelisin çünkü yarın bigün bu insanlarla problem yaşarsan ki allah yaşatmasın gene ailen yanında olacak onlar seni dünyaya getiren bakan büyüten insanlar....onlarda senin iyiliğini düşünüyorlar....canım annen haklı düğün başka bi memleketteyse gidecek olan misafirleri oğlan evi otobüs tutarak götürür bizde böyledir...ailenin evinde az bi zamanın kalmış bu günlerin tadını çıkar ne sen üzül ne aileni üz...oğlan evlerine acımaya gelmez ...demirden korkan trene binmez...oğullarını evlendirmeye kalktılarsa bazı şeyleride yapmaları gerekiyor bunlar olması gereken şeyler....sonuçta anneninde bi gururu var eşine dostuna karşı....şimdiden mutluluklar....

kaç kişi gelecekse araba tutulur fakat gelecek kişilerde dış kapının mandalı olmaz yani o zaman ayıp olur gerçekten. ilk dereceden akraba gelir o kadar. çünkü kız evinde bir kına gecesi olsun yapılır ve dış kapı mandalları oraya gelebilir annen haksızlık yapmış. ama üzülme şeytan böyle hayırlı olaylar arefesinde insanlara vesvese verirmiş karıştır ortalığı diye. bu da öyle bir vesvese ürünü sanırım. sen boşver canım ya şurda 1 hafta kalmış kavuşacaksınız mutlu olacaksınız var mı daha ötesi boş veeer
mutluluklar dilerim hayırlı günler

Iki düğün olucak galiba....kaynananın dediği gibi akrabalr neyse de komşular ne alaka yanii:44:
Fazla akrabaya bile gerek yok bence, nasılsa 2 düğün olucakmış...bi senin ailen bir iki yakın akraba (teyzen olur amcan olur) yeter yani...

Genelde erkek tarafı tutar otobüsü....

1 hafta kalmış düğününe , üzülme ..hayırlısı olsun,şimdiden mutluluklar

adetlerimize göre erkek tarafı, kız tarafı için bi araç ayarlar
ama şartlar her zaman uygun olmuyor, iki ailede gereksiz bi tartışma içine girmiş
benim düğünümde şehir dışında olmuştu, kayınvalidemlerin durumu olmasına rağmen hiç araç tutarız diye bişey söylemedi, babacığımda hiç lafını bile etmeden bi minibüs ayarlayıp yakın akrabalarımla birlikte düğünüme gelmişti.

yalnız hiç bi zaman kendi ailenle ilgili sıkıntını eşinin ailesine yansıtma, bu durumda da annenin haklı olduğunu söyle
kendi ailenle aran ne kadar iyi olursa, evlilik hayatında eşine ve eşinin ailesine kadar kendini o kadar güçlü hissediyorsun

Canım kayınvalidelerden pek hoşlanmam ama kayınvaliden galiba haklı.

İki düğün yapılmasının amacı,her iki taraftaki misafirlerin bulundukları şehirde düğünü görmesini sağlamaktır.

Zaten sizin tarafta bir düğün olacaksa erkek tarafından karşıdaki düğün için araç-binek temin etmelerini beklemek biraz haksızlık gibi geliyor bana..

Ama eğer yakınlarınızın erkek tarafındaki düğünde illa bulunmasını istiyorsanız bir araç kiralayıp sizin götürmeniz bence daha uygun olur..

Ayrıca annenin "nasıl insanlarmış,gör" demesine de aldırma canım,annen biraz haksızlık ediyor..

Her ne kadar yüz vermemek gerekiyorsa da erkek tarafına bu kadar yüklenmek doğru değil..

Şimdiden mutluluklar..

erkek tarafı kızın yakın akrabaları ve ailesi için araç tutar..hatta birkaç gün misafir bile eder...ancak komşular ne alaka anlamadım..bir düğün kesmemiş mi onları annenizde abartmış biraz...diğer konulardanda hatırlıyorum sizi..mesela aileniz pek birşey yapmamış hep nişanlınız yapmış...evinizi istediğiniz gibi donatmışsınız falan..anneniz herşeyi dört dörtlük mü yapmış ki dört dörtlük herşeyi istiyor...bir yerden sonra kulaklarınızı tıkayın bence...erkek tarafı olabilir ama kimseye de bu kadar yüklenilmez..herkes bütçesine göre harcama yapmalı...o borçları sonra eşin ödeyecek unutma...ayağınızı yorganınıza göre uzatın..anneniz olabilir ancak evlendikten sonra da etkisinde kalmayın..huzurunuz kaçar..

bir ömür boyu mutluluklar...

Benim bildiğim aynı şehirde olunursa erkek tarafı düğün salonuna gitmek için servis aracı tutar kız evinden kalkar salona gider..Ayrı şehirler arası otobüs nasıl tutulsun hemde iki düğün yapılacaksa çok gereksiz.Bazı şeylerde erkek tarafına çok yükleniyor aileler diye düşünüyorum..

senin nasıl bir ailen var böyle en son diğer konunda sana neler yazıldı burda sen bunlardan hiç ders çıkarmadın mı annenle babanla konuşmadın mı böyle yapmayın beni rezil ediyorsunuz diye... belli ki konuşmamışsın o zaman niye konu açıyorsun tekrar sana daha başka ne akıl verebiliriz ki

canım benim konunu dağıtıcam ama gerçekten kısmetse benimde düğünüm olucak seneye daha bişey yok ama öyle düşünüyoruz

şimdi arada 6 saatlik mesafe var ilk akşam burda hem düğün hemdekına olcak bunlar 1 akşam içinde olcak onlar istanbuldan gelirken otobüsünü biz mi tutucaz veya istanbuldaki düğünüme bizim burdaki akrabaları götürmek için arabayı kim tutucak ayy kesin bizde bu sebelerden ötürü kavga eder sıkıntı yaşarız gibi geliyor korktum şimdi

benim 1,5 ay önce düğünüm oldu...önce erkek tarafında ,sonra kız tarafında...erkek tarafında düğüne sadece burda oturan yakınlarım katıldı...kız tarafına ise kayınpederimin arabasına kaç kişi sığdılarsa öyle geldiler (gerçi minibüstü ama :) ) sonuçta her iki taraftada düğün olacağı için sadece ailelerin gelmesi yeterli bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…